Įkraunama...
Įkraunama...

Tailandas

Dekui uz info 4u.gif
Tai dabar nesugalvoju ka daryt, atskrendam i Phuket, pasiemem kelias dienas Phi Phi, kelias dienas Koh Lipe ir dar turim tris-keturias dienas, kur patartumet? Norejau labai i Khao Sok parka, bet labai brangu su kelione iki ten, viesbuciu, turu. Galvojau Railay bet viesbuciu kainos.. nebent apsistot kur pigiau ir vaiksciot iki geresnio papludymio nes kiek supratau vakarine puse grazu o rytine nekazka? Ar imanoma is Koh Lipes iki Railay nusigaut?
Ar gal dar kazka kita patartumet?
Atsakyti
QUOTE(Rykute @ 2016 01 03, 09:31)
Grazu, bet gyvent labai brangu ten, o vazineti kiekviena diena nesamone, tada gali sedeti Patajoj ir kiekviena diena su kateriu i saleles keltis kurios taip pat labai grazios. As tiesiog prisiskaiciau apie Krabi geru atsiliepimu, bet mane nuvyle ir daugiau ten kojos nekelciau  biggrin.gif  Bet cia kiekvienam juk savo, as Phi Phi buvau kai dar nebuvo is vis miestelio, kur uostas dabar, buvo grazus plezas ir i kita pleza praeiti dziunglem galejai, dabar siukslynas ir trecia karta nevaziuociau  schmoll.gif  Aplamai dabar jei po azija keliauciau tai rinkciausi gal Filipinus, nes jie kaip kazkada buvo Tailandas, egzotiskas, pigus ir grazus, dar nenusiukslintas  4u.gif

Nėra tam Railay taip brangu smile.gif bent jau mum pasirodė taip smile.gif tik va kokybė ,aptarnavimas viešbucio, už ką sumoki, tikrai neverti tu pinigu smile.gif bet tikrai nesigailim,kad ten pabuvom smile.gif
Papildyta:
QUOTE(Vai2lka @ 2016 01 03, 12:15)
Dekui uz info  4u.gif
Tai dabar nesugalvoju ka daryt, atskrendam i Phuket, pasiemem kelias dienas Phi Phi, kelias dienas Koh Lipe ir dar turim tris-keturias dienas, kur patartumet? Norejau labai i Khao Sok parka, bet labai brangu su kelione iki ten, viesbuciu, turu. Galvojau Railay bet viesbuciu kainos.. nebent apsistot kur pigiau ir vaiksciot iki geresnio papludymio nes kiek supratau vakarine puse grazu o rytine nekazka? Ar imanoma is Koh Lipes iki Railay nusigaut?
Ar gal dar kazka kita patartumet?

