Įkraunama...
Įkraunama...

Besimokinančioms vairuoti (II tema)

QUOTE(denaxa @ 2016 06 06, 11:39)
Aš rinkčiausi ne tai, kas arčiau namų ar pigiau, o tą vietą, kur geriau išmoko- iš asmeninės patirties galiu pasakyti, kad toks pasirinkimas sutaupo laaabai daug pinigų ir nervų  mirksiukas.gif

Persiskaitykite dar kartelį, aš ijokiu būdu nesiūliau rinktis pagal kainą,atvirkščiai.

Tačiau Jūsų rekomenduojama mokykla, kuri yra Riešėje, ar Autoklasė ( taip, jos geros mokyklos) tikrai nėra vienintelės geros mokyklos Vilniuje. Gyvenant Antakalnyje važiuoti į Riešę mokytis? O jei dar ir paskaitų laikas nesutampa su mano darbo grafiku??? Tikrai yra dar ne viena tikrai gera mokykla ir tikrai ne vienas geras instruktorius. Gal šalia jos namų ir patogiu laiku yra kita gera mokykla. Pav. mano žinomą mokyklą esančią Fabijiniškėse, renkasi mokiniai gyvenantys Salininkuose, Nemėžyje, Nemenčinėje, Pavilnyje..... Vien dėl instuktoriaus. Ir tokių ne viena. Tam mes čia ir susibūrėme, kad dalintis informacija plačiai.
Atsakyti
QUOTE(1juraciukas @ 2016 06 09, 11:57)
Persiskaitykite dar kartelį, aš ijokiu būdu nesiūliau rinktis pagal kainą,atvirkščiai.

Tačiau Jūsų rekomenduojama mokykla, kuri yra Riešėje, ar Autoklasė ( taip, jos geros mokyklos) tikrai  nėra vienintelės geros mokyklos Vilniuje. Gyvenant Antakalnyje važiuoti į Riešę mokytis?  O jei dar ir paskaitų laikas nesutampa su mano darbo grafiku???  Tikrai yra dar ne viena tikrai gera mokykla ir tikrai ne vienas geras instruktorius. Gal šalia jos  namų ir patogiu laiku yra kita gera mokykla. Pav. mano žinomą mokyklą esančią Fabijiniškėse, renkasi mokiniai gyvenantys Salininkuose, Nemėžyje, Nemenčinėje, Pavilnyje..... Vien dėl instuktoriaus. Ir tokių ne viena. Tam mes čia ir susibūrėme, kad dalintis informacija plačiai.

Taip, nėra vienintelės geros. Kitų aš nežinau. Šias rekomendavau dėl to, nes žinau, kas ten dirba ir kaip dirba. Tą Riešėje rekomendavau būtent dėl instruktorių (į Riešę reikėtų važinėti tik dėl teorijos, pamokos mieste ir instruktoriai visi mieste gyvena, susitarti nebūtų problemų dėl patogios vietos), kažkur prie info apie tą mokyklą (reitingai) yra jie visi sudėti, ir iš tikrųjų tokie geri, kaip ir rašoma. Tai va į tą Riešėje tikrai apsimoka važinėti vien dėl instruktorių. Vietoj Autoklasės galima surasti ir kažką kitą. Autoklasėje pliusas tas, kad gali keisti instruktorius kiek nori, yra galimybė važinėti su įvairiom mašinom, mokytis šeštadieniais, ir labai geros sąlygos susiderinti dėl testų sprendimo. Ten blogų instruktorių nėra, savininkas biškį trenkto charakterio, tai blogų nelaiko biggrin.gif Mano pačios dukra mokėsi Autoklasėje, nes Riešėje tos mokyklos dar nebuvo, bet ją mokė tie patys žmonės, kurie dabar dirba Riešės mokykloje smile.gif Vaikas važinėjo per visą miestą, nes rinkau jai mokyklą pagal kokybę, o ne pagal atstumą iki jos. Aktualu buvo ne teises gauti, o išmokti vairuoti, ir išmokti gerai ir saugiai.
Beje, ta Riešė nėra jau taip toli, važiuoja visuomeninis transportas.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo denaxa: 09 birželio 2016 - 12:16
QUOTE(rugsti_vysnia @ 2016 05 27, 10:32)
Uch, taip jau nutiko, kad beveik 2 savaites nevairavau. Šiandien turiu vairavimo pamoką ir stresuoju nuo pat ryto. Kas per nesąmonė, nei egzaminas nei ką, o aš šitaip. Nesuprantu iš kur toks jausmas, kad viską ką išmokau per 9 pamokas pamiršau ir šiandien net nepajudėsiu iš vietos.
Pasiguodžiau ir einu užsiimti kokiais darbais, kad mintys kitur būtų.
Kaip Jums sekasi?

Gal čia ir normalu... Bijom to, ko nemokam/nežinom/nepažįstam. Stresuodavau ir kursus lankant, ir papildomas pamokas, ir po pertraukos.

