Įkraunama...
Įkraunama...

Tailandas

QUOTE(caralaite @ 2015 12 17, 10:18)
Jaučiuosi labai dėkinga visoms kurios dalinasi čia savo įspūdžiais ir patarimais apie keliones, tad grįžusi iš savosios irgi noriu paminėt kelis dalykus, gal kažkam bus aktualu (išsiliesiu per kelias serijas biggrin.gif).

AirChina įstatė man ragus, atšaukė skrydį atgal (o prieš tai dukart keitė skrydžio tvarkaraštį), tai teko skubiai pirkt kitą bilietą ir skrist namo iš Bankoko per Maskvą su Aeroflot. ]

Vat čia tai pralinksminot doh.gif Gal galima plačiau, kada atšaukė, prieš kiek laiko apie tai sužinojot. Ar paaiškino kodėl, kompensaciją gavot? Mes gi tuo pačiu maršrutu skrisim, tai jau bijau galvot, kas gali laukti.

Skrydžio tvarkaraštį tai ir mums jau porą kartų keitė, bet tas buvo prieš kokius du mėnesius, o dabar vis pažiūriu į flight radar24, tai mums nurodyti sklydžiai skraido reguliariai.

Ir dar jei nesunku parašykit apie chek in, su Air China, kaip buvo su bilietais jungiamiesiems skrydžiams ir kur juos gavot. Būsiu dėkinga už atsakymą.
Atsakyti
QUOTE(Carpe diem @ 2015 12 17, 10:12)
Jei tik Bankoke planuojate būti, tai gal rizikuočiau wink.gif

dekui 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Vėjūna @ 2015 12 17, 14:39)
Vat čia tai pralinksminot doh.gif  Gal galima plačiau, kada atšaukė, prieš kiek laiko apie tai sužinojot.

Aš pirkau bilietą per agentūrą, ne tiesiogiai iš AirChina, todėl ir bendravau kol kas tik su agentūra. Pranešė likus 3 paroms iki skrydžio iš Siem Reap, pasiūlė skrist 3 dienom vėliau arba atsiimti pinigus už atšauktą skrydį (tik atgalinį). Aš atsisakiau, nes ta suma visiškai nepadengia mano išlaidų naujam bilietui įsigyti. Rašysiu pretenziją ir reikalausiu komensuoti patirtas išlaidas. Bet daug vilčių į tai nededu.
Jungiamajam skrydžiui laipinimo kortelę davė iškart Stokholme, nes registruoja iki galutinio taško ir bagažą, ir keleivį.
Atsakyti
QUOTE(caralaite @ 2015 12 17, 21:12)
Aš pirkau bilietą per agentūrą, ne tiesiogiai iš AirChina, todėl ir bendravau kol kas tik su agentūra. Pranešė likus 3 paroms iki skrydžio iš Siem Reap, pasiūlė skrist 3 dienom vėliau arba atsiimti pinigus už atšauktą skrydį (tik atgalinį). Aš atsisakiau, nes ta suma visiškai nepadengia mano išlaidų naujam bilietui įsigyti. Rašysiu pretenziją ir reikalausiu komensuoti patirtas išlaidas. Bet daug vilčių į tai nededu.
Jungiamajam skrydžiui laipinimo kortelę davė iškart Stokholme, nes registruoja iki galutinio taško ir bagažą, ir keleivį.

Tai jūs atgal turėjot skristi iš Siem Reap? Na žiauriai čia taip prieš tris dienas sužinoti, kad pasilikai ant ledo doh.gif Mes bilietus pirkome tiesiai iš Air China, bet nemanau, kad tai iš esmės keistų situaciją. Aišku, vsi dar tikiuosi, kad taip neatsitiks.

