Įkraunama...
Įkraunama...

Rožės - 15

QUOTE(Linetax @ 2015 09 15, 12:47)
Lapus ir aš nuskabau,  išrenku iš rožyno nukritusius. Anksčiau rudenį patrumpindavau savo rožytes, nes auginu daugiausiai arbatines. Dabar taip jau nebedarau, nukerpu pavasarį tą dalį, kuri nušalo arba kokias pažeistas, nesveikas apdžiūvusias šakeles.
Apie rožių rudeninį genėjimą  galima čia paskaityti:
http://www.rozes.lt/...ar-palikti.html

pas mane irgi dauguma arbatines, as kasmet nukirpdavau palikdavau 40-50 cm tada rozes labai lengva apdengti, bet siemet nebekirpsiu, tik kaip tada uzdengti reikes cool.gif
Atsakyti
Sveikos rozininkes,auginu pirmi metai eden rose ir norejau paklausti ar man ant ziemos ja nukirpti ar ne?
Atsakyti
QUOTE(AJIRA @ 2015 09 15, 15:10)
pas mane irgi dauguma arbatines, as kasmet nukirpdavau palikdavau 40-50 cm  tada rozes labai lengva apdengti, bet siemet nebekirpsiu, tik kaip tada uzdengti reikes cool.gif

Aš prieš dengdama krūmelį surišu, kad nebūtų labai išsiplėtęs, o iš ūgio tai jos nėra labai aukštos ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Linetax @ 2015 09 15, 22:16)
Aš prieš dengdama krūmelį surišu, kad nebūtų labai išsiplėtęs, o iš ūgio tai jos nėra labai aukštos  ax.gif

Taip nera aukstos drinks_cheers.gif nors siemet isaugo aukstesnes, manau nuo bananu, o kaip dengiate rozes? Nes as tik agroplevele aprisu.
Papildyta:
QUOTE(ir_mute227 @ 2015 09 15, 16:38)
Sveikos rozininkes,auginu pirmi metai eden rose ir norejau paklausti ar man ant ziemos ja nukirpti ar ne?

Sveika 4u.gif mes kaip tik apie genejima diskutuojam smile.gif kad geriausiai geneti pavasari.
Atsakyti
QUOTE(AJIRA @ 2015 09 15, 21:30)
Taip nera aukstos drinks_cheers.gif nors siemet isaugo aukstesnes, manau nuo bananu, o kaip dengiate rozes? Nes as tik agroplevele aprisu.

Mano rožės pasodintos pakankamai šiltoje vietoje, prie namo, kur mažiau užpučia vėjai, todėl su dengimu smarkiai nesistengiu, taip pat aprišu agroplėvele. Anksčiau dar durpėm užpildavau. Dabar gi nepataria pilti durpių, tai ir nepilu ax.gif
Vis paskaitau, kad rožininkės savo rožytes lepina bananų žievėmis bigsmile.gif Neįtikėtina, kad tos žievės tokį poveikį turi bigsmile.gif Tikrai kitąmet pabandysiu smile.gif
Šiemet savo rožių sąrašą dar papildžiau užsisakydama iš Sibirkos Ritausmą. Norėjau šviesaus krūmo ir be abejo, kad būtų atsparus ligoms ir šalčiui. Nekantriai lauksiu naujokės smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Linetax: 15 rugsėjo 2015 - 22:05
QUOTE(Linetax @ 2015 09 15, 22:59)
Mano rožės pasodintos pakankamai šiltoje vietoje, prie namo, kur mažiau užpučia vėjai, todėl su dengimu smarkiai nesistengiu, taip pat aprišu agroplėvele. Anksčiau dar durpėm užpildavau. Dabar gi nepataria pilti durpių, tai ir nepilu  ax.gif
Vis paskaitau, kad rožininkės savo rožytes lepina bananų žievėmis  bigsmile.gif Neįtikėtina, kad tos žievės tokį poveikį turi  bigsmile.gif Tikrai kitąmet pabandysiu  smile.gif
Šiemet savo rožių sąrašą dar papildžiau užsisakydama iš Sibirkos Ritausmą. Norėjau šviesaus krūmo ir be abejo, kad būtų atsparus ligoms ir šalčiui. Nekantriai lauksiu naujokės  smile.gif

