Dziaugiuosi uz jusu leonarda, gal ir mano bus kitoks kitus metus, gal tiesiog jam kazkas pas mane nepatinka, bet kodel krumai tokie grazus , zvilga lapai, ir forma krumu nuostabi...o gal pertresta, gal i krumo dydi auga, jau net nezinau, bandysiu daugiau netresti. Para grazi jusu roze , tikrai...juo labiau , kad netingi zydet.
QUOTE(zuikis5 @ 2015 09 09, 06:43)
Labai grazios jusu rozes
QUOTE(Virgale @ 2015 09 11, 12:49)
Gal kas auginate roze Nostalgie ir Dame du Coeur ? kaip ju zydejimo laikotarpis, ir aplamai kas per rozes ? Ir ar jos dera viena su kita ? aciu
As auginu Nostalgie Ziedai issilaiko labai ilgai 2-3savaites (priklausomai nuo oro). Daro tikrai neilgas pauzes tarp zydejimu. Jinai mano viena is mylimiausiu. Man labai grazus spalvos perejimas. Tik prazydus labai ryskus baltos ir raudonos kontrastas, veliau tas baltumas pereina i tuzavus niuansus.
Sveikos rožininkės
Gal žinote, kur galėčiau rasti pirkti tradicinę raudoną lengvai žiemojančią vijoklinę rožę? Berods Flamentanz ar Sympathie jos veislė, daug kas augina nuo seno soduose ir mieste.
Gal žinote, kur galėčiau rasti pirkti tradicinę raudoną lengvai žiemojančią vijoklinę rožę? Berods Flamentanz ar Sympathie jos veislė, daug kas augina nuo seno soduose ir mieste.
Nu nesusilaikiau, rudeninis žydėjimas kieme, labiausia šiemet Giardina:
Laba diena, vakar nusipirkau internetu dvi rozes , Super Star- oranzine ir Osiria- raud su baltu. Gausiu spalio pirmoje puseje. Kitus metus lauksiu ziedu. Dar noriu uzsisakyti Nostalgia ir Barkarole. bet sulaukti noriu tu pirmuju, kad matyciau kokius krumiukus gavau.
Niu taip noriu roziu, vaje, uzkretet mane jomis.
QUOTE(raganele @ 2015 09 12, 09:04)
Sveikos rožininkės
Flamentanz tikrai gera rožė, atspari, tačiau žydi vieną kartą, o Sympathie panaši į Flamentanz, tik žydi be pertraukų. Tokią informaciją apie šias rožes susigaudžiau, kai planavau vijoklinių pirkimą Aš pirkau Sympathie, Flamentanz turiu iš anksčiau įsišaknydinusi. Pirkau iš Lėlių Kalotėje, Klaipėdos r. Man regis, kad jų turi ir Elijošiai Kaune.
Papildyta:
QUOTE(raganele @ 2015 09 12, 09:21)
Nu nesusilaikiau, rudeninis žydėjimas kieme, labiausia šiemet Giardina:
Nuostabi rožė
QUOTE(Linetax @ 2015 09 12, 21:52)
Flamentanz tikrai gera rožė, atspari, tačiau žydi vieną kartą, o Sympathie panaši į Flamentanz, tik žydi be pertraukų. Tokią informaciją apie šias rožes susigaudžiau, kai planavau vijoklinių pirkimą Aš pirkau Sympathie, Flamentanz turiu iš anksčiau įsišaknydinusi.
Ir as noreciau flamentanz rozytes, gal zinote kur Vilniuje nusipirkti?
Ačiū Tada aš Sympathie ieškosiu ir dar New Dawn bandysiu. Jei Vilniuj nerasiu, tai skambinsiu Elijošiams, gal iki Kauno važiuosiu. Prikepė man trobelę Žvėryne apželdinti, na ir "matau" tik tokius augalus ten rožligė nepraeinanti. Na ir viltis, kad išgyvens nedengiamos. Mano kieme tik didelės senoviškųjų džiunglės nedengiamos bujoja, laipiojančias visas turiu dengt, neturiu šitų atspariųjų.
QUOTE(Tosk @ 2015 09 12, 00:12)
Labai grazios jusu rozes
As auginu Nostalgie Ziedai issilaiko labai ilgai 2-3savaites (priklausomai nuo oro). Daro tikrai neilgas pauzes tarp zydejimu. Jinai mano viena is mylimiausiu. Man labai grazus spalvos perejimas. Tik prazydus labai ryskus baltos ir raudonos kontrastas, veliau tas baltumas pereina i tuzavus niuansus.
Mano Nostalgie vos ne didžiausią pauzę daro palyginus su kitomis Tik dabar antras žydėjimas prasidėjo. Jai antra vasara, tikiuosi, kitais metai pasitaisys. Šalia augantis, labai panašus prince monaco varo pastoviai žiedus, gal tik savaitę ar pusantros pailsėjo.
Jau galvoju apie pasiruošimą žiemai. Kol buvo mažai rožių - skabiau lapus, o dabar taip tingisi Ar skabysite lapus?
Ir kada reikėtų profilaktiškai nuo grybelinių ligų nupurkšti rudenį?
QUOTE(s2002m @ 2015 09 14, 11:55)
Mano Nostalgie vos ne didžiausią pauzę daro palyginus su kitomis Tik dabar antras žydėjimas prasidėjo. Jai antra vasara, tikiuosi, kitais metai pasitaisys. Šalia augantis, labai panašus prince monaco varo pastoviai žiedus, gal tik savaitę ar pusantros pailsėjo.
Jau galvoju apie pasiruošimą žiemai. Kol buvo mažai rožių - skabiau lapus, o dabar taip tingisi Ar skabysite lapus?
ir as galvoju as lapus nuskabau visus, o kiek pries ziema patrumpinate - nukerpate rozes
Labas rytas , as dar su klausimu. Turiu du metai roze James Galway, pasakykite prasau, ar ji krumine ar ji vijokline ? augo visad kaip krumas, bet tos sakeles tokios, nera labai standzios, dabar i rudeni isleido stiprias tris sakas, aukstas. As is nezinojimo, durnumo, jas nukirpau, galvodama kas cia per sakos tokios nelabai aiskios. Taciau emiau ir pasiskaiciau, jog sita roze pristato kaip vijokle, tai iseina , kad visai nusidirbau, graziausias aukstas sakas nukirpau, tik tiek kad dar ju matosi i rudeni bus. Tai klausimas toks, jei ji vijokle, tai reikia ja persodint prie tvoros , daryti atrama , ir tegul tos sakos eina i virsu parisant. Ar dabar jau teisingai galvoju, ar visgi kaip reiktu daryt ? Gyvenu UK. aciu
QUOTE(AJIRA @ 2015 09 15, 08:38)
ir as galvoju as lapus nuskabau visus, o kiek pries ziema patrumpinate - nukerpate rozes
Lapus ir aš nuskabau, išrenku iš rožyno nukritusius. Anksčiau rudenį patrumpindavau savo rožytes, nes auginu daugiausiai arbatines. Dabar taip jau nebedarau, nukerpu pavasarį tą dalį, kuri nušalo arba kokias pažeistas, nesveikas apdžiūvusias šakeles.
Apie rožių rudeninį genėjimą galima čia paskaityti:
http://www.rozes.lt/...ar-palikti.html