Ir dar grįžtu prie bilietų, ar juos Stokholme pasiėmėte iš bilietų aparato (jei taip jis vadinasi smile.gif ), ar išdavė darbuotojas prie langelio kartu su bagažo registracija?
Atsakyti
Prieš kelionę buvau nutarus kad pas dramblius nevyksiu, bet Chiang Mai užėjau į agentūrą kuri organizavo išvyką į Elephant Retirement Park (visos dienos kaina buvo 2600 batų). Galiu rekomenduoti šitą vietą, nors viešbutyje mačiau lankstinukų ir į kitas dramblių "sanatorijas", jų ten nemažai.
Dabar ten gyvena 9 drambliai (tame tarpe 8 mėnesių "kūdikis", tokia smagi drambliukė), mes visus juos apžiūrėjom, pašėrėm, paskui gavom išprausti, išpurvinti ir vėl išpraust 3 dramblius. Visą laiką vienas iš gidų darė nuotraukas, jos sukrautos į FB puslapį. Žmonių buvo dvi grupės po 9, surankiojo ir išvežiojo visus atgal į viešbučius dviem autobusiukais. Pietums skaniai maitino, kontakto su drambliais tikrai užteko, buvo gera diena smile.gif.

Vėjūna, Stokholme aš bandžiau užsiragistuot tam checkino kioske, bet kažkas buvo ne taip, tai priregistravo mane gyvas žmogus smile.gif. Ir taip, aš norėjau būt gudri ir skrist Europon tiesiai iš Siem Reapo, nepasisekė smile.gif.
Atsakyti
QUOTE(caralaite @ 2015 12 17, 20:52)
Galiu rekomenduoti šitą vietą, nors viešbutyje mačiau lankstinukų ir į kitas dramblių "sanatorijas", jų ten nemažai.
Dabar ten gyvena 9 drambliai (tame tarpe 8 mėnesių "kūdikis", tokia smagi drambliukė), mes visus juos apžiūrėjom, pašėrėm, paskui gavom išprausti, išpurvinti ir vėl išpraust  3 dramblius. Visą laiką vienas iš gidų darė nuotraukas, jos sukrautos į FB puslapį. Žmonių buvo dvi grupės po 9, surankiojo ir išvežiojo visus atgal į viešbučius dviem autobusiukais. Pietums skaniai maitino, kontakto su drambliais tikrai užteko, buvo gera diena smile.gif.

Mes jau sumokėjom pradinę įmoka-jau svajoju apie tą pabuvimą SU drambliai, o ne ANT jų smile.gif <3
Atsakyti
Sveikos 4u.gif

Kažkas irgi jau parsibendė iš Fainuolio Tailando biggrin.gif
Noriu prisijungti prie diskusijos apie avia linijas. Prieš kelionę buvome tokios nuomonės, kad geriau šiek tiek brangiau, bet saugiau, ir tai atsipirko mums su kaupu.
Nusprendėme skristi su Finnair į Hong Kongą ir po to į Tailandą. Deja, lėktuvas iš Helsinkio į priekį dėl techninių kliūčių nepakilo (pranešė 3h ryto, nors turėjom pakilti 23:40), nors prieš tai dar skrydžio laiką atidėjinėjo. Nemokama reklama Finnair iš mano pusės: iš karto buvo suteikti čekiai pusryčiams. 6h ryto pranešė, kad busim perkialiami į kitus lėktuvus. 11h ryto jau sėdėjome papildomame reise į Stockholmą ir iš ten 13:10 išskridome su SAS į Hong Kongą. Prieš lipant į lėktuvą mums buvo išdalintos oficialios Finnair formos draudiminėms išmokoms dėl skrydžio atšaukimo.
Žinoma, kiekvienas sprendžia iš savo varpinės, bet tikrai netikiu, jei būtų tokia situacija su Ukrainos Avia Linijomis, abejoju, ar per parą būtumėme pasiekė HK.