Koks sutapimas drinks_cheers.gif mano rozyno irgi neuzpucia vejai, nes is vienos puses uzstoja terasa, o is kitos namo siena, tiksliau tamburas, rozynas randasi angoje ir yra vakarineje namo puseje. Tai gal tikrai ir uztenka agroplevele.
O bananus isbandykit kitamet, tikrai jie patinka rozems biggrin.gif
Tai su nauju uzsakymu 4u.gif puikia rose uzsisaket, tas ziedu svelniai rausvas atspavis labai thumbup.gif
O as rudeni niekada nepirkau roziu, tik pavasari, apsiziuriu kaip perziemojo rozes, gal kuria atsodinti reikia ir tada ieskau. O gerai perziemoja naujokes smile.gif
Atsakyti
QUOTE(s2002m @ 2015 09 14, 09:55)
Mano Nostalgie vos ne didžiausią pauzę daro palyginus su kitomis  g.gif Tik dabar antras žydėjimas prasidėjo. Jai antra vasara, tikiuosi, kitais metai pasitaisys. Šalia augantis, labai panašus prince monaco varo pastoviai žiedus, gal tik savaitę ar pusantros pailsėjo.
Jau galvoju apie pasiruošimą žiemai. Kol buvo mažai rožių - skabiau lapus, o dabar taip tingisi  blush2.gif  Ar skabysite lapus?
Ir kada reikėtų profilaktiškai nuo grybelinių ligų nupurkšti rudenį?

Matyt manajai patinka vieta 4u.gif Pertaukos buna tik kelios savaites. Tad visa vasara dziugino ziedais wub.gif

As po truputy irgi ruosiu zemai - pradejau skabyti lapus. Bet ka daryti su kraunamais pumpurais?
Atsakyti
QUOTE(AJIRA @ 2015 09 16, 08:22)

Tai su nauju uzsakymu 4u.gif puikia rose uzsisaket, tas ziedu svelniai rausvas atspavis labai  thumbup.gif
O as rudeni niekada nepirkau roziu, tik pavasari, apsiziuriu kaip perziemojo rozes, gal kuria atsodinti reikia ir tada ieskau. O gerai perziemoja naujokes smile.gif

Ačiū 4u.gif smile.gif Seniai apie ją galvą sukau smile.gif Aš taip pat visada naujokes perku ir sodinu pavasarį. Bet šiemet surizikavau pirkti rudenį, nes labai Ritausmos norėjau, o dar tas Sibirkos katalogas gundantis biggrin.gif Siųs tik nuo spalio, tikriausiai dar nebus šalta, tad manau, kad sėkmingai prigis.
Atsakyti
QUOTE(Linetax @ 2015 09 16, 22:42)
Ačiū  4u.gif  smile.gif Seniai apie ją galvą sukau  smile.gif Aš taip pat visada naujokes perku ir sodinu pavasarį. Bet šiemet surizikavau pirkti rudenį, nes labai Ritausmos norėjau, o dar tas Sibirkos katalogas gundantis  biggrin.gif Siųs tik nuo spalio, tikriausiai dar nebus šalta, tad manau, kad sėkmingai prigis.

as irgi perziurejau ju kataloga, taip ir norisi uzsisakyti drinks_cheers.gif

tik kaip su tuo nupurskimu nuo grybeliniu ligu rudeni, ar kas praktikuoja smile.gif nes as tai nepurksdavau rudeni schmoll.gif
Atsakyti
Sveikos, rozininkes smile.gif
Gal kuri patartu kur galeciau isigyti Leonardo Da Vinci veisles roziu?

Dekinga is anksto
Atsakyti
QUOTE(AJIRA @ 2015 09 17, 08:31)
as irgi perziurejau ju kataloga, taip ir norisi uzsisakyti  drinks_cheers.gif 

tik kaip su tuo nupurskimu nuo grybeliniu ligu rudeni, ar kas praktikuoja smile.gif  nes as tai nepurksdavau rudeni schmoll.gif

as asmeniskai rozes kaip nugeniu rudeni, jau po visu zydejimu, nuimu lapus, surenku visus nuo zemes tada purskiu kruma plika ir zeme aplink roze,
pavasari tas pats kol dar neprasproge, kai jau nuimamos dangos.
Atsakyti
turiu 3 vijoklines Iceberg rožes 2 metuku, gal ką domintų?
1 labai jau didelė
3 vienodu man kaip ir nereikia.
labai gausiai žydi apie 1 - 1,5 mėn.
Atsakyti