Labas, gal mane kas paprotins . Susiruošiau ir aš į Tailandą, viena. Skrendu į Chiang Mai, paskui kurortas, paskui Bankokas, paskui Siem Reap ir iš ten namo. Skrydis su dviem ilgais sustojimais Pekine, nu bet čia šiaip pasigyriau .
Problema yra dalis "kurortas", kuri pagal planą turi trukti 4 naktis. Norisi pasnorkelinti (pabandyti), bet taip kad nebūtų nuobodu. Vietoj kur tik palmės, baltas smėlis ir vanduo tiek laiko neištversiu. Todėl buvau nusprendus kad reikia man apsistoti Phuket Town ir paplaukioti į kokias salas aplink. Bet jūs čia tuos Phuket Town ir Krabi Town taip sunešiojot, kad nebežinau ar čia gerai sugalvojau .
Suprantu kad važiuot į Tailandą (pirmas kartas Azijoj) ir nematyt gamtos keistas pasirinkimas, bet gamtos aš bijau. Gyvūnų bijau visokių, o gyvačių be proto. Kas buvot džiunglėse (parkuose ar trekinguose), gal galit papasakoti ar tyko kobros po medžiais ir aš yra šansas atsiginti ? Iš tikrųjų man taip neramu kad aš linkus į džiungles kojos nekelt, net ir bungaluose gyventi nelabai noriu nes žemė ir žolė per arti...
Labai nesityčiokit, neracionalios baimės sunkiai pasiduoda racionalizavimui, bet man reikia kad kas papasakotų kaip ten "iš tikrųjų", ačiū .
QUOTE(caralaite @ 2015 10 21, 07:04)
o gyvačių be proto. Kas buvot džiunglėse (parkuose ar trekinguose), gal galit papasakoti ar tyko kobros po medžiais ir aš yra šansas atsiginti ? Iš tikrųjų man taip neramu kad aš linkus į džiungles kojos nekelt, net ir bungaluose gyventi nelabai noriu nes žemė ir žolė per arti...
Labai nesityčiokit, neracionalios baimės sunkiai pasiduoda racionalizavimui, bet man reikia kad kas papasakotų kaip ten "iš tikrųjų", ačiū .
Kaip aš tave suprantu Va todėl Tailande ir buvau tik Bankoke ir kitose "nedžiunglinėse" vietose. Ankor Vate man truputį nejauku buvo tarp tų didelių medžių, bet vietinis vairuotojas papasakojo, kad gyvates badaujantys vietiniai jau seniausiai išgaudė maistui, tai truputį ramiau pasidarė Kobras mačiau tik turgeliuose buteliuose užspirituotas.
QUOTE(caralaite @ 2015 10 21, 08:04)
Labas, gal mane kas paprotins . Susiruošiau ir aš į Tailandą, viena. Skrendu į Chiang Mai, paskui kurortas, paskui Bankokas, paskui Siem Reap ir iš ten namo. Skrydis su dviem ilgais sustojimais Pekine, nu bet čia šiaip pasigyriau .
Problema yra dalis "kurortas", kuri pagal planą turi trukti 4 naktis. Norisi pasnorkelinti (pabandyti), bet taip kad nebūtų nuobodu. Vietoj kur tik palmės, baltas smėlis ir vanduo tiek laiko neištversiu. Todėl buvau nusprendus kad reikia man apsistoti Phuket Town ir paplaukioti į kokias salas aplink. Bet jūs čia tuos Phuket Town ir Krabi Town taip sunešiojot, kad nebežinau ar čia gerai sugalvojau .
Suprantu kad važiuot į Tailandą (pirmas kartas Azijoj) ir nematyt gamtos keistas pasirinkimas, bet gamtos aš bijau. Gyvūnų bijau visokių, o gyvačių be proto. Kas buvot džiunglėse (parkuose ar trekinguose), gal galit papasakoti ar tyko kobros po medžiais ir aš yra šansas atsiginti ? Iš tikrųjų man taip neramu kad aš linkus į džiungles kojos nekelt, net ir bungaluose gyventi nelabai noriu nes žemė ir žolė per arti...
