QUOTE(_Smalsutė_ @ 2016 03 28, 12:22)
Va tokie pareiškimai iš jau nemažą vairavimo stažą turinčiųjų labiausiai ir "užmuša" turi "pajausti", automobilį valdyti "savaime", atstumus irgi "jausti" ir t.t., o mokytis taigi tik teorijos reikia.
Na, prašom neiškreipti mano žodžių- kur sakiau, kad reikia iškart pajausti? Aš kaip tik esu rašiusi, kad jausti nebūtina ir nėra reikalo, nes viskas pro veidrodžius matosi Galvoti reikia mokytis Jei netvirtai jaučiasi žmogus gatvėse- reikia mokytis (prie ko čia teorija?) stebėti kelią, matyti ženklus, spręsti įvairias situacijas, išmokti priimti teisingus sprendimus. Analizuoti situacijas- tas labai padeda. Mano dukra grįžusi namo visada analizuodavo tai, ką patyrė gatvėje, kartu aptardavom, ar teisingą priėmė sprendimą kažkokiu konkrečiu atveju, ar galima buvo pasielgti kitaip ir pan. Beje, tik ką iįžšsilaikęs statistinis "žalias" vairuotojas niekada nesijaus tvirtai, bet tik nuo jo priklausys, ar norės mokytis toliau ir "gerės" kaip vairuotojas, ar taip ir "sustings" žalialapio stadijoje, įsitikinęs, kad jei jau išlaikė egzaminą- yra geras vairuotojas ir jam daugiau nieko mokytis nereikia. Deja, pastarųjų dauguma mūsų gatvėse.
Papildyta:
QUOTE(Pingvinukas @ 2016 03 28, 12:13)
Aną žiemą man pakliuvo į rankas viena knyga. Ten perskaičiau tokią mintį. Reikia arba bijoti arba tikėti, negalima daryti to ir to kartu.
Yra dar toks pasakymas: "jei darai- nebijok, jei bijai- nedaryk" Viskas bus gerai, tikrai