Įkraunama...
Įkraunama...

Besimokinančioms vairuoti (II tema)

QUOTE(denaxa @ 2016 03 23, 13:41)
Jei rimtai- beviltiškų nėra, o žingsnelių dydis priklauso nuo instruktoriaus profesionalumo. Tai, ką reikia mokėti trūks plyš- irgi negalima nustatyti, kiekvienam reikalingas skirtingas pamokų skaičius, kuris, beje, irgi labai priklauso nuo instruktoriaus "gerumo" smile.gif
Papildyta:
Klaidingas požiūris. Nuėjus su nuostata "mėginti", pasiliekamas kelias nešti muilą ištikus bent menkiausiai nesėkmei. Teisinga nuostata būtų- "einu ir padarau, kelio atgal nebėra, jei gali kitos- galiu ir aš"  4u.gif

Labas denaxa, paprieštarausiu truputį abiems nuomonėms biggrin.gif
Pirma tai nebūtinai nuo instruktoriaus priklauso žingsneliai, priklauso ir nuo mokinio, kaip atsakingai žiūri į šitą reikalą, ar su meile mokosi, ar stengiasi, ar analizuoja klaidas, ar domisi papildoma informacija, ar pats kažko klausinėja instruktoriaus..... Juk čia kaip ir mokykloj, mokytojas visai klasei vienodai aiškina, vieni gauna dešimtukus, kiti penketus.

Dėl bandymo. Bandyti irgi galima, tik su ta mintim, kad jei nepasiseks iš pradžių, ne muilą nešiu, o bandysiu dar kartą. mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(_Smalsutė_ @ 2016 03 22, 20:03)
Einam kartu banko plėšti? bigsmile.gif (Man dar neteko - dviese vis drąsiau ax.gif ).

O jei rimtai, pasidalinkit, kokio mažumo žingsneliai yra dar padoriai maži, o kas jau vadinama beviltiška? Ką jau trūks plyš privalu sugebėti įpusėjus privalomas atvažinėti valandas?

Kiekvienam skirtingai... smile.gif Aš labai lėtai mokiausi... Tik priešpaskutinę privalomą pamoką išmokau taisyklingai, sklandžiai ir greitai pajudėti iš vietos, iki tol vis pasikratydavo automobilis ir instruktorius vis kartodavo, kad nenumetinėčiau sankabos biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Kisulita: 23 kovo 2016 - 15:52
QUOTE(denaxa @ 2016 03 23, 13:41)
Jei rimtai- beviltiškų nėra, o žingsnelių dydis priklauso nuo instruktoriaus profesionalumo. Tai, ką reikia mokėti trūks plyš- irgi negalima nustatyti, kiekvienam reikalingas skirtingas pamokų skaičius, kuris, beje, irgi labai priklauso nuo instruktoriaus "gerumo" smile.gif

O iš kur žinoti, ar instruktorius geras, jei palyginti neturi su kuo? mastau.gif Esu linkusi manyti, kad man papuolė bent jau neblogas: nešaukia smile.gif , lyg ir viską stengiasi paaiškinti, pamokų laiko nenusukinėja, o kad su pažanga ne stebuklai, ko gero galiu kaltinti tik save.
Papildyta:
QUOTE(Kisulita @ 2016 03 23, 16:51)
Aš labai lėtai mokiausi...

Jei ne paslaptis, kiek prireikė papildomų pamokų?
Atsakyti
QUOTE(Fia @ 2016 03 23, 14:43)
"pamėginau, dabar žinau, kad tai ne man" - ta mintis mane aplankydavo daug kartu, kol mokiausi vairuoti...
Bet susiimi ir toliau mokaisi. Tik taip pasieksi rezultatu wink.gif

