QUOTE (asara @ 2004 08 24, 12:52) |
Darbdaviams vaikas nekliutis. Pamenu, mes su vyru bijojome sefams pasakyti kad tuokiames. Mat galvojom, jie issigas, kad as nescia, ir t.t. Po to sugalvos atleisti ir pan. Bet sefai nustebo net kad bijojom, mazdaug "o kas cia tokio jei ir nescia". Gal tik Lietuvoj vaikas kliutis |
Uzsieny seima - netgi privalumas Darbdavys mieliau idarbins seimos zmogu, kuriam labiau reikia pinigu, kuris negeria naktim ir nepraleidineja darbo be reikalo. Tad sekmes visiems
http://www.oxygen.ie/home.php3
http://www.campus.ie
http://www.graphitehrm.com/ - darbo teise Airijoje
http://www.cruisebees.com/ - darbas kruiziniuose laivuose
www.langas.net - lietuviu pokalbiai apie darba iv.salyse.
http://www.campus.ie
http://www.graphitehrm.com/ - darbo teise Airijoje
http://www.cruisebees.com/ - darbas kruiziniuose laivuose
www.langas.net - lietuviu pokalbiai apie darba iv.salyse.
As kai vaziavau amerikon, darba susiradau pati per interneta, be jokiu agenturu. Parasiau mailus i koki 1000 viesbuciu ir restoranu (adresu pilnas int), gavau koki 10 teigiamu atsakymu, pasirinkau viena, pasisusirasinejom, pasiskambinom ir nuvaziavus per 4 men uzsikaliau 10000 zalio.
Nors kita vertus, dabar pagalvoju kokia drasi buvau, dabar ne uz ka velniai zino kur nevaziuociau, nors viskas ir labai gerai baigesi
Nors kita vertus, dabar pagalvoju kokia drasi buvau, dabar ne uz ka velniai zino kur nevaziuociau, nors viskas ir labai gerai baigesi
Teko ir man tokia dalia-pabuvot ir padirbt uzsienyje-Airijoje.. Metus laiko ten su vyru isbuvom(tiesa vyras keliais menesiais daugiau) Per tuos metus dirbau visokio tipo darbus: ir kavinej-sumustinius dariau, ir Kramtomosios gumos fabrike-valytoja naktim. Slyksciausias ir sunkiausias darbas buvo-braskes skint visa menesi-be to dar jas reikedavo graziai sudeliot ir supakuot, kad po to jas tiesiai i parde galetu gabent O fainiausia buvo-Chipsu fabrike-ten dirbau prie pakavimo-po 15 valandu per para kasdien..
Dabar mano vyras ir vel Airijoj- o po keliu menesiu planuojam ir mes su maze vaziuot vel..
Dabar mano vyras ir vel Airijoj- o po keliu menesiu planuojam ir mes su maze vaziuot vel..
QUOTE (baltic*girl @ 2004 08 24, 19:59) |
Uzsieny seima - netgi privalumas Darbdavys mieliau idarbins seimos zmogu, kuriam labiau reikia pinigu, kuris negeria naktim ir nepraleidineja darbo be reikalo. Tad sekmes visiems |
Ir mokescius mazesnius isskaiciuoja, jei esi vedes ir turi vaika(bent jau Airijoj)
Nepyk Kiparise, bet mes su vyru 4 metus Airijoje atidirbom ir apsivedem ten, ir pasakem, jei dar karta tektu rinktis sali, kurioje dirbti... Airijos niekada. Ir net dabar dar mus kalbina ten vaziuoti, bet br.. turbut nesirysim. Nors gal dabar daug kas pasikeite kai i ES istojom.
Asara, kodėl tokia bloga nuomonė apie Airiją? Ar kad labai išnaudoja darbdaviai (ari daug ir gauni mažai) ar kad sunku darbą susirasti?
Viena pažįstama mergina išvažiavus Airijon per agentūrą - kiek girdėjau aria ne tas žodis kaip, kita išmynė tenai be jokio agentūrų tiesiog šeip pas pažįstamą ir susirado darbuką,padirbo, užsidirbo ir patinginiaut laiko turėjo (nes darbas ne pilną darbo dieną) ir kelionė atsipirko ir dar truputį pinigėlių užsidirbo.
Viena pažįstama mergina išvažiavus Airijon per agentūrą - kiek girdėjau aria ne tas žodis kaip, kita išmynė tenai be jokio agentūrų tiesiog šeip pas pažįstamą ir susirado darbuką,padirbo, užsidirbo ir patinginiaut laiko turėjo (nes darbas ne pilną darbo dieną) ir kelionė atsipirko ir dar truputį pinigėlių užsidirbo.
QUOTE (asara @ 2004 09 01, 19:10) |
Nepyk Kiparise, bet mes su vyru 4 metus Airijoje atidirbom ir apsivedem ten, ir pasakem, jei dar karta tektu rinktis sali, kurioje dirbti... Airijos niekada. Ir net dabar dar mus kalbina ten vaziuoti, bet br.. turbut nesirysim. Nors gal dabar daug kas pasikeite kai i ES istojom. |
Na mes vel ten apsisprendem vaziuot delto, kad ten jau daug kas zinoma mums.. Na mums kazkaip nebuvo taip jau baisiai blogai-nors ir teko but nelegalais.. Tiesa pasakius-visko ten teko patirt. Vienam darbe, kur as dirbau,bosas atlyginimo niekaip nenorejo sumoket, bet ejau per visas fabriko instancijas, rizikuodama savo galva, nes buvau nelegale ir ..ispesiau savo prakaitu uzdirbtus pinigus..
