Įkraunama...
Įkraunama...

Rožės - 15

QUOTE(Dalelė @ 2015 12 11, 00:30)
Pagal šių metų prognozes(nors jos ne visada pildosi), tai žiema bus su atlydžiais. Daugiau šlapio sniego, nei puraus. Tad pjuvenos tikrai nelabai geras variantas, kaip ir durpės. Geriau jau žemės.

drinks_cheers.gif tikrai, geriau nerizikuosiu, kad nepakenkciau 4u.gif neturiu zemes gaila g.gif
Atsakyti
QUOTE(AJIRA @ 2015 12 10, 23:24)
Ir as suabejojau del piuvenu, nors skaiciau kad galima mulciuot cool.gif

Na, mulčiuot ir aš mulčiuoju pjuvenom (pavasarį išravėjus rožyną žemės paviršių tarp krūmų padengiu pjuvenom), bet žiemai dengimas nėra mulčiavimas - čia jau užpilu kaupą ant rožės krūmo, kad užsidengtų šakos kiek įmanoma aukščiau. Todėl pritarčiau Dalelei - neatsimenu žiemos, kad nebūtų atlydžių, o jei sudrėks pjuvenos - pradės pelyti ir supūdys rožes
Atsakyti
QUOTE(zuikis5 @ 2015 12 11, 08:57)
Na, mulčiuot ir aš mulčiuoju pjuvenom (pavasarį išravėjus rožyną žemės paviršių tarp krūmų padengiu pjuvenom), bet žiemai dengimas nėra mulčiavimas - čia jau užpilu kaupą ant rožės krūmo, kad užsidengtų šakos kiek įmanoma aukščiau. Todėl pritarčiau Dalelei - neatsimenu žiemos, kad nebūtų atlydžių, o jei sudrėks pjuvenos - pradės pelyti ir supūdys rožes

apie kaupu uzpylima ant roziu ir galvojau smile.gif
Atsakyti
o ta kaupą jau dabar reiktu formuoti?
aš galvoju gal su tomis pačiomis žemėmis kuriose auga, tiesiog subraukti ir gausis kaupeliai.. ar ta reiktų daryti kai jau šąla, bet tada ir žemė aplinkui bus sustingusi..
ankstesniais metais dengiau durpėmis, po pernykštės šaltšplėšos nutariau šiemet neberizikuoti.
Papildyta:
jo ir pas mane po nugenėjimo ir lapų nurinkimo bandė sprogti, stovi pumpurai kokio 1,5 cm ilgio, tikiuos lapelių neišvynios..
Atsakyti
QUOTE(b.kite @ 2015 12 11, 11:52)
o ta kaupą jau dabar reiktu formuoti?
aš galvoju gal su tomis pačiomis žemėmis kuriose auga, tiesiog subraukti ir gausis kaupeliai.. ar ta reiktų daryti kai jau šąla, bet tada ir žemė aplinkui bus sustingusi..

Aš užpilu kai jau šąla, žemę tada reikia iš anksto susipilt ir pasidėt kur nesustingtų (rūsį, garažą ar pan), bet yra buvę kad apkasu ir kol dar nesušalus žemė, bet jau žada šaltį... čia gal dar kol normalesnės žiemos buvo. Šiemet tai girdėjau kad nei gruodį, nei sausį dar nežada rimtų šalčių blink.gif
Aplink rožes gal ir galima kažkiek žemės į kaupą surausti, bet aš nemažus kaupus pilu, tai nesinori labai šaknų nukasinėt...
Atsakyti
QUOTE(zuikis5 @ 2015 12 11, 10:29)
Aš užpilu kai jau šąla, žemę tada reikia iš anksto susipilt ir pasidėt kur nesustingtų (rūsį, garažą ar pan), bet yra buvę kad apkasu ir kol dar nesušalus žemė, bet jau žada šaltį... čia gal dar kol normalesnės žiemos buvo. Šiemet tai girdėjau kad nei gruodį, nei sausį dar nežada rimtų šalčių  blink.gif
Aplink rožes gal ir galima kažkiek žemės į kaupą surausti, bet aš nemažus kaupus pilu, tai nesinori labai šaknų nukasinėt...

bet jei nebus rimtu salciu iki vasario tai gal nereikia ir apkaupti roziu
Atsakyti
QUOTE(AJIRA @ 2015 12 11, 12:52)
bet jei nebus rimtu salciu iki vasario tai gal nereikia ir apkaupti roziu

Bėda, kad klimatas darosi neprognozuojamas g.gif ir pačios prognozės netikslios... Gali staigiai užšalt be sniego, ir bus amen rožėms, jei visai neuždengtos ir dar sprogt besiruošiančios...
Mano kadangi auga prie namų - tai šiemet nutariau pasidėti žemių kur neužšals, savaitgalį važiuosiu į mišką kur mačiau išgenėti eglynai ir sukrautos šakos, parsivešiu, pasidėsiu ir žiūrėsiu prognozes, niekuo nedengsiu kol kas ir nepilsiu. Rožės apkarpytos, sutvarkytos, užpilt žemes ir šakų uždėt greitai trunka - didelių plantacijų neturiu, savo porą desėtkų krūmų tikiuosi spėsiu apsaugot, jei ką... ax.gif
Atsakyti
QUOTE(zuikis5 @ 2015 12 11, 12:14)
Bėda, kad klimatas darosi neprognozuojamas  g.gif ir pačios prognozės netikslios... Gali staigiai užšalt be sniego, ir bus amen rožėms, jei visai neuždengtos ir dar sprogt besiruošiančios...
Mano kadangi auga prie namų - tai šiemet nutariau pasidėti žemių kur neužšals, savaitgalį važiuosiu į mišką kur mačiau išgenėti eglynai ir sukrautos šakos, parsivešiu, pasidėsiu ir žiūrėsiu prognozes, niekuo nedengsiu kol kas ir nepilsiu. Rožės apkarpytos, sutvarkytos, užpilt žemes ir šakų uždėt greitai trunka - didelių plantacijų neturiu, savo porą desėtkų krūmų  tikiuosi spėsiu apsaugot, jei ką...  ax.gif

tikrai neprognozuojamas drinks_cheers.gif bet gerai kai nera salcio ir rozems gerai perziemot be salcio.O
mano irgi rozes paruostos ziemai, tik zemiu truksta g.gif
Atsakyti
QUOTE(AJIRA @ 2015 12 11, 14:20)
tikrai neprognozuojamas drinks_cheers.gif bet gerai kai nera salcio ir rozems gerai perziemot be salcio.

Aš irgi paslapčia tikiuosi, gal išvis nereiks dengti nail.gif biggrin.gif
Nors dažniausiai tai anksčiau ar vėliau - bet žiema savo nagus vis tiek parodo ph34r.gif
Atsakyti
nauja tema
Atsakyti
Tema uždaryta pasiekus maksimalų leidžiamą puslapių skaičių.
Atsakyti