QUOTE(Daisoja @ 2015 06 18, 12:36)
Žydi, bet nieko ypatingo. Geriau parodysiu iš pernykščio pasivaikščiojimo po Kauno botanikos sodą liepos mėnesį:
https://picasaweb.go...sSodoRozariumas
https://picasaweb.go...sSodoRozariumas
Ohoj, net lentutės buvo su pavadinimais pernai?
Nes buvau prieš kelias dienas ten, tai likau su neapsakomu apmaudo jausmu Pavadinimų neina įžiūrėti , nes jie kabaliuoja tik ant juostelės palei rožės šaknis.. o jei ta rožė ne prie takelio ar juostelė nusisukus, neįžiūrėsi - gi nelipsi į gėlyną. Gėlynas irgi toks.. : Tarpe rožių paberta melsvųjų eraičinų ir berods snapučių sėklų (prie pabertų sėklų plotelio yra ir lentutė, kad tauta žinotų, kokios sėklos pabertos), suprask, kitais metais ten bus daugiamečių gėlių pieva Birželio viduryje? Plikos sėklos? Botanikos sode? Ne šiaip kokiam mirusiam kaime... kur galėtų būti gėlės, gėlės, gėlių kilimai, birželio viduryje.. mokslinė, šviečiamoji, mokomoji medžiaga, kompozicijos.. įsisvajojau, vadinas.
Paėjus kiek toliau nuo pagrindinio tako, garšvos ir kitos smilgos mano ūgio Dar po metų kitų retesnių medžių ten galima bus nebeieškoti, nes nebeįžengsim.
Prikalbėjau vyrą nuvežti mus su vaikais, tai net gėda už savo gimtą miestą paliko. Prieš 3 ir 6 metus buvau buvus, tai įspūdžiai pamenu, gražūs. Nors kažkas žydėjo Dabar gi apgailėtini vaizdai. Žydi tik bijūnai ir kelios rožės. Nei vienos raganės, nei vienos lelijos ar viendienės nemačiau Astilbių pievos Įspūdis, kad viskas išrausta ir palikta belen kaip Tik oranžerija tvarkinga, alpinariumas per kelis paskutinius metus dar nesulaukėjęs.. na, ir bijūnų laukas Na, rožynai išravėti, prismaigstyta pirmamečių pieštukų su trimis lapais ir juostelėm ant šaknų
Neįtikėtini vaizdai jūsų albume . Kaip kadaise matyti.. Nes šiemet ten nei iš tolo nepanašu.. tiesa, ir žydi dar ne visos rožės, bet jau įsibėgėja.
Aš išsinešiau du įspūdžius: 1) jei nori kąnors išgąsdinti ir atgrasinti nuo rožių sodinimo, vesk į botsodą; 2) nepasitikėčiau medelynu, kurio teritorija šitaip apleista
Išsiliejau