Įkraunama...
Įkraunama...

Besimokinančioms vairuoti (II tema)

QUOTE(MadlenaX @ 2015 10 05, 11:14)
Sveikos. Pasirodo yra besimokančių...smile.gif Kaip gerai,kad aš ne viena...

Ateities gatvėje yra aikštelė. Netoli Riomerio. Aš ten su instruktorium važinėju.
Ir akurat, jis man kiekvieną pamoką apie T formą aiškina. Kiekvieną mielą kartą primena, kad šitą pratimą reikia gerai mokėti, nes daug kas ant jo susimauna.

Tai kad jus čia veltui graužiatės. wink.gif Pasikartosit tą pratimą, o ir drasiau kitą kartą bus. smile.gif

Sekmes mokantis 4u.gif

O gal galit tiksliau parasyt, kur ta aikstele? Viena lyg zinau, bet lyg su slagbaumu ji... g.gif

As jau pora savaiciu nevazinejau, tuoj pamirsiu viska....
Atsakyti
QUOTE(egluzeeele @ 2015 10 06, 06:32)
Sekmes mokantis 4u.gif

O gal galit tiksliau parasyt, kur ta aikstele? Viena lyg zinau, bet lyg su slagbaumu ji... g.gif

As jau pora savaiciu nevazinejau, tuoj pamirsiu viska....

Ateities g. 15a. Ten tarp ateities ir visoriu gatviu sankryzos ir gelezinio vilko -ateities g. tilto yra ivaziavimas. Aikstele ne pirmo sviezumo, bet visgi.. smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo MadlenaX: 06 spalio 2015 - 15:34
Vaje zinau ta jausma sekmes mokinantis as va is trecio karto islaikiau pagaliau:) atrodo viska moki bet susimauni pirma kart klaideliu pridariau antra kart sonini parkavima nepadariau.sikart nuskilo lyg viska padariau gerai laikiau marijampolej.ilgokai vazinejom apie valanda o kaip tik 12 val laikuau kamsciai.sekmes visoms. Su vyru nemazai vazinejausi.
Atsakyti
Mergaites, o kuriuo laiku geriau laikyti, kaip jums atrodo? Kai nera kamsciu?
Visai jokio noro i egzamina vaziuot... sad.gif su instruktorium taip gerai... Ir padeda, ir padrasina...
Atsakyti
QUOTE(MadlenaX @ 2015 10 16, 07:43)
Visai jokio noro i egzamina vaziuot... sad.gif su instruktorium taip gerai... Ir padeda, ir padrasina...

Hm, aš berods 10 h laikiau - tai labai gerai buvo, mašinų srautas nuslūgęs. Manau, kad geriau normaliai pravažiuoti maršrutą negu stoviniuoti kamščiuose. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(MadlenaX @ 2015 10 16, 07:43)

Aš Kaune laikiau 8 ryto.Maršrutas geras teko man,tai kamščių nepasitaikė smile.gif sunku pasakyt,kuriuo laiku geriau g.gif vienoms ir tie kamščiai kojos nepakiša,o kitos ir be kamščių neišlaiko,tai matyt jau kaip lemta taip ir bus smile.gif svarbiausia neįsibaiminti be reikalo,nes paskui tikrai kojos dreba žiauriai ir tas maišo.
Kai prisimenu savo egzaminą tai net nesitiki,kad išlaikiau biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(MadlenaX @ 2015 10 16, 08:43)

