Žinai, aš tai būčiau pasidžiaugus, jei man bent kokias pirmas ~3-4 pamokas būtų leidę aikštelėj manevruot, pajaust, ką ta mašina kaip daro, kada kaip sukasi, kaip juda į priekį, kaip juda atgal, kiek tą vairą sukt. Mane per pirmą pamoką išvijo į gatvę, nežinančią, ką su ta mašina daryt. Ir įvarė žiauriai daug baimės, nes man atrodo, kad kaskart atsisėdus už vairo pasijaučiu kaip tada - baisiam strese, kad nežinosiu, ką daryt, kartais net neracionalios baimės užpuola ir lenda į galvą, iškyla tie pirmų pamokų prisiminimai. Aikštelėj su instruktorium atsidūrėm gal tik per kokią 8 pamoką ar pan.; Deja, kaip po to parodė gyvenimas, pratimus aikštelėj išmokau, egzaminą išsilaikiau iš pirmo karto, o realiam gyvenime blioviau jau ne kartą
šiaip iš tikrųjų jau trečias mėnesis mano vairavimo karjeroj eina, o esu savim nusivylus. Vis dėlto dar daug ko nesuprantu mašinos judėjime, parkuojant sudėtingiau nemoku kaip šachmatų figūrėlės veiksmų susiplanuot mašinos "ėjimų" teisingai pozicijai užimt. Tas pats su išvažiavimu, išsimanevravimu sudėtingesnėj situacijoj, apsisukimu ankštoj aikštelėj. Paniškai bijau važiuot man nežinomais, naujais maršrutais. Nors nieko kaip ir neprisidirbu, niekas neapipynina kely, avarinių situacijų nepasitaiko, bet vis tiek nervina tas pačios neužtikrintumas - moku statyt mašiną tik galu ir tik iš kairės pusės (na, yra pavykę ir iš dešinės, bet vengiu, nes sudėtingiau), dažnai pasimetu tam mašinos veiksmų planavime, kai reik kažką sudėtingiau atlikt, priekiu vis dar nesugebu žmoniškai įstumt kur nors - galu žymiai geriau gaunasi, žodžiu... pasiguodžiau
aišku, dar ir liūdna, kad nelabai yra kam "su manim užsiimt"... tai faktiškai mokaus savom jėgom, per stresą ir kančias. Jau kartais nebenoriu nei užsiimt tuo vairavimu, bet vis tiek stumiu save į priekį ir neleidžiu pasiduot.
QUOTE(giedrytia @ 2015 10 26, 14:00)
Sveiki
aš tik neseniai pradėjau laikytis teises. Kol kas važinėjau dar nedaug, viską pradedu nuo nulio
pirmieji važiavimai iš tikrųjų nuvylė, važinėjausi tik aikštelėj (o ir tai dar instruktorius šiek tiek numažina mano laiką), aišku nelabai man ten sekasi. Po kelinto važiavimo išvažiavote į miestą? Žinau, kad daug kas jau per pirmąjį keliauja, o mano instruktorius net negalvoja apie tai kaip suprantu... Nežinau ar aš čia tokia visai beviltiška, ar tiesiog tempia laiką...
Nusvyra rankos kiekvieną kartą