Įkraunama...
Įkraunama...

Besimokinančioms vairuoti (II tema)

QUOTE(denaxa @ 2016 05 22, 13:29)
Gerai, kad prasidėjai, tikrai įveiksi ir viskas bus gerai smile.gif Ir žinok labai suprantu tavo savijautą- man buvo lygiai tas pats, ir vairavimas buvo pirmas dalykas mano gyvenime, kuris man nesigavo... o aš perfekcionistė kas liečia kažko darymą, arba gerai iki idealybės, arba nieko...tai šitas reikalas irgi gerai kirto per ir taip nedidelę savivertę, jaučiausi klaikiai... O paskui sužinojau, kad viskas čia normalu, kad vairavimas- tai ne tas dalykas, kuris gaunasi iš karto, kad reikia daug laiko, ir priklausomai nuo asmeninių savybių, charakterio, amžiaus- vieniems daugiau tų pamokų reikia, kitiems mažiau. bet tai jokiu būdu nereiškia, kad vieni kažkuo geresni ir protingesni, o kiti prastesni. Jokiu būdu ne. taip kad nenuvertink savęs ir nesigailėk, įveiksi ir važiuosi, nekur dėsies  4u.gif dar labai svarbu į tinkamas rankas pakliūti, aš, deja, į tokias pakliuvau jau teises turėdama, bet viskas į gerą- geriau vėliau, negu niekad, viskas gavosi taip, kaip ir turėjo būti, mano gyvenimas pasisuko 360 laipsnių kampu biggrin.gif

Ačiū labai už šiltus žodžius. Turiu būtinai išmokti. Nes prieš vaikus būčiau didžiausia nevykėlė. Jie taip laukia, kad mama vairuotų ax.gif
QUOTE(locust @ 2016 05 22, 13:43)
Tik jsu nenusivertinkit taip. Tai dabar taip atrodo, kad nieko nesigauna. Įvyks lūžis ir gausis, pamatysit.
Kad ir aš. Man jau seniai ne 30 😀, bet sugalvojau, kad man reikia teisių ir savo auto (nors sutuoktinis visur vežiojo). Na ir ką - atlankiau pamokas, pravažiavau gal dvigubai daugiau pamokų, nei priklauso tiek su instruktoriumi, tiek su vyru (o čia tai buvo klaida, nes jis rėkė ant manęs, maniau išsiskirsim net, kartais davesdavo iki ašarų). Na ir ką - egzą Regitroj išlakiau iš pirmo karto , nors netikėjau savimi, galvojau, kad esu žiopla. Teises gavau žiemą, pamažu pradėjau važinėti, iš pradžių su vyru, tik liepiau tylėt ir nerėkt ir pagrąsinau burną užkimšt. O vieną dieną susikaupiau ir į darbą nuvažiavau viena. Viskas, nuo to karto kaskart drąsiau ir lengviau. Aišku,padarau kokią nesąmonę, bet tai neišvengiama.
Pamažu, neskubant, atidžiai - ir jums gausis. Esu tuo tikra.

Ačiū labai už palaikymą wub.gif Šaunuolė, kad išlaikėte iš pirmo karto thumbup.gif Su vyru man sunkiai eitų suderinti, nes nėra kur palikti vaikų. Nebent anksti rytais g.gif
QUOTE(1juraciukas @ 2016 05 23, 10:28)
Tikrai pritariu aukščiau merginų pasisakymams, bei pasiūlymui pakeisti instruktorių. Galima ir patyliukais, savo instuktoriui nesakant, pasiimti papildomų pamokų pas kitą instruktorių ir pabandyti su juo pasivažinėti. Jūs galite nustebti...

Ir mergatės, nedarykite klaidos, nesiciklinkite į tas 30 akademinių valandų, t.y. 15 vairavimų. Jie numatyti tik VKTI prie Susisiekimo Ministerijos reikalavimuose vairavimo mokykloms, ne mažiau nei 30 akademinių valandų praktinio vairavimo pamokų. Tai nereiškia,kad mes turime per jas išmokti. Tai nėra kažkios normos riba ir kas daugiau tai nenormalu. Juk mes visi skirtingi. Mūsų skirtingos reakcijos, charakteriai, supratimai. Tai yra individualu. Ir žinoma, kad labai daug priklauso ir nuo instruktoriaus, nuo mūsų nuotaikos, skiriamo laiko, ir nuo to, kas dedasi mūsų galvose tą dieną. Vienos imlesnės, kitoms daugiau reikia. Juk vairavimas tas pats mokslas kaip ir kalbos, specialybė... vienoms duota vienaip, kitoms kitaip. Tuo mes ir žavios. Neskaičiuokime kiek mes turėjome pamokų, nes tai labai trukdo mokytis. Tikslas turi būti išmokti vairuoti. Kiek reikės, tiek mokysiuos. Tik va būdus mokytis galime rinktis.
Vėl gi, čia mano nuomonė  ax.gif

