Įkraunama...
Įkraunama...

Tailandas

Ačiū už pagalbą!
Dėl Chiang Rai apylinkių, kažkaip nekabino niekas..Jei pakanka ir valandos, na grubiai dviejų, tai mes tada puikiai spėjam į Baltą bažnyčią ir tada jau autobusu į Chiang Mai. smile.gif
Ten gal pavakarosim, pavaikštinėsim.. Žiūrėsim kaip išeis.

Daug kur rašo, kad James Bond turas: gražu, bet daug žmonių.. Phi phi atsisakėm dėl per didelio kiekio žmonių, dabar nesu tikra ar ir James Bondo atsisakyti, ar pasiplanuoti..
Tos išsikišusios uolos vandenyje tikrai labai gražu, nuotraukose gražiai atrodo ir įsivaizduoju, kad realybėje ne prasčiau, bet gal kažkiek tų uolų ir Railey pamatysim (t.y. kažką panašaus)?
Gal kažkur kažkas panašaus, bet ne su tokiu kiekiu žmonių yra?
Atsakyti
Jeigu atsisakot tam tikrų vietų dėl žmonių kiekio, tai jums Šiaurėje turėtų patikti, bet, aišku, nepažįstu jūsų, negaliu promygtinai siūlyti. Man tik keista, kad dauguma salomis apsiriboja, nenori nei kiek vietinių kultūros patirti, kažko autentiškesnio pamatyti. Salose nieko autentiško nėra, patikėkit, ten autentiškiausia - gamta, net maistas kitoks, pritaikytas.

Krabi irgi panašios uolos kaip James bond, bet vis tiek kiek kitokios. James bond gal artimiausia būtų Halong Bay Vietname g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Carpe diem: 01 rugsėjo 2015 - 14:00
Carpe diem,
mano manymu, žmonės pirmą kartą keliaudami į Tailandą (tame tarpe ir mes - mums pirmoji išvyka į Aziją), daugiau mažiau renkasi vietas, kuriose jau kažkas buvo, kažkas rekomendavo - net nežinau kaip išsireikšti, kad kažkur kažkada kažkas girdėta..

Antrą kartą važiuodamas, jau žinai kaip, kas, kur.. Daugiau suvokimo, supratimo.. galų gale daugiau drąsos.. Tuomet pats stengiesi atrasti kažką tokio, kas nepatirta, nepamatyta, turistų nenutrypta...

Pirmą kartą galbūt ir man pačiai drąsiau ieškoti maršruto Phuket - Krabi, kur gali įvesti į google ir randi bent keletą variantų, negu išsirinkti kokį nors miestelį, kuriame tikrai bus labai autentiška, neišlepinti turistų tajai, bet sudetingėja pasiekiamumas, na kaip pvz.. nebelieka lotyniškų raidžių, niekas angliškai nei žodžio nesupranta ir pan..

Galbūt, judėdamas su kitais turistais, jautiesi saugiau, kad ne vienas esi.. net nežinau.. smile.gif
Pati dėliodama maršrutą matau, kad visos vietos forume minėtos.. smile.gif
Ir pirmam kartui man to pakanka.. Antrą kartą važiuodama, matyt jau išgryninčiau labiau maršrutą, nes žinočiau ko tikėtis, kas paliko įspūdį ir t.t.

O šiaip esu dėkinga visiems besidalinantiems informacija, nes labai padeda pačiai planuotis, svarbu sugebėti atsirinkti, kas pačiai patinka, o ne aklai sekti..
Taip iš plano buvo išmestas Auksinis trikampis, Ajutaja, Sukothai, dėl Kwai pradėjau abejoti, Pataja, Phuketas, tigrų, gyvačių fermos, ilgakaklių gentys, Siam Niramit, Fantasea show.. Kitam žmogui tai pačios fainiausios vietos, o mums netinka.. Bet kiek žmonių - tiek nuomonių. drinks_cheers.gif

O Pai pažymėtas užrašuose, gal kada kitą kartą!
Atsakyti
QUOTE(Atlantida* @ 2015 09 01, 15:42)
mano manymu, žmonės pirmą kartą keliaudami į Tailandą (tame tarpe ir mes - mums pirmoji išvyka į Aziją), daugiau mažiau renkasi vietas, kuriose jau kažkas buvo, kažkas rekomendavo - net nežinau kaip išsireikšti, kad kažkur kažkada kažkas girdėta..

