Įkraunama...
Įkraunama...

Tailandas

Sveikos, norėčiau atgaivinti diskusiją dėl lagaminų, kitaip sakant mantos. Planuojame su vyru Tailandą aplankyti. Perskaičius temą, supratau, kad savarankiškai geriau nei su agentūra, Šiek tiek neramu, nes pirmas kartas Azijoje.
Pasidalinkite prašau patirtimi keliavusios ar greitu laiku keliausiančios, jei neimat lagaminų, tik kuprines, kokie reikalingiausi daiktai be paviršinio nardymo vamzdelių, maudomuko, higienos reikmenų? Niekaip neįsivaizduoju,kaip tilpti į kuprinę? O gal imti mažą lagaminuką tinkantį rankiniam bagažui ir kuprinę? Skaičiau, kad išsiskalbti rūbus nėra problemų. Tai ten tos viešos skalbyklos daug kur yra, nereikia jų specialiai ilgai ieškoti? tokiu atveju atkristų nemažai rūbų, užtektų poros šortų, kelių maikučių, bliuzono ir patogios avalynės. O šventyklas, parkus ir lankote su kuprinėmis?
Taigi, labai labai įdomu, kokie reikalingiausi daiktai atsiduria kuprinėje vykstant savarankiškai į Tailandą?
Atsakyti
Keliajam tik su didelėm kurpinėm ir pasiimam dar po vieną (ar vieną ant dviejų) mažesnę, kurią naudojam pvz. dienos išvykoms, o visus daiktus kraunam į tas didesnes.
Į Tailandą daug rūbų/daiktų tikrai nereikia, tik verta pasirūpinti tikrai patogiais batais.
Atsakyti
QUOTE(janudi @ 2015 09 17, 09:07)
Sveikos, norėčiau atgaivinti diskusiją dėl lagaminų, kitaip sakant mantos. Planuojame su vyru Tailandą aplankyti. Perskaičius temą, supratau, kad savarankiškai geriau nei su agentūra, Šiek tiek neramu, nes pirmas kartas Azijoje.
Pasidalinkite prašau patirtimi keliavusios ar greitu laiku keliausiančios, jei neimat lagaminų, tik kuprines, kokie reikalingiausi daiktai be paviršinio nardymo vamzdelių, maudomuko, higienos reikmenų? Niekaip neįsivaizduoju,kaip tilpti į kuprinę? O gal imti mažą lagaminuką tinkantį rankiniam bagažui ir kuprinę? Skaičiau, kad išsiskalbti rūbus nėra problemų. Tai ten tos viešos skalbyklos daug kur yra, nereikia jų specialiai ilgai ieškoti? tokiu atveju atkristų nemažai rūbų, užtektų poros šortų, kelių maikučių, bliuzono ir patogios avalynės. O šventyklas, parkus ir lankote su kuprinėmis?
Taigi, labai labai įdomu, kokie reikalingiausi daiktai atsiduria kuprinėje vykstant savarankiškai į Tailandą?

Mes išvykstame už 6 dienų.
Ir aš ir vyras imame tik turistines kuprines.
Galiu pasakyti ką aš, kaip moteris įsidėjau smile.gif
Beje kelionė truks 23 paras.
Dveji šortai, sportiniai bridžai, 15 plonų maikučių, 1 džemperis, trys suknelės, apsauga nuo lietaus, apatiniai, higienos reikmenys supilstyti į mažas taras, drėgnos servetėlės, mini vaistinėlė, wc popierius, kelioninis rankšluostis, maudimukas.
Dėdamasi drabužius, atsirinkau tuos, kurie lengvesni ir kompaktiškesnis. Iki kol nepradėjau keliauti, niekad net nesusimastydavau, kad viena bliuzelė gali užimti tiek vietos ir svorio, kaip kitos trys. Ar kad kelioninis rankšluostis užima 10 kart mažiau vietos nei įprastas.
Komplektą, kuris yra šiltesnis (t.y. džemperį) būsiu apsivilkusi, nes kelionė prasidės pirmiausia į Rigą, tada persėdimas Kijeve, o ir lektuve norint užmigti man turi būti šilta mirksiukas.gif

Pas vyrą mažiau higienos reikmenų ir drabužių, bet nemažai įvairios technikos, pakrovėjų ir panašiai...
Atsakyti
QUOTE(caramelcandy @ 2015 09 17, 10:24)
15 plonų maikučių

Daug bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(Carpe diem @ 2015 09 17, 08:31)

kur perkat kelionines kuprines? gal koki internetini puslapi zinot smile.gif mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(tobuliux @ 2015 09 17, 12:04)
kur perkat kelionines kuprines? gal koki internetini puslapi zinot smile.gif mirksiukas.gif

Maniškė iš sportsdirect.com, už gerą kainą nugriebiau ir esu baisiai patenkinta biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(janudi @ 2015 09 17, 08:07)

Tailande nebuvau, bet su uzsidegimu perskaiciau berods Setono is SM ispudzius is keliones po Tailanda ir Kambodza:

https://skersis.wordpress.com/2015/02/

Butent jis ne karta pasakojimuose dziaugesi, kad pasieme ne kuprine, o lagamina. Viena is paminetuju priezasciu, kad kur kas lengviau lagamina vezti o ne nesti, kai tan taip karsta...
Atsakyti
QUOTE(aar @ 2015 09 17, 20:58)
Tailande nebuvau, bet su  uzsidegimu perskaiciau berods Setono is SM  ispudzius is keliones po Tailanda ir Kambodza:

https://skersis.wordpress.com/2015/02/

Butent jis ne karta pasakojimuose dziaugesi, kad pasieme ne kuprine, o lagamina. Viena is paminetuju priezasciu, kad kur kas lengviau lagamina vezti  o ne nesti, kai tan taip karsta...