Ačiū už palaikymą. Reikia ir man judėti į priekį. Taip, mes visi skirtingi... wub.gif
QUOTE(dirishka @ 2016 05 23, 10:37)
Nenusimink šitaip  4u.gif
Man irgi buvo momentų, kai jaučiausi beviltiškai, tik verkti norėjosi ....
Bet aš laaabai norėjau išmokti vairuoti, ir buvau nusiteikusi eiti iki galo nesvarbu kiek reikėtų mokytis, ar kiek kartų laikyti tuos egzaminus.
Tikrai anksčiau ar vėliau ateis tas persilaužymo momentas  mirksiukas.gif Reikia tik kantrybės, užsispyrimo ir daug darbo įdėti  4u.gif

Man būtinai reikia baigti, ką pradėjau ax.gif Ačiū už palaikymą wub.gif

QUOTE(Bildukė @ 2016 05 23, 11:13)
Pingvinuk, jei Jus tai paguos, tai patikėkit, ne viena tokia esat...
Jei aš būčiau žinojusi... Turbūt nebelįsčiau į tą galerą, o dabar jau gaila laiko, investicijų... Tikiuosi, ateis diena, kai džiaugsiuosi, jog nemečiau... Nors juodų, pilnų nevisavertiškumo akimirkų netrūksta... Gerai, kad iš artimųjų žino tik du žmonės apie kursus ir jie neskalpuoja, tad nereikia visam pasauliui aiškintis, kodėl taip ilgai mokausi...

Tikrai, čia kaip ir su gimdymo data, nereikia niekam sakyti... Tai turi daug kam aiškintis 4u.gif Ačiū už palaikymą thumbup.gif Ir Jums linkiu kantrybės wub.gif
Atsakyti
Kaip gerai, kad jūs esat, padrąsinamas geras žodis reiškia daug. Ir kai supranti, kad ne viena tokia esi. Ir kad tai įveikiama. Šią savaitę neturiu važiavimų, tai bandau teisingai susidėlioti viską galvoje, nes dabar chaosas kažkoks, išsiblaškius siaubingai.
Manau, kad pasinaudosiu kažkurios patarimu ir pasiimsiu papildomą pamoką su kitu instruktorium. Gal tikrai tereikia, kad tą patį kitais žodžiais pasakytų/parodytų, kad susidėliotų viskas į savo vietas. Kaunietės, gal rekomenduosit ką? Aklai eit pas bet ką nesinori, kad vietoj naudos žalos neprisidaryčiau...
Atsakyti
Sveikos!

Na ką, atsiėmiau teises, įsigijau žalio lapo ženklą ir ..... po poros pasivažinėjimų miesto centre piko valandomis vėl neviltis verysad.gif KAIP važinėti, rikiuotis, parkuotis kai šitiek mašinų aplink skuba, spaudžia iš visų pusių blink.gif

Aišku atsakymą žinau - važiuoti, važiuoti ir dar kartą važiuoti. Čia tik praktika turbūt padės.

Žodžiu baisu, bet stengiuosi nepasiduot blogom nuotaikom doh.gif

Kaip merginom sekasi? 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(dirishka @ 2016 05 26, 11:20)
  KAIP važinėti, rikiuotis, parkuotis kai šitiek mašinų aplink skuba, spaudžia iš visų pusių  blink.gif

Pati pirma ir pagrindinė taisyklė- neskubėti mirksiukas.gif , antra- nepulti į neviltį, tiesiog stebėti kelią smile.gif , trečia- važiuoti kuo daugiau ir nevengti sudėtingu situacijų smile.gif O su laiku viskas susitvarkys, visos tą praėjome, taip būna beveik visiems naujokams, net ir vyrukams 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(dirishka @ 2016 05 26, 11:20)
Sveikos!

Na ką, atsiėmiau teises, įsigijau žalio lapo ženklą ir .....  po poros pasivažinėjimų miesto centre piko valandomis vėl neviltis  verysad.gif  KAIP važinėti, rikiuotis, parkuotis kai šitiek mašinų aplink skuba, spaudžia iš visų pusių  blink.gif

Aišku atsakymą žinau - važiuoti, važiuoti ir dar kartą važiuoti. Čia tik praktika turbūt padės.

