Įkraunama...
Įkraunama...

Rožės - 15

QUOTE(Daisoja @ 2015 06 18, 12:36)
Žydi, bet nieko ypatingo. Geriau parodysiu iš pernykščio pasivaikščiojimo po Kauno botanikos sodą liepos mėnesį:
https://picasaweb.go...sSodoRozariumas

bigsmile.gif Ohoj, net lentutės buvo su pavadinimais pernai? unsure.gif blink.gif
Nes buvau prieš kelias dienas ten, tai likau su neapsakomu apmaudo jausmu blink.gif blink.gif Pavadinimų neina įžiūrėti schmoll.gif , nes jie kabaliuoja tik ant juostelės palei rožės šaknis.. o jei ta rožė ne prie takelio ar juostelė nusisukus, neįžiūrėsi - gi nelipsi į gėlyną. Gėlynas irgi toks.. umn.gif: Tarpe rožių paberta melsvųjų eraičinų ir berods snapučių sėklų (prie pabertų sėklų plotelio yra ir lentutė, kad tauta žinotų, kokios sėklos pabertos), suprask, kitais metais ten bus daugiamečių gėlių pieva blink.gif swoon.gif Birželio viduryje? Plikos sėklos? Botanikos sode? Ne šiaip kokiam mirusiam kaime... kur galėtų būti gėlės, gėlės, gėlių kilimai, birželio viduryje.. mokslinė, šviečiamoji, mokomoji medžiaga, kompozicijos.. įsisvajojau, vadinas. unsure.gif
Paėjus kiek toliau nuo pagrindinio tako, garšvos ir kitos smilgos mano ūgio blink.gif Dar po metų kitų retesnių medžių ten galima bus nebeieškoti, nes nebeįžengsim.
Prikalbėjau vyrą nuvežti mus su vaikais, tai net gėda už savo gimtą miestą paliko. Prieš 3 ir 6 metus buvau buvus, tai įspūdžiai pamenu, gražūs. Nors kažkas žydėjo bigsmile.gif Dabar gi apgailėtini vaizdai. Žydi tik bijūnai ir kelios rožės. Nei vienos raganės, nei vienos lelijos ar viendienės nemačiau blink.gif Astilbių pievos schmoll.gif Įspūdis, kad viskas išrausta ir palikta belen kaip unsure.gif Tik oranžerija tvarkinga, alpinariumas per kelis paskutinius metus dar nesulaukėjęs.. na, ir bijūnų laukas unsure.gif Na, rožynai išravėti, prismaigstyta pirmamečių pieštukų su trimis lapais ir juostelėm ant šaknų blink.gif

Neįtikėtini vaizdai jūsų albume bigsmile.gif . Kaip kadaise matyti.. Nes šiemet ten nei iš tolo nepanašu.. tiesa, ir žydi dar ne visos rožės, bet jau įsibėgėja.
Aš išsinešiau du įspūdžius: 1) jei nori kąnors išgąsdinti ir atgrasinti nuo rožių sodinimo, vesk į botsodą; 2) nepasitikėčiau medelynu, kurio teritorija šitaip apleista unsure.gif
Išsiliejau blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo tyli upė: 18 birželio 2015 - 15:06
Oi, kaip liūdna skaityti. Šiemet dar nebuvau ten. Gal už mėnesio rožės žydės, dabar ir rožininkų forume nedaug giriasi žiedais. Lelijos, viendienės irgi kitą mėnesį turėtų ,,pleškėti". Nors jų kolekcijos bot.sode visai neįspūdingos, tik gausa sužavi. Turiu ir jų nuotraukų, nors ne į temą, bet gal nereiks važiuoti:
https://picasaweb.go...ikosSodoLelijos
https://picasaweb.go...dieniuKolekcija
Girdėjau, kad pernai botanikos sodas gavo europinių lėšų kolekcijų plėtimui, tai labai daug rožių sodino ir perdarinėjo rozariumą. Gal stirnos nuėdė, jei tik ,,pieštukai"? Pasakojo, kad ten lankosi jų šeimyna.
Pernai daugiau kartų lankiausi, nes važinėjau į seminarus. Šiemet norėjau važiuoti pažiūrėti vilkdalgių ir bijūnų, bet nepavyksta. Užteks ekskursijų po draugų ir savus gėlynus.
Atsakyti
Noriu pasidziaugt - mano ankstyviausios rozes jau isibegejo zydet.. Ir kas dziugina-kad su amarais kovot einasi vien rankelemis kol kas, nors ju nemazai siemet..Nepamenu, kaip det foto tiesiai i foruma, tai metu per blogo nuoroda..

http://mezgimasirkit...i.blogspot.com/
Atsakyti
pas mus tiek skruzdziu, kad niekaip negaleciau kovoti nuo amaru be chemijos sad.gif kad ir kaip jos nemėgstu, bet purškiu, nes ir pjuklelis but garantuotai suedes ne viena, jei busiau nenupurskusi, nes jau nupurkstas viena apvalge, gerai kad spejau laiku pamatyti..
Papildyta:
QUOTE(vilnera @ 2015 06 19, 08:36)
Noriu pasidziaugt

labai grazios rožės wub.gif
Atsakyti
QUOTE(vilnera @ 2015 06 19, 09:36)
Noriu pasidziaugt - mano ankstyviausios rozes jau isibegejo zydet.. Ir kas dziugina-kad su amarais kovot einasi vien rankelemis kol kas, nors ju nemazai siemet..Nepamenu, kaip det foto tiesiai i foruma, tai metu per blogo nuoroda..