Supratom -kad airiai-greiati pazadantys, bet isteseti neskubantys zmones..
Bet vis delto apsisprendem ir vel ten vaziuot.. Kodel.. Nezinau-gal gyvenimas priverte..
man kazkaip keista. gal labiau vertetu siekti geroves cia, daryti karjera ir pan, o ne trankytis kazkur, juk tai tik momentiniai pinigai, stazas tai eina vejais. arba testi darbus savi srity bet uzusieny, o ne braskes skinti
gal ir as pasiryzciau tam bet tik neilgam, nes mokausi ne tam kas pastumdele buciau
gal ir as pasiryzciau tam bet tik neilgam, nes mokausi ne tam kas pastumdele buciau
Oi ne, del darbo mums Airija neitiko. Mes visada buvome tik legalai ir visada siekeme normalaus rimto darbo. Gal del to ir karjera teko laime padaryti. Pirma darboviete buvo 4 zvaigzduciu viesbutis, kuris pagal musu standartus negautu ne vienos. Antra darboviete buvo labai sauni kadangi savininkai olandai buvo, o visas kolektyvas vien uzsienieciai.
Pirmiausia mus pribloske netvarka visur, antras dalykas toks stebinantis buvo girtuokliavimas: kasdien ir bet kur progai pasitaikius. O jau zmoniu nevalyvumas. Nekalbu jau apie ivairias geografines ar istorines zinias, kuriu beveik nera. Kadangi mes buvome nesedintys vietoje zmones, tai galiu pasakyti, kad per 4 metus atsibodo kavinese valgyti ta pati maista. Tiesa, gamta grazi, yra i ka akis paganyti, bet ir tai su salyga jei megsti lietu.
O siaip pritariu babarskui, kam save eikvoti dirbant darba ne pagal specialybe, o del pinigu. Reikia ieskoti megstamo darbo ir uzsienyje.
Pirmiausia mus pribloske netvarka visur, antras dalykas toks stebinantis buvo girtuokliavimas: kasdien ir bet kur progai pasitaikius. O jau zmoniu nevalyvumas. Nekalbu jau apie ivairias geografines ar istorines zinias, kuriu beveik nera. Kadangi mes buvome nesedintys vietoje zmones, tai galiu pasakyti, kad per 4 metus atsibodo kavinese valgyti ta pati maista. Tiesa, gamta grazi, yra i ka akis paganyti, bet ir tai su salyga jei megsti lietu.
O siaip pritariu babarskui, kam save eikvoti dirbant darba ne pagal specialybe, o del pinigu. Reikia ieskoti megstamo darbo ir uzsienyje.
QUOTE (mamaLina @ 2004 09 01, 01:22) |
As kai vaziavau amerikon, darba susiradau pati per interneta, be jokiu agenturu. Parasiau mailus i koki 1000 viesbuciu ir restoranu (adresu pilnas int), gavau koki 10 teigiamu atsakymu, pasirinkau viena, pasisusirasinejom, pasiskambinom ir nuvaziavus per 4 men uzsikaliau 10000 zalio. Nors kita vertus, dabar pagalvoju kokia drasi buvau, dabar ne uz ka velniai zino kur nevaziuociau, nors viskas ir labai gerai baigesi |
Ohohoho... tai bent.. pasidalynk patiritmi kur buvau? ir kiek val per para teko dirbti? nu ir kas per darbas? nesupyk, siek tiek abejotinai man atrodo.. Trumpas laikotarpis ir nemaza suma
Sveikos
Mes irgi su seima Airijoj sedim - neseniai atvaziavom, as nuo siandie pradejau dirbt - tik kad mes buve pries vaika dar ten, tai mano buves exbosas pasistenge ir surado abiem darbus, nama - pasiseke vienu zodziu.
Joo, o del mokesciu tai tikrai lengviau vyras moka tik 20eur nuo betkokios algos mokesciu - - as isvis nieko. Skiepai nemokami.. ir t.t.
TIk va reikia medical carda gaut iki Nauju, nes ta E111 forma tik iki tada galioja
Jei kas idomu apie EIRE - klausk
Mes irgi su seima Airijoj sedim - neseniai atvaziavom, as nuo siandie pradejau dirbt - tik kad mes buve pries vaika dar ten, tai mano buves exbosas pasistenge ir surado abiem darbus, nama - pasiseke vienu zodziu.
Joo, o del mokesciu tai tikrai lengviau vyras moka tik 20eur nuo betkokios algos mokesciu - - as isvis nieko. Skiepai nemokami.. ir t.t.
TIk va reikia medical carda gaut iki Nauju, nes ta E111 forma tik iki tada galioja
Jei kas idomu apie EIRE - klausk