QUOTE(tyli upė @ 2015 07 30, 23:21)
Dar 11 rožių įgijot?
Buvau pametus temą Kiek grožių parodėt. Ta Karambolės Lions Rose ir kompozicijos labai sužavėjo. Nuotraukose rožės veik baltos, aprašymuose kreminės su geltonumu, bet labai įspūdingos
Mano maximinė "Nina Weibul", kai pražydo, tai vyriškis pasiūlė man jų pamiškėse prikasti laabai pigiai. Erškėtis paprastasis turbūt. Uogas lyg mezga. Jei skanios, gal reiks palikti kur pakrašty dėl vaistų
Kita Garden Princess irgi pražydo labai netikėtais skaudžiai rausvai oranžiniais mažais žiedeliukais.
Dar viena truputį suvargus, pasislėpus po katilėliu, nežydi.
Labai laukiu, kokius žiedus parodys "New Dawn". Sakau, gal yra vilties, nes pastaroji iš kitos serijos, kitokių pakuočių
Buvau pametus temą Kiek grožių parodėt. Ta Karambolės Lions Rose ir kompozicijos labai sužavėjo. Nuotraukose rožės veik baltos, aprašymuose kreminės su geltonumu, bet labai įspūdingos
Mano maximinė "Nina Weibul", kai pražydo, tai vyriškis pasiūlė man jų pamiškėse prikasti laabai pigiai. Erškėtis paprastasis turbūt. Uogas lyg mezga. Jei skanios, gal reiks palikti kur pakrašty dėl vaistų
Kita Garden Princess irgi pražydo labai netikėtais skaudžiai rausvai oranžiniais mažais žiedeliukais.
Dar viena truputį suvargus, pasislėpus po katilėliu, nežydi.
Labai laukiu, kokius žiedus parodys "New Dawn". Sakau, gal yra vilties, nes pastaroji iš kitos serijos, kitokių pakuočių
eina sau...nu bet įdomu vistiek...lauki , galvoji , spėlioji , kokia ji bus...dar kitais metais gali vaizdas pasitaisyti dabar gi dar tik neseniai sodintos , jaunos...
Papildyta:
QUOTE(Para @ 2015 07 30, 22:19)
Na nežinau rožininkų terminų, bet čia būtų žeme besidriekianti, dengianti žemę. Gal jie tą išsireiškimą kita prasme vartoja, nesuprantu. Gal geriau anglų kalba ieškoti
Ištryniau, susigėdau nebesiskelbsiu apie savo ligas
Ištryniau, susigėdau nebesiskelbsiu apie savo ligas
tