QUOTE(lil @ 2006 04 21, 00:54)
manau kad tie/tos kurie i sita tema ateina noretu konkreciu pavyzdziu ir patarimu kur ka kaip dirbot, kaip isvaziavot, ar sunku......
atsiprasinet nereikia
Sveikos, mergaites....
Na, atsakyti nedaug ka galiu...As tik klausimu daug turiu....
Na, mes su vyru isvaziavom pries pora metu i Anglija, Velsa, per firma Excelsitas. Atrodo labai mums pasiseke...Malonus zmones...Beje, darbas viesbutyje. Dirbam triju zvaigzduciu viesbutyje. As pradejau dirbti bare, na o siu metu sausi part time dirbu reception, part time bare. Taigi bendrai pasakius turiu full time job. Mano vyras kaip ir dirbo taip ir tebedirba kitchen porter. O pasiseke tuo kad nereikia moketi uz busta, jokiu mokesciu...maistas nemokamas....net interneta bosas ivede ir nemokam nei penso....Lyg ir pasaku salis...na, bet rasiau tai ne tam kad pasigirti....nes per pora metu mums jau ci a nusibodo....is tiesu zmoniu sypsenos dirbtines, ta jus zinot.....ir draugu cia nelabai susiradom...visi malonus bet....
Kuo daugiau turi tuo daugiau nori...
As turiu Anglu filologijos bakalaura....o vyras mechaniko specialybe. Todel as ir nerimstu....gal per ilgai mes cia uz minimuma dirbam? aisku mokesciu jokiu nemokam...bet..daug anglu zmoniu suzinoje ka mano vyras lietuvoj dare, stebisi kad jis cia uz minimuma dirba.....As ieskojau internete darbu, aisku galima gauti darba kur apie 500 svaru i savaite moka....kitur maziau...Bet zinote, bijom prarasti..gal paskui gailesimes....Gal uzsienieciams nepuola taip greitai moketi didelius pinigus? gal is viso nenori ju priimti. Mano vyro anglu kalbos zinios tik basic. Gal kas zinote, kas susidurete, ar dirba jusu vyrai mechaniko darba? Mano vyras moka ir masinas remontuoti, bet pagrinde jis dirbo kaip ir paruoseju. Po avariju, ar taip aplamdytas masinas spakliuodavo, net nezin au ka jie ten dar daro, zodziu sulipdo masina, paruosia dazymui. Mano akimis jis labai gerai ismano ta darba, galetu puikiai dirbti. Bet gal sunku rasti gera darba? gal reikalautu geru ziniu, nors masinu detaliu pavadinimus ismano, pats taiso musu masina, vaziuojam daliu pirktri i "savartyna" ar nauju i parduotuve, tai jau jis man pasako pavadinima, nes as nenutuokiu...Prirasiau cia daugybe...
Na, o kas liecia mane...as irgi noreciau daugiau uzdirbti, bet kur galima rasti darba man, kai as tik anglu kalba ismanau, o juk anglai ja dar geriau uz mane moka...Rasyk kas susiduret su tuo dalyku. Gal jus pacios anglistes? kokius darbus dirbat?