Įkraunama...
Įkraunama...

Besimokinančioms vairuoti (II tema)

QUOTE(kristtule @ 2016 08 18, 14:45)
90° parkavimas
vaziuojant atbulom kuolikas turibut ties galinio langelio(trikampinio)  viduriu tada susukti vaira irvaziuoti  kol pasislepia linijos pradzia.  pavaziuot i prieki tiesiu vairu kol islenda linijos pradzia ir siek tiek esfalto,  tada atbulom susukt vairair vaziuot kol auto susilygins su linija, jei reikia pareguliuot kad atstumas butu neperdidelis ar nepermazas.  istiesinus vaira vaziuoti kad kuoliukas susilygintu su numeriais. 

istrizas parkavimas ir kaip 90°laipsniu. tik pastacius turi buti metras nuo ilgesniosios linijos ar kuoliuko

soninis parkavimas
pastatyti auto lygiagreciai kitam automobiliui ar kuoliukams,  susukti vaira kai paskutinis kuoliukas pasislepia ties galinio lango pertvareles virsuje.  vaziuoti kol vairuotojo puseje veidrodelyje pasirodo kampas (linijos su bordiuru) ji pamacius istiesinti vaira ir pro keleivio veidrodeli  matyti kiek priarteji prie bordiuro.  priartejus susukti vaira ir pastatyt lygiagreciai po to pavaziuot i prieki kad butu mazdaug 1.5 metro. 

dar regitroj yra kabliukas kad pastacius auto rankini uztraukt tai neskubekit apsidairykit ir tik kai isitinkinsit uztraukit.
Papildyta:
sveikinimai islaikius! 

pas mane kuriozine situacija.  nevairavau savaite,  atejus geriau vairuoju nei kad kasdien vazineciau bigsmile.png  egzai ant nosies bet dar jauciuos nepasiruosus...  sunkiausia mieste vazinet,  niekaip prie eismo nepriprantu ir pasimetu..  bent jau vaziuoju o nesivelku 30 km/h.  tai dar kitoj savaitej mokyklini bandysiu laikyt,  jei islaikysiu 30d regitroj laime bandysiu ax.png

Ačiū 😉
Atsakyti
QUOTE(1juraciukas @ 2016 08 17, 10:22)
Nejaugi????
Pasižiūrėjau ir turiu pasakyti, kad nieko čia ypatingo nėra. Aš nerekomenduočiau.
O ir reklama iš dangaus nukritusių naujokių nekaip kvepia.

Patikek, tikrai ypatingo yra, labai padejo pasiruosti AM, A1 kategorijom. Islaikiau 91 procentu, ir 89 procentais. Beveik tokie patis klausimai, kaip regitroje. Puiku. ;p
Papildyta:
QUOTE(deividasned @ 2016 08 16, 23:47)
Sveiki, prieš Regitros valstybinį egzaminą, KET bilietus rekomenduoju spręstis čia My Webpagewww.ManoKet.lt
Sėkmės visiems. ;p

Atsakyti
QUOTE(deividasned @ 2016 08 19, 00:13)
Patikek, tikrai ypatingo yra, labai padejo pasiruosti AM, A1 kategorijom. Islaikiau 91 procentu, ir 89 procentais. Beveik tokie patis klausimai, kaip regitroje. Puiku. ;p
Papildyta:

Vėl nesutapimai.
AM, A1 kategorijos yra labai jauno žmogaus...15-16 metų. Jei laikei būdamas 15 metų...tai A1 kategorijai dar tiko teorijos egzaminas ir nereikėjo jo laikyti antrą kartą.... Jei esi vyresnio amžiaus, jau tokių kategorijų nebesilaikytum o imtusei rimtesnių. ... nebent kalbi apie išlaikymą sėdint namuose.....

Čia mes kalbame daugiau apie B kategorijas.

Dėl šio puslapio ( dar kartą pasistudijavus) nuomonės nepakeičiau, nieko stebūklingo, ypatingo jame nėra. Labiau pasitikiu puslapiais kurie sukurti tų žmonių, kurie užsiima mokomosios literatūros rengimu, spauzdinimu ir neša atsakomybę ką platina. o ne tuščiais pasipinigavimais labai aktualia tema.