Viskas suprantama 4u.gif tiesiog norisi padrąsinti, kad nebijotumėt tų ne taip žinomų vietų (nors jos iš esmės net labai žinomos ir jose nemažai keliautojų). Tailandas civilizuota šalis, jie dėl turisto padarys viską, susikalbėti visur galėsit, nes jei nemokės, kalbės gestais, pieš ar rodys, bet susikalbėt išeis (va visai kitaip Pietų amerikoje, ten viskas turisto problema, jokio paslaugumo).
Sėkmės kelionėje 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Carpe diem: 01 rugsėjo 2015 - 15:18
QUOTE(Atlantida* @ 2015 09 01, 14:42)
Carpe diem,

Antrą kartą važiuodamas, jau žinai kaip, kas, kur.. Daugiau suvokimo, supratimo.. galų gale daugiau drąsos.. Tuomet pats stengiesi atrasti kažką tokio, kas nepatirta, nepamatyta, turistų nenutrypta...

Pirmą kartą galbūt ir man pačiai drąsiau ieškoti maršruto Phuket - Krabi, kur gali įvesti į google  ir randi bent keletą variantų, negu išsirinkti kokį nors miestelį, kuriame tikrai bus labai autentiška, neišlepinti turistų tajai, bet sudetingėja pasiekiamumas, na kaip pvz.. nebelieka lotyniškų raidžių, niekas angliškai nei žodžio nesupranta ir pan..

Galbūt, judėdamas su kitais turistais, jautiesi saugiau, kad ne vienas esi.. net nežinau.. smile.gif
Pati dėliodama maršrutą matau, kad visos vietos forume minėtos.. smile.gif
Ir pirmam kartui man to pakanka.. Antrą kartą važiuodama, matyt jau išgryninčiau labiau maršrutą, nes žinočiau ko tikėtis, kas paliko įspūdį ir t.t.

O šiaip esu dėkinga visiems besidalinantiems informacija, nes labai padeda pačiai planuotis, svarbu sugebėti atsirinkti, kas pačiai patinka, o ne aklai sekti..
Taip iš plano buvo išmestas Auksinis trikampis, Ajutaja, Sukothai, dėl Kwai pradėjau abejoti, Pataja, Phuketas, tigrų, gyvačių fermos, ilgakaklių gentys, Siam Niramit, Fantasea show.. Kitam žmogui tai pačios fainiausios vietos, o mums netinka.. Bet kiek žmonių - tiek nuomonių.  drinks_cheers.gif

O Pai pažymėtas užrašuose, gal kada kitą kartą!

Tailande sunku atsidurti vietoj, kur būtų mažai turistų ir neišeitų susišnekėti, nebent sunkiai pasiekiamose vietose arba ten kur nieko įdomaus nėra. Bent jau man turistų buvo visur per daug, nors keliavau ne sezono metu.
Tiesa, ta jų anglų kalba tokia, kad geriausiai supranta porą pagrindinų žodžių, o ne sakinį biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(s2002m @ 2015 09 01, 16:44)
Tailande sunku atsidurti vietoj, kur būtų mažai turistų ir neišeitų susišnekėti, nebent sunkiai pasiekiamose vietose arba ten kur nieko įdomaus nėra. Bent jau man turistų buvo visur per daug, nors keliavau ne sezono metu.
Tiesa, ta jų anglų kalba tokia, kad geriausiai supranta porą pagrindinų žodžių, o ne sakinį  biggrin.gif

gal buvot azijoj, kur turistu maziau, man irgi per daug turistu tailande..
Gal vietname ar kambodzoj buvot, gal ten maziau tu turistu?..
Atsakyti
QUOTE(matrioska @ 2015 09 01, 18:55)
gal buvot azijoj, kur turistu maziau, man irgi per daug turistu tailande..
Gal vietname ar kambodzoj buvot, gal ten maziau tu turistu?..

