Įkraunama...
Įkraunama...

Besimokinančioms vairuoti (II tema)

QUOTE(rugsti_vysnia @ 2016 05 20, 23:56)
Kur dažniausiai kliūnate? Liūdniausia, kad namie pasimokyt neįmanoma, su vyru galimybės pavažinėti neturiu, tai panašu, kad dar daugiau važiavimų prireiks..

Su pavaromis, sakė turiu NEŽIŪRĖTI visai į jas. ir kai reikia sukti į dešinę, į kairę. Atrodo taip paprasta, o man vis kartoja... Kartais atleidžiu sankabą doh.gif Nors atrodo, kad tikrai dar laikau unsure.gif

O jums kas sunkiausia?
Atsakyti
QUOTE(Pingvinukas @ 2016 05 21, 08:16)
Su pavaromis, sakė turiu NEŽIŪRĖTI visai į jas. ir kai reikia sukti į dešinę, į kairę. Atrodo taip paprasta, o man vis kartoja... Kartais atleidžiu sankabą  doh.gif Nors atrodo, kad tikrai dar laikau  unsure.gif

Blogai, kad kartoja... jei nekartotų, o leistų pačiai kapstytis- labai greitai prasilaužtum. Visa bėda, kad daugelis instruktorių taip saugo savo mašinas, kad gaunasi ne mokymas, o velniai žino kas... Dėl pavarų- pasiimk namie kokią lazdą, ir nežiūrėdama į ją pamėgink paimituot pavarų jungimą, gerai "atkalsi" tą veiksmą- nebus problemų ir važiuojant, jei pamirši kokia pavara važiuoji- užteks ranką padėt ant perjungimo rankenos- ir jau žinosi smile.gif Simuliatoriai- geras dalykas, o juos galima ir iš paprasčiausių buitinių daiktų susikurti smile.gif
Atsakyti
QUOTE(denaxa @ 2016 05 21, 09:59)
Blogai, kad kartoja... jei nekartotų, o leistų pačiai kapstytis- labai greitai prasilaužtum. Visa bėda, kad daugelis instruktorių taip saugo savo mašinas, kad gaunasi ne mokymas, o velniai žino kas... Dėl pavarų- pasiimk namie kokią lazdą, ir nežiūrėdama į ją pamėgink paimituot pavarų jungimą, gerai "atkalsi" tą veiksmą- nebus problemų ir važiuojant, jei pamirši kokia pavara važiuoji- užteks ranką padėt ant perjungimo rankenos- ir jau žinosi smile.gif Simuliatoriai- geras dalykas, o juos galima ir iš paprasčiausių buitinių daiktų susikurti smile.gif

O kokia gera mintis, būtinai parepetuosiu. Nors pavaros gal nėra mano pati pati silpniausia pusė. Nors būna, kad nesusitvarkau pavarų prieš posūkį. Viską lyg žinau, bet uždelsiu kažkaip ir tada jau nieko nespėju. Nejaučiu atstumų aš. Bet taip juodai. Nematau ženklų. Aj, nu kolkas vienos bėdos. Niekada nebuvau savimi taip nusivylus, kaip atsisėdus į tą velnio mašiną. Kažkas užsiblokuoja man ten atsisėdus ir nieko nebežinau... sad.gif
Atsakyti
Viskas normalu, čia visiems taip- nei atstumų jaučia, nei ženklų mato, nei suvokia vaizdo per veidrodžius... iš karto ir neturi gautis, kad visa tai "ateitų"- reikia daug daug važinėti, ir vieną gražią dieną išeis savaime viskas 4u.gif Nereikia ciklintis ant to kas nesigauna ir kad nesigauna- nes tada blokuojasi smegeninė ir dėl to ir nesigauna... Reikia daryti, tiesiog daryti, kol gausis, ir vieną gražią dieną- op, viskas čiki ir aš važiuoju biggrin.gif
Atsakyti
prisijungsiu ir as prie drasinanciu.tiesa sako,kad viskas ateina su laiku,is pradziu matai tik kelia,daugiau nieko aplinkui,paskui pradedi matyti,tai kas vyksta aplinkui.as kai pirma karta laikiau jauciausi visiskai nepasiruosusi ir zinoma neislaikiau .po to uzteko triju pamoku papildomai ir po savaites vel laikiau ,ir zinoma islaikiau,nes visai kitaip jautesi pasirengimas.labai daug duoda ir instruktoriu keitimas ,vieni mato vienas klaidas-kiti kitas.kai keiti tiek masinas ,tiek instruktoriu tai nebelieka to streso pries laikant egzamina,tiesiog isivaizduoji,kad su instruktoriu vaziuoji 4u.gif
Atsakyti
Va, merginos, kaip reikia mokytis biggrin.gif https://www.facebook.../2688959203412/
Atsakyti
QUOTE(rugsti_vysnia @ 2016 05 21, 12:10)
O kokia gera mintis, būtinai parepetuosiu. Nors pavaros gal nėra mano pati pati silpniausia pusė. Nors būna, kad nesusitvarkau pavarų prieš posūkį. Viską lyg žinau, bet uždelsiu kažkaip ir tada jau nieko nespėju. Nejaučiu atstumų aš. Bet taip juodai. Nematau ženklų. Aj, nu kolkas vienos bėdos. Niekada nebuvau savimi taip nusivylus, kaip atsisėdus į tą velnio mašiną. Kažkas užsiblokuoja man ten atsisėdus ir nieko nebežinau... sad.gif