Šiek tiek čia rašiau, tai jaučiu pareigą pranešti, kad būna visaip. Nors optimizmo neįkvėpsiu, bet realybė kartais būna kartoka.
Turbūt, niekas neprisimins, tai trumpai pasidalinsiu: teises išsilaikiau sunkiai, su daugybe papildomų pamokų, perlaikymais. Bet išsilaikiau kažkaip. Po beveik 4m. darbe prisireikė vairuot (darbas toks, kad poreikis buvo visad, bet darbdaviai tą išsispręsdavo kitais būdais). Ėmiau bandyt nelabai suprasdama savo galimybių. Avarija. Niekas nenukentėjo, tik automobiliai. Tada jau lygiagrečiai ir važinėjau su instruktorium. Atvažinėjau porą mėn., po 2k./sav. (maždaug; buvo buvę ir 3). Lyg jau ir pati pajutau, kad nesu beviltiška, ir man įmanoma išmokt. Būčiau dar nežinau kiek važinėjus su instruktorium, bet dar tikrai reikėjo. Kadangi darbinę mašiną esant galimybei, galėdavau naudot kelionei namo, ėmiau naudotis ir su instruktoriaus palaiminimu, nes maršrutas puikiai žinomas, važiuotas kiekvienos pamokos metu. Gal porą dienų nmo ir tik bum į stulpą iš aikštelės išvažiuojant... T.y., per arti pravažiavau veidrodėliu, bandžiau atsitraukt, iš streso ne į tą pusę susukau vairą ir pažeidžiau `sparną`. Būtų dzin, jei mašina sava. Bet savos neturiu ir nenusimato dėl finansinių galimybių šiuo metu. Nelabai tikiu, kad benorės duot vairuoti. Ačiūdie, darbdaviai sureagavo ir šįkart labai ramiai. Bet ta ramybė išorinė, ką galvoja geriau nesužinot man.

Gaila ir nervų, ir pinigų, ir pastangų. Kol kas nenusiteikiau, kad niekada nevairuosiu. Ne dėl pačio vairavimo - dėl patogumo savo, darbdavių, artimųjų.
Tikrai gaila, nes buvau tik patikėjus, kad nors sunkiai sekas, ir man įmanoma prasilaužt.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Night13: 10 birželio 2016 - 23:55
QUOTE(Night13 @ 2016 06 11, 00:44)

Gaila ir nervų, ir pinigų, ir pastangų. Kol kas nenusiteikiau, kad niekada nevairuosiu.
Tikrai gaila, nes buvau tik patikėjus, kad nors sunkiai sekas, ir man įmanoma prasilaužt.

Vairuosi... ir viskas bus gerai... tas bumptelėjimas- tik nedidelė pamoka, kad būtum atsargesnė- taip ją ir priimk. Kad žinotum, kiek man tokių bumptelėjimų buvo, ir po kiekvieno- dviems savaitėms klaiki baimė važiuoti. Bet važiavau, nes kitaip neįveiksi. Su ašaromis, bet važiavau. Instruktorius labai padėdavo, duodavo visokių spec. pratimų baimei nuimti smile.gif Tikrai prasilauši, matyt, esi iš tų žmonių, kuriems tiesiog reikia daugiau laiko mokymuisi, kaip ir man- aš irgi tokia, ir viską tą patį praėjau. Svarbiausia- sutvarkyti nervus, nes va tas ir yra, kad susinervini, ir iš tų nervų kažkur įvažiuoji. Aš su laiku išmokau pirma gerai apsižiūrėti, apgalvoti, ir tik tada judėti kebliose situacijose, tam reikia labai daug dirbti su savim, gali trukti ne vienus metus. Blogai, kad savo mašinos neturi. Sakyčiau- pirkti bet kokią, pigią, kad tik dėl praktikos, kad įgautum patirties- tikrai viskas eitųsi greičiau. Bet tik nenustok tikėjusi savim- nes gali, tikrai 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(denaxa @ 2016 06 11, 01:07)
Vairuosi... ir viskas bus gerai... tas bumptelėjimas- tik nedidelė pamoka, kad būtum atsargesnė- taip ją ir priimk. Kad žinotum, kiek man tokių bumptelėjimų buvo, ir po kiekvieno- dviems savaitėms klaiki baimė važiuoti. Bet važiavau, nes kitaip neįveiksi. Su ašaromis, bet važiavau. Instruktorius labai padėdavo, duodavo visokių spec. pratimų baimei nuimti smile.gif Tikrai prasilauši, matyt, esi iš tų žmonių, kuriems tiesiog reikia daugiau laiko mokymuisi, kaip ir man- aš irgi tokia, ir viską tą patį praėjau. Svarbiausia- sutvarkyti nervus, nes va tas ir yra, kad susinervini, ir iš tų nervų kažkur įvažiuoji. Aš su laiku išmokau pirma gerai apsižiūrėti, apgalvoti, ir tik tada judėti kebliose situacijose, tam reikia labai daug dirbti su savim, gali trukti ne vienus metus. Blogai, kad savo mašinos neturi. Sakyčiau- pirkti bet kokią, pigią, kad tik dėl praktikos, kad įgautum patirties- tikrai viskas eitųsi greičiau. Bet tik nenustok tikėjusi savim- nes gali, tikrai 4u.gif