Sėkmės visoms skraidančioms!
Atsakyti
QUOTE(Helllen @ 2015 12 18, 16:01)

Papasakokit ka aplanket 4u.gif

Gal kas skride su Thai avialinijomis is London i Tailanda, ar geros?
Atsakyti
Pirmas keturias paras leidome HK., tad nelabai į Tailando temą įsipaišo. Mes esam miestų, civilizacijos, naujovių ir maisto mylėtojai, tad mums labai patiko.

Sekantis kelionės tikslas buvo Phuket'as, nes planuose buvo narymas Similans salose. Deja, praleistos 4 paros Patong beach neprailgo ir po eskursijos į Phi Phi išsižadėjom visko, kas vadinama eskursija. Nuomavomės motorolerį ir keliavom patys po Phuketo salą. Tik ant jjo užsėdus supranti, kodėl ten nerekomenduojama vairuoti europiečiams. Nors vyrui du ratai nėra naujiena, nugara buvo šlapia važiuojant nuo didžiosios Budos (buvo sutemę). Aplankėme Karom beach - viena iš labiausiai patikusių vietų maudynėms. Vanduo skaidrus, o ir bangos bigsmile.gif Buvo mintis keliauti pasižvalgyti į tigriukus, drambiukus, bet pamačius pakeliui kokiomis sąlygomis jie laikomi, nutarėme neremti nešvaraus ir nehumaniško verslo. Patong beach - žmonių daug, paplūdymys tikrai nebuvo taip užpildytas kaip Palanga per Mndaugo karūnavimo dieną. Paslaugų daug, visko daug, bet deja, to vainamo "tūso" ir nepajutom. Labiau visi ateina kaip į parodą į Patong street nei pasilinksminti. Kainos? Masažo - mažesnės nei Phi Phi ir Koh Pagan. Maistas? Įvairus. Loterija ir tiek. Pasitikėdavom trip advisor ir nespjaudovome į gatvėje kepamą "iešmelį". Tokią politiką taikėme visą kelionę su dizinfekcijomis iš vidaus, tfu tfu tfu nesklandumų su žarnynu išvengėm.

Kadangi FB grupėje niekas nekeikia turų, tai galvojom Phi phi apiplauksim su jais ir bus valio! Sėdom į speed boat'ą ir po kelių valandų pasigailėjom. Pamatyti - pamatėm tik iš denio, tik kad papalukiojom šešias valandas ir viskas. Snookerinimas - 30 min ir viskas. Trumpai, pinigų darymas iš eskursijų ir naudos jokios. Po to kai kelionės gidas reketavo arbatpinigių ir vienam keleiviui įmetus 20 batų, gidas pasiūlė su jais nusivalyti už*** ir išsityčiojo iš žmogaus, mums buvo per akis. Gal mums nepasisekė, bet supratom, kad į Phi Phi keliausim patys.

Keliauti paprasta ir reikia pirkti TIK vientisą bilietą.T.y paėmimas iš viešbučio+keltas arba speed boat. Visoms rekomenduoju brangesnius, bet greitai vežančius ir plukdančius http://www.lomprayah.com/ww/
Brangiau - taip, bet kelionės neprailgsta. Nors iš Phuket į Phi Phi ir keltas neblogas.

Phi Phi sala: vanduo žydras, gražus, vakare nuslūgsta. Deja, salos pagrindinėje dalyje statybos, statybos, statybos. Į ją keliauti tk dėl nardymo, view point arba keliavimo po tropinį mišką į paplūdymius. Pakeliui sutinkant beždžioniukus smile.gif Rekomenduočiau patiems išsiruosti į žygį. Kadangi mes žiopliukai darėm ratą, teko praeiti lūšneles miškuose ir matyti ten gyvenančias šeimas. Man spaudė širdį. Afrikos nebereikia. Taip pat supratom, kad gatvėse kepama vištiena daugumoje vietų yra ekologiška smile.gif Didžiausia atrakcija ir visiems rekomenduoju: imkite baidarę ir iki beždžionių paplūdymio plaukite patys apie 3pm-4pm valandą . Lankytojai tik tokie patys baidarininkai , o ir beždžioniukai nesikuklindami kratą tik atplaukus padaro. Visus daiktus patariama palikti saugiau sausumoje prieš išplaukiant. Ir jokių bananų, nes gyvūnėliai tada išprotėję jus puola. Dėl nardymo Maya Bay ir kitoje nežinomoje vietoje - vyras teigė, kad nu gražu, bet tikėjosi daugiau.

