Įkraunama...
Įkraunama...

Besimokinančioms vairuoti (II tema)

Viskas įmanoma 4u.gif

Pagaliau galiu pasakyti, kad esu pasiekusi pradedančiojo lygį, šį patvirtinimą gavau ir iš instruktoriaus, ir iš dviejų egzaminuotojų lotuliukas.gif taip, taip, taip kalba žmogus, kuris jau du kartus susimovė, bet man, kuri klupo ir kėlėsi pačiame mokymosi etape, ir tai yra įvertinimas... Pažymėjimas tik plastiko gabaliukas, aišku, vis tiek teks kastis iki jo...

Pirmą kartą ėjau nelabai pasiruošusi aikštelei, nes tuos pratimus išmokusi buvau prieš kelis mėnesius, rizikavau ir padariau klaidą, atlikdama T formą. Pasinaudojau galimybe išvažiuoti į miestą - nė vienos kritinės, pats egzaminuotojas apgailestavo dėl nesėkmės aikštelėje. Antrą kartą aikštelėj viską gerai padariau, po to sklandžiai važiavau, įveikiau "baisiąsias" savo vietas. Susimoviau likus kelioms minutėms iki egzo pabaigos, kai reikėjo persirikiuoti, nes tai nurodė horizontalusis kelio žymėjimas, tiek buvau susikoncentravusi į srautą, į kurį reikėjo įsilieti, kad kirtau ištisinę, nepalaukusi, kol prasidės punktyras. Beje, egzaminuotoja buvo maloni moteris, kuri taip pat sakė, jog iki paskutinio tikėjusi, kad bus teigiamas įvertinimas, nes važiavau išties neblogai...

Na, pati kalta... Ir perlaikyti sunku datą greitai pagauti... O kur trauktis jau nebėra...

Pamokų tikrai išvažinėjau daugiau nei 40, pamečiau ir skaičių, virš 50, manyčiau. Kirto per kišenę, o dar regitra...
Atsakyti
QUOTE(Bildukė @ 2016 09 21, 11:43)
Viskas įmanoma  4u.gif

Pagaliau galiu pasakyti, kad esu pasiekusi pradedančiojo lygį, šį patvirtinimą gavau ir iš instruktoriaus, ir iš dviejų egzaminuotojų  lotuliukas.gif  taip, taip, taip kalba žmogus, kuris jau du kartus susimovė, bet man, kuri klupo ir kėlėsi pačiame mokymosi etape, ir tai yra įvertinimas... Pažymėjimas tik plastiko gabaliukas, aišku, vis tiek teks kastis iki jo...

Manau, čia labai super įvertinimas thumbup.gif Man dar iki tokio toli blink.gif O jūs, Bilduke, tai tik pirmyn!
Atsakyti
Merginos, gal skamba apgailėtinai,bet paskaičiusi, kad yra tokių, kurios pravairuoja ir 40, ir 50 pamokų - pasijuntu normalia, prie chebros biggrin.gif Mes įveiksim!!! Svarbiausia nepasiduoti smile.gif

Turiu opų klausimą: ar mokantis vienoje mokykloje (išvairavau 15 vairavimų, bet dar nelaikiau mokyklinio egzamino) yra galimybė papildomai vairuoti su kitos mokyklos instruktoriumi? Aš tuo net neabejojau. Šiandien užsiregistravau pas kt. Instruktorių ir jis manęs paklausė ar viskas tvarkoje su dokumentais. Kokiais dokumentais, klausiu. Pasakė susisiekti su mokykla. Ir ką man pasakė,kad arba nutraukiu sutartį su mokykla, kurioje lankiau kursus, arba išlaikau mokyklinį ir ateinu pas juos papildomai, aeba pas juos mokytis papildomai vairuoti negalėsiu (čia Rigvedoj taip),

O kaip visos tos istorijos, kuriose pasakojama, kad pabandė kitą instrutorių? Čia visose tik į tos pačios mokyklos kitą instruktorių? Ar tik išsilaikius mokyklinius?