Parašyk savo visa planeli. Kuriuos oro uostus pasirinkai vidiniuose srrydziuose? Kaip suprantu atakrendat iškart į phuketa, o atgal iš kur?
Atsakyti
Mano "kurortinė" kelionės dalis praėjo Khao Lak miestelyje. Tai Khao Lak'o trūkumai labai aiškūs - ten neįmanoma nusigauti kitaip nei taksi (ok, viskas įmanoma, bet tragiškai nepatogu, taksi iš Phuketo oro uosto 1200-1500 bat, kiek nusiderėsit) ir šiaip brangoka. Privalumai irgi labai aiškūs - nardytojų rojus, patogu plaukti į Similan, Surin, Tachai salas, netoli (sąlyginai) Khao Sok nacionalinis parkas. Pats miestelis ramus, nėra rusų ir kinų turistų, miestelis nemaža dalim "vokiškas". Restoranų, barų buvo pakankamai, tai pasižmonėti irgi įmanoma.
Buvau ten tik 4 dienas, tad kažin ko nenuveikiau. Khao Lak tik dviejų tipų apgyvendinimas - backpakerių hosteliai arba didžiuliai prabangūs viešbučiai. Buvau apsistojus K2 Backpacker hostelyje. Man viskas ten tiko - ir kaina, ir vieta, ir kambarys (langas į koridorių !:D). Šeimoms su vaikais nerekomenduoju, bet pavieniams keliauninkams ar jaunoms poroms - net labai. Didžiausias šito hostelio turtas - jo šeimininkas, viską padeda susiorganizuoti ir net sugalvoti padės ko galit norėt, jei patys tingėsit smile.gif.
Kadangi aš namų darbų buvau nepadarius, tai kitą rytą išplaukiau į vienos dienos snorkelinimą Tachai saloje su Fantastic Similan Travels. Daug čia buvo kalbų apie grupinius turus, kaip ten neįdomu viskas būna ir nuvalkiota, aš keliavau viena, todėl bent turuose man reikėjo kitų žmonių smile.gif. Iškart pasakysiu kad plaukti būtent su šita kompanija man labai patiko. Kai tik atveža į prieplauką, iškart supranti kad kažkas čia kitaip - didelė dalis personalo gėjai, transseksualai ar šiaip transvestitai smile.gif. Ir tas bent jau man buvo labai smagu, nes atmosfera kitokia. Pvz. kelionės vado asistentė - ladyboy biggrin.gif. Rūpesčio turistais man tikrai užteko, maitino gerai, po salą pavedžiojo, visus krabus ir varanus išrodė, paplūdimyje fotosesijas rengė, vaikus vandenyje prižiūrėjo. Snorkelinau pirmą kartą gyvenime, dabar jau kliedžiu kur čia man reikės važiuoti vėl jūros gyvenimo pamatyti.
Su ta pačia kompanija plaukiau ir į Similan turą. Pasirinkau vienos dienos kelionę, nes nakvot palapinėj bijojau - gyvatės vis vaidenosi. Vis tik pritariu kad Similanams nakvynė labai reikalinga. Skirtingai nuo Tachai, žmonių dieną čia buvo gerokai daugiau (minių minios kinų!). Ir nors snorkelinant matėm vėžlį ir 2 Nemo žuvytes (nebe taip dažnai pasitaiko smile.gif), kelionė į Tachai man patiko labiau.
Dėl kainų - Similan 2 d. 1 nakties (palapinėje) kelionė visuose bukletuose kainuoja 5800 bat, bet jau antra agentūra gatvėj pasiūlys ją už 4200, jei truputį pasiderėsit. Taigi iš anksto rezervuot neverta, nebent norit gyventi bungaluose.
Mano kelionės kainavo - Tachai 2200, Similan 2000 bat.

Speed Boat nesėskit laivo priekyje - atitrankys stuburą negyvai ir grįšit nusvilę, kad ir kuo teptumėtės.
Lendat snorkelinti - būtinai vilkitės marškinėlius, 50 SFP tikrai neapsaugos tarpumenčių smile.gif.

P.S. Vakare Khao Lak galima nueiti į Moo Moo kabaretą ir pasigrožėti ladyboy divom, kurios dieną tave mokė snorkelint biggrin.gif. Labai smagus šou, kur moki tik už kokteilius.
P.P.S. Kam lemta nutikti - to neišvengsi. Vieną dieną nuvažiavau į Ao Thong paplūdimį (keli km nuo Khao Lak - baltas smėlis, palmės). Kaip tikra lietuvė nuslinkau kur nėr žmonių, prie krūmų, ir ką gi - guliu, klausau savo knygeles, matau šoniniu regėjimu kaip iš krūmų staigiai iššauna kokia tai juodai balta gražuolė (iš tikrųjų tai pabaisa, gyvatė! biggrin.gif), bent kokių 1,5 m.. Buvo tada mano šou bėk ir rėk, bet ji pasigavo tą grobį kurį vijosi ir grįžo į krūmus. O aš ta proga grįžau pas žmones biggrin.gif.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo caralaite: 03 sausio 2016 - 18:51
Sveikos smile.gif

QUOTE(caralaite @ 2016 01 03, 18:48)
Restoranų, barų buvo pakankamai, tai pasižmonėti irgi įmanoma.

