Įkraunama...
Įkraunama...

Besimokinančioms vairuoti (II tema)

QUOTE(_Smalsutė_ @ 2016 03 23, 22:04)
Jei ne paslaptis, kiek prireikė papildomų pamokų?

Atsakymą radau. rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(_Smalsutė_ @ 2016 03 25, 15:29)
Bet kaip gi čia yra, kad nepaisant to, jog dauguma instruktorių tik "šiaip sau važinėja", o rezultatai priklauso daugiausiai nuo instruktoriaus, vis dėlto kažkaip visai nemažas procentas besimokančiųjų vairuoti išmoksta? biggrin.gif

Nepasakyčiau, kad išmoksta- pažiūrėkite, kas gatvėse darosi mirksiukas.gif Dažnas nei taisyklių žino (net nežino, kad jų reikia laikytis), nei ženklų, nei kelio ženklinimo mato... o dar ir į savo juostą įsipaišyti nesugeba, ypač posūkiuose. Daužosi ant kiekvieno kampo lygioje vietoje. Nu nematau čia mokėjimo nei per kur doh.gif Problema- daugelio tikslas yra ne išmokti vairuoti, o "gauti teises", ir gauti kuo pigiau. O dauguma instruktorių (apie 90 proc.) moko ne vairuoti, o išlaikyti egzaminą ( egzaminų maršrutais vien važinėjama). Todėl gatvėse šiai dienai turime ką turime, deja... ax.gif
Taigi tas procentas- išlaikiusiųjų egzaminą, o ne išmokusių vairuoti mirksiukas.gif O tai ne tas pats toli gražu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(denaxa @ 2016 03 26, 14:01)
Nepasakyčiau, kad išmoksta- pažiūrėkite, kas gatvėse darosi mirksiukas.gif  Dažnas nei taisyklių žino (net nežino, kad jų reikia laikytis), nei ženklų, nei kelio ženklinimo mato... o dar ir į savo juostą įsipaišyti nesugeba, ypač posūkiuose. Daužosi ant kiekvieno kampo lygioje vietoje. Nu nematau čia mokėjimo nei per kur doh.gif  Problema- daugelio tikslas yra ne išmokti vairuoti, o "gauti teises", ir gauti kuo pigiau. O dauguma instruktorių (apie 90 proc.) moko ne vairuoti, o išlaikyti egzaminą ( egzaminų maršrutais vien važinėjama). Todėl gatvėse šiai dienai turime ką turime, deja... ax.gif 
Taigi tas procentas- išlaikiusiųjų egzaminą, o ne išmokusių vairuoti mirksiukas.gif O tai ne tas pats toli gražu smile.gif

Teisybe, kad ir mano palyginimas, as is pradziu uzsirasiau i seip bellekokia vairavimo kokykla, jie turejo 2 masinas. Atejau sako ei nori ateit gali paskaitu paklausyt tokiu ir tokiu metu...
Galvoju kazkas cia neaisku su jais... ir tos masinos ciroen'as ir 5 golfas
Sumasciau i kita mokykla pereit, o ten grieztai; 12 paskaitu, po 2 paskaitu "egzaminas" is tos temos; po egzaminu pagrindinis egzaminas ne maziau 90%; ir sekantis jau normaliai 80% ne maziau, kol neissilaikai mokykloj, regitroj negali laikyti, pas juos sutartis su regitra sudaryta tokia.
Na, bet uz tai ne ant durniaus ismoksi tuos bilietus... Papasakojau vyro sesei ji pries keleta metu mokinosi- seip belekokioj, ji sako: kokia cia nesamone, aciu D pas mus normaliau buvo.
Ji issilaikius teises, vazinet nevazinea nes jai S gaunas su vazineimu dazniausiai, niekas jai masinos neduoda, nes bijo tiek tevas tiek draugas...
As pasiryzus ismokt, antradieni teorija laikysiu. Ir beliko tik 3 vaziavimai, 4 filmuojamas...
Ech... O kaip baisu... NEzinau kaip cia bus su tuo vairavimo egzaminu, mano instruktorius, toks savotiskas, niekada nepagiria, visada apsaukia, keikiasi garsiai, bet jauciu kad viskas bus gerai smile.gif

O yra tokiu kurios ejo laikyti ir islaike tik po instruktoriaus, nevazinejusios su seimos nariu?
Atsakyti
QUOTE(denaxa @ 2016 03 26, 15:01)
Problema- daugelio tikslas yra ne išmokti vairuoti, o "gauti teises", ir gauti kuo pigiau.