Po Phi Phi keliavome į Koh Pagan. Keltas+Autobusas+Speed Ferry su minėta kompanija = gal 7 valandos. Orų prognozės rodė debesėlius su žaibais, deja, jie pasitvirtino, priešingai nei Phukete. Šią salą išmaišėme visą. Apsistojome Haad Yao beach. Gražu, ramu, poilsis. Jei būtų neliję verysad.gif Žmonių buvo nedaug, privatumo pakankamai, bet tai kažkiek ir sukėlė nepatogumų: pvz norint nusipirkti vaisių, reikia motoroleriu važiuoti kelis kilometrus. Nes tik paplūdymys ir viešbučiai su jų bariukais. Apkeliavome visą salą, visur gražu, paplūdymiai vis kitokie ir savaip žavūs. Kadangi vis lijo ir lijo mūsų laiką skirtą poilsiui ir kepinimui, anksčiau nei planuota iškeliavom į Bangkoką.

O čia jau širdis uždainavo ir galiu paakyti: mes visiški miesto keliautojai ir komforto mylėtojai. Vyrui iš rankų negalėjau išplėšti gatvės maisto ir vaisių. Gyvenome Sukomvit apylinkėse ir jei reikai, galiu drąsiai rekomenduoti Kings suits viešbutį: arti ir metro, ir sky train. Kain apadori ir neblogi pusryčiai. Šalia viskas. BK keturios paros praleistos BK - gyvačių ferma, standartiniai Karaliaus Rūmai ir šventyklos, MBK centras(nepatiko), Lumphini Park, China Town, Indų kvartalas, Flower market. Mes įsiliejom į miestą ir gyvenom jo ritmu. Dėl apsipirkimo: nieko nenusipirkom turguose, jų mentalitetas ne parduoti turistui, o jį apiplėšti parduodant kažką. Derintis mušant kainą ir numušus per daug ar nepirkus, būni apipiltas vietinių keiksmažodžių lavina ir garsiai apšauktas. Pvz. stikliuko Thailand kaina paprašyta 7 Eur. Na, viskas turi ribą ir tikrai viską galima pigiau nusipirkti, tik reikia pataikyti. Bet tam reikai nereguoti į riksmus. Taxi ir tuk tuk - nėra mažų kainų. Mums nepasisekė rasti tokio, kuris vežtų nuo A iki Z, be stop'ų. Kadangi mano vyras gan principingas, po kelių bandymų rinkomės viešajį transportą iš peškomobilį. 25km pesčiomis budavo norma biggrin.gif
Įspūdžių ir aplankytų vietų yra daug ir čia tikrai nepaminėsiu visko, reiktų konspektus atsiversti. jei patatysiu konkretesnį klausimą, atsakysiu.
Trumpai: gamta nuostabi, maistas pasakiškas, nu bet jau plėšikų temperamentas baisus. Budrumas išvargino.
Mums pasiteisino kelionės metu užsisakyti viską vienai nakčiai, o po to žiūrėti, ar nori pasilikti (nebuvo sezonas). Taip pat pasiteisino lėktuvo bilietus vietinių skrydžių pirkti oro uoste į pirmą lėktuvą - tauposi laikas ir nėra rizikos nespėti į lektuvą, bet čia jau kita tema smile.gif
Atsakyti
Labai smagu skaityt jusu nuotykius Hellen, aciu, kad pasidalinot 4u.gif
Noreciau suzinoti apie bezdzioniu sala daugiau? Kiek kainuoja issinuomot baidare ir kiek toli reikia plaukti iki tos salos?