"Egzamino trukmė 60 - 90 min. Į šį laiką įskaičiuojamas kandidato į vairuotojus sutikimas; su eismo sauga susijęs techninis transporto priemonės patikrinimas; susipažinimas su transporto priemone ir pasirengimas vairavimui; specialieji vairavimo manevrai; vairavimas realiomis eismo sąlygomis (ne mažiau kaip 25-45 min., priklausomai nuo transporto priemonės kategorijos); egzamino metu padarytų klaidų išaiškinimas ir rezultato paskelbimas."
Tai pati spresk, ar ta laika geriau pravazinet ar kamsciuose prastovet. Vistiek ilgiau nei 90 min negali buti egzas.
Mano nuomone, didzioji dalis egzamino islaikymo priklauso nuo egzaminuotojo.
Sekmes tau didziausios 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Profit: 16 spalio 2015 - 21:02
Sveiki smile.gif aš tik neseniai pradėjau laikytis teises. Kol kas važinėjau dar nedaug, viską pradedu nuo nulio smile.gif pirmieji važiavimai iš tikrųjų nuvylė, važinėjausi tik aikštelėj (o ir tai dar instruktorius šiek tiek numažina mano laiką), aišku nelabai man ten sekasi. Po kelinto važiavimo išvažiavote į miestą? Žinau, kad daug kas jau per pirmąjį keliauja, o mano instruktorius net negalvoja apie tai kaip suprantu... Nežinau ar aš čia tokia visai beviltiška, ar tiesiog tempia laiką... 4u.gif Nusvyra rankos kiekvieną kartą sad.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo giedrytia: 26 spalio 2015 - 14:01
Žinai, aš tai būčiau pasidžiaugus, jei man bent kokias pirmas ~3-4 pamokas būtų leidę aikštelėj manevruot, pajaust, ką ta mašina kaip daro, kada kaip sukasi, kaip juda į priekį, kaip juda atgal, kiek tą vairą sukt. Mane per pirmą pamoką išvijo į gatvę, nežinančią, ką su ta mašina daryt. Ir įvarė žiauriai daug baimės, nes man atrodo, kad kaskart atsisėdus už vairo pasijaučiu kaip tada - baisiam strese, kad nežinosiu, ką daryt, kartais net neracionalios baimės užpuola ir lenda į galvą, iškyla tie pirmų pamokų prisiminimai. Aikštelėj su instruktorium atsidūrėm gal tik per kokią 8 pamoką ar pan.; Deja, kaip po to parodė gyvenimas, pratimus aikštelėj išmokau, egzaminą išsilaikiau iš pirmo karto, o realiam gyvenime blioviau jau ne kartą smile.gif šiaip iš tikrųjų jau trečias mėnesis mano vairavimo karjeroj eina, o esu savim nusivylus. Vis dėlto dar daug ko nesuprantu mašinos judėjime, parkuojant sudėtingiau nemoku kaip šachmatų figūrėlės veiksmų susiplanuot mašinos "ėjimų" teisingai pozicijai užimt. Tas pats su išvažiavimu, išsimanevravimu sudėtingesnėj situacijoj, apsisukimu ankštoj aikštelėj. Paniškai bijau važiuot man nežinomais, naujais maršrutais. Nors nieko kaip ir neprisidirbu, niekas neapipynina kely, avarinių situacijų nepasitaiko, bet vis tiek nervina tas pačios neužtikrintumas - moku statyt mašiną tik galu ir tik iš kairės pusės (na, yra pavykę ir iš dešinės, bet vengiu, nes sudėtingiau), dažnai pasimetu tam mašinos veiksmų planavime, kai reik kažką sudėtingiau atlikt, priekiu vis dar nesugebu žmoniškai įstumt kur nors - galu žymiai geriau gaunasi, žodžiu... pasiguodžiau smile.gif aišku, dar ir liūdna, kad nelabai yra kam "su manim užsiimt"... tai faktiškai mokaus savom jėgom, per stresą ir kančias. Jau kartais nebenoriu nei užsiimt tuo vairavimu, bet vis tiek stumiu save į priekį ir neleidžiu pasiduot.