Turistų kiek mažiau Laose ir Mianmare ir jų sudėtis kitokia. Kambodžoje dauguma važiuoja į Angkor'ą, tai ten koncentracija didelė tikrai, jei po šalį šiaip keliauti - jau mažiau.
Vietname nemažai, jis pakankamai ant bangos kaip ir Tailandas.
Šiaip Azija yra ir tas pats Iranas, ten tikrai yra ką pamatyti, turistų nenutrinta ir nėra nesaugu, kaip visi galvoja (ne Irakas).
Bet kaip suprantu klausiat daugiau apie Pietryčių Aziją smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Carpe diem @ 2015 09 01, 19:51)
Turistų kiek mažiau Laose ir Mianmare ir jų sudėtis kitokia. Kambodžoje dauguma važiuoja į Angkor'ą, tai ten koncentracija didelė tikrai, jei po šalį šiaip keliauti - jau mažiau.
Vietname nemažai, jis pakankamai ant bangos kaip ir Tailandas.
Šiaip Azija yra ir tas pats Iranas, ten tikrai yra ką pamatyti, turistų nenutrinta ir nėra nesaugu, kaip visi galvoja (ne Irakas).
Bet kaip suprantu klausiat daugiau apie Pietryčių Aziją smile.gif

taip, aciu
Atsakyti
Šiek tiek pasikoregavom dar kartelį maršrutą. smile.gif

1. Atkrendam į BKK 12:05, tai bagažas + viza ir t.t. ir pan. Pasiekiam viešbutį, o poto jau matysim kaip seksis ir kiek kelionės nuovargis leis. smile.gif
2-3 d. skiriam Bankokui
4. Ryte skrendam į Chiang Rai -> White Temple -> 17 val autobusu į Chiang Mai
5-7 d. Chiang Mai (drambliukų prieglauda, maisto gamybos kursai, o 3-čia diena apžiūrėsim miestą, gal apylinkes.. Dar dvejojau, ar reikalinga ta diena, bet atsižvelgiant į komentarus, visgi liekam prie 3 d.)
8 d. Anksti ryte skrendam į BKK, o iš jo tiesiai į Siem Reapą (būnam apie 12 val.) Labai tikiuosi, kad pavyks greitai pasiekti viešbutį, susirasti tuk tuką ir dar po pietų aplankyti kelias Angkor Wat šventyklas.
9. Angkor Wat, po pietų išskrendam į BKK, tada tiesiai į Phuketą, o iš ten su private taxi į Khao Lak. Phukete nusileistume 20:35, bet private taxi patikino, kad laikas be problemų. Na bus matyt. smile.gif
10. dėl šios priežasties pasilikom Khao Lak laisvą dieną (jei pavestų ir liktume nakvoti oro uoste). Ar bus Khao Lak ką pamatyti, veikti? smile.gif O gal neverta? Gal šiai dienai užsisakyti Similans su ta mintimi, kad tikrai rasim, kas mus nuveš į Khao Lak?
11 - 13 Similans, o vakare paprašytume, kad pervežtų iki Phuketo (reikia kuo arčiau piero atsidurti)

14 plaukiam keltu Phuket - Krabi, o poto į Railay. (normalu, kad 3 n Railey viešbučių kainos nuo 160 eur??)
15 Railay
16 Railay
17 Iš Railay - Ao Nang - Krabi - Bankokas (vakare)

18 Bangkokas (lauktuvės ir pan.) Naktį skrendam namo.

Dėl 14-17 d. vis tik dar nesu 100 proc tikra. Dar turiu pasižymėjusi James bond turą ir Tachai salą. Taip pat gal verta Railay išmainyti į Ko Yao Noi salą ir poto į Bangkoką skristi iš Phuketo?
Tai va, sprendžių uždavinį, ką daryti su 10 ir 14-17 dienomis. smile.gif