Aš niekada nebuvau geros nuomonės apie save... Bet dabar iš viso savimi nusivyliau. Ir reikėjo čia man prasidėti su tuo vairavimu verysad.gif

QUOTE(denaxa @ 2016 05 21, 13:25)
Viskas normalu, čia visiems taip- nei atstumų jaučia, nei ženklų mato, nei suvokia vaizdo per veidrodžius... iš karto ir neturi gautis, kad visa tai "ateitų"- reikia daug daug važinėti, ir vieną gražią dieną išeis savaime viskas 4u.gif  Nereikia ciklintis ant to kas nesigauna ir kad nesigauna- nes tada blokuojasi smegeninė ir dėl to ir nesigauna... Reikia daryti, tiesiog daryti, kol gausis, ir vieną gražią dieną- op, viskas čiki ir aš važiuoju biggrin.gif

Ačiū už palaikymą ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Pingvinukas @ 2016 05 22, 08:02)
Aš niekada nebuvau geros nuomonės apie save... Bet dabar iš viso savimi nusivyliau. Ir reikėjo čia man prasidėti su tuo vairavimu  verysad.gif

Gerai, kad prasidėjai, tikrai įveiksi ir viskas bus gerai smile.gif Ir žinok labai suprantu tavo savijautą- man buvo lygiai tas pats, ir vairavimas buvo pirmas dalykas mano gyvenime, kuris man nesigavo... o aš perfekcionistė kas liečia kažko darymą, arba gerai iki idealybės, arba nieko...tai šitas reikalas irgi gerai kirto per ir taip nedidelę savivertę, jaučiausi klaikiai... O paskui sužinojau, kad viskas čia normalu, kad vairavimas- tai ne tas dalykas, kuris gaunasi iš karto, kad reikia daug laiko, ir priklausomai nuo asmeninių savybių, charakterio, amžiaus- vieniems daugiau tų pamokų reikia, kitiems mažiau. bet tai jokiu būdu nereiškia, kad vieni kažkuo geresni ir protingesni, o kiti prastesni. Jokiu būdu ne. taip kad nenuvertink savęs ir nesigailėk, įveiksi ir važiuosi, nekur dėsies 4u.gif dar labai svarbu į tinkamas rankas pakliūti, aš, deja, į tokias pakliuvau jau teises turėdama, bet viskas į gerą- geriau vėliau, negu niekad, viskas gavosi taip, kaip ir turėjo būti, mano gyvenimas pasisuko 360 laipsnių kampu biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo denaxa: 22 gegužės 2016 - 12:30
Aš niekada nebuvau geros nuomonės apie save... Bet dabar iš viso savimi nusivyliau. Ir reikėjo čia man prasidėti su tuo vairavimu  verysad.gif
Ačiū už palaikymą  ax.gif

