Labas vakaras, labai gražūs žiedai, o kiek rūšių....žaviuosi, kaip taip jums sekasi auginti. Aš vos keletą krūmų turiu antri metai, ir tai nežinau net, ar pražys man viena rūšis. Prikrauta žiedų ir stovi šitaip, na keletas pumpurų praplyšę, jau seniai turėjo sužydėt. Nesuprantu kas yra, ar yra kokių vėlyvų rūšių, zr kažko trūksta toms rožėms. Kodėl nennori prasiskleisti žiedai.
QUOTE(Virgale @ 2015 06 22, 23:55)
Labas vakaras, labai gražūs žiedai, o kiek rūšių....žaviuosi, kaip taip jums sekasi auginti. Aš vos keletą krūmų turiu antri metai, ir tai nežinau net, ar pražys man viena rūšis. Prikrauta žiedų ir stovi šitaip, na keletas pumpurų praplyšę, jau seniai turėjo sužydėt. Nesuprantu kas yra, ar yra kokių vėlyvų rūšių, zr kažko trūksta toms rožėms. Kodėl nennori prasiskleisti žiedai.
Ramiai Galiu klysti, bet man rods Para rožių vaizdai, ypač tas feličitavas kilimas nešiųmetinis Tikrai ne visur rožės žydi taip gausiai. Žemaitijoj tik pumpurai sukrauti, jau kažkelinta savaitė . Fotografavau anądien savo Brėmenus su graikinio riešuto prisirpusiais pumpurais - diedulis šaipėsi, mol, ką darai.. nu, kad pabodo laukti, tai bent pumpurus įamžinsiu
Lyžuka, drąsuolė, rožių mylėtojų forume su pareiškimu, kad Knirps'as nuvylė Nors mane irgi toks panašus jausmas buvo apėmęs dėl spalvos skaudumo, kai pernai pražydo Bet augalas vis tiek vertas pagyrų.. nu, įdomus, dailiai besidriekiantis, lapai gražūs, ilgai žydi Žiedus tikrai norisi "prigesinti" kitom gėlikėm aplinkui
QUOTE(Virgale @ 2015 06 22, 22:55)
Ar ta rožė, kur niekaip neišskleidžia žiedų, nebuvo persodinta šiemet? Sakyčiau, kad tiesiog neturi jegu dar tiems žiedams skleist, sukrovė iš inercijos, ir pasilpo kažkodėl
QUOTE(Virgale @ 2015 06 22, 22:55)
Prikrauta žiedų ir stovi šitaip, na keletas pumpurų praplyšę, jau seniai turėjo sužydėt. Nesuprantu kas yra, ar yra kokių vėlyvų rūšių, zr kažko trūksta toms rožėms. Kodėl nennori prasiskleisti žiedai.
O pagal ką sprendžiama, kada rožė turėtų žydėti, ir kad jai kažko trūksta? Mano keturi krūmeliai, visos antrametės. Pavasarį tuo pačiu metu pumpurus pradėjo krauti. Bet tos maximinės abi ir white meidiland krūmas jau savaitė kaip žydi, o štai knirps visa pilna pumpurų, bet dar nei vienas neprasiskleidęs. Bet pats augalas gražus, neatrodo, kad ko trūktų. Tai laukiu, galvoju, kad vėliau apsipils žiedais.
