Įkraunama...
Įkraunama...

Besimokinančioms vairuoti (II tema)

QUOTE(angelface @ 2016 09 18, 19:18)
Sveikos, aš truputį ne į temą, bet man iškilo klausimas:
kaip reikėtų sustabdyti  automobilį, iš keleivio vietos, jei tarkim vairuotojas netektų sąmonės?  g.gif

Gal kirsti ant rankinio stabdžio g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Pingvinukas: 18 rugsėjo 2016 - 18:24
QUOTE(Pingvinukas @ 2016 09 18, 19:36)
O mane mokina, kad visus kalnelius pervažiuoti įmynus sankabą.

Idomiai g.gif man sake tiesiog gazo nespausti, aisku jei vaziuoji didesniu greiciu tai prisistabdyti reiketu. Idomu butu isgirsti kaip kitas mokino bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(Kis Kis Kis @ 2016 09 18, 22:37)
Idomiai  g.gif  man sake tiesiog gazo nespausti, aisku jei vaziuoji didesniu greiciu tai prisistabdyti reiketu. Idomu butu isgirsti kaip kitas mokino  bigsmile.gif

Ir man įdomu g.gif
Atsakyti
QUOTE(Pingvinukas @ 2016 09 19, 07:53)
Ir man įdomu  g.gif

man vyras bent jau sake kad sankaba neisminta butu, kaip ir posuki darant. kad masina stabilesne butu.

angelface traukt rankini, jei reik griebt vaira palaviruot kad i priespriesa neisvaziuotu auto
Atsakyti
Kaip sekasi besimokinančioms vairuoti? Kokie džiaugsmai, kokie vargai? Aš jau turėjau 8 pamokas, bet progresas labai nežymus, ir kaip pasimetu eisme blink.gif ypatigai žiedinėse sankryžose... kažkoks siaubas baubas man jos... blink.gif
Atsakyti
Sveikos,

Jungiuosi ir aš su savo istorija blush2.gif Laikausi teises. Dauguma mano artimų žmonių yra pasakę, kad jiems sunku įsivaizduoti mane už vairo, nes esu išsiblaškiusi, tokia staigi, meniškos prigimties (kažkur girdėjau pasakymą, kad menininkams "negalima" vairuoti biggrin.gif ) ir pan. Net neabejojau, kad man nebus taip, jog viskas eis kaip iš pypkės, bet užsibrėžiau tikslą, buvo daug noro ir nusprendžiau pradėti nepaisant to, kad galbūt tai užtruks ilgiau nei kitiems. Papuoliau pas ką tik iškeptą instruktorių - mano 1 vairavimas buvo jo 3 darbo diena! Labai jaunas. Buvo keista, nes stereotipai kiti. Be to, dažniausiai tokį darbą dirba seni vilkai.

Na ką, tiesą sakant, mokymasis buvo labai smagus, daug puikios nuotaikos, paaiškinamos klaidos, mandagus, kultūringas bendravimas. Vairuoti eidavau su didžiausiu malonumu! Kartais sekdavosi geriau, kartais prasčiau.

Truputį nerimauti pradėjau maždaug 7 vairavime,kai draugai pradėjo klausinėti ar buvau toj ir toj vietoj, ar išmokė mane ilgalaikio stovėjimo, ar paaiškino tą ir kitą dalyką. Į visus jų klausimus mano atsakymas buvo ne g.gif bet vairavau toliau... Ramino tai, kad kaskart progresas vis tiek yra, važinėjam įvairiais maršrutais, o ir instruktorius mandagus, nešaukiantis, akylai mane stebintis, žodžiu, toks su kuriuo norisi ir tobulėti, ir vairuoti toliau.

Tuomet maždaug po 10 vairavimo išvykau atostogauti ir išėjo mėnesio laiko pertrauka. Kai grįžau, vos pradėjus toliau vairuoti nebeatpažinau savo instruktoriaus. Jis kone nuolat įlindęs į telefoną rašo sms. Pakelia galvą tik tada, kai padarau klaidą. Jo aiškinimai tapo greitakalbe ir skuboti. Jei kas nepasiseka, sarkastiškai stebisi "Kas tau darosi?" blink.gif Nežinau ar aš pernelyg jautriai reaguoju, ar čia taip normalu...

Dar tai, kad po mano atostogų jis vis pradėjo sakyti tai, kuo taip stebėjosi mano draugai. Sako na, sustok ilgalaikiam stovėjimui. Atsakiau, kad dar niekad to nemokė. Sako eik, eik ax.gif Kitąkart sako na važiuokim į tą ir tą vietą, na kaip dažnai ir važiuodavom. Atsakau, kad mes dar ten nevažiavę. Baisiausiai įsižeidžia, sako, kad mano prasta atmintis biggrin.gif Susidarė toks įspūdis, kad per tą mėnesį, kol nebuvau, jis pabendravo su kolegomis, gal apsiskaitė ar panašiai ir įgavo tikro instruktoriaus bruožų bigsmile.gif Ir to, kaip reiktų daryti (važiuoti į Regitros maršrutų vietas, mokyti esminių dalykų), ir to, ko ne (nemandagiai bendrauti su mokiniu, tyčiotis iš jo klaidų).

Nesu kažkokia super jautruolė, bet bent jau pagarbos jaučiuosi verta kaip ir kiekvienas žmogus.