Kodėl iškart "daugelis"? Visur yra visokių žmonių. Vien tik "gauti teises", mano supratimu, dažniausiai siekia tie, kas vis tiek artimiausiu metu neketina vairuoti - gal kada ateityje pravers, o tada šiaip ar taip beveik iš naujo reikės mokytis. Kiti manau ateina visgi išmokti (nebent jau moka unsure.gif ). Na tarkime atvažinėja privalomas pamokas su prastu instruktoriumi, išlaiko mokyklinį egzaminą, tvirtai su savo įgūdžiais nesijaučia, bet kaip pačiam įvertinti, jog kažkas buvo negerai su mokymo kokybe? Žiū dar ir Regitroje pasiseka – tai gal taip ir turi būti... Juk yra ir gerai vairuojančių, kuriems vairavimas malonumo neteikia.
Atsakyti
QUOTE(Grenna @ 2016 03 26, 15:21)
kol neissilaikai mokykloj, regitroj negali laikyti, pas juos sutartis su regitra sudaryta tokia.
Na, bet uz tai ne ant durniaus ismoksi tuos bilietus...

Regitroje negali laikyti praktinio egzamino, kol atitinkamo neišlaikei mokykloje, o teoriją Regitroje galima laikyti bet kada – jei mokyklinis dar neišlaikytas, tuomet eksternu. Tik tiek, kad jei su mokykla sudarei sutartį ir dėl praktinės, ir dėl teorinės dalies – mokyklinį teorijos egzaminą vis tiek anksčiau ar vėliau išlaikyti teks, nes kitaip negalėsi laikyti praktinės dalies. Aišku esmės tai nekeičia ir geriausia viską daryti nuosekliai.
QUOTE(Grenna @ 2016 03 26, 15:21)
mano instruktorius, toks savotiskas, niekada nepagiria, visada apsaukia, keikiasi garsiai, bet jauciu kad viskas bus gerai smile.gif

O šito manau net ir pats žiopliausias mokinys neturėtų toleruoti. schmoll.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo _Smalsutė_: 27 kovo 2016 - 13:03
[/quote]

Nematau as reikalo vaidinti isizedusia ar kazkokia jautria poniute, man netrukdo, manes neismusa is veziu.
As dziaugiuosi kad viska nuo A iki Z isaiskina, neskuba, nelenda i asmeniskumus, as del to ji vertinu.
Neimu i galva, vyras jau metuose, daug metu dirba, manau ismano savo darba, as juo pasitikiu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Grenna: 27 kovo 2016 - 19:27
QUOTE(_Smalsutė_ @ 2016 03 27, 13:29)

Kodėl iškart "daugelis"? 

tvirtai su savo įgūdžiais nesijaučia... ...bet kaip pačiam įvertinti,

Neoficiali statistika smile.gif Pasidomėkit vairavimo mokyklose, su kokiom nuostatom ir motyvacijom žmonės ateina smile.gif

Va tai ir yra įvertinimas- tvirtai dar nesijaučia, reiškia, dar mokymas nebaigtas... beje, jis niekada ir neturėtų baigtis- vairavimo reikia mokytis visą gyvenimą... mirksiukas.gif na, bet aš jau čia kartojuosi ax.gif
Papildyta:
[quote=Grenna,2016 03 27, 20:26]
[/quote]