Į platesnes diskusijas nenoriu veltis, nes labiausiai ko nenoriu, tai teršti temos.
Atsakyti
QUOTE(deividasned @ 2016 08 19, 00:13)
Papildyta:

Nelaikau to geru pasiruošimu, labai maži procentai, matyt, buvo tiesiog "iškalti" klausimai, deja, regitroje dabar dauguma klausimų skirti mąstantiems vairuotojams- kas yra gerai. O geras pasiruošimas- 100 proc. Mano dukra išsprendė šimtukui per 5 min., per kitas dvi pasitikrino. Aš pati aukštesnėms kategorijoms ėjau visai nesiruošusi, išlaikymas buvo 98 proc. smile30x30.png O AM teisėse automatiškai atsirado paskutinį kartą keičiant jas, nieko laikyti nereikėjo smile30x30.png Taip kad, kaip juraciukas ir sakė- nieko gero čia smile30x30.png
Atsakyti
QUOTE(djurdjevak @ 2016 08 18, 22:01)
Mane irgi pirmasis instruktorius panašiai mokė, bet tokiu atveju, manau, jus išmokys tik išlaikyti egzaminą Regitroje, o parkuojantis realiame gyvenime, vargu, ar daug naudos bus. Vargau su aikštele: sustot taip, kad kuoliuką matyčiau būtent ten, vairą pasukti tik tiek ir t.t. Jeigu suklysti, kažkuriuo momentu pavėluoji ar paskubi, neturėjau supratimo, kaip pasitaisyti, neturėjau supratimo, kaip mašiną valdyti parkuojantis, tik išmokau veiksmų eiliškumą. O štai antrasis instruktorius išmokė mąstyti. Na ir kas, kad, ruošdamasi parkuotis, mašiną šiek tiek toliau ar arčiau pastačiau, ar kreivai, turėjau galvoti, kaip mašina važiuoja, kaip ją pastatyti. Juk realiame gyvenime nebus nei kuoliukų, nei tokių pačių atstumų tarp mašinų. Pvz., parkuojantis 90 laipsnių kampu kartais pavykdavo iš karto teisingai ir teisiai pastatyti mašiną, nebūtina pavažiuoti į priekį tiesiu vairu.

cia tik apie parkavimasi butent egzui, realiam gyvenime tai tikrai netaikoma, kaip instruktorius sake ka reikes laikyt regitroj neviska pritaikysi realiom salygom. Dazniausiai elgiamasi pagal situacija kelyje taip ir aikstelej, bet nebus kuoliuku realiom salygom bus auto pastatytos o tai irgi nuorodos kaip parkuotis
Atsakyti
QUOTE(kristtule @ 2016 08 19, 21:48)
cia tik apie parkavimasi butent egzui,  realiam gyvenime tai tikrai netaikoma, kaip instruktorius sake ka reikes laikyt regitroj neviska pritaikysi realiom salygom.  Dazniausiai elgiamasi pagal situacija kelyje taip ir aikstelej, bet nebus kuoliuku realiom salygom bus auto pastatytos o tai irgi nuorodos kaip parkuotis

Todėl teisingiausia yra mokytis iš karto realiam gyvenimui, yra instruktorių, mokančių iš karto ne tik egzaminą išsilaikyt, bet važiuot smile30x30.png Mano dukra irgi nebuvo mokoma pagal kuoliukus, buvo mokoma žiūrėti į veidrodį ir pagal galinį ratą orientuotis. Taip aiškino instruktoriai, taip ir aš pati su ja aikštelėje dirbau. O mane pačią mokė kažkada pagal kuoliukus- vargau tikrai ilgai, kol išmokau atbuliniu manevruoti, pirmas dvi savaites išvis kaimynai man mašiną statė, po to tie patys kaimynai aiškino ir mokė, kaip iš tikrųjų reikia parkuotis smile30x30.png. Šiuo metu Regitros egzaminas yra pritaikytas realiam eismui, bet va yra likę nemažai "senoviškai" dirbančių instruktorių, kuriems svarbu ne tai, ką jis į gatves išleidžia, o tik kad mokinys išlaikytų egzaminą ir jam reitingų nesugadintų... bėgti nuo tokių kuo toliau reiktų...
Atsakyti
Sveiki, pamaniau būtų šaunu pasidalyti savo patirtimi kaip man sakėsi įgyti vairavimo pažymėjimą ir pereiti visą tą peklą savo kailiu.