Kaip ūpas pakrito, negi vis tiek iki mokyklinio turėsiu vargti pas tą patį unsure.gif Jau dabar visai nebenoriu...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Avocado: 21 rugsėjo 2016 - 17:23
Oi kaip reikia daug visko issiaiskinti kol dar nepasirasai sutarties.. blink.gif o info internete nelabai yra, o mokykloje irgi nepasakys jei tiesiai nepaklausi schmoll.gif
Atsakyti
Metaxxxa
Ačiū,linkiu sėkmės visiems! O kartais čia pasivaidenu,kad motyvacijos pasisemčiau iš kitų istorijų bei pati padrąsinčiau tuos,kuriems reikia daugiau laiko ir silpniau sekasi smile.gif

Avocado
Net neabejoju,kad atsirastų tokių,kurie sakytų,ai lochė, višta,tiek laiko prireikė,bet man autoritetas ne kelių šustrekai,o paskutinieji instruktoriai,kurie daug faktų iš europos statistikos pasakė,daug įdomybių iš mokymosi virtuvės išdėstė,kad netgi tai,iš kelinto karto išlaikai,dar nieko nereiškia,nes neišlaikymo priežastis nebūtinai nemokšiškumas ;)

O dėl mokyklos keitimo,man taip pat aiškino. Per fuksą išlaikiau mokyklinį ir išmoviau kitur. Jei nebūčiau jo išlaikiusi,planavau nutraukti sutartį.
O šiaip... tai labai daug nervų ir eurų surijęs dalykas... ir vis dar ryjantis..

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Bildukė: 21 rugsėjo 2016 - 19:40
QUOTE(Avocado @ 2016 09 21, 17:18)
Merginos, gal skamba apgailėtinai,bet paskaičiusi, kad yra tokių, kurios pravairuoja ir 40, ir 50 pamokų - pasijuntu normalia, prie chebros biggrin.gif Mes įveiksim!!! Svarbiausia nepasiduoti smile.gif

thumbup.gif thumbup.gif drinks_cheers.gif lotuliukas.gif
mane tai demotyvuoja tokie kur "ai, nuejau teisiu pasiimt" biggrin.gif
kita vertus, yra tokiu kur 18 kartu praktikos neislaike. Tai gal ir as nevisai beviltiska... biggrin.gif

Siaip jau ir per galinio vaizdo veidrodelius pradejau kazka matyti!!! biggrin.gif Ir lyg ziedines sankryzos ne tokios baisios... blink.gif Nu tik visa kita vis tiek dar gasdina...
cia suletink, cia pavara perjunk, i posuki isipaisyk, pries tai aisku, praleisk ka reikia... O, fu, jau isukau, atrodo neblogai, pala, KOKS TEN ZENKLAS buvo????!!!!!!!
biggrin.gif lotuliukas.gif blink.gif
Atsakyti
QUOTE(MadlenaX @ 2016 09 22, 07:14)
cia suletink, cia pavara perjunk, i posuki isipaisyk, pries tai aisku, praleisk ka reikia... O, fu, jau isukau, atrodo neblogai, pala, KOKS TEN ZENKLAS buvo????!!!!!!!
biggrin.gif  lotuliukas.gif  blink.gif

Muaahah lotuliukas.gif lotuliukas.gif man ir taip būna..
Mano draugas laikosi teises Olandijoje (olandas jis) tai pas juo tokio dalyko kaip privalomų valandų skaičius ,apskritai, net nėra. Važiuoji tiek valandų kiek reikia, tol kol ne tik egzaminui pasiruoši, bet ir vairuoti išmoksti. O valandų skaičius kiekvienam juk skirtingas, vienam 20, kitam 60 ir viskas čiki su tuo. Neįspraudžia tavęs į valandų rėmus. Bet va Lietuvoje su tom 30 privalomų valandų taip gaunasi, kad jei per jas neišmoksti tai atrodo, kad nu psio.. bambukas esi.. blink.gif Nieko panašaus... 4u.gif 4u.gif Aš ir žinau, kad man 30val neužteks, bet tas nuotaikos negadina, tik kišenę tuština blink.gif
Papildyta:
QUOTE(Bildukė @ 2016 09 21, 20:37)
Metaxxxa
Ačiū,linkiu sėkmės visiems! O kartais čia pasivaidenu,kad motyvacijos pasisemčiau iš kitų istorijų bei pati padrąsinčiau tuos,kuriems reikia daugiau laiko ir silpniau sekasi  smile.gif
Avocado
Net neabejoju,kad atsirastų tokių,kurie sakytų,ai lochė, višta,tiek laiko prireikė,bet ..