Man taip pat buvo drinks_cheers.gif
Aš pradėjau mokytis 41-erių, turiu pažįstamų moterų, kurių viena 10 metų vyresnė ir laikosi teises dabar, o kita 15 metų vyresnė norėtų, gal ir ryšis... Beje, viena pažįstama išsilaikė virš 50 būdama, sėkmingai važinėja jau dešimtmetį, o kita už mane pora metų jaunesnė bandė jau antrą kartą nuo pradžių, bet taip ir neišsilaikė, kai antrą kartą Regitroj nepavyko - viską metė. Taip kad gal čia net ne amžius ir kasžkokie spec sugebėjimai lemia, o charakterio savybės, motyvacija ir atkaklumas...
Mano mokslų istorija va tokia biggrin.gif :
Diena, kai viskas pasikeitė
... už ją dar laimėjau ir delfi prizą tongue.gif
Atsakyti
QUOTE(Kliamka @ 2016 03 23, 15:42)
Labas denaxa, paprieštarausiu truputį abiems nuomonėms biggrin.gif
Pirma tai nebūtinai nuo instruktoriaus priklauso žingsneliai, priklauso ir nuo mokinio, kaip atsakingai žiūri į šitą reikalą, ar su meile mokosi, ar stengiasi, ar analizuoja klaidas, ar domisi papildoma informacija, ar pats kažko klausinėja instruktoriaus..... Juk čia kaip ir mokykloj, mokytojas visai klasei vienodai aiškina, vieni gauna dešimtukus,  kiti penketus.

Kiamka, labai svarbus psichologinis aspektas, ir būtent vairavime. Jei kokioj matematikoj ar fizikoj daugiau priklauso nuo mokinio- tai vairavime priešingai. Ir jei instruktoriui į tą psichologinę pusę nusispjauti (deja, tokių pas mus dauguma), ir jis visiems aiškina vienodai (o juk ne visiems tinka tas, kas tinka visiems, ypač moterims, ir ypač vairavime- tai yra priežastis, dėl kurios moterims sunkiau išmokti vairuoti ir kodėl jas kamuoja visokios baimės). Gali ir stengtis, ir domėtis, ir klausinėti kiek lenda, bet jei instruktoriui tesi "masinis produktas" ir jis tiesiog nesugeba įžvelgti psichologinės reikalo pusės, rasti būda, kaip paaiškinti būtent tau, kad suprastum- nieko neišeis smile.gif
Papildyta:
QUOTE(_Smalsutė_ @ 2016 03 23, 22:04)
O iš kur žinoti, ar instruktorius geras, jei palyginti neturi su kuo? mastau.gif Esu linkusi manyti, kad man papuolė bent jau neblogas: nešaukia smile.gif , lyg ir viską stengiasi paaiškinti, pamokų laiko nenusukinėja, o kad su pažanga ne stebuklai, ko gero galiu kaltinti tik save.

Na, aš tą gerąjį atradau jau turėdama teises (išlaikytas vargais negalais per fuksą iš trečio karto blush2.gif ), jam mane perdavė mano instruktorius kaip visiškai beviltišką doh.gif Buvau pralaužta per porą pamokų, po pirmos dingo baimė, po antros- užsikabliavau ant vairavimo biggrin.gif Prieš tai irgi mokiausi pas tikrai gerus, perėjau jų daugybę, nerėkė, viską aiškino... aš pati labai norėjau ir labai stengiausi, visko klausinėjau... bet kol nepakliuvau pas tą gerąjį, tiesiog nežinojau, kas yra iš tikrųjų geras instruktorius ir kiek nuo jo priklauso smile.gif Mokymas skyrėsi kaip diena nuo nakties nuo tų, kurie "masinę produkciją" gamina smile.gif Šiai dienai turiu beveik visas kategorijas ir darbą už vairo- ačiū Jam už sėkmingą gyvenimo posūkį smile.gif
Papildyta:
QUOTE(zuikis5 @ 2016 03 24, 09:38)

Mano mokslų istorija va tokia  biggrin.gif  :
Diena, kai viskas pasikeitė
... už ją dar laimėjau ir delfi prizą  tongue.gif

Zuiki, super thumbup.gif Va taip mažėja viešojo transporto keleivių kiekis ir didėja kamščiai gatvėse lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(zuikis5 @ 2016 03 24, 09:38)
Man taip pat buvo  drinks_cheers.gif 

Jūsų istorija įkvepia nevykėlius 4u.gif

verysad.gif
Papildyta:
QUOTE(denaxa @ 2016 03 24, 12:56)