Žodžiu baisu, bet stengiuosi nepasiduot blogom nuotaikom  doh.gif

Kaip merginom sekasi?  4u.gif

na jus drasi! smile.gif thumbup.gif
as kai gavau teises, pradejau nuo paciu lengviausiu marsrutu biggrin.gif Su laiku, po truputi vis didinau atstumus ir parinkdavau sudetingesnius marsrutus. Ir tik dabar, po metu, drasiai vaziuoju ir piko metu, ir net i kitus miestus viena pati.
Atsakyti
QUOTE(Fia @ 2016 05 26, 12:47)
na jus drasi! smile.gif  thumbup.gif 
as kai gavau teises, pradejau nuo paciu lengviausiu marsrutu  biggrin.gif Su laiku, po truputi vis didinau atstumus ir parinkdavau sudetingesnius marsrutus. Ir tik dabar, po metu, drasiai vaziuoju ir piko metu, ir net i kitus miestus viena pati.

smile.gif
Ne visada išeina pasirinkti lengvą maršrutą. Iš ryto dar galiu važiuoti anksčiau, prieš prasidedant kamščiams. Bet po darbo reikės pasiiminėti vaiką iš darželio miesto centre pačiu bjauriausiu laiku 17-18 val.
Reikia tiesiog kažkaip susikaupti ir važiuoti ypač atsargiai, dėmesingai ir, aišku, nepanikuoti cool.gif Nes visas nesamones padarau per žioplumą ir išsiblaškymą doh.gif
Atsakyti
QUOTE(dirishka @ 2016 05 26, 14:08)
smile.gif
Ne visada išeina pasirinkti lengvą maršrutą. Iš ryto dar galiu važiuoti anksčiau, prieš prasidedant kamščiams. Bet po darbo reikės pasiiminėti vaiką iš darželio miesto centre pačiu bjauriausiu laiku 17-18 val.
Reikia tiesiog kažkaip susikaupti ir važiuoti ypač atsargiai, dėmesingai ir, aišku, nepanikuoti  cool.gif Nes visas nesamones padarau per žioplumą ir išsiblaškymą  doh.gif

o gal ir gerai, kad neturite kitos iseities, kaip vazineti piko metu! Greiciau igysite patirties thumbup.gif
Atsakyti
Uch, taip jau nutiko, kad beveik 2 savaites nevairavau. Šiandien turiu vairavimo pamoką ir stresuoju nuo pat ryto. Kas per nesąmonė, nei egzaminas nei ką, o aš šitaip. Nesuprantu iš kur toks jausmas, kad viską ką išmokau per 9 pamokas pamiršau ir šiandien net nepajudėsiu iš vietos.
Pasiguodžiau ir einu užsiimti kokiais darbais, kad mintys kitur būtų.
Kaip Jums sekasi?
Atsakyti
Sveikos vairuotojos, kokią mokyklą galėtumėte pasiūlyti Vilniuje? Pribrendo reikalas manau ir man tapti ratuotai biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(GUTE69 @ 2016 06 05, 19:24)
Sveikos vairuotojos, kokią mokyklą galėtumėte pasiūlyti Vilniuje? Pribrendo reikalas manau ir man tapti ratuotai  biggrin.gif

Amplius.lt . Autoklasė. Į pirmą labiau verta, bet ji nepatogioj vietoj yra.
Atsakyti
QUOTE(GUTE69 @ 2016 06 05, 19:24)
Sveikos vairuotojos, kokią mokyklą galėtumėte pasiūlyti Vilniuje? Pribrendo reikalas manau ir man tapti ratuotai  biggrin.gif

Jūs pasižiūrėkite kas yra arčiau Jūsų namų, kad ūtų patogu nuvykti parvykti, patogus teorijos paskaitų laikas, kokioe ten automobiliai, ir neparsiduokite nuolaidomis. Jos Jums gali per kišenę kirsti kitu kampu.
kokiame rajone Jums reikia? Nor dėl geros mokyklos galima ir per visą Vilnių važiuoti...
Atsakyti
QUOTE(1juraciukas @ 2016 06 06, 11:06)
Jūs pasižiūrėkite kas yra arčiau Jūsų namų, kad ūtų patogu nuvykti parvykti, patogus teorijos paskaitų laikas, kokioe ten automobiliai, ir neparsiduokite nuolaidomis. Jos Jums gali per kišenę kirsti kitu kampu. 
kokiame rajone Jums reikia? Nor dėl geros mokyklos galima ir per visą Vilnių važiuoti...

Aš rinkčiausi ne tai, kas arčiau namų ar pigiau, o tą vietą, kur geriau išmoko- iš asmeninės patirties galiu pasakyti, kad toks pasirinkimas sutaupo laaabai daug pinigų ir nervų mirksiukas.gif
Atsakyti