Fantastic Similan Travels.
Su ta pačia kompanija plaukiau ir į Similan turą. Pasirinkau vienos dienos kelionę,
Dėl kainų - Similan 2 d. 1 nakties (palapinėje) kelionė visuose bukletuose kainuoja 5800 bat, bet jau antra agentūra gatvėj pasiūlys ją už 4200, jei truputį pasiderėsit. Taigi iš anksto rezervuot neverta, nebent norit gyventi bungaluose.
Mano kelionės kainavo-Similan 2000 bat.

Lendat snorkelinti - būtinai vilkitės marškinėlius, 50 SFP tikrai neapsaugos tarpumenčių smile.gif.

P.S. Vakare Khao Lak galima nueiti į Moo Moo kabaretą ir pasigrožėti ladyboy divom, kurios dieną tave mokė snorkelint biggrin.gif. Labai smagus šou, kur moki tik už kokteilius.

P.P.S. Kam lemta nutikti - to neišvengsi. Vieną dieną nuvažiavau į Ao Thong paplūdimį (keli km nuo Khao Lak - baltas smėlis, palmės). Kaip tikra lietuvė nuslinkau kur nėr žmonių, prie krūmų, ir ką gi - guliu, klausau savo knygeles, matau šoniniu regėjimu kaip iš krūmų staigiai iššauna kokia tai juodai balta gražuolė (iš tikrųjų tai pabaisa, gyvatė! biggrin.gif), bent kokių 1,5 m.. Buvo tada mano šou bėk ir rėk, bet ji pasigavo tą grobį kurį vijosi ir grįžo į krūmus. O aš ta proga grįžau pas žmones biggrin.gif.

Gal galit rekomenduot kokią viečikę kur gardu ir pigu buvo? wink.gif Mes kaip tik nakvosim Khao Lak prieš kitos dienos rytą išvykstant į Similans.

Gal atsimenat kiek pas juos 3d./2 naktų turas nakvojant palapinėse Similans salose? Nes kol kas internete randam pigiausiai-6500BHT/žmogui plius dar kažkokie pavedimo 5 proc. mokesčių ir pan. wacko.gif , ruošiamės užsakyti internetu iš anksto..., bet minėjote, kad lyg ir neverta iš anksto, nes gatvėj rastumėme pigiau? g.gif Iki kelių vakare dirba tos tururs pardavinėjančios firmelės?

O, dėkui, super patarimas 4u.gif O snorklinimo įrangą geriau savo pasiimti ar užtenak tos,kurią duoda?

Kiek apytiksliai vienas kokteilis kainuoja?

blink.gif swoon.gif O, jei gyvatė įkanda, kur ir kas turi priešnuodžių? unsure.gif O ryklių ten yra, kaip dėl maudynių? blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Hippie @ 2016 01 04, 00:47)
Sveikos smile.gif
Gal galit rekomenduot kokią viečikę kur gardu ir pigu buvo? wink.gif Mes kaip tik nakvosim Khao Lak prieš kitos dienos rytą išvykstant į Similans.

Gal atsimenat kiek pas juos 3d./2 naktų turas nakvojant palapinėse Similans salose? Nes kol kas internete randam pigiausiai-6500BHT/žmogui plius dar kažkokie pavedimo 5 proc. mokesčių ir pan. wacko.gif , ruošiamės užsakyti internetu iš anksto..., bet minėjote, kad lyg ir neverta iš anksto, nes gatvėj rastumėme pigiau? g.gif Iki kelių vakare dirba tos tururs pardavinėjančios firmelės?

O, dėkui, super patarimas 4u.gif O snorklinimo įrangą geriau savo pasiimti ar užtenak tos,kurią duoda?

