Įkraunama...
Įkraunama...

Darbas užsienyje

QUOTE(Teisybes_ieskotoja @ 2013 01 27, 22:16)
Sveikos  4u.gif

Gal kvailai nuskambės klausimas, gal pasijuoksite iš manęs, bet noriu paklausti - nuo ko pradėti darbo paieškas užsienyje?  blush2.gif Labai noriu išvykti, bet nenutuokiu nuo ko pradėti  blush2.gif Ar ieškoti darbų būnant Lietuvoje, ar geriau vietoje? Kaip vyksta pokalbiai dėl darbo jei siunčiu cv iš Lietuvos?
Noras yra, o nuo ko pradėti neaišku  ax.gif


Teisybes_ieškotoja.
Klausimas tikrai ne kvailas. Daugelis noredami išvykti i užsieni dirbti, dažniausiai kreipiasi i agenturas, moka pinigus už atrodo paprastas paslaugas, nes nežino nuo ko pradeti, o agenturos atrodo paprasčiausias ir "patikimiausias" variantas, nes juk agenturoj kalba lietuviškai, tiesa? Kiekvieno pasirinkimas kaip elgtis.
I klausima kaip geriau ieškoti darbo, dar bunant LT ar už jos ribų, tai sakyčiau geriau jau bunant vietoje, dauguma darbdaviu nori matyti savo darbuotoja akis i aki. Tačiau tikrai ne visi. Priklausomai koks darbas, jei jis sezoninis, na tarkim žemes ukyje, tai galima susirasti darba dar bunant Lietuvoj, (privalumas - suteikia gyvenama plota), ne karta taip ir pati dariau, taip išvengiate rizikos išleisti daugiau pinigu (lyginant jei ieškotumetes darbo jau budama vietoje, ir jei nesisektu - gyvenamas plotas, maistas ir kt butinos išlaidos - vienareikšmiškai kainuos, tad toks budas išleidi pinigus ir tikslo nepasieki).
Dar vienas niuansas, tai kokioje šalyje noretumete dirbti, kokias užsienio kalbas mokate, taip butu lengviau apsispresti ir tada galite kibti i paieškas.
Susikurkite CV užsienio kalba, tik kaip rodo patirtis, savo gyvenimo aprašyme nerašykite savo visu aukštuju išsilavinimu ir patirties, kuri nesusijusi su pageidaujamomis pareigomis - užsienio darbdaviams tai neatrodo patrauklu. Bet kaip ir sakiau, viskas priklauso, kokio darbo ieškosite.
Interviu kai kada vyksta skype pagalba arba telefonu, priklauso nuo darbdavio smile.gif
Jei pareigos, i kurias kandidatuojate - yra rimtesnes, darbdavys nores Jus matyti akis i aki - nusiteikite tam. Arba gana dažnas variantas, jei Jusu CV nurodyta Home address - Lithuania..... galite nesulaukti JOKIO atsakymo, vien del to kad esate ne toje šalyje kur yra darbas. Jei pageidaujate sezoninio darbo tarkim vasarai, tai gali ir nebuti jokio interviu, tiesiog parašius pora email, ir nusiunte CV galite gauti kvietima dirbti su nurodytomis darbo/apgyvendinimo ir kt salygomis. Nera taip lengva, bet kas ieško, ir turi reikiamos patirties - vistiek randa darbuka svetimoje šalyje wink.gif
Beje, CV iš Lietuvos reikės išsiusti tikrai daug, kol sulauksite teigiamo atsakymo. Tad linkiu kantrybes. Nebent esate kokia nors gydytoja bigsmile.gif
Linkiu sekmes thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo swinga: 11 vasario 2013 - 00:58
QUOTE(swinga @ 2013 02 11, 01:56)


Labai ačiū už išsamų atsakymą 4u.gif
Tikrai nesitikėjau kad kažkas išsamiai viską papsakos o ne pasijuoks, kaip dažnai pasitaiko ax.gif
Labai ačiū 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Teisybes_ieskotoja @ 2013 02 11, 13:30)
Labai ačiū už išsamų atsakymą  4u.gif 
Tikrai nesitikėjau kad kažkas išsamiai viską papsakos o ne pasijuoks, kaip dažnai pasitaiko  ax.gif
Labai ačiū 4u.gif


