QUOTE(Profit @ 2015 06 13, 19:47)
kodėl dar šeši?
Man gatvėje trūksta atidumo, šiaip viskas OK su mašinos valdymu. Bet jau aikštelė
, kiek ko klausiau, kiek ieškojau info, visi skirtingai kalba apie parkavimą atbulomis. Nežinau kada ir kaip persilaužti
Irce6 O kada tau regitra?
Tai 15 važiavimų išviso.O tau kiek?
Aikštelėj man ir dar sunku,bet mano instruktorė pabraižė schemas,kada kur žiūrėti,kada sukti vairą ir pan.,truputį lengviau jau.Paprašyk instruktoriaus kad papaišytų ir tau.Šiaip žinau,kad nieko gero tos schemos,stengiuosi orientuotis pagal linijas,nes realybėj kuoliukų nebus...Važiuosiu ryt su vyru dar į kokią aikštelę pasipraktikuosiu.
O apie regitrą dar negalvoju,nesijaučiu stipri nei gatvėj nei aikštelėj... baigsiu pamokas vairavimo tada matysiu ar dar pirktis papildomų,o gal bandysiu registruotis.
Kas tau aikštelėj sunkiausia?Man dabar status garažas ir šoninis prisiparkavimas...
Papildyta:
QUOTE(pikkolo @ 2015 06 13, 12:07)
Man atrodo, kad tau reik instruktore keist.
Per greitai tai kiek - 60 km/h ir daugiau? Manyciau mokinukui optimalus greitis gatveje yra 45-50 km/h.
As ir posukius sukiu su antra pavara. Tai negali buti laikoma klaida, nes geriau daugiau pristabdyt ir uzsukt uztikrintai, nei netiketai ikrist i kokias vezes ar ziema net slystelti.
Del persirikiavimo: vazineji su M zenklu, reiskias niekas neuzleidzia jei posuki parodai
Tad sunku tikrai ivertinti ar praleis, ar suspesi ir pan. Jei jau visiskai sustojus bandai uzlist, tai masina turi buti tikrai toli arba labai turi iskart gazuot. Kitu atveju manau uztenka, kad ta masina vis dar matai galinio vaizdo veidrodelyje ir butinai turi kliuti apvaziuot kiek galima greiciau.
O siaip tai tik patirtis tokius dalykus isugdo ir is mokinuko reikalauti to (manevravimo, atitinkamo greicio kelyje ar posukio issukimo) dar per anksti. Svarbu, kad tu pati ismoktum vairuoti taip, kad nekeltum pavojaus kitiem, kad nebutum kliutis kelyje, kad nesukeltum avariniu situaciju.
Ir kaip as tave suprantu. Man vairavimas buvo pats didziausias issukis gyvenime ir kele daugiausiai baimiu. Dabar net juokinga.
Na instruktorė man patinka,o kad aš pridarau klaidų tai pati kalta...
šiaip žinok būna,kad važiuoju mieste ir žiūriu jau netoli 60km/h...kažkaip greičio nebijau visai...aš ir aikštelėj mėgstu greičio pedalą spustelti,ko nereikia,va tada ir gaunu pylos
Ačiū už paaiškinimus dėl persirikiavimo
manau pradžioj visiem baisu,paskui jau lengviau bus.Kad aš vairuosiu niekad nebūčiau pagalvojus,niekada nenorėjau,gyvenimas privertė
dabar mąstau,kad visai smagu,sėdi ir važiuoji kur tau reikia
man svarbiausia išmokti vairuoti pagal taisykles,kad nebedaryčiau kritinių klaidų,o patirtis ateis su laiku