Kiek apytiksliai vienas kokteilis kainuoja?

blink.gif swoon.gif O, jei gyvatė įkanda, kur ir kas turi priešnuodžių? unsure.gif O ryklių ten yra, kaip dėl maudynių? blush2.gif

Vietų pavadinimų tai neprisiminsiu, ir apskritai po Chiang Mai man Khao Lak maistas pasirodė nuviliantis - daug labiau "turistinis". Beje, ten labai mažai gatvės maisto, yra tik turgelis prie 7/11, kuris veikia I-III-V, bet gan anksti išsiskirsto, apie 20 val. Pagrindinės maitinimosi vietos yra Nang Thong Road, gatvė kuri veda į pliažą, ten ir eidavau vis.

3d.2n. - tikrai nepamenu kiek šitas, nes aš domėjausi trumpesniu. Kainą tikrai geresnę gautumėt gatvėj nei internete, bet yra problema - jei atvažiuosit tik išvakarėse, gali būt kad nespės suderinti nakvynės. Agentūros dirba iki 9 vakaro, bet patikimiau turą su nakvynėm būtų užsakinėt prieš 2 naktis.

Snorkelinimo kaukę norėčiau turėt geresnę nei ten duoda, tik kaip ją išsirinkt? Reiktų vandeny bandyt ar gerai prilimpa, ne parduotuvėj smile.gif.

Kokteiliai tam kabarete 200 batų, šiaip Khao Lak restoranuose 120-150, kai kuriuose baruose 99 (valgyt ten neduoda).

Ryklių nėr (bent jau nieks turistams nepasakoja biggrin.gif), o dėl priešnuodžių nežinau, neklausiau, nes bijojau išgirst atsakymą kad jų yra tik ligoninėse biggrin.gif.
Atsakyti
QUOTE(tobuliux @ 2016 01 03, 14:36)
Parašyk savo visa planeli. Kuriuos oro uostus pasirinkai vidiniuose srrydziuose?  Kaip suprantu atakrendat iškart į phuketa, o atgal iš kur?

Neturim mes vidiniu skrydziu, atskrendam i Phuket, tada iskart i phi phi, paskui i koh lipe ir tada dar kelias dienas nezinau kur, nenusprendziu.. isskrendam is phuket.. ar railay imt ar phuket'e gal yra normaliu papludymiu.. nezinau ka daryt, o reikia greiciau sprest..
Del railay dar skaiciau, kad labai dazni apsinuodijimai buna g.gif

QUOTE(caralaite @ 2016 01 03, 19:48)

O dieve cia mano didziausia baime - gyvates, numirus jauciu ant vietos buciau blink.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Vai2lka: 04 sausio 2016 - 13:17
QUOTE(Vai2lka @ 2016 01 03, 13:15)
Galvojau Railay bet viesbuciu kainos.. nebent apsistot kur pigiau ir vaiksciot iki geresnio papludymio nes kiek supratau vakarine puse grazu o rytine nekazka? Ar imanoma is Koh Lipes iki Railay nusigaut?

Railay praktiškai jokio skirtumo, kur apsistosit, visur nueinamas atstumas, rytinėje pusėje yra pigesnių vietų, bet labai pigu nebus. Ten rytonėje pusėje niekas ir nesimaudo, pliažo nėra, visi eina į West arba Pranang paplūdimius.
Man rytinė pusė irgi graži, jei bugaliukas su vaizdu, tai dar ir kaip yra kur akis paganyti.
Įmanoma, su laivu. Kainuos nepigiai.
Papildyta:
QUOTE(caralaite @ 2016 01 03, 18:48)
Mano "kurortinė" kelionės dalis praėjo Khao Lak miestelyje.

Ačiū už išsamų pasidalinimą 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(Hippie @ 2016 01 03, 23:47)

Artimiausia ligoninė arba sveikatos centras smile.gif
Ryklių yra, dar ir kokių, net bangininių, pagooglinkit wink.gif
Papildyta:
QUOTE(caralaite @ 2016 01 04, 09:49)
Vietų pavadinimų tai neprisiminsiu, ir apskritai po Chiang Mai man Khao Lak maistas pasirodė nuviliantis - daug labiau "turistinis".

