QUOTE(Nostra @ 2012 12 26, 23:00)
aciu uz atsakyma...va sito ir bijojau.....nejaugi ner nei vienos patikimos agenturos.....vienintelis budas yra ieskotis paciai vietoje? be sklandzios anglu kalbos nieko nerasiu ir teks zliumbti stulpa apsikabinus gatvej....
galiu pasakyti taip...esi vilniete,pas mus yra viena agentura,uzsiimanti vezimu i anglija.taip vaziavo mano mama pries 3 metus.sumoketa buvo daug pagal tuos laikus-1200 uz paslaugas,500 uz autobusa ir reikejo pinigu pirmoms savaitems.atveze,dave kambariuka (ne ledas,bet isgyventi galima).darba dave fabrike,su vaisiais ir darzovem.atidirbo ji 3 menesius,skambina su asarom-nedirba 3 savaites,neiskviecia i darba,neturi kuo moket uz kambari ir pan.issiunciau pinigu.kadangi sutarti su agentura pasirasinejau as,taigi paskambinau i ta agentura aiskintis kame reikalas.pasake,kad skambinasi aiskintis,bet darbo dabar ten nera,reikia laukti.palaukem 1,5 savaites,darbo neatsirado.pasiskambinau i agentura dar karta,paklausiau ar yra galimybe ja pervezti i koki kita miesta,kad turetu nuolatini darba.pasake,kad taip,bet man reikes damoketi 500lt(ju moketi man taip ir neteko).veliau man paskambino,pasake jai pranesti,kad susirinktu daiktus ir lauktu vezejo.taip is kent grafystes ji atsidure west yorkshire.gavo vel kambariuka,gavo darba per agentura vietine (pasirupino lietuviskoji agentura),po puses metu darbo gavo kontrakta.taigi dabar ji jau 2 metai kaip turi kontrakta,3 metai kaip Uk,veliau ir as cia atsikrausciau.del anglu pasakysiu taip-ji nemoka jos.na,kaip,moka,zodzius zino,sakinius sudaro teisingai,bet bijo sneketi,nes zino,kad jos tarme baisi.kartais as atsisakau jai padeti kazkur nueiti,nes ji anglu isvis beveik nenaudoja.suprast supranta viska,atsakyti bijo.tai ir ant manes buna pyksta,kad nepadedu.bet su pagalba ji pati isvis tada nieko nedarys
taigi tokia musu patirtis su agentura.vienas patarimas-butinai Lietuvoje turi likti kazkas,kas gales ir paskambint,ir isreikalaut,kad ir tetis,ar mama,ar sese, ar vyras-kazkas is artimuju,geriausia su ta pacia pavarde.