Įkraunama...
Įkraunama...

Rožės - 15

QUOTE(b.kite @ 2015 11 23, 08:17)

ar seniai auginate stiebine roze?
mano patirtimi geriau jos perziemoja lauke paguldytos ant zemes ir uzdengtos, nei nesti i rusi. taip man nepatiko, suvargo per ziema, pati nesuprato kas darosi..
o lauke kaip ir nieko, tik svarbu paguldyti.. stovinti gali nusalti.

Mano stiebinei penkeri metai. Prieš ją auginau kitą, kurią palikau žiemoti lauke, šiltai apvyniojusi agroplėvele. Žiemojimas buvo nesėkmingas, gal nušalo, o gal ir per šilta jai buvo. Žodžiu, neišgyveno. Dabar jau apsidraudžiu, iškasu ir nešu rūsin. Pati nesu patenkinta šiuo procesu, nes iškasinėjimas rudenį, įkasimas pavasarį, manau kelia rožei tam tikrą stresą. Gal porą metų įkasdavau į gruntą su indu, kuriame rožė pasodinta, rudenį bereikdavo tik ištraukti su visu vazonu ir padėti į rūsį. Tačiau šiemet jau išėmiau iš indo, nes matomai ir maisto medžiagų pradėjo trūkti ir šaknų daug priaugo. Norėčiau palikti lauke, iškasdama dar dvejojau, nes pranašauja nešaltą žiemą, bet dažnai tos prognozės būna klaidingos ax.gif O prilenkti irgi bijau, kad nenulaužčiau, jau ir kotas storokas...
Atsakyti
QUOTE(Linetax @ 2015 11 23, 21:52)
O prilenkti irgi bijau, kad nenulaužčiau, jau ir kotas storokas...

ne ne lenkti negalima, nes tikrai nuluztu, bet reikia tiesiog is vienos puses pakasti, taip kaip iškasant ir paguldyti ant zemes. pavasari vel pastatyti, t.y. istatyti i jos vieta :)tai tas pats iskasinejimas tik kad nereikia nesti vidun..

jei jau 5 m. taip darote tai roze prie to priprato smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Linetax @ 2015 11 22, 20:13)
Kažko pritilom...
Kaip ruošiate rožytes žiemojimui, ką gero nuveikėte? Mano rožės šiemet iki šiol  buvo žalios, net nesiruošė  lapų mest, todėl teko juos nuskinti. Pasilengvinau sau dalią nuskindama lapus dabar, nes kai bus šalta, taip nesinori tų lapų tvarkyti  doh.gif Šeštadienis pas mus buvo saulėtas ir nešaltas, tai dar nupurškiau rožes ir kitus augalus su vario sulfatu. Šiandien iškasiau stiebinę rožę, bet kol kas palikau su vazonu stovėti lauke užuovėjoje, nes dar nėra šalta, o jei atšals, nebus sudėtinga įnešti į rūsį. Tai tokie mano darbeliai rožyne  smile.gif

Mano rozes irgi visos zalios buvo, tikrai kaip niekad, dar ir pumpurus sukrove, kuriuos nuskyniau ir padzioviau, o pries kelias dienas ir lapus apskyniau, patrumpinau truputi ir vos surisau virvute, beliko agroplevele apristi. O jus mulciuojate rozes ziema, kad silciau butu?
Atsakyti
QUOTE(AJIRA @ 2015 12 10, 12:13)
Mano rozes irgi visos zalios buvo, tikrai kaip niekad, dar ir pumpurus sukrove, kuriuos nuskyniau ir padzioviau, o pries kelias dienas ir lapus apskyniau, patrumpinau truputi ir vos surisau virvute, beliko agroplevele apristi. O jus mulciuojate rozes ziema, kad silciau butu?