Niekad neturėjau problemų su teorijos dalimi ir man visuomet nebuvo sunku įsiminti informaciją mintinai. Pačią pirmą dieną įveikiau mokyklinį teorijos, o netrukus ir regitros teorinį. Laukdamas eilės kalbėjausi su mergina, kuri neišlaikė teorijos iš šešto karto... ką gi, sėkmė negali visų lydėti vienu metu.

Be po, su praktika prasidėjo tikroji pekla, trukusi kokius septynis mėnesius. Niekad nesėdėjau už vairo ir nežinojau kas per geležinis žvėrys yra automobilis... kol pats „nesiėmiau pavadžio“... Mane išpylė prakaitas kai iš aikštelės instruktorius liepė važiuoti į miestą ir kas minutę skatino minti „gaziuką“. Po truputį pripratau, bet vis dar vairavau tragiškai netgi po 30 pravažiavimų. Pirmą kartą laikydamas mokyklinį sugebėjau užvažiuoti ant bortelio tiesiame kelyje, nes pakirto stresas, nors taip niekad paprastai nebūdavo. Antras, trečias ir ketvirtas kartais taip nebuvo sėkmingi. Iš instruktorių gaudavau tokių replikų „už tave geriau ir boba vairuoja“ (prisipažįstu, esu vaikinas), „Ne visi yra sutverti vairavimui, tad nenusimink“. Tai labai demotyvuodavo... Pasikeitė trys instruktoriai, išbandžiau visas įmanomas mašinas. Galiausiai pravažiavau apie 70 akademinių valandų, išleidau visas pravažiavimams atidėtas santaupas ir pakeičiau vairavimo mokyklą. (Reikia paminėti, jog vairuoju Šiauliuose ir šis miestas yra velniškai sudėtingas, čia išlaiko ko ne mažiausias procentas vairuotojų visoje Lietuvoje).

Su naujausiu (jau 4 instruktorium) pravažiavau keletą kartų ir IŠLAIKIAU mokyklinį. Man kliuvo labai ilgas, sudėtingas maršrutas, egzaminas truko kažkur 1,5 valandos, bet sugebėjau išlaikyti tik su dviem klaidom.

Svarbiausia, jog instruktorius davė man LABAI NAUDINGŲ PATARIMŲ, kurie veikia ir yra verti pasidalinti.

Blogiausia, jog neturėjau galimybės mokytis vairuoti su šeimos nariu, ar kaip nors papildomai, taigi viską teko daryti labai savarankiškai. Todėl su instruktoriumi sugebėjome atrasti tinkamą techniką:

1. Vairuotojo meditacija. Tai yra labai paprasta technika, leidžianti paruošti protą. Prieš kiekvieną pravažiavimą mintyse daug kartų pakartodavau sudėtingas situacijas kelyje, savo klaidas, ženklų vietas.

2. Kelių pažinimas. Naudojau Google street view kad geriau susipažinčiau su sudėtingomis vietomis, galėčiau jas greitai pakartoti. (Galiu pasakyti, jog gali būti smulkių neatitikimų ir panoraminės nuotraukos taip pat pasensta, bet didžioji dalis tikrai tinka).

3. Fizinis pasirengimas. Labai svarbu prieš važiavimą gerai pavalgyti ir būti gerai pailsėjusiam, nes tai gali labai nuvarginti. Jeigu pravažiavimas trunka ilgiau nei vieną valandą (o tai labai tikėtina), po valandos reikia bent 7 minutės pailsėti. Geriau ne prie vairo, o pavaikščioti lauke. Nes prie vairo įtampa gali labai varginti.

4. Nusiteikimas. Visuomet buvau nusistatęs, jog tik nuo manęs vieno priklauso vairuotojo pažymėjimo įgijimas. Svarbu nusistatyti ir daryti pažangą, siekti tikslo.