Nera už ką, kad tik padėtų šie patarimai wink.gif
Kai praeisite šiuos vargus ir gausite pirmaji darba, neatrodys taip viskas sunku smile.gif
Užsispyrimo ir siekite tikslo, tuo labiau kad pavasaris artėja taigi, ir darbu kai kuriuose sektoriuose daugeja wink.gif
Atsakyti
QUOTE(swinga @ 2013 02 11, 01:56)
...nerašykite savo visu aukštuju išsilavinimu ir patirties, kuri nesusijusi su pageidaujamomis pareigomis - užsienio darbdaviams tai neatrodo patrauklu.


bet tada ka rasyti, jei pvz neturiu as tos patirties zemes uky? jei tarkim dirbau mokytoja, vadybininke, sekretore, administratore, baigiau aukstaji. Bet va darbo ner, pinigu reikia - ir ieskausi tu vadinamuju ,,juodu"darbu zemes ukyje.
Ka tada rasyti savo CV, kad ,,atrodytu patraukliai"? smile.gif
Gal galima sumeluot? Juk nepatikrins rolleyes.gif biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Nostra: 27 vasario 2013 - 15:45
Sveiki 4u.gif Labai reikalinga mergina/moteris Svedijoje is Helsingborgo,ar netoli jo... Turiu gera darbo pasiulyma. Svedu kalba butina biggrin.gif Rasykite i AZ, aciu ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Nostra @ 2013 02 27, 16:44)
bet tada ka rasyti, jei pvz neturiu as tos patirties zemes uky? jei tarkim dirbau mokytoja,  vadybininke, sekretore, administratore,  baigiau aukstaji. Bet va darbo ner, pinigu reikia - ir ieskausi tu vadinamuju ,,juodu"darbu zemes ukyje.
Ka tada rasyti savo CV, kad ,,atrodytu patraukliai"? smile.gif
Gal galima sumeluot? Juk nepatikrins  rolleyes.gif  biggrin.gif

Aš melavau savo CV. Patirties neturėjau, taip pat atsiliepimų apie darbą, kas darbdaviui yra svarbu. Daviau Lietuvoje gyvenančio draugo, mokančio anglų kalbą, telefono numerį, esą pas jį dirbau. Skambino, teiravosi apie mane, viskas puikiai praėjo, darbą gavau ax.gif
Atsakyti
Sveiki,

gal turite kokių atsiliepimų apie lietuviškas įdarbinimo agentūras (konkrečiai domina Ekker Group, Baltic Union)

Kokių žinote UK įdarbinimo agentūrų, kuriose dirba lietuvių (kad susišnekėt būtų lengviau dėl darbo)?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo M_ergina: 15 balandžio 2013 - 23:34
QUOTE(M_ergina @ 2013 04 15, 23:33)
gal turite kokių atsiliepimų apie lietuviškas įdarbinimo agentūras (konkrečiai domina Ekker Group, Baltic Union)


gink die, tik ne ekker group. Radau 2 moteris, kurios per ten vaziavo. Pasigailejo. Isleido daug pinigu. Agenturai 1700 sumokejo, negavo uz kelione (vokieciai dave ekerio darbuotojai, o tie sake, kad keliones tipo neapmoka). Neidarbino legialiai, neturejo jokiu garantiju. Viena LT issipirko ten kazkokius patentus ar ka, kad tipo Lt dirba, susimokejo nemazai uz visus metus. Abi isdirbo po menesi, nes pasirode, kad jos tik kitu slaugiu atostogoms atveztos. Paskui darbo Ekeris nedave, teko namo grizt. Tik pazadu buvo. Zadetos algos irgi negavo. Neuzdirbo, o pradirbo. Viena netgi i nemenka minusa puole.
Cia kiek man tos moterys papasakojo. O ir internete atsiliepimus apie ekker group tik neigiamus radau. Nepatariu, bet... darykit kaip norit.

As labiau domiuosi GH global, nes jie neima uz idarbinima, tai, jei ir kas nepavyks, vis maziau "pradirbsiu". Ir darbina legaliai, su lietuviskom soc.garantijom(tipo komandiruoja i DE). Bet paciai slaugei tipo (teorija, bet faktas dar nepatikrintas)nieko nereikia moketi. Juk maza kokia nelaime gali nutikt (ejau, pargriuvau, ziuriu gipsas). Tik beda, kad apie sita firma visai jokiu komentaru negirdejau.
Atsakyti
Apie Jūsų minėta firrmą yra atsliepimų. Jų pačių tinklapyje. Bet juk negali žinoti ar tuos komentarus iš tikrųjų parašė per juos išvažiavę dirbti asmenys.

