QUOTE(Carpe diem @ 2015 08 25, 14:51)
Neretai geras patarimas gali padėti sutaupyti ne vieną šimtą eurų
bet viską čia surašyti būtų, oi, nelengva
O mokama todėl, kad žinau, ką reiškia kokybiškai susiplanuoti kelionę su visomis smulkmenomis ir t.t.,
Sutinku, bet gi kol savo kailiu neišbandai...Vis tie kvailesni iš savo klaidų nori pasimokyti
Žinau
Visas keliones planuoju pati, MB tik "padeda" padejuodamas "kaip nėra pinigų"
QUOTE(Nada... @ 2015 08 25, 15:05)
man patinka naudotis tripadvaiseriu
isivedu konkretu klausima, pvz. " what to do in Krabi" , "Phukket or Phang Nga" ir panasiai.
Dėkui už patarimą, reiks
QUOTE(s2002m @ 2015 08 25, 16:14)
Jūs pasidėliokite su transportu iš pradžių: kada išvyksta ir kada atvyksta. Tada matysite, kad kitaip dienos susidėlios. Neužmirškite, kad traukiniai gali vėluoti ir porą valandų, kai temsta vėlai, vietoj visos dienos jums gali pusė dienos likti.
Teisingai, ačiū labai
, lėktuvai su www.airasia.com, o traukiniai?
QUOTE(Carpe diem @ 2015 08 25, 17:33)
superinis parkas, geras pasirinkimas, bet išlaidų pareikalaus nemažų - apie 450 Lt dviems dienai su maitinimu. Tai viena iš kelių vietų Tailande, kur drambliai tikrai saugomi ir dirbama, kad tie, kurie dar gali, būtų grąžinti į džiungles.
Laiko (bet ne pinigų) sutaupyti galėtumėt skrisdami iš BKK į Chiang Rai vietoj naktinio traukinio, ten apžiūrėdami baltąją šventyklą, gatvėje tikrai susirasit, kas pas Karen moteris nuveš ir tuomet patrauksit į Chiang Mai. Arba iš Chiang Mai galit pasiimti kad ir turą prie baltosios šventyklos ir Karen moterų, kainuos iki 100 Lt/žm. Galima ir su vietiniu transportu iki baltosios važiuoti, bet užtruksit netrumpai iš Chiang mai, o pas Karen patiems sunkoka būtų, paprasčiau vos ne taksą pasisamdyti, kad suvežiotų, tikrai daugiau 200 Lt neturėtų kainuot visa diena tokio pasivažinėjimo.
Iš CM į Chumphon truakinys yra, važiuoja apie 15 val. Išvažiuojat ryte, atvažiuojat vakare, bet bet kokiu atveju BKK teks persėsti.
Papildyta:
Samui mano požiūriu neverta 4 naktų, jūsų maršrute aš Samui braukčiau iš viso ir tapdinčiau po Tao salos Khao Lak parką.
Po Khao Lak vykčiau į Khao Sok (taip galima išvengti Phuket'o) ir plaukčiau į Similans 2 naktims (ne trumpiau).
Tada iš Khao Sok kad ir tą James bond imčiau (Phang Nga) ir po jo važiuočiau į Railay.
Dėl Phi phi - man ten toks popsas, kad nerekomenduoju, bet galima nukakti iš Krabi, dar arčiau nei iš Phuket.
Be Phuket ir Samui jums nemažai susitaupo laiko, kurį galite pasistumdyti kaip norit, pvz. pridėti dieną Chiang Mai, ką primygtinai siūlyčiau padaryti
Taip, žinau, pasiskaičiau jų svetainėj, būtent toks susipažinimas su drambliais yra mums priimtinas
O dėl kainos stengiamės žiūrėt filosofiškai, kad vardan gražaus tikslo mokėsim nemažus pinigėlius.
Dėl CM ir CR pasinaudosiu patarimu, apsistosim CM ir imsim taksą ar turą į CR Baltąją šventyklą ir Karen aplankyti
O gal Iš CM nuskrist į Krabi ir ten Railay, gal Phi phi, po to į viršų kilt (James Bond) ir
Khao Lak ir Khao Sok (ar reikia nakvynės tuose parkuose ar ten vienos dienos ekskursijos?) Tada Similans (yra ir 3 naktų turai, būtų ką veikt?)
O dėl ko verta pailgint viena diena pasibuvimą Chiang Mai, ką įdomaus dar ten galima pamatyti?