Taip. aš užpilu žemėm kiek išeina, kaupus tokius. Bet čia kai jau užeina rimti šalčiai - šiemet sako tas bus tik vasarį biggrin.gif (žemes reikia iš anksto pasiruošt). Anksčiau pyliau durpes, bet jos labai traukia drėgmę. O ant viršaus užmesiu eglišakių. Agroplėvele nebežaisiu, nepatiko man pernai vaizdas tų kur peržiemojo ilgesni stiebai schmoll.gif Išstypo, nuvargo... gražiau atrodo man, kai iš apačios atželia, ir paprasčiau.
Atsakyti
Tikriausiai kiekvienas iš mūsų turime savus rožių dengimo būdus smile.gif Man kaip tik patinka dengti agrodanga. Daug greičiau, nei pilstyti žemes (nes jų neturiu). Uždengei, o pavasarį nudengei. Jei pavasarį anksti šilta ir dar nusimato "kad dar bus tų šaltų naktų", tai praveri šonus ir ramiai vėl kambaryje gyveni ax.gif
Iš tikrųjų tai šis ruduo labai ilgas. Aš nepamenu, kad gruodžio vos ne viduryje augtų piktžolės ir reikėtų jas vos ne ravėti. Be to pirmi metai, kai ir mano rožės dar nedengtos. Net neprilenktos dar.
Atsakyti
jo keistas ilgas ruduo.. kazi kaip tai paveiks roziu poilsiui ir vasaros zydejimui..
Papildyta:
ir mano rožės stovi plikos, vaizdelis toks jog kažko laukia biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(b.kite @ 2015 12 10, 16:07)
jo keistas ilgas ruduo.. kazi kaip tai paveiks roziu poilsiui ir vasaros zydejimui..
Papildyta:
ir mano rožės stovi plikos, vaizdelis toks jog kažko laukia biggrin.gif

Kol toks oras tai joms viskas gerai. Nėra šalta, drėgmės užtektinai. Tiesiog dabar jos miega. Kai kuri viršūnėje bandė sprogti, bet nėra šilta, saulė žemai, tai tas "judesys" ir sustojo. man tai visai nieko toks vaizdelis, visos be lapų, kažkokia ramuma smile.gif Reikėtų nueiti į kiemą ir foto padaryti ax.gif
Atsakyti
QUOTE(zuikis5 @ 2015 12 10, 13:43)
Taip. aš užpilu žemėm kiek išeina, kaupus tokius. Bet čia kai jau užeina rimti šalčiai - šiemet sako tas bus tik vasarį  biggrin.gif  (žemes reikia iš anksto pasiruošt). Anksčiau pyliau durpes, bet jos labai traukia drėgmę. O ant viršaus užmesiu eglišakių. Agroplėvele nebežaisiu, nepatiko man pernai vaizdas tų kur peržiemojo ilgesni stiebai  schmoll.gif  Išstypo, nuvargo... gražiau atrodo man, kai iš apačios atželia, ir paprasčiau.

as taip pat uzpildavau durpiu drinks_cheers.gif bet siemet sugalvojau piuvenom uzpilti, nes turiu likusių nuo braškių, gal bandėte g.gif kažin kaip patiks rožėms cool.gif
Atsakyti
QUOTE(AJIRA @ 2015 12 10, 18:29)
as taip pat uzpildavau durpiu drinks_cheers.gif bet siemet sugalvojau piuvenom uzpilti, nes turiu likusių nuo braškių, gal bandėte g.gif kažin kaip patiks rožėms cool.gif

manau gali supelyti, jei sudrėks... o greičiausiai sudrėks - nebus turbūt, kad užšaltų ir laikytųsi šaltis iki pavasario mastau.gif
Atsakyti
Aš tik ligotus lapus surinkau, nes per pirštines prisivariau spyglių. Naktimis minusinė temperatūra, bet pas mane žaliuoja jos lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(zuikis5 @ 2015 12 10, 16:52)
manau gali supelyti, jei sudrėks...  o greičiausiai sudrėks - nebus turbūt, kad užšaltų ir laikytųsi šaltis iki pavasario  mastau.gif

Ir as suabejojau del piuvenu, nors skaiciau kad galima mulciuot cool.gif
Atsakyti
QUOTE(AJIRA @ 2015 12 10, 22:24)
Ir as suabejojau del piuvenu, nors skaiciau kad galima mulciuot cool.gif

Pagal šių metų prognozes(nors jos ne visada pildosi), tai žiema bus su atlydžiais. Daugiau šlapio sniego, nei puraus. Tad pjuvenos tikrai nelabai geras variantas, kaip ir durpės. Geriau jau žemės.
Atsakyti