Įkraunama...
Įkraunama...

Rožės - 15

Merginos is kur perkat roziu daigus,nu maxsimose,norfose,man atrodo kad kate dezutej gali nusipirkti
Atsakyti
QUOTE(JOLINTA @ 2015 09 08, 13:28)
Merginos is kur perkat roziu daigus,nu maxsimose,norfose,man atrodo kad kate dezutej gali nusipirkti

Bent jau aš tai prisipirkau tų "kačių dėžutėse" šiemet iš maximos biggrin.gif Savotiška loterija, galima pataikyti ir labai gražią įsigyti, bet kartais tenka ir nusivilti. Ko gero geriausia yra apsispręsti, kokių rožių reikia ir pirkti jas iš augintojų. Aš esu pirkusi iš Elijošių Kaune, Lėlių Kalotėje, iš Sodo rožės, iš turgaus nuo latvių. Dabar dar norėčiau įsigyti keletą, tai laukiu Sibirkos rožyno katalogo ax.gif
Atsakyti
QUOTE(JOLINTA @ 2015 09 08, 15:28)

Mano pačios geriausios rožės, kaip nekeista, iš Žalios stotelės. Pirkau ir pas Elijošaičius ir pas Virbicką, bet jos labai jau lepios ir vos vos išgyvena. Mat ten, rožes augina šiltnamiuose ir lauko sąlygomis joms gaunasi stresas. Sibirkos rožių neteko pirkti, bet rašo, kad ten augina lauke, tai manau, kad geros rožės.
Atsakyti
QUOTE(Germina @ 2015 09 08, 23:54)
Mano pačios geriausios rožės, kaip nekeista, iš Žalios stotelės. Pirkau ir pas Elijošaičius ir pas Virbicką, bet jos labai jau lepios ir vos vos išgyvena. Mat ten,  rožes augina šiltnamiuose ir lauko sąlygomis joms gaunasi stresas. Sibirkos rožių neteko pirkti, bet rašo, kad ten augina lauke, tai manau, kad geros rožės.

Mano irgi iš Žalios stotelės drinks_cheers.gif turiu tris - tai visos jos džiugina be paliovos wub.gif
Va dar viena visą vasarą kvepiančiomis kekėmis stulbiannti gražuolė:
user posted image

Iš Sibirkos irgi turiu gal kokias aštuonias - tai kaip bebūtų keista, gerai auga tik AH pora rūšių, kitos, kur turėtų būti mažiausiai lepios - neatsparios, ligotos, žydi mažai ir žiedai nieko gero g.gif pirmus antrus metus galvojau "išaugs", bet vat jau treti metai - ir vaizdas dar liūdnesnis.
Dar vieną AH turiu iš Kalvarijų turgaus pačią pirmą pirktą prieš kokį dešimt metų jau - nu tai šita irgi tikra gražuolė, jokių problemų nekelianti.
user posted image
Dar sakyčiau visai neblogai auga ir žydi tos miniukės vazonėliuose kur pilnos maximos būna... galima pasirinkti ir žiedų spalvą smile.gif nu tik kad jų žiedeliai mažiukai ir nekvepia, bet auga tai lauke visai normaliai man.
Atsakyti
o mano kalvariju turguje pirktos is desimt nei vienos neliko, kazkokios ligotos buvo, o taip is visur ir is zalios stoteles, ir ermitazo , ir is Olandijos
Atsakyti
Labas rytas, noriu klausti stai ko. Daug kas perka miniukes rozytes ir sodina i darzeli. Ir as noriu pabandyti, nes matosi ir spalva ir ziedukas. Klausimas, ar tos rozytes ir islieka miniukes , ar isodintos i zeme, isauga normaliomis rozemis. As labai seniai gavau dovanu dvi rozes miniukes, pasodinau i kapus, mat kambaryje jos kazko numirsta, arba skursta, tai atvaziavusi po kiek laiko i kapus, sokiruota buvau, uzaugo galingos rozes, dideliais krumais, ziedai gal kiek mazesni kaip normaliai. Tai va ir liko klausimas, ar taip man papuole, ar gavusios zemes , patampa normalaus dydzio rozemis. Aciu
Atsakyti
Ir dar suzaveta zuikio5 raudonaja paskutine roze, noriu paklausti, ar graziai auga roze, kiek ilgai zydi per sezona, ar labai lepi ? aciu
Atsakyti
QUOTE(Virgale @ 2015 09 11, 13:05)
Labas rytas, noriu klausti stai ko. Daug kas perka miniukes rozytes ir sodina i darzeli. Ir as noriu pabandyti, nes matosi ir spalva ir ziedukas. Klausimas, ar tos rozytes ir islieka miniukes , ar isodintos i zeme, isauga normaliomis rozemis. As labai seniai gavau dovanu dvi rozes miniukes, pasodinau i kapus, mat kambaryje jos kazko numirsta, arba skursta, tai atvaziavusi po kiek laiko i kapus, sokiruota buvau, uzaugo galingos rozes, dideliais krumais, ziedai gal kiek mazesni kaip normaliai. Tai va ir liko klausimas, ar taip man papuole, ar gavusios zemes , patampa normalaus dydzio rozemis. Aciu

Na, mano pasodintos jau prieš keletą metų, tai aišku kažkiek paauga krūmelis labiau, bet "normaliomis" netampa biggrin.gif šakelės lieka gan plonos, krūmelis žemesnis. Bet gal dabar pardavinėja ir kokias prifarširuotas (kaip kinrožes pvz) standartines, kad neaugtų didelės, o geromis sąlygomis ir nestabdant augimo užauga normalios g.gif
Kambary jos tikrai skursta, o lauke auga puikiausiai, tik žiemai pridenkit - užtenka apkarpyti ir šaknis durpėm užpilti, paskui jos puikiausiai atželia.
Papildyta:
QUOTE(Virgale @ 2015 09 11, 13:25)
Ir dar suzaveta zuikio5 raudonaja paskutine roze, noriu paklausti, ar graziai auga roze, kiek ilgai zydi per sezona, ar labai lepi ? aciu