Pasivaidenk, Bilduke, pasidalink kaip sekasi - kai ne veinas esi tai ir smagiau ir drąsiau 4u.gif O tokie kurie sako ant žmogaus "lochė/as" "višta" etc, tai nežinau lotuliukas.gif Patys tokie yra.. lotuliukas.gif

Yra youtube kanale labai daug video iš gatvių,automagistralių, rodomos avarijos, avarinės situacijos etc - žiaurūs vaizdai, iš tikrųjų. Net ir būdamas geras vairuotojas nesi garantuotas, kad nepakliūsi į kito žmogaus sukeltą avariją, tad geriau jau ilgiau ir kantriau pasimokyti, bet jaustis užtikrinčiau, negu gaut teises, bet jautis blogai kelyje. 4u.gif
Atsakyti
https://www.youtube....h?v=jHD-hLyK-7c
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Pingvinukas: 26 rugsėjo 2016 - 06:54
https://www.youtube....h?v=AbFQiGcP8AE
Atsakyti
QUOTE(Pingvinukas @ 2016 09 26, 08:50)

Naudingos nuorodos, Pingviniuk smile.gif

Turiu klausimą toms, kurios jau laikėte/išsilaikėte varavimo egzaminą Kaune. Gal galit nupasakoti egzamino eigą? Kiek žinau tai pirmiausia egzaminuoja aikštelėje, bet jei aikštelėje suklysti tai ar iškart egzaminą stabdo, ar leidžia į miestą važiuoti? Ir jeigu egzaminą išlaikai, tai ar iškart po egzamino teisės yra "kepamos", ar, tarkim, galima atvažiuoti ir pasidaryti pažymėjimą kitą dieną? Ir dar dėl tų klausimų , kur klausiami egamino pradžioje " Parodykite kur tikrinsite alyvą" ir pan.. ar užtenka paaiškinti žodžiu, ar viską reikia parodyti?

Būčiau labai dėkinga jei kas nepatingėtų ir atsakytų 4u.gif wub.gif
Atsakyti
Ne kaune laikiau, bet galiu kai ka parasyt is savo patirties.
Pirma karta susikirtau aiksteleje, ir egzaminuotojas paklause ar noriu i miesta vaziuoti, nors egzas jau neislaikytas. Atsisakiau, del to kita karta buvo mazesne egzamino kaina- berods 25 e.
Klausimai man teko tokie kad is masinos lipti nereikejo, papasakojau trumpai ir tiek, kiek maciau kiti laikantieji irgi be islipimu apsiejo.
Islaikius egzamina turi metus laiko uzsisakyti ir atsiimti teises. Gali ta padaryti bet kokiam mieste, nes jie savo sistemoje jau turi tavo teigiama rezultata. Apie 15 e teises kainuos.
Atsakyti
QUOTE(Pingvinukas @ 2016 09 16, 07:42)

O kaip jus moko pervažiuoti per greičio mažinimo kalnelį?

user posted image

Mergaitės, kalnelis kalneliui nelygus.

Yra šiek tiek pakilusių, ir yra kažkaip tai podaugiai iškelti ( naujieji)

Jei važiuojate per tokį kalnelį kaip nuotraukoje. Užtenka tik sumažinti greitį ir.... labai priklauso nuo automobilio.. Mes turime du automoblius. Su Hiundai i30 aš per vienus net 2 pavarą įjungiu, o per senesnius.... užtenka 3 pavaros. Bet sankabą išminame, nes automobilis minkščiau peršoka tą kalnelį. Golfiukas aukštesnė prošvaisa, tai 3 bėgiu neskubant peršoku.
O štai per tą vadinamą gulintį policininką- 2 bėgis kaip tik, kitaip automobilio gaila.
Atsakyti