Nepraėjus nė savaitei IŠLAIKIAU regitros praktinį. IŠ PIRMO KARTO. Galiu pasakyti, jog buvau pradėjęs planuoti perlaikyti mažame miestelyje, jeigu vėl nepavyktų, tačiau to neprireikė. Pats egzaminas taip pat buvo su nuotykiais, nes vos į regitros mašiną neatsitrenkė taksi, kuris norėjo apsisukti autobusų stotelėje ir priartėjo per 10cm nuo egzaminuotojo durelių, o pastarasis kaip reikiant krūptelėjo bigsmile.png Bet kažkokiu magišku būdu suveikė refleksai ir aš išvengiau susidūrimo mesdamasis į priešingą pusę. Egzamino nesustabdė ir liepė važiuoti toliau, nors tai mane ir kiek išmušė iš vėžių. Viskas baigėsi gerai ir laukiu savo pažymėjimo.

Tikiuosi mano pranešimas kam nors pravers.

Sėkmės kelyje. Jame yra daug netikėtumų smile30x30.png
Atsakyti
QUOTE(LifeHacker @ 2016 08 22, 22:52)
Sveiki, pamaniau būtų šaunu pasidalyti savo patirtimi kaip man sakėsi įgyti vairavimo pažymėjimą ir pereiti visą tą peklą savo kailiu.

Tikiuosi mano pranešimas kam nors pravers.

Sėkmės kelyje. Jame yra daug netikėtumų  :)

Sveikas, Life Hacker :) Na ,pirmaiusia, tai nuoširdžiai sveikinu su teisių įgyjimu :) Šaunuolis, kad rankų nenuleidai, nes komentarai, tavo paminėti, tai, išties, demotyvuojantys.. Nelabai suprantu, kaip instruktoriai leidžia sau šitaip kalbėti.. Žmogus mokosi tiek kiek jam reikia, ir jei vienam reikia daugiau laiko išmokti, tai nesuteikia teisės instruktoriams mokinį žeminti ir kvailinti. Žodžiu.. Istorija labai padrąsinanti 4u.gif Ačiū, kad pasidalinai thumbup.gif
Atsakyti
Sveikos, gal kas pakomentuos - kaip teisingai nusileisti veidrodelius pries aiksteles vaziavima. Pirma karta laikydama egza del to susimoviau verysad.gif nesinori antra karta lipti i ta pati s... o instruktoriu nezinau ar gausiu..
Atsakyti
QUOTE(Kis Kis Kis @ 2016 09 08, 17:13)
Sveikos, gal kas pakomentuos - kaip teisingai nusileisti veidrodelius pries aiksteles vaziavima. Pirma karta laikydama egza del to susimoviau  verysad.gif  nesinori antra karta lipti i ta pati s...  o instruktoriu nezinau ar gausiu..

sveika. bent as nusileidziu zemiaukad matytusi galinis ratas su linija. bet va dar kai neturiu pamoku o realiom salygom parkuojuos ju neneidineju visai
Atsakyti
Man klausimas kilo... Ar jūs mokotės pas vieną instruktorių ar pabandote ir su kitu važiuoti? Aš susitariau pabandyti važiuoti su kitu instruktoriumi, bet taip negerai jaučiuosi, lyg pagrindinį nuvilčiau, kad juo nepasitikiu ar kaip...

Ar mano instruktoriui bus tai įžeidimas, kai pasakysiu, kad važiavau su kitu?

Bet aš tik noriu pažiūrėti kaip man seksis su kitu žmogumi vairuoti unsure.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Pingvinukas: 14 rugsėjo 2016 - 07:05
QUOTE(Pingvinukas @ 2016 09 14, 08:01)
Man klausimas kilo... Ar jūs mokotės pas vieną instruktorių ar pabandote ir su kitu važiuoti? Aš susitariau pabandyti važiuoti su kitu instruktoriumi, bet taip negerai jaučiuosi, lyg pagrindinį nuvilčiau, kad juo nepasitikiu ar kaip...

Ar mano instruktoriui bus tai įžeidimas, kai pasakysiu, kad važiavau su kitu?

Bet aš tik noriu pažiūrėti kaip man seksis su kitu žmogumi vairuoti  unsure.gif

Jei jauti, kad tau reikia pabandyti su kitu instruktoriumi, .... tai ir bandyk. Maža ką, gal tikrai verta bus. Gal ką naujo išgirsi, gal pamatis klaidas tavo daromas kitu kampu... Pabandyk ...
Atsakyti