QUOTE(b.kite @ 2015 08 09, 13:26)
siemet ir as nepagavau, mano koks 20-30 proc roziu nusirgo taip, kelios jau plikos stovi, liudnas vaizdas. veisejai sako kad tiek kur parduotuvese pardavinejami fingicidai niekam tike, reikia pirkti is prof, bet tuo met nepalkausiau is kur ju gauti.. na kai ju kiekiai dideli tai jiems reikia ir chemijos dideliais kiekiais, tai tokia dezute rode kokiu 250 gramu tai ar ne 250 Lt jie kainuoja. nu man truputi ziauri kaina, bet matyt reik nusipirkt vistiek kazko tokio.. kaip kitaip kovot su grybinem ligom as jau nebeismanau..
Papildyta:
ir dar siemet man nepatiko mano pasirinkimas trasu. visad norejau shultz trasu rozems, tai nezinau.. vienas tai bais nemegstu tirpinamu trasu, nes prinesiot 100 laistytuvu ant karto tikrai sunku, o efektas visai nepatiko, nebent jei kas savaite laistyciau gal ir butu vaizdelis geresnis. o siemet toks jausmas kad rozes buvo netrestos, jei ne bananu zieves is pavasario pakastos tai but toks jausmas, kad netrestos..
su kaliu irgi tirpinamu jau paliejau.
pasidalinkit kokiomis trasomis tresiat, noreciau kazko kito kitam sezonui.
Candit buvau pirkusi iš profų, mokėti reikėjo tikrai daug, nes jų pakuotės didelės. Bet mes pasidalinom tą pakuotę su drauge, aišku ir kaina pasidalino, tad skaudžiai nebuvo. Šiemet pirkdama rožes, kalbėjau su rožininke apie jų ligas ir profilaKtiką. Patarė naudoti Previkur, efektorių, na ir canditą. Šiemet mano rožytės ilgai išsilaikė sveikos, tačiau ligų matau nepavyks išvengti.
Tręšiu rožes su rauginto galvijų mėšlo srutomis bei kalio salietra. Pavasarį įterpiau compo trąšų. Tikrai gražios, "riebios" mano rožės
Jei ne tos ligos...