Įkraunama...
Įkraunama...

Rožės - 15

QUOTE(b.kite @ 2015 08 25, 19:30)
kokia roze zadat apauginti?

Nusipirkau Simpatiją ax.gif Nežinau, kaip man su seksis tą grožį išgauti, tačiau pamėginsiu. Elijošiai savo tinklalapyje gerai apie ją atsiliepia.
Atsakyti
QUOTE(Emila @ 2015 08 25, 19:34)
Tas, kas sugalvojo šita receptą, tikrai turėjo fantazijos biggrin.gif
Kepimo miltelių esminis pagrindas ir sudėtinė dalis yra soda. Visa kita - priedai, gali būti krakomolas ir rūgštis, naudojama neutralizuoti sodos prieskonį kepant kepinius. Taigi esminis ingredientas, kuris gali veikti iš kepimo miltelių - tik soda (galima kartais internete rasti kaip silpnai veikiančią fungicidinę priemonę, jei rimčiau segat - tikrai neišgelbės wink.gif ), taigi kam tie kepimo milteliai...
O aliejus, na ką aš zinau, kiek jis fungicidas... smile.gif) Jei eterinis būtų - arbatmezio ir tt ir pan, tai suprantu... O dar su nudeginimu... Arbatmedzio eterinis aliejus degina, kaip ir daug visokių kitokių eterinių, bet saulėgrązų, rapsų alyvuogių...
Zodziu, siūlyčiau blaiviai vertinti tokius receptus wink.gif

Kiekvieno laisva teise rinktis 4u.gif Man vienas didziausiu sodininku zurnalas atrodo patikimas saltinis isbandyti ju siulomus variantus 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Linetax @ 2015 08 25, 20:52)
Nusipirkau Simpatiją  ax.gif Nežinau, kaip man su seksis tą grožį išgauti, tačiau pamėginsiu. Elijošiai savo tinklalapyje gerai apie ją atsiliepia.

grazi roze
lauksim apaugintu zydinciu vaizdu wink.gif
Atsakyti
QUOTE(Linetax @ 2015 08 25, 21:52)
Nusipirkau Simpatiją  ax.gif Nežinau, kaip man su seksis tą grožį išgauti, tačiau pamėginsiu. Elijošiai savo tinklalapyje gerai apie ją atsiliepia.

jau dabar isivaizduoju kaip atrodys wub.gif man tai apaugusios rozemis pergoles, arkos thumbup.gif grozis
Atsakyti
QUOTE(b.kite @ 2015 08 25, 16:16)
ir as laaabai noreciau, kad zmones susimastytu apie biciu nykima, nes jei ju neliks, neliks nieko.. sad.gif
pati matau kaip ukininkai purskia laukus ir niekas jiem nieko nedraudzia.. liudna kai matau kad bites daskrenda iki kiemo pas mus nes labai daug ziedu ir krenta, liudnas vaidelis. ir cia jos krenta nuo sisteminiu purskalu, paprastai namu ukiuose ju nenaudoja, nes ir pas mus jie uzdrausti.. bet kas is to jei namu ukiai nebepurskia, o ukininkai viska nupurskia..
bet nuo ligu fungicidai bitems nera tokie kenksmingi. bites krenta nuo purskalu skirtu kenkejams..

pastebejau, kad bites visai nesidomi rozemis. viena kita per klaida gal ir nutupia, bet jei gelyne yra kitu geliu- rozes joms visai nerupi. Ypac daug biciu duzge ant vilnotosios notros kai si zydejo, dar ant salaviju ir katzoliu, ant bandrenio ir zundu. nemanau, kad purskiant rozes butu padaroma kazkokia apciuopiama zala bitems. cia ne tas pats, kas ukininkas prasinesa su kokia actara per monokulturos lauka.
pas mane daugiausia biciu turbut sumedziojo medsarkes. siemet ju pas mus kieme kaip niekad daug- gal net ne vienas lizdas issiperejo.
Atsakyti
QUOTE(Tosk @ 2015 08 24, 22:02)
Kovoti su miltlige naturaliomis priemonemis

2arbatiniai sauksteliai kepimo milteliu, 2arbatiniai sauksteliai aliejaus 1litrui drungno vandens. Purksti kaip tik pasirodo miltlige. Butinai nupurksti abi lapu puses. Neperdaugint su konsentracija, nes gali nudeginti lapus!

Linetax labai grazi jusu pergole wub.gif

na gal kepimo milteliai ir nera itin naturalus (soda), bet gal ir maziau kenksmingi aplinkai uz kitas priemones. Is patirties zinau, kad soda ne blogiau naikina candida grybeli uz vaistinius preparatus, tai reikia ismeginti ir kitokiems grybeliams rolleyes.gif
Atsakyti
Soda nuo miltligės naudojama įvairiems augalams gelbėti, bet geriau - kalcinuota soda, nors ir ne visada padeda. Aliejus čia tik geresniam prilipimui.

Be abejo, visgi bitės nutupia ir ant rožių, o ir praktiškai neįmanoma mišriam gėlyne nupurkšti vien tik rožes.
Jei nepurkšite rožių nuo kenkėjų, greit pamatysite, kad žiedų gausumui tai turi ne kažin kokią įtaką.
Ir darbo mažiau turėsite smile.gif . Amarus galima nubraukti pirštais ar stipresne vandens srove.
Paskaitykite, jei įdomu -

http://www.rozes.lt/...-ekologija.html
Atsakyti
Gaunasi idomi diskusija. As nesu nei sodininke, nei kokia chemike. Faktas tik tas pas mus rozems jokiu purskalu nenusipirksi (jie cionais pamise del ekologijos). Todel tenka suktis kitokiomis priemonemis - naminemis biggrin.gif

Praeita savaite prazydo mano Augusta Louise. Kvepia fantastiskai wub.gif

user posted image

Vienintele siemet New Dawn nepanoro pradziuginti ziedais... verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Vobla @ 2015 08 26, 15:57)
nemanau, kad purskiant rozes butu padaroma kazkokia apciuopiama zala bitems. cia ne tas pats, kas ukininkas prasinesa su kokia actara  per monokulturos lauka.

as apie si purskala sistemini ir kalbejau.. yra kas ir namu ukiuose ji dar tebenaudoja.. tai zala yra ir ten.
Papildyta:
QUOTE(Tosk @ 2015 08 26, 23:15)
Augusta Louise.

nuostabus ziedas
Papildyta:
pas mane kieme didelis levandu skaicius, tai del to biciu labai daug duzgia smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Tosk @ 2015 08 27, 00:15)

Praeita savaite prazydo mano Augusta Louise. Kvepia fantastiskai wub.gif

grazuole thumbup.gif

nu pas mane biciu tai tikrai daug, jos ir saldzius vaisius griauzia ypac kriauses, o jei i pavesine issinesi arbuza, nu tada isvis ju prilekia bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(AJIRA @ 2015 08 27, 09:43)
nu pas mane biciu tai tikrai daug, jos ir saldzius vaisius griauzia ypac kriauses, o jei i pavesine issinesi arbuza, nu tada isvis ju prilekia bigsmile.gif

Gal vapsvos graužia vaisius, o ne bitės.
Atsakyti
QUOTE(amba41 @ 2015 08 27, 10:16)
Gal vapsvos graužia vaisius, o ne bitės.

as ir pagalvojau apie sirses
Atsakyti