Aš irgi bijojau labai, todėl Azijoje visur vaikščiojau išmintais takeliais ir, žinoma, žiūrėjau po kojomis dažniau negu LT. Ten kur aukšta žolė ar daug medžių arti nėjau, tik ten kur mačiau kas ant žemės yra. Fotoreportažuose mačiau, kad džiunglėse kartais sutinka šliužus ir kitus gyvūnus. Viešbučius rinkitės ne gamtoje kur nors ir neturėtų būti siurprizų. Pas mus viešbutis vienas buvo džiunglių apsuptyje, tai pasitaikė viena gyvačiukė. Jau pasakojau šioje temoje apie ją. Aš ėjau asfaltuotu takeliu, o dukra iš paskos. Ji pamatė prieš save ant takelio gyvatę, sustojo ir pašaukė mane. Nors dukra labai bijo gyvių visokių, bet kaip mokinta nejudėjo niekur ir nepanikavo. Gyvatė nušliaužė, o darbuotojai pasakė, kad mes toliau eitume ir "patvarkė" ją.
Siem Reap man atrodo neturėtų pasitaikyti, ten viskas taip ištrypta, kad toli matosi, be to gali visur takeliais vaikščioti ir žmonių daug ten. Svarbiausia gamtinių reikalų krūmuose neatlikinėti
Bet at yra pasitaikę nelaimingų atvejų su gyvatėmis gyvenant bungaluose? Labai smalsu...
QUOTE(janudi @ 2015 10 21, 11:12)
Bet at yra pasitaikę nelaimingų atvejų su gyvatėmis gyvenant bungaluose? Labai smalsu...
Bungalai, kiek prisimenu, ne ant žemės stovi, o ant stulpų daug aukščiau Nebent pro skylę kokią nors įšliaužti galėtų Google randu, kad labai labai retai, bet randa kambaryje ar vonioje visai mažą gyvatę
Hm, na istorija apie Angkor Watą man patinka labiau negu apie viešbučio takelį . Esu sutikus piršto dydžio salamandrą ant takelio Graikijoj, tai vos neapsiverkiau laukdama kol ji pagaliau nueis. Ačiū kad pasidalinot .
O kur dar be Phuketo ir Krabi galima būtų "bazę" kelioms dienoms pasirinkti pasiplaukiojimui po salas? Kad nebūtų visai jau minatiūrinis miestukas?
O kur dar be Phuketo ir Krabi galima būtų "bazę" kelioms dienoms pasirinkti pasiplaukiojimui po salas? Kad nebūtų visai jau minatiūrinis miestukas?
Tailande gyvūnų bus visur, ne visur juos pastebėsit, bet pataikyti, kad ant takelio bus gyvatė ar koks kitas roplys ar tarakonas, tikrai realu. Ten, kur rizika didesnė, kad gyviai veršis į vidų, yra tinkleliai virš lovų
Nereiktų taip paniškia bijoti, bet ir atsargumo imtis, žiūrėti, kur dedi koją ir t.t.
Apsistojant ne bungaluose, o kelių aukštų viešbučiuose, tikimybė tikrai sumažėja sutikti kokį gyvį ten, kur miegi.
Net Bankoko centre ant cemento esu mačiusi pirkšto dydžio tarakonų bei didelių žiurkių lakstant
Angkor Wat yra gamtoje, džiunglėse praktiškai, todėl tikrai nesiryžčiau teigti, kad ten jau gyvačių tikria nesutiksit...
Dar galit svarstyti Samui, Phangan ar Tao salas apsistojimui.
Nereiktų taip paniškia bijoti, bet ir atsargumo imtis, žiūrėti, kur dedi koją ir t.t.
Apsistojant ne bungaluose, o kelių aukštų viešbučiuose, tikimybė tikrai sumažėja sutikti kokį gyvį ten, kur miegi.
Net Bankoko centre ant cemento esu mačiusi pirkšto dydžio tarakonų bei didelių žiurkių lakstant
Angkor Wat yra gamtoje, džiunglėse praktiškai, todėl tikrai nesiryžčiau teigti, kad ten jau gyvačių tikria nesutiksit...