Va čia vienas iš skirtumų tarp šiaurės Tailando ir turistinių vietovių prie jūros/salų.
Papildyta:
QUOTE(Vai2lka @ 2016 01 04, 13:15)
Del railay dar skaiciau, kad labai dazni apsinuodijimai buna  g.gif

Šitas gėris visur gali būti, ta vieta tikrai nėra išskirtinė dėl apsinuodijimų biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Carpe diem @ 2016 01 04, 12:54)
Railay praktiškai jokio skirtumo, kur apsistosit, visur nueinamas atstumas, rytinėje pusėje yra pigesnių vietų, bet labai pigu nebus. Ten rytonėje pusėje niekas ir nesimaudo, pliažo nėra, visi eina į West arba Pranang paplūdimius.
Man rytinė pusė irgi graži, jei bugaliukas su vaizdu, tai dar ir kaip yra kur akis paganyti.
Įmanoma, su laivu. Kainuos nepigiai.
Papildyta:

Ačiū už išsamų pasidalinimą  4u.gif
Papildyta:

Papildyta:

Va čia vienas iš skirtumų tarp šiaurės Tailando ir turistinių vietovių prie jūros/salų.
Papildyta:

Šitas gėris visur gali būti, ta vieta tikrai nėra išskirtinė dėl apsinuodijimų biggrin.gif

Čia jau mūsų patirtis smile.gif mes apsinuodijom Ao Nange smile.gif)) labai džiaugiamės,kad visus skiepus turėjom smile.gif nes turbūt dabar jau tikrintumes nuo hepatitu smile.gif))) o šiaip žmonės apsinuodija visur smile.gif su labai daug turistų bendravom, padariau isvada, kad iš 100% bent 40% tikrai apsinuodija, lengvesnem ar suknesnem,kaip mes formom smile.gif ir šitas malonumas po 500e kiekvienam kainavo, laukiam iš draudimo grįžtančių pinigų smile.gif

Aš vietoje jūsų pasilikčiau kelias dienas prieš skridi pailsėti arčiau oro uosto, ta prasme ,kad ir Railay, nes kelionė iš Koh lipės bus laaaabai ilga į phuketa, apie 7valandas smile.gif mes iš lipės keliavom į krabi oro uostą, tada į bankoka ir is bankoko namo. Tai labai pavargom smile.gif bet kelione buvo labai smagi smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Carpe diem @ 2016 01 04, 14:54)

Skaiciau tripadvisor ar kazkokiam review puslapy kad railay ypac garseja apsinuodijimais smile.gif

O sakykit Carpe diem apie Koh Taratao ar zinot kanors? Ar verta demesio sala? Ir kaip ten viskas vyksta ar tik su kelioniu agentura galima kaip tura ar imanoma ir patiem suplanuot nukeliaut apsistot?
Atsakyti
QUOTE(Vai2lka @ 2016 01 04, 14:47)
Skaiciau tripadvisor ar kazkokiam review puslapy kad railay ypac garseja apsinuodijimais  smile.gif

O sakykit Carpe diem apie Koh Taratao ar zinot kanors? Ar verta demesio sala? Ir kaip ten viskas vyksta ar tik su kelioniu agentura galima kaip tura ar imanoma ir patiem suplanuot nukeliaut apsistot?