Na, aš tą gerąjį atradau jau turėdama teises (išlaikytas vargais negalais per fuksą iš trečio karto blush2.gif ), jam mane perdavė mano instruktorius kaip visiškai beviltišką doh.gif  Buvau pralaužta per porą pamokų, po pirmos dingo baimė, po antros- užsikabliavau ant vairavimo biggrin.gif Prieš tai irgi mokiausi pas tikrai gerus, perėjau jų daugybę, nerėkė, viską aiškino... aš pati labai norėjau ir labai stengiausi, visko klausinėjau... bet kol nepakliuvau pas tą gerąjį, tiesiog nežinojau, kas yra iš tikrųjų geras instruktorius ir kiek nuo jo priklauso smile.gif Mokymas skyrėsi kaip diena nuo nakties nuo tų, kurie "masinę produkciją" gamina  smile.gif Šiai dienai turiu beveik visas kategorijas ir darbą už vairo- ačiū Jam už sėkmingą gyvenimo posūkį smile.gif

Gal galėtumėte šiek tiek papasakoti, kokia tai metodika? smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Bildukė @ 2016 03 24, 17:19)
Jūsų istorija įkvepia nevykėlius  4u.gif

Sakoma, kai nevykėlis šypsosi - nugalėtojas praranda pergalės skonį mirksiukas.gif Išties, tai kas tie nevykėliai? Tiesiog vieni pasiduoda, o kiti keliasi ir eina toliau...
Taip kad aukščiau nosis, ir viskas bus gerai. Mano nuomone, gyvenime iš tikrųjų viskas yra įveikiama ir visko galima išmokti, aišku gal skirtingai reikia laiko ir kantrybės 4u.gif
Denaxai esu atskirai dėkinga už palaikymą 4u.gif manau, ji ne vienai čia yra įkvėpusi daugiau pasitikėjimo savim. Būčiau anksčiau įdėjus savo rašinį, tik galvojau kažin kaip ji sureaguos g.gif juk anksčiau buvau jos klientė, o dabar - jau labai retai biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo zuikis5: 24 kovo 2016 - 16:20
Kiek % isspresdavot, kai jau ejot i regitra teorijos laikyt?
Ta prasme, mokykloj ar namie, kiek vidutiniskai % surinkdavot?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Grenna: 24 kovo 2016 - 22:03
QUOTE(Grenna @ 2016 03 24, 23:02)
Kiek % isspresdavot, kai jau ejot i  regitra teorijos laikyt?
Ta prasme, mokykloj ar namie, kiek vidutiniskai % surinkdavot?

Kai ketbilietai ir arsleidiniai surinkdavau po 97-100% - tada ejau laikyti i regitra. Pavyko is 1 karto, regitroje klausimai yra lengvesni.
Atsakyti
QUOTE(Bildukė @ 2016 03 24, 16:19)

Gal galėtumėte šiek tiek papasakoti, kokia tai metodika? smile.gif

Smulkiau gal tik instruktorius galėtų papasakoti smile.gif O šiaip, ką galiu pasakyti- dirba su kiekvienu žmogumi pagal jo asmenines psichologines savybes, individualiai, dirba su ta problema, kuri yra (o ne šiaip sau važinėja- ką daro dauguma). Aš atėjus pas jį pradėjau nuo nulio, nuo pradžių, pirmiausia- nuo taisyklingos sėdėsenos ir teisingo vairo laikymo. Pasirodo, mažai kas to moko, ir dar mažiau kas paaiškina, kaip tai svarbu smile.gif.
Atsakyti
Ar instruktorius Aleksandras dar dirba Jasučio mokykloje (Spaudos rūmų filiale)? 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(denaxa @ 2016 03 25, 12:11)
Smulkiau gal tik instruktorius galėtų papasakoti smile.gif O šiaip, ką galiu pasakyti- dirba su kiekvienu žmogumi pagal jo asmenines psichologines savybes, individualiai, dirba su ta problema, kuri yra (o ne šiaip sau važinėja- ką daro dauguma). Aš atėjus pas jį pradėjau nuo nulio, nuo pradžių, pirmiausia- nuo taisyklingos sėdėsenos ir teisingo vairo laikymo. Pasirodo, mažai kas to moko, ir dar mažiau kas paaiškina, kaip tai svarbu smile.gif.

Bet kaip gi čia yra, kad nepaisant to, jog dauguma instruktorių tik "šiaip sau važinėja", o rezultatai priklauso daugiausiai nuo instruktoriaus, vis dėlto kažkaip visai nemažas procentas besimokančiųjų vairuoti išmoksta? biggrin.gif
Atsakyti