Tik jsu nenusivertinkit taip. Tai dabar taip atrodo, kad nieko nesigauna. Įvyks lūžis ir gausis, pamatysit.
Kad ir aš. Man jau seniai ne 30 😀, bet sugalvojau, kad man reikia teisių ir savo auto (nors sutuoktinis visur vežiojo). Na ir ką - atlankiau pamokas, pravažiavau gal dvigubai daugiau pamokų, nei priklauso tiek su instruktoriumi, tiek su vyru (o čia tai buvo klaida, nes jis rėkė ant manęs, maniau išsiskirsim net, kartais davesdavo iki ašarų). Na ir ką - egzą Regitroj išlakiau iš pirmo karto , nors netikėjau savimi, galvojau, kad esu žiopla. Teises gavau žiemą, pamažu pradėjau važinėti, iš pradžių su vyru, tik liepiau tylėt ir nerėkt ir pagrąsinau burną užkimšt. O vieną dieną susikaupiau ir į darbą nuvažiavau viena. Viskas, nuo to karto kaskart drąsiau ir lengviau. Aišku,padarau kokią nesąmonę, bet tai neišvengiama.
Pamažu, neskubant, atidžiai - ir jums gausis. Esu tuo tikra.
Atsakyti
Tikrai pritariu aukščiau merginų pasisakymams, bei pasiūlymui pakeisti instruktorių. Galima ir patyliukais, savo instuktoriui nesakant, pasiimti papildomų pamokų pas kitą instruktorių ir pabandyti su juo pasivažinėti. Jūs galite nustebti...

Ir mergatės, nedarykite klaidos, nesiciklinkite į tas 30 akademinių valandų, t.y. 15 vairavimų. Jie numatyti tik VKTI prie Susisiekimo Ministerijos reikalavimuose vairavimo mokykloms, ne mažiau nei 30 akademinių valandų praktinio vairavimo pamokų. Tai nereiškia,kad mes turime per jas išmokti. Tai nėra kažkios normos riba ir kas daugiau tai nenormalu. Juk mes visi skirtingi. Mūsų skirtingos reakcijos, charakteriai, supratimai. Tai yra individualu. Ir žinoma, kad labai daug priklauso ir nuo instruktoriaus, nuo mūsų nuotaikos, skiriamo laiko, ir nuo to, kas dedasi mūsų galvose tą dieną. Vienos imlesnės, kitoms daugiau reikia. Juk vairavimas tas pats mokslas kaip ir kalbos, specialybė... vienoms duota vienaip, kitoms kitaip. Tuo mes ir žavios. Neskaičiuokime kiek mes turėjome pamokų, nes tai labai trukdo mokytis. Tikslas turi būti išmokti vairuoti. Kiek reikės, tiek mokysiuos. Tik va būdus mokytis galime rinktis.
Vėl gi, čia mano nuomonė ax.gif
Atsakyti
Ačiū už palaikymą  ax.gif

Nenusimink šitaip 4u.gif
Man irgi buvo momentų, kai jaučiausi beviltiškai, tik verkti norėjosi ....
Bet aš laaabai norėjau išmokti vairuoti, ir buvau nusiteikusi eiti iki galo nesvarbu kiek reikėtų mokytis, ar kiek kartų laikyti tuos egzaminus.
Tikrai anksčiau ar vėliau ateis tas persilaužymo momentas mirksiukas.gif Reikia tik kantrybės, užsispyrimo ir daug darbo įdėti 4u.gif
Atsakyti
Pingvinuk, jei Jus tai paguos, tai patikėkit, ne viena tokia esat...
Jei aš būčiau žinojusi... Turbūt nebelįsčiau į tą galerą, o dabar jau gaila laiko, investicijų... Tikiuosi, ateis diena, kai džiaugsiuosi, jog nemečiau... Nors juodų, pilnų nevisavertiškumo akimirkų netrūksta... Gerai, kad iš artimųjų žino tik du žmonės apie kursus ir jie neskalpuoja, tad nereikia visam pasauliui aiškintis, kodėl taip ilgai mokausi...
Atsakyti