http://mezgimasirkit...i.blogspot.com/

4u.gif gražu...o aš Angelą kitaip kiek įsivaizdavau , nei dabar pamačiau pas jus natūroj...Bet šiemet man jos neteko , neužteko ir nepasodinau... g.gif Galvoju , ar sodinti dar kitąmet g.gif
Praire joy labai man graži pas jus 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(b.kite @ 2015 06 19, 09:50)
pas mus tiek skruzdziu, kad niekaip negaleciau kovoti nuo amaru be chemijos sad.gif kad ir kaip jos nemėgstu, bet purškiu, nes ir pjuklelis but garantuotai suedes ne viena, jei busiau nenupurskusi, nes jau nupurkstas viena apvalge, gerai kad spejau laiku pamatyti..
Papildyta:

labai grazios rožės  wub.gif

Aciu, pjuklelio ir pas mane matosi, kol kas karpau ir deginu, bet jau galvoju, kad imsiuos kokio chemikalo..Nes paaugusis tai gal labai ir nenukentes, bet va persodintu-gaila,vietoj to, kad stipretu, su visokiais brudais dar jegas eikvoja..
Papildyta:
QUOTE(diuni @ 2015 06 19, 10:06)
4u.gif gražu...o aš Angelą kitaip kiek įsivaizdavau , nei dabar pamačiau pas jus natūroj...Bet šiemet man jos neteko , neužteko ir nepasodinau... g.gif Galvoju , ar sodinti dar kitąmet g.gif
Praire joy labai man graži pas jus 4u.gif

4u.gif Dekui. O prairie joy - pas Dalele? (jei nesumaisiau-atsiprasau, jei maisausi) - irgi kitokia, negu pas mane-maniske toks krumas, Daleles - graziai issvires labiau.
Angela salia grazumo dar ir kvepia smile.gif
Atsakyti
user posted image
Pats pirmas žiedas Morden Blush. Pastebėjau , kad kai kurias rožytes labai mėgsta valgyti vabalai visokie...ir ši apvalgyta.Patarkit , kuo geriau papukšti , ar dabar žydinčią galima purkšti g.gif blush2.gif
Atsakyti
Jūsų rožytės wub.gif wub.gif wub.gif
Ateinu su savo žiedais
Double Delight. Pirmas žiedas, bet didelis bigsmile.gif bigsmile.gif
user posted image

Jubile du Prince de Monaco. Sunkios galvos, vos nulaikom.
user posted image

Senovinė parko rožė, tik dalis jos. Nefotogeniška, tikras vaizdas daug geresnis, tik "nesuvaldžiau", išgriuvęs krūmas.
user posted image

Maximinė, vardo nežinau

user posted image

Papildyta:
Tikros spalvos telefonas "nenukopijuoja", tikra spalva- tamsiai raudona

user posted image

Ta pati
user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Para: 21 birželio 2015 - 21:47
Nu ir grožis wub.gif

O aš esu nusivylusi Knirps, rinkausi ją iš interneto platybių, bet kai vyras pervežė, labai nustebino spalva, nu jau tokia sintetinėskaisčiai ruuužava doh.gif , kad baisu, nera su kuo net palyginti, kažkas iš barbių apdarų bigsmile.gif , pati jaučiu bučiau ir nepirkus, bet dabar jau šaukštai po pietų. dabar klausimas kas ją auginat:
ar ji būna vienos spalvos, ar čia man koks neaiškus atspalvis pakliuvo? Bandžiau fotografuoti, bet tas skaudus ryškumas nublanksta, nuotraukoj nesigaunas parodyt to spalvos sintetinumo smile.gif
https://scontent-fra...070562347_o.jpg
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Lyžuka: 22 birželio 2015 - 07:18
Para koks nuostabus ir jau gausus žydėjimas
kas ta raudona paskutine gražuolė?
Atsakyti
QUOTE(diuni @ 2015 06 21, 11:37)
Pats pirmas žiedas Morden Blush. Pastebėjau , kad kai kurias rožytes labai mėgsta valgyti vabalai visokie...ir ši apvalgyta.Patarkit , kuo geriau papukšti , ar dabar žydinčią galima purkšti g.gif  blush2.gif

Puiki gražuolė, pažiūrėjau daugiau foto ineto platybėse - spalva labai įdomi-vėliau lyg kremiškesnė tampa? - kai tuo tarpu rožės, su kuriom pati draugauju, išblykšta iki balkšvų..
Dėl vabaliukų - jei žalos nedaug - nedarau nieko, jei labiau apipuola-tuomet deciu purškiu-įmaišau dar kokio previcur dėl bakterinių ligų, ir vakare papurškiu - ant iėsiskleidusių žiedų stengiuos nepurkšt, o ant pumpurų purškiu, nes ten amarai mėgsta sėdėt.
Papildyta:
QUOTE(Para @ 2015 06 21, 22:46)

Visos nuostabios, o labiausiai man pirmoji ir paskutinė - aksominė tokia žiūrint wub.gif ..
Atsakyti
QUOTE(vilnera @ 2015 06 22, 08:57)
Puiki gražuolė, pažiūrėjau daugiau foto ineto platybėse - spalva labai įdomi-vėliau lyg kremiškesnė tampa? - kai tuo tarpu rožės, su kuriom pati draugauju, išblykšta iki balkšvų..
Dėl vabaliukų - jei žalos nedaug - nedarau nieko, jei labiau apipuola-tuomet deciu purškiu-įmaišau dar kokio previcur dėl bakterinių ligų, ir vakare papurškiu - ant iėsiskleidusių žiedų stengiuos nepurkšt, o ant pumpurų purškiu, nes ten amarai mėgsta sėdėt.
Papildyta:
..

4u.gif Ačiukas, purkšiu tuomet atsargiai 4u.gif
Papildyta:
Para , prisidedu prie pagyrimų... wub.gif Tokios sveikos , išpuoselėtos, nuostabu wub.gif
Atsakyti