Dar galit svarstyti Samui, Phangan ar Tao salas apsistojimui.
Svekos
Gal kuriem teke pasibuti Ko Lantoje? ka idomaus nuveiket? ka galetumet rekomenduoti? busim 3 pilnas dienas
Gal kuriem teke pasibuti Ko Lantoje? ka idomaus nuveiket? ka galetumet rekomenduoti? busim 3 pilnas dienas
http://airguru.lt/pa...togos-tailande/
kaip manot, verta demesio? gal kuriai teko geguze but? baisu del lietaus... kiek jis ten tiketinas?
kaip manot, verta demesio? gal kuriai teko geguze but? baisu del lietaus... kiek jis ten tiketinas?
QUOTE(*Kameja* @ 2015 10 27, 16:00)
http://airguru.lt/pa...togos-tailande/
Tikrai neverta ir ne dėl gegužės labiausiai, o dėl Patajos.
Kaina atrodo tik sąlyginai maža, nes skrydis per Kijevą su ukrainiečių avialinijomis, realiai viską galima analogiškai susiorganizuoti pačiam ir būtų žymiai pigiau. Bet vis tiek nepatarčiau vykti į Patają, jau geriau kiek brangiau, bet ne ten.
Sakykit, jei norit, suorganizuosiu savarankišką kelionę
QUOTE(Carpe diem @ 2015 10 27, 16:56)
Tikrai neverta ir ne dėl gegužės labiausiai, o dėl Patajos.
Kaina atrodo tik sąlyginai maža, nes skrydis per Kijevą su ukrainiečių avialinijomis, realiai viską galima analogiškai susiorganizuoti pačiam ir būtų žymiai pigiau. Bet vis tiek nepatarčiau vykti į Patają, jau geriau kiek brangiau, bet ne ten.
Idomu savarankiskai koks biudzetas butu? Ir is Patajos sudetinga kazkur pakeliaut? Tik siand radau ta pasiulyma. Apie Tailanda isvis nieko nesidomejau... tad ir svarstom su vyru ar verta int ir is Patajos kazkur pajudet...
P.s. o kuo blogai Pataja?
QUOTE(*Kameja* @ 2015 10 27, 17:33)
Idomu savarankiskai koks biudzetas butu? Ir is Patajos sudetinga kazkur pakeliaut? Tik siand radau ta pasiulyma. Apie Tailanda isvis nieko nesidomejau... tad ir svarstom su vyru ar verta int ir is Patajos kazkur pajudet...
Šiek tiek pasidomėkit prieš primdmi sprendimą
Iš Patajos nesudėtinga pakeliaut, bet kam ten apsistot, jei kažkur kitur norėsis būti, geriau iš karto kitur apsistoti. Nebus taip, kad nulėksit dienai ar dviem į itin gražią salą už 200 km, o vakare parlėksit į Patają, jei ten apsistosit, būsit apriboti.
Pataja garsėja kaip sexturizmo atributas, kur itin daug prostitucija besiverčiančių merginų, vaikinų ir transvestitų, kur vulgarūs šou ir t.t. Aišku, būna, žmonės ir to nori pamatyti, bet tokius šou galima ir Bankoke pamatyti, o dėl paplūdimio - jis ne koks , purvinas, šiukšlinas, jūra neskaidri, reiktų plaukti maudytis į artimiausias salas. Aišku, ir turistų kontingentas tokioms pramogoms atitinkamas, Skonioo reikalas, pasiskaitykit čia šitoj temoj diskusijų apie Patają yra, yra kam ji patiko, bet žinokit, kad tai toli gražu ne tas gražusis agzotiškasis Tailandas. Yra tokių vietų, kad wau, tai kam tada lankytis te.n, kur šiaip sau
Savarankiškai keliaujant kaina priklauso nuo labai daug dalykų - trukmės, poreikių ir t.t. Ber iš patirtie sgaliu pasakyti, kad organizuojant savarankiškai analogišką kelionę, ką siūlo agentūros, išeina kone pusiau pigiau. O jei už tą pačią kainą, tai žymiau įvairesniu maršrutu.