Yra tokių vietų, kur niekaip nepaveši lagamino doh.gif o atplaukus pvz. į Railay jį reiktų ant galvos užsikrauti, kol į krantą išlipsit doh.gif biggrin.gif kuprinė vienareikšmiškai patogiau, nes Tailandas ne Europa su lygiais ir asfaluotais šaligatviais smile.gif Aišku, jeigu keliavimas apsiriboja apsistojimu prie jūros viešbutyje, tuomet puikiai tiks ir lagaminas smile.gif
Kalbu iš patirties, nes pirmos kelionės metu ėmiau lagaminą, po jos iš karto buvo apsirūpinta kurpine wink.gif
Atsakyti
Ir kai žmogus savo pasakojimą pradeda taip: "Ankstyvą 2014 metų kovo 11-osios rytą (buvo antradienis, bet į darbą nereikėjo, nes buvo kažkokia lietuviška šventė, kurios aš tikrai nei švenčiu, nei miniu – vienintelis tos dienos privalumas – kad buvo išeiginė)...", net nekyla noras skaityti toliau doh.gif plius jis prisededa prie gyvūnų išnaudojimo ir tuo giriasi (apie tai ir fb Tailando grupėje kalbėta ir pastebėta).
Aišku, kiekvienam savo...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Carpe diem: 18 rugsėjo 2015 - 08:11
QUOTE(caramelcandy @ 2015 09 17, 09:24)
Mes išvykstame už 6 dienų.
Kelionė truks 23 paras.

O, kaip greit, sėkmės kelionėje, jei bus laiko ir wi-fi-parašykit savo šviežius įspūdžius , pastebėjimus, patarimus 4u.gif Mes irgi kaip ir jūs-pirma į Rygą, tada Kijevas. Kiek mokėjot už bilietus į Rygą autobusu ir kiek už lėktuvo bilietus iš Kijevo skrendant?

QUOTE(Carpe diem @ 2015 09 17, 12:03)
Maniškė iš sportsdirect.com, už gerą kainą nugriebiau ir esu baisiai patenkinta  biggrin.gif

Kokios firmos, kiek mokėjot? Nes dabar man dideles kuprines meta tik Karimor ir tik 8 vnt. biggrin.gif

QUOTE(Carpe diem @ 2015 09 18, 07:54)
Ir kai žmogus savo pasakojimą pradeda taip: "Ankstyvą 2014 metų kovo 11-osios rytą (buvo antradienis, bet į darbą nereikėjo, nes buvo kažkokia lietuviška šventė, kurios aš tikrai nei švenčiu, nei miniu – vienintelis tos dienos privalumas – kad buvo išeiginė)...", net nekyla noras skaityti toliau  doh.gif plius jis prisededa prie gyvūnų išnaudojimo ir tuo giriasi (apie tai ir fb Tailando grupėje kalbėta ir pastebėta).

drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(Hippie @ 2015 09 18, 12:02)
Kokios firmos, kiek mokėjot? Nes dabar man dideles kuprines meta tik Karimor ir tik 8 vnt. biggrin.gif

Mano ir yra Karrimor (tikria kokybė nebloga), 60 l, mokėjau 40 EUR smile.gif
Pasižiūrėjau, šiuo metu tikria ne kokia kuprinių pasiūla sportsdirect.
Atsakyti
QUOTE(Carpe diem @ 2015 09 18, 07:54)
Ir kai žmogus savo pasakojimą pradeda taip: "Ankstyvą 2014 metų kovo 11-osios rytą (buvo antradienis, bet į darbą nereikėjo, nes buvo kažkokia lietuviška šventė, kurios aš tikrai nei švenčiu, nei miniu – vienintelis tos dienos privalumas – kad buvo išeiginė)...", net nekyla noras skaityti toliau  doh.gif plius jis prisededa prie gyvūnų išnaudojimo ir tuo giriasi (apie tai ir fb Tailando grupėje kalbėta ir pastebėta).

Nesigilindama į žmogaus asmenybę, vertybes, požiūrį - skaičiau šį blogą, nes aprašyta iš ties išsamiai, įdėta nuotraukų, o kas svarbiausia - gavau daug naudingos informacijos, kiek kas kur kainuoja, kiek laiko užtruko vykdamas iš taško A į tašką B ir pan.
Visi mes skirtingi, man taip pat kai kurie dalykai nepriimtini, bet.. kiek žmonių, tiek nuomonių wink.gif

Jei nėra registruoto bagažo, tik rankinis, ar labai priekabiauja AirAsia dėl bagažo gabaritų, t.y. jei neštumėmės į saloną didelę kelioninę kuprinę?

Skrydis su Nok Air iš Chiang Mai į Bankoką 07:45CNX - 08:50DMK,
o iš Bankoko į Siem Reapą 10:00 - 11:00.
Ar įmanoma suspėti? Verta rizikuoti?
Nes vėlindama skrydžius permoku apie 20 eur/žm.
Atsakyti