QUOTE(tyli upė @ 2015 06 23, 08:50)
Ramiai Galiu klysti, bet man rods Para rožių vaizdai, ypač tas feličitavas kilimas nešiųmetinis Tikrai ne visur rožės žydi taip gausiai. Žemaitijoj tik pumpurai sukrauti, jau kažkelinta savaitė . Fotografavau anądien savo Brėmenus su graikinio riešuto prisirpusiais pumpurais - diedulis šaipėsi, mol, ką darai.. nu, kad pabodo laukti, tai bent pumpurus įamžinsiu
Lyžuka, drąsuolė, rožių mylėtojų forume su pareiškimu, kad Knirps'as nuvylė
Lyžuka, drąsuolė, rožių mylėtojų forume su pareiškimu, kad Knirps'as nuvylė
nu sakau, ką matau kadangi esu rožėse naujokė ir rinkausi iš interneto , tai supratau, kad spalva nuotraukose nelabai atitinką natūralią , o del visa kita lauksiu ką parodys iš po žiemos
QUOTE(Gaudvilė @ 2015 06 23, 10:08)
Nu jau, kiekvienais metais vis kas nors pamini apie saldaininę spalvą. Internetinės foto taip pat rodo ryškumą. Tačiau kol savu kailiu neišbandai, tol tikiesi geriausio
tiesiog netikėjau kad dar tokių sintetiniu spalvu kas nors išvedinėja veisles, bet žiuriu kad jau įprantu prie jos, ir galu gale geriau tokia, bet gaji, negu super gražuole vieniems metams
Ar auginat kuri tas skinamas(floristų)? Kažin galima iš jų gražu krumeli suformuoti? Nusipirkau 3 tai žiuriu Red Mikado rašo čia tik 2 zoną, turbut išals žiemą
QUOTE(Lyžuka @ 2015 06 23, 09:33)
Ar auginat kuri tas skinamas(floristų)? Kažin galima iš jų gražu krumeli suformuoti? Nusipirkau 3 tai žiuriu Red Mikado rašo čia tik 2 zoną, turbut išals žiemą
turiu ja jau 3 ar 4 m. keleta ziemu ziemojo is vis nedengta aisku apsaldavo kazkiek, kai uzdengiu issilaiko visa grazi.
man ji tikra floribudine roze sakyciau visai nebloga
visos rozes man patinka, auginu daug ju ir ivairiu, bet ilgiausiai stoviu ir dziaugiuosi angliskomis rozemis, man ju kvapas pritrenkiantis
Bet kaip jūs jas auginat ar išmėtot po gelyna kažkur po vieną krumeli ar darot atskirą lysvę? Galvoju gal geriau daryti kokia 2x4 dydžio ir sodinti įvairias? Tada gal uždengti patogiau , nes jiegu po rožem patiesi plevelę, užpili akmenukais tai tada jau durpem ju nebeužpilsi
radau telefone nuotrauka daryta pries savaite
Papildyta:
as turiu sklype 8 rozynelius
vieni pailgi tarpuose su levandomis, kiti apvalus viduryje kokia didesne o is krastu zemesnes rozes.
kol kas tik mokinuos ir formuoju, gal labai grazios visumos dar nera, bet kur pasisuksi ten rozynai kada nors pasieksim rundales lyyyygi
Papildyta:
iki akmenuku ir grazaus mulcio dar nepribrendau, o be to gyvenam tikroje gludzioje kaimo vietoveje tai stengiuos neiskrist is konteksto ir kol kas rozes mulciuoju tik nupjauta sklype zole, tai natur trasa ir gelbejo iki siol nuo vandens trukumo.
Papildyta:
vieni pailgi tarpuose su levandomis, kiti apvalus viduryje kokia didesne o is krastu zemesnes rozes.
kol kas tik mokinuos ir formuoju, gal labai grazios visumos dar nera, bet kur pasisuksi ten rozynai kada nors pasieksim rundales lyyyygi
Papildyta:
iki akmenuku ir grazaus mulcio dar nepribrendau, o be to gyvenam tikroje gludzioje kaimo vietoveje tai stengiuos neiskrist is konteksto ir kol kas rozes mulciuoju tik nupjauta sklype zole, tai natur trasa ir gelbejo iki siol nuo vandens trukumo.
gražiai atrodo
QUOTE(b.kite @ 2015 06 23, 11:49)
Papildyta:
Papildyta:
Pasirodykit iš visokių perspektyvų kada, prašau
Mane kol kas mūzos nelanko.. nu neįsivaizduoju, koks bus, bet bus būtinai mišrus rožynas... kaime Ir gal net aštuoni.. rožynai. Tik vyras su sūnais dar to nežino
Dabar sode bandymų laukeliuose kokių 12 yra įvairių. Nei viens dar nežydi (Ne rožynų, rožių 12 )
Pirmamečiai tik kaupiasi, vyresnieji pas mane nėra ankstyvi. Apkalbėtas Knirpsas irgi neskuba