Gal yra važiavusių per Hops ar Concordia programas dirbti? smile.gif
Atsakyti
QUOTE(M_ergina @ 2013 04 16, 15:19)
Apie Jūsų minėta firrmą yra atsliepimų. Jų pačių tinklapyje. Bet juk negali žinoti ar tuos komentarus iš tikrųjų parašė per juos išvažiavę dirbti asmenys.

Gal yra važiavusių per Hops ar Concordia programas dirbti? smile.gif

O gal geriau pabandykite pasiuntinėti CV tiesiai siūlantiems darbą, o ne per agentūras? LT labai sunku surasti patikimą agentūrą. Jei yra pas ką apsistoti kitoj šaly, tai patarčiau būtent taip ir daryti. Bus ir greičiau, ir patikimiau. Pati net nebandžiau darbintis per LT agentūrą, išvažiavau į niekur, anglų kalba irgi nebuvo stiprioji pusė.
Atsakyti
QUOTE(M_ergina @ 2013 04 15, 23:33)



QUOTE(M_ergina @ 2013 04 16, 14:19)
Apie Jūsų minėta firrmą yra atsliepimų. Jų pačių tinklapyje.

skaiciau, bet... na... netikiu nei vienu zodziu blush2.gif Butent del to, kad pas juos tie atsiliepimai parasyti, tai iskart itarimas, kad patys ir parase g.gif

M_ergina, o kodel domieties butent tomis firmomis? (Ekker group, Baltic Union, Hops ir Concordie) Ar tik siaip, radot ju skelbimus, tai ir galvojat apie juos?

QUOTE(melutia @ 2013 04 16, 15:15)
O gal geriau pabandykite pasiuntinėti CV tiesiai siūlantiems darbą,

Jei yra pas ką apsistoti kitoj šaly, tai patarčiau būtent taip ir daryti. Bus ir greičiau, ir patikimiau.

visi taip ir darytu, bet... reikia gerai vokiskai kalbet, kad i DE paciai kazkur rasyt, gi tikrai paskambins, paklausines, o jei kalba ne tobula, tai kazin kas gausis. Apsistot irgi nera pas ka, draugu nera, giminiu ten irgi. Cia jau zmones, kai iesko LT agenturu, tai jau paskutinej vietoj, kaip siaudo ju griebiasi... ir daznai nudega verysad.gif
Tiesa, pazistu moteris, netgi kelias, kurios DE senukus priziuri, bet... net neprasyk, nepades, nepatars. Apie darba tai grize papasakoja, pasigiria, bet kas zino kiek tiesos tame.
Atsakyti
QUOTE(Leksa @ 2013 04 16, 20:51)
skaiciau, bet... na... netikiu nei vienu zodziu  blush2.gif Butent del to, kad pas juos tie atsiliepimai parasyti, tai iskart itarimas, kad patys ir parase  g.gif

M_ergina, o kodel domieties butent tomis firmomis? (Ekker group, Baltic Union, Hops ir Concordie) Ar tik siaip, radot ju skelbimus, tai ir galvojat apie juos?
visi taip ir darytu, bet... reikia gerai vokiskai kalbet, kad i DE paciai kazkur rasyt, gi tikrai paskambins, paklausines, o jei kalba ne tobula, tai kazin kas gausis. Apsistot irgi nera pas ka, draugu nera, giminiu ten irgi. Cia jau zmones, kai iesko LT agenturu, tai jau paskutinej vietoj, kaip siaudo ju griebiasi... ir daznai nudega  verysad.gif
Tiesa, pazistu moteris, netgi kelias, kurios DE senukus priziuri, bet... net neprasyk, nepades, nepatars. Apie darba tai grize papasakoja, pasigiria, bet kas zino kiek tiesos tame.


Šiaip domiuosi, tiesiog Ekker group, baltic union turi nemažą gerbėjų skaiciu socialiniame tinkle (facebook), tai jomis ir domiuosi.
bet google galima rasti nemažai neigiamų atsiliepimų tai tas ir gąsdina ;/
Atsakyti