Ten neteko apsinuodyti smile.gif šiaip daug kas sunkesne ar lengvesne forma apsinuodija Tailande, tia visur tas gresia wink.gif

Žinau, buvau, ar verta dėmesio - subjektyvu smile.gif ten nac. parkas, nėra viešbučių, kavibių, pramogų, tik gamta, tad gamtos mylėtojams - super smile.gif siūlau pasižiūrinėti internete, kad susidarytumėt įspūdį. Ten galima pakliūti ir be agentūrų, tiesiog patiems nac. parko namukus užsibookinti ir patiems nuplaukti laivu, yra kursuojantys laivai. Mes plaukėm su sustojimais - išplaukėm iš Trang, tada porą naktų Tarutao, porą naktų Adang, o tada persikėlėm į Lipe.
Atsakyti
QUOTE(caralaite @ 2016 01 04, 09:49)
Vietų pavadinimų tai neprisiminsiu, ir apskritai po Chiang Mai man Khao Lak maistas pasirodė nuviliantis - daug labiau "turistinis". Beje, ten labai mažai gatvės maisto, yra tik turgelis prie 7/11, kuris veikia I-III-V, bet gan anksti išsiskirsto, apie 20 val. Pagrindinės maitinimosi vietos yra Nang Thong Road, gatvė kuri veda į pliažą, ten ir eidavau vis.

3d.2n. - tikrai nepamenu kiek šitas, nes aš domėjausi trumpesniu. Kainą tikrai geresnę gautumėt gatvėj nei internete, bet yra problema - jei atvažiuosit tik išvakarėse, gali būt kad nespės suderinti nakvynės. Agentūros dirba iki 9 vakaro, bet patikimiau turą su nakvynėm būtų užsakinėt prieš 2 naktis.

Kokteiliai tam kabarete 200 batų, šiaip Khao Lak restoranuose 120-150, kai kuriuose baruose 99 (valgyt ten neduoda).

Būsim CM, ten atsidžiaugsim maistu, o Khao Lak tiesiog pavakarieniausim ir nusipirksim ko nors pusryčiams prieš kelionę į Similans smile.gif

Tai darau išvadą, kad reik mums internetu iš anksto užsisakyti unsure.gif Nes prieš dvi naktis būsim Koh Tao saloj ax.gif

Labai ačiū už praktiškus ir konkrečius patarimus 4u.gif

QUOTE(Carpe diem @ 2016 01 04, 13:54)

Shit kaip biggrin.gif Teks išsimaudyt vonioj prieš skrydį, o Tailande tik saugiai pabraidyti bigsmile.gif

Niu nežinau gal aš nepataisoma optimistė, bet jau dabar žinau, kad viskas man ten bus labai skanu ir tinkama wub.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Hippie: 04 sausio 2016 - 22:08
QUOTE(Vai2lka @ 2016 01 04, 14:15)
O dieve cia mano didziausia baime - gyvates, numirus jauciu ant vietos buciau  blink.gif

Ir aš galvojau kad numirsiu jei pamatysiu gyvatę, nemiriau, nes greit supratau kad ne į mane kėsinas, paskui pasakojau visam pasauliui apie savo "draugę" biggrin.gif.
Chiang Mai mano viešbutis buvo tokios tylios tamsios gatvės gale. Vakare ten sustatydavo maišus su šiukšlėm, kai eidavau nakčia namo, visi maišai skrebėdavo ir kartais nušokdavo kokia katino didumo žiurkė... Grįždavau kaskart paklaikus, nes niekaip neišmokau prisikalbint tų raudonų komunalinių taksi kad mane pavežtų už padorią kainą...
Apskritai Tailande visokios gyvybės tikrai buvo daug daugiau nei mes čia įpratę, nors apartamentų dalintis neteko su niekuo, išskyrus tas miniatiūrines skruzdėlytes.

Apie apsinuodijimus kalbat. Neteko patirti jokių su maistu susijusių negalavimų, nors valgiau gatvėse tikrai daug, gerdavau gėrimus su nežinomos kilmės ledukais, pasisekė smile.gif. Man neikart nepasirodė kad ten pavojingai nešvaru ar nehigieniška būtų kur maistą gamina, tik kartą mėsos turguj teko apsisukt ir eit lauk, nes prie +34 dalis kvapų jau nebepakeliama pasirodė biggrin.gif.
Atsakyti