Nematau as reikalo vaidinti isizedusia ar kazkokia jautria poniute, man netrukdo, manes neismusa is veziu.
As dziaugiuosi kad viska nuo A iki Z isaiskina, neskuba, nelenda i asmeniskumus, as del to ji vertinu.
Neimu i galva, vyras jau metuose, daug metu dirba, manau ismano savo darba, as juo pasitikiu.
[/quote]

Aš pritariu abiems nuomonėms, Grenos- gal iš dalies. Jautresniam žmogui toks rėkimas gali labai pakenkti, vairavimas vis tik turėtų būti malonus dalykas (į malonius ir įdomius dalykus mes mieliau gilinamės ir geriau išmokstame). Bet jei tai netrukdo, o žinios tenkina... Mane su autobusu mokė toks instruktorius, kuris beveik ištisai rėkdavo, keikdavosi, o aš ne iš tų, kas tyli kai kažkas rėkia... doh.gif Vnž., pamokos praeidavo linksmai lotuliukas.gif Jautresniam būtų šakės su tokiu instruktorium... na, mes ne jautruoliai ir ne naujokai už vairo jau buvom, pasijuokdavom, ir tiek smile.gif O žmogus iš esmės geras, nors ir piktą vaidino- niekas ir nepyko ant jo smile.gif. Išmokė gerai, egzaminas išlaikytas be problemų. Teisybę pasakius, nelabai ir mokė, tik aprėkdavo kai kas nepatikdavo, bet kažkaip išmokom smile.gif
Atsakyti
Sveikos, aš pagaliau išlaikiau KET. Dabar jau galiu pas jus bendrauti ax.gif

Ar dar į kitą temą man reikia???
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Pingvinukas: 28 kovo 2016 - 07:11
QUOTE(Pingvinukas @ 2016 03 28, 07:47)
Sveikos, aš pagaliau išlaikiau KET. Dabar jau galiu pas jus bendrauti  ax.gif

Ar dar į kitą temą man reikia???

Ne į kitą – antroji pakopa, siekiant įstoti į "žalialapių" gretas, būtent čia. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(shimmer @ 2016 03 18, 19:17)
Mergaites, gal ne i tema paklausiu blush2.gif
Noriu vairuoti , bet labai bijau-bijau kad ant kazko uzvaziuosiu ir pan.
Pasakykit ar verta pradeti ar taip ir toliau palikti, visgi ir amzius jau mano (37 metai)
Kaip manote?

Aš ir labai bijojau... Bet supratau, kad yra dalykų, kurių tikrai bijau kur kas labiau nei vairavimo (pvz., karo, mirties). Aną žiemą man pakliuvo į rankas viena knyga. Ten perskaičiau tokią mintį. Reikia arba bijoti arba tikėti, negalima daryti to ir to kartu. Man kažkaip patiko... Mano amžius dar didesnis mirksiukas.gif
O dar gi viskas prieš akis 4u.gif

Manau, kad verta 4u.gif Aš tave palaikysiu friends.gif

Na prie vairo aš dar nesėdėjau, gal bus ne kas... Nežinau blush2.gif unsure.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Pingvinukas: 28 kovo 2016 - 11:18
QUOTE(denaxa @ 2016 03 28, 00:01)
Va tai ir yra įvertinimas- tvirtai dar nesijaučia, reiškia, dar mokymas nebaigtas... beje, jis niekada ir neturėtų baigtis- vairavimo reikia mokytis visą gyvenimą... mirksiukas.gif  na, bet aš jau čia kartojuosi  ax.gif

Va tokie pareiškimai iš jau nemažą vairavimo stažą turinčiųjų labiausiai ir "užmuša" – turi "pajausti", automobilį valdyti "savaime", atstumus irgi "jausti" ir t.t., o mokytis taigi tik teorijos reikia. biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(_Smalsutė_ @ 2016 03 28, 12:13)
Ne į kitą – antroji pakopa, siekiant įstoti į "žalialapių" gretas, būtent čia. smile.gif

Ačiū 4u.gif
Atsakyti