Yra pasiūlymų? smile.gif
Atsakyti
Taupant laiką Bankokui galit skirti ir tik 2 dieną, o 3 dienos ryte skristi į Chiang Rai. Nors aš labiausiai rekomenduočiau naktiniu traukiniu iš Bankoko važiuoti - sutaupytumėt ir laiko, ir pinigų ir nuo ankstyvo ryto būtumėte vietoj.
Sutaupius dieną Bankoko sąskaita ir sumažinant CM pabuvimč iki 2 dienų, laisvai į Pai spėtumėt wink.gif
8 d. - yra toks niuansas su bilietais į Angkor Wat (be to, kad jie ganėtinai brangūs), paprastai parduodami vienai dienai arba trim dienom. Vienos dienos bilietas leidžia iš vakaro (apie 17-18 val.) įvažiuoti į teritoriją ir pvz. pasižiūrėti saulėlydį nuo vienos iš šventyklų, vėliau jau tamsu ir ten nėra ką veikti. O kitą visą dieną su tuo pačiu bilietu galite važinėtis Angkor Wat. Jeigu jūs 9 d. po pietų jau turite išskirsti, tikrai daug nepamatysit, Angkow Wat tikrai reikia visos pilnos dienos iki vakaro.
Nelabai suprantu, kam jums reikia nusigauti iki Khao Lak, nes turą į Similnas galima organizuotis ir iš Phuket, tiesiog atvažiuos mikriukas ir paims jus iš Phuket viešbučio, nuveš iki Khao Lak ir išplukdins. Tuo labiau, kad ir po Similans norit grįžti į Phuket, tai ir parvežtų. Khao Lak apsistoti verta, kai norima išvengti Phuket, o jūs kaip tik atskrendat į Phuket ir norit paskui iš jos išplaukti (nors to galima išvengti, jau rašiau, kaip).
10 d - Khao Lak yra tiesiog kurortinis miestukas ir tiek, taupant laiką galite jame tos vienos dienos ir nepraleisti, o iš karto plaukti į Similans (jūsų atveju siūlyčiau užsisakyti internetu iš anksto, nes tik iš anksto užsakant garantuotai bus vieta nameliuose, užsakant dieną ir kelias dienas prieš - tik palapinėse).
14 d. - Railay yra pakankamai brangu, vienas pigesnių viešbučių, pvz. Garden View Resort kainuoja 45 EUR nakčiai high season metu. Gal vietoj ieškodami ir rastumėt už pvz. 35-40 EUR variantų, bet jie bus kuo nors ir nepatruaklūs. Beje tokios kainos East Railay, Wet pusėj gerokai brangiau, nors nedaryčiau tragedijos, kadangi nuo East iki West 10 min. pėstute.
17 d. - reiks plaukti arba į Krabi, arba į Ao Nang, o iš ten su taksi į oro uostą.
Dėl Railay išmainymo kuo kitu - aš nemainyčiau, aš tiesą sakant ten dar kartą važiuočiau, vaizdai nerealūs, labai patiko kopimas olomis, būtinai išbandykit.
Atsakyti
Carpe diem,

nebežinosiu kaip Jums ir atsidėkoti. wink.gif
Ačiū už patarimus, tiesą pasakius, jie labai vertingi ir reikalingi.

Į Khao Lak važiuojame tik dėl to, kad nereiktų būti Phukete smile.gifsmile.gif
O iš Kho Lak į Similans arčiau smile.gif Nereikėtų taip anksti ryte keltis, iš karto į laivelį ir plauki.. smile.gif
Bet patarimas vertas dėmesio smile.gif Ačiū!

Juolab skaičiau, kad (jei nuspręstume vykti) tiek į Tachai, tiek į James Bondą plukdo iš Phuketo o ne Khao Lak.

Pažiūrėsiu dėl Pai.. thumbup.gif
Atsakyti
Visgi gal ne kinietiška kokybė wink.gif biggrin.gif

Mano galva jums pasirinkus apsistoti Khao Lak bus daugiau vargo nei apsistoti Phuket (vien važiavimas po skrydžio iki Khao Lak, ten apie valanda važiavimo), paskui primokėti reikės, kad grįžti į Phuket.
O plauksit ar taip, ar taip gana anksti, bet ten ir nesimiega taip ilgai, kaip čia, LT, tiap kad nepergyvenkit.
Taip, į James bond irgi iš Phuket ekskursijos būna, tada veža iki Phang Nga ir tada plukdo (neplukdo nuo pačio Phuket'o), bet tikrai esu įsitikinusi, kad turą į James Bond ir Khao Lak gautumėt.
Jei ne Pai, tai siūlau Khao Sok, ten natūralios džiunglės, net tikimybė laukinį dramblį pamatyti yra thumbup.gif ir jum sgerai įsipaišytų po Angkor, reiktų skirsti į Surat Thani, tada pavažiuoti iki Khao Sok, ten praleisti 2 naktis ir važiuoti į Khao Lak ir plaukti į Similans, va tada jums Phuket visai nereikalingas.
Atsakyti