Dabar klausimelis kas zinot, ar geriau uzsakyt ferry is phuket i phi phi is anksto ar vietoj sezonu metu?
Nusileidziam kazkur apie 10val ryte, reikia susitvarkyt vizas, pasiimt kuprine ir nukeliaut i prieplauka, ar spesim ant 13.30 ferio? Radau per phuketferry.com taxi iki ferio ir ferio bilietai dviem zmonem i phi phi kainuotu 1900baht ar imti? Kaip ten paskui juo surasti reikes oro uoste ar patikima sita kompanija? dekui uz pagalba 4u.gif
Atsakyti
Dėl kelto: mes mokėjom po 350 BHT žmogui už nuvežimą iš Patong Beach į Phuket + keltą. Tai 1900 daugoka.
Ką aš išmokau per šia kelionę, nors man visai neįprastą, atispalaiduoji ir perki viską vietoje. Phuket oro uoste jus nusileisite ir ten išėjus agentūrų daug, pasiūlymų tik spėk ignoruoti biggrin.gif Visos agentūros prekiauja joint tickets: nuvežimas+keltas. Tad aš nepirkčiau tikrai kelto bilieto iš anksto. Ir kam jums mokėti už taksi + keltą? Gausis daug daugiau. Ateinate ir sakote: mums į Phi Phi, now biggrin.gif Ir nuveš, ir nereikės galvos sukti. Tegul mane pataiso kitos narės, jei klystu.

Visas tris savaites šis principas veikė puikiai. Pvz nusipirkome iš anksto kelt bilietą iš Phi Phi į Krabi 300 BHT. Iš Phi Phi į Koh Pagan vienas bilietas 600 BHT. Nuo Krabi iki Koh Pagan sumokėjom 650 BHT. Logikos ten nėra.

Beždžioniukų yra ne sala , o paplūdymys. Jei gyvensite centrinėje dalyje, jums patogu bus išssinuomuoti baidares. Jas nuomuoja papraščiausiai paplūdymy. Ne tam, kur atplaukai keltai, bet kitame, kitoje pusėje. Kaina apie 150 BHT valandai. Trims valandoms nusiderėjom 300 BHT. Ne=inau, ar kaina normali. Plaukti maksimum 15 min pasišnekučiuojant. Bet plaukti į vakarą labiau reikia, kada visus turistus išgabena kateriai. T.y. tada , kada pradeda nuslūginėti vanduo biggrin.gif arba valandai likus iki to. Bandau kelti žemėlapį.

http://postimg.org/image/ylmtvzmgl/

Jei būsit Phi Phi - Tikrai keliaukite į view Point ir į patį aukščiausią. Tik ryte su su porą litrų vandens. Ir nepamirškite maudymukų, nes pesčiomis galima pasiekti Rantee Bay ar kitus paplūdymius. Paėjėti tenka, bet tas jausmas po tropinį mišką veikščioti.

O į Maya Bay aš imčiau tik medinį laivuką, kad asmeniškai nuplukdytų. Dėl kokių priežasčių esu prieš masines eskursijas, jau minėjau.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Helllen: 21 gruodžio 2015 - 13:26
QUOTE(Helllen @ 2015 12 21, 14:17)

Gerai, taip ir darysim vietoj pirksim smile.gif
Dekui labai uz info. Del turu as irgi negaliu pakesti masiniu ir mum taip pat buvo kaip jus anksciau minejote, visada tik dviese visur savarankiskai einam, vaziuojam, o Zantej kazkaip sakom aj pasiemam su laivu tura, tai prasikeikem doh.gif Imsim butinai asmeniskai valatele iki Maya Bay, gal zinot kainos mazdaug kokios? Apsistot Phi Phi zadam Paradise Pearl Bungalows, tikiuos gera strategiskai vieta? smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Vai2lka: 21 gruodžio 2015 - 14:25