Šiandien buvo 15 vairavimas. Vietoje mokyklinio egzamino pasirinkau vairavimą ir toliau pirkti papildomus važiavimus, nes iki egzamino oi, dar trūksta...

Mano prašymas patarti: ar papildomai vairuoti tik pas esamą instruktorių, ar verta keisti, pabandyti pas kitus?

Jei patariat kitur - rekomenduokit Kaune vertą dėmesio, laaaabai praverstų 4u.gif

Dar pačiai sunku susivokti, kad iš įdomaus, kabinančio mokymosi man tai pradeda tapti kančia schmoll.gif Aš tikrai suvokiu, kad instruktorius to už mane neišmoks,nu bet kai sako "baik specialiai klysti", tai nebežinau ką atsakyti unsure.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Avocado: 20 rugsėjo 2016 - 18:36
Avocado patarciau keisti instruktoriu, butinai su darbo stazu
Atsakyti
Avocado Aš mokausi "Mobilūs žmonės" Kaune, pas Editą Vasaitienę. Čia gali pasiskaitinėti atsileipimus apie instruktorius ir mokyklą http://www.mobiluszm...lt/atsiliepimai Šiaip ji mano pirma tikra instruktorė tai negaliu jos lyginti su kitais instruktoriais, bet žinau viena - su ja mokydamasi aš važiuoti tikrai išmoksiu. Ji gan griežta, bet tuo pačiu ir draugiškas, fainas žmogus. Nei karto neapšaukė, nepasityčiojo, nenusikeikė, ar kaip kitaip neprivertė manęs jaustis blogai, nepilnavertiškai etc. Gali bandyti, gal ji ir tau tiks. Kontaktus rasi mokyklos puslapy.

Dar pridursiu, kad mokykloje dirbantys instruktoriai taip pat vairavimo moko neįgaliuosius, manau tai daug pasako. Ne kiekvienas instruktorius galėtų/norėtų tokį darbą dirbti. wub.gif

Čia taip pat gali rasti instruktorius, dirbančius Kaune, r atsiliepimus apie juos.
http://vmreitingai.l...location=Kaunas
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Metaxxxa: 20 rugsėjo 2016 - 21:10
As kaune vaziavau tik su vienu instruktorium- Giedrius is Vairaldos. Gerai ismano vairavima, ramiai aiskina.
Atsakyti
Metaxxxa, kokie šaunūs atsiliepimai apie Editą. Nors sakiau pas moterį niekada niekada, bet suviliojot blush2.gif g.gif biggrin.gif Mėginsiu pasiskambinti! Įdomu kokios eilės...

Kis Kis Kis, o, pas Giedrių vairavau prieš 8 metus! Pradžioj taip pat patiko, bet vėliau ne, net mano ašarų buvę g.gif bet buvau 17-niolikinė, aukso amžius, niekas nieko man aiškinti negalėjo biggrin.gif Girdėjau, kad labai šaunus instruktorius iš Vairaldos jos savininkas. Ir kelios mano draugės pas jį laikėsi, laaabai patenkintos. Nebaigus kursų turėjau operaciją ir pasveikus nebeliko motyvacijos sugrįžti... Taip ir numečiau.

O gal kas turit atsiliepimų apie Rimantą iš Baršausko g. Rigvedos? Kolegė rekomendavo, sakė ypač kantrus ir profesionalus. Būtų įdomu išgirsti daugiau nuomonių smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Avocado: 20 rugsėjo 2016 - 23:13
QUOTE(Metaxxxa @ 2016 09 20, 14:58)
Kaip sekasi besimokinančioms vairuoti? Kokie džiaugsmai, kokie vargai? Aš jau turėjau  8 pamokas, bet progresas labai nežymus, ir kaip pasimetu eisme  blink.gif  ypatigai žiedinėse sankryžose... kažkoks siaubas baubas man jos...  blink.gif

Aš jau virš 40 pravažiavau unsure.gif Žiedinėse sankryžose ir man labai sunku...
Papildyta:
QUOTE(Avocado @ 2016 09 20, 19:31)
Dar pačiai sunku susivokti, kad iš įdomaus, kabinančio mokymosi man tai pradeda tapti kančia schmoll.gif Aš tikrai suvokiu, kad instruktorius to už mane neišmoks,nu bet kai sako "baik specialiai klysti", tai nebežinau ką atsakyti  unsure.gif

Man ir jau tapo kančia... O ir pinigų gaila unsure.gif
Atsakyti
Jap, mokymasis vairuoti kančia virsti gali labai greitai verysad.gif Vat užtenka poros nesėkmių, poros aštresnių replikų, kelių prastų vairavimų, ir vualia... liūdna, pikta, apmaudu, nebedžiugina... Jaudulį keičia nenoras, baimė, priešiškumas pačiam vairavimui.. Manau, kad tokioj situacijoj svarbu prisiminti teigiamus, motyvuojančius dalykus apie vairavimą, pagalvoti apie tai kas sekasi, ir kas džiugina, pagirti save net ir už mažiausią progresą, ar ,apskritai, už tai, kad nenuleidžiamos rankos.. Aš asmeniškai žinau dainą, kuriai skambant man labai patinka įsivaizduot, kad va vairuoju naktinėmis gatvėmis, tai dainai skambant automobily, ir viskas yra nuostabu.. Pakylėja 4u.gif Raskit ir jūs tą pakylėjimo akimirką ir laikykitės jos 4u.gif
Atsakyti