QUOTE(giedrytia @ 2015 10 26, 14:00)
Sveiki smile.gif aš tik neseniai pradėjau laikytis teises. Kol kas važinėjau dar nedaug, viską pradedu nuo nulio smile.gif pirmieji važiavimai iš tikrųjų nuvylė, važinėjausi tik aikštelėj (o ir tai dar instruktorius šiek tiek numažina mano laiką), aišku nelabai man ten sekasi.  Po kelinto važiavimo išvažiavote į miestą? Žinau, kad daug kas jau per pirmąjį keliauja, o mano instruktorius net negalvoja apie tai kaip suprantu... Nežinau ar aš čia tokia visai beviltiška, ar tiesiog tempia laiką... 4u.gif Nusvyra rankos kiekvieną kartą sad.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo takemyscars: 26 spalio 2015 - 15:14
QUOTE(takemyscars @ 2015 10 26, 16:14)
Žinai, aš tai būčiau pasidžiaugus, jei man bent kokias pirmas ~3-4 pamokas būtų leidę aikštelėj manevruot, pajaust, ką ta mašina kaip daro, kada kaip sukasi, kaip juda į priekį, kaip juda atgal, kiek tą vairą sukt. Mane per pirmą pamoką išvijo į gatvę, nežinančią, ką su ta mašina daryt. Ir įvarė žiauriai daug baimės, nes man atrodo, kad kaskart atsisėdus už vairo pasijaučiu kaip tada - baisiam strese, kad nežinosiu, ką daryt, kartais net neracionalios baimės užpuola ir lenda į galvą, iškyla tie pirmų pamokų prisiminimai. Aikštelėj su instruktorium atsidūrėm gal tik per kokią 8 pamoką ar pan.; Deja, kaip po to parodė gyvenimas, pratimus aikštelėj išmokau, egzaminą išsilaikiau iš pirmo karto, o realiam gyvenime blioviau jau ne kartą smile.gif šiaip iš tikrųjų jau trečias mėnesis mano vairavimo karjeroj eina, o esu savim nusivylus. Vis dėlto dar daug ko nesuprantu mašinos judėjime, parkuojant sudėtingiau nemoku kaip šachmatų figūrėlės veiksmų susiplanuot mašinos "ėjimų" teisingai pozicijai užimt. Tas pats su išvažiavimu, išsimanevravimu sudėtingesnėj situacijoj, apsisukimu ankštoj aikštelėj. Paniškai bijau važiuot man nežinomais, naujais maršrutais. Nors nieko kaip ir neprisidirbu, niekas neapipynina kely, avarinių situacijų nepasitaiko, bet vis tiek nervina tas pačios neužtikrintumas - moku statyt mašiną tik galu ir tik iš kairės pusės (na, yra pavykę ir iš dešinės, bet vengiu, nes sudėtingiau), dažnai pasimetu tam mašinos veiksmų planavime, kai reik kažką sudėtingiau atlikt, priekiu vis dar nesugebu žmoniškai įstumt kur nors - galu žymiai geriau gaunasi, žodžiu... pasiguodžiau smile.gif aišku, dar ir liūdna, kad nelabai yra kam "su manim užsiimt"... tai faktiškai mokaus savom jėgom, per stresą ir kančias. Jau kartais nebenoriu nei užsiimt tuo vairavimu, bet vis tiek stumiu save į priekį ir neleidžiu pasiduot.

Man buvo tas pats, iš karto į gatvę ir pasekmės labai panašios, tik dar blogesnis variantas. Tik aš nesikankinau,kadangi supratau kad nei velnio važiuot nemoku, jau su teisėmis nuėjau mokytis vėl, pakliuvau teisingam žmogui į rankas ir visos problemos buvo gana greitai išspręstos smile.gif Mokausi iki šiol, beje, nes vairavimas- tai toks dalykas, kurio reikia mokytis visą gyvenimą 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(takemyscars @ 2015 10 26, 16:14)
Žinai, aš tai būčiau pasidžiaugus, jei man bent kokias pirmas ~3-4 pamokas būtų leidę aikštelėj manevruot, pajaust, ką ta mašina kaip daro, kada kaip sukasi, kaip juda į priekį, kaip juda atgal, kiek tą vairą sukt. Mane per pirmą pamoką išvijo į gatvę, nežinančią, ką su ta mašina daryt. Ir įvarė žiauriai daug baimės,

Ir aš būčiau pasidžiaugus. Fui fui, nenoriu net prisimint tų pradžių.
Atsakyti
QUOTE(giedrytia @ 2015 10 26, 14:00)
Sveiki smile.gif aš tik neseniai pradėjau laikytis teises. Kol kas važinėjau dar nedaug, viską pradedu nuo nulio smile.gif pirmieji važiavimai iš tikrųjų nuvylė, važinėjausi tik aikštelėj (o ir tai dar instruktorius šiek tiek numažina mano laiką), aišku nelabai man ten sekasi.  Po kelinto važiavimo išvažiavote į miestą? Žinau, kad daug kas jau per pirmąjį keliauja, o mano instruktorius net negalvoja apie tai kaip suprantu... Nežinau ar aš čia tokia visai beviltiška, ar tiesiog tempia laiką... 4u.gif Nusvyra rankos kiekvieną kartą sad.gif

Nenusiminkit. smile.gif Man tiesą sakant irgi nekai sekasi... penktadienį neišlaikiau mokyklinio... sad.gif atrodo, viską moku, bet pasitaiko tokių klaidų... tai sankabos laiku nenuspaudžiu, tai posūkio nearodau... per mokyklinį susimoviau, nes laiku neresirikiavau į atskirą eismo juostą... Net nežinau, kaip taip pramiegojau... Pasakė kad reikės sukti, aš sulėtinau greitį, tada žiūrėjau į veidrodį, ar juosta laisva ir... pavėlavau... sad.gif bliamba. dabar atrodo kad niekada nesugebėsiu... Nes šiaip man viskas iš pirmo karto pavykdavo, ir studijuojant ir darbe, o vat vairavimas nesiseka... Nors esu macius tikrai nelabai auksto intelekto zmoniu, kurie puikiausiai vairuoja... O man tikriausiai neduota....
Atsakyti