Šita mano rožė beveik pati jauniausia - pirkta užpernai pavasarį mugėj, ko šiaip vengiu (pirkau balandį jau su žiedu, šiltnaminę), bet labai norėjau tokios tamsios kvepiančios, tai ji mane sužavėjo ir, kaip mačiau čia vienos mamytės posakį kitoj temoj - sveikas protas pasakė "Atia!" biggrin.gif
Tai pirmus metus nebuvo labai laiminga iš šiltnamio įsodinta į gan šaltą orą jau su lapais... Bet šiemet žydėjo vasaros pradžioj, žydi dabar vėl. Žiedai dideli, tamsūs, labai kvepia rožių aliejumi, bet ji tokia sakyčiau senovinė AH rožė, kaip skynimui augindavo: leidžia ilgus nelabai storus stiebus ir po vieną žiedą ant jų. Bet didelį wub.gif Bet kadangi turiu ir kitokių rožių, tai ši mane tenkina ir džiugina. Po pirmo žydėjimo šiemet nukarpiau žiedus ir ji gan ilgokai ilsėjosi. Vyras sako - nu ne kokia ta tavo rožė, žiūrėk kitos vėl pumpuruojasi, o šita jau ir nebesiruošia žydėt... Tada žiūriu ji per porą savaičių prisiaugino naujų ūglių su pumpurais. Tiesa, tuo metu akip tik pagailėjau savo rožių per tą sausrą ir pradėjau laistyti... Nes šiaip nelaistau jų ax.gif Tai vat ir atsidėkojo visos žiedais wub.gif[B]
Čia dar keletas Meillando foto:
Rožė

Tik mano fotoaparatu beveik neįmanoma išgauti tikrosios spalvos - ji gerokai tamsesnė, kai pirkau sakė kad čia juodųjų rožių grupės atstovė. Panašiausia gal čia ta tolimiausia:
user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo zuikis5: 11 rugsėjo 2015 - 11:43

zuikis5, didelis aciu, uz labai issamu atsakyma, apsisprendziau jog nenoriu, del per ilgo nezydejimo, as turiu patvori Leonardo, aprasymas buvo , kad zydes daugiau maziau visa vasara iki rudens, bet deja, krumai nuostabus, o ziedu nerasta. kaip prazydejo vasaros viduryje gausiai, tai tik dabar i6lindo ant dvieju krumu ziedu, bet jie taip ilgai ruosiasi vel prazist , matyt gal ir nespes.....tokiu atveju noriu ryzkiu roziu, bet kad vegetacija butu greitesne....va taip ir ieskau, bet nelabai ka suprantu, tai tik ieskau....tuo paciu, gal zinote kas, kokiu ryskiu roziu deranciu tarp saves, ar bent parasykite, kokia ju rusis, netinginiauja. Aciu dar karta
Atsakyti
QUOTE(Virgale @ 2015 09 11, 12:14)
zuikis5, didelis aciu, uz labai issamu atsakyma, apsisprendziau jog nenoriu, del per ilgo nezydejimo, as turiu patvori Leonardo, aprasymas buvo , kad zydes daugiau maziau visa vasara iki rudens, bet deja, krumai nuostabus, o ziedu nerasta. kaip prazydejo vasaros viduryje gausiai, tai tik dabar i6lindo ant dvieju krumu ziedu, bet jie taip ilgai ruosiasi vel prazist , matyt gal ir nespes.....tokiu atveju noriu ryzkiu roziu, bet kad vegetacija butu greitesne....va taip ir ieskau, bet nelabai ka suprantu, tai tik ieskau....tuo paciu, gal zinote kas, kokiu ryskiu roziu deranciu tarp saves, ar bent parasykite, kokia ju rusis, netinginiauja. Aciu dar karta

Tai, kad Leonardo da Vinči visų giriama už žydėjimą g.gif
O apie tas miniukes, kurios dabar pardavinėjamos maximose su žiedais, galiu pasakyti iš savo patirties: tos kur smulkiais žiedukais, neišaugo didelės, liko tokios pat, kaip pasodinau ir žydėjo gerai. Didesniais žiedais žydinčios išaugo apie pusmetrį, žydėjo taip pat gana gausiai. Žiemoja gerai. Dabar jų nebeturiu, po keleto auginimo metų po vieną išmirė, gal paseno g.gif
Atsakyti

tai as ir nezinau kas su leonardu ivyko, pirmi metai pas mane, bet sodinti jau neblogi krumai, lauksiu kitu metu, gal kas pasikeis, nes ir aprasas grazus, kad ilgai zydi.
Gal kas auginate roze Nostalgie ir Dame du Coeur ? kaip ju zydejimo laikotarpis, ir aplamai kas per rozes ? Ir ar jos dera viena su kita ? aciu
Atsakyti
Beveik be pertraukų žydi rožė iš Virbickienės (ar kažkaip panašiai ax.gif ) ūkio, nors jos ten be pavadinimais. Natūraliai įspūdingiau atrodo, tik mano skoniui ji per ryški, bet kam spalva patinka, tai galėtų džiuginti ilgai. Natūroje spalva labiau raudona,skaisčiai raudona

user posted image

Mano šiemet pirktas Leonardas pražydo doh.gif Nepastebėjau kada pumpurus sukrovė, o pasodintas tik vasarą g.gif
Atsakyti