Ačiū už padrąsinimą. O kiek buvo tų bumptelėjimų tau? unsure.gif
Aš dabar neišsigandau vairuot, bet labai nesmagu dėl svetimo turto. Vis tik pridariau rūpesčių, nuvyliau žmones.
Aš net neturiu kas padėtų išsirinkti tą mašiną, kaip ir prieš 3-4m neturėjau. biggrin.gif Nors, žinau, yra teikiančių tokias paslaugas.
Dabar, matyt, turi ir man nors kiek susigulėt. Todėl ir bijojau darbinės.
Oftopinu čia jau.
Atsakyti
Sveikos, gal gali as nors is nesenai laikiusiu praktini egzamina regitroje pasakyti ar ten masinos dyzeliu varomos? Mokausi su dyzeliu, bet bijau kad persedus i benzinu ar dujom varoma masina pradesiu uzgesineti...
Atsakyti
Regitroje visuomet mašinos buvo su dyzeliu. Dėl tos priežasties ir mokyklos visuomet moko vairuoti su dyzeliu. Dabar Regitroje egzaminuoja su Ford focus - labai standartinė dyzelinė mašina. Kaip ir voksvagenai, kurie prieš tai buvo Regitroje. Tik tiek kad pas jas būna nudrožta sankaba, kas pastoviai yra problema su Regitros mašinomis.

Nebent esate viena iš tų kelių, kurie laiko egzaminą su automatine pavarų dėže. Laikantiems su automatu, Regitra duoda hibridą Toyota Auris. Pusiau benzas, pusiau elektrinis. Neįsivaizduoju kas ten per dyvas.
Atsakyti
QUOTE(Night13 @ 2016 06 11, 13:35)
Ačiū už padrąsinimą. O kiek buvo tų bumptelėjimų tau?  unsure.gif
Aš dabar neišsigandau vairuot, bet labai nesmagu dėl svetimo turto. Vis tik pridariau rūpesčių, nuvyliau žmones.
Aš net neturiu kas padėtų išsirinkti tą mašiną, kaip ir prieš 3-4m neturėjau.  biggrin.gif Nors, žinau, yra teikiančių tokias paslaugas.
Dabar, matyt, turi ir man nors kiek susigulėt. Todėl ir bijojau darbinės.
Oftopinu čia jau.

Daug buvo... tai medis, tai stulpas, ir su kitom mašinom kontaktų buvo. Tiesa, aš ir važinėjau labai daug nuo pat pirmų dienų, lindau visur, nesvarbu kokios sąlygos, jokių maršrutų nesidėliojau. Su pusės metų stažu pradėjau dalyvauti slalomo varžybose, tai labai padėjo sparčiau tobulėti. Palaipsniui išmokau pastebėti viską, kas yra ir vyksta aplink mane. Darbe be avarijų. Dėl svetimos mašinos- labai suprantu, bet aš manau, kad ir tie žmonės supranta. Aš, patikėk, iki šiol bijau važiuoti su ne savo mašina, jei tenka- būna labai didelis stresas tik atsisėdus, tik kai pradedi važiuoti- koncentruojiesi į kelią ir nebegalvoji, su kokia mašina, tada jau gerai smile.gif Supranti, vairuojant labiausiai trukdo pašalinės mintys, pvz., važiuoji, ir bijai kad ne su savo mašina, galvoji apie tai ir apie baimę, o reikia galvoti tik apie kelią- kai tai pavyks, viskas bus gerai. Su sunkiasvorėm galiu ant bet kokios ir bet kokiom sąlygom, darbe tenka tas mašinas kartais kaip kojines keisti, kartais ir per dieną tris pakeiti... O va su lengva man kažkaip nejauku, jei ne su sava, nepratus aš prie tų mažyčių smile.gif Vis tik tau reikėtų surasti kažką, kas padėtų nusipirkti. Ką nors tokio paprasto, kas pigiai remontuotųsi ir nekeltų daug problemų. O šiaip- viskas susigulės ir bus gerai, Maskva irgi ne per vieną dieną pasistatė 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo denaxa: 11 birželio 2016 - 22:36
Paklausykit, naudinga- apie teisingą elgesį kelyje mirksiukas.gif http://goldfm.lt/201...uri-buti-eisme/
Atsakyti
Ape baimes- kad nekompleksuotumėt, nenusimintumėt ir nenuvertintumėt savęs 4u.gif
http://goldfm.lt/201...nes-nei-vairas/
Atsakyti
Dar. atsakymai į daugeliui iškylančius klausimus ir apie tai, kad ne per vieną dieną viskas turi gautis mirksiukas.gif http://goldfm.lt/201...ba-klevo-lapai/
Atsakyti
Mergaitės, kas dar tik planuoja mokytis, nuo liepos pirmos labai ženkliai kils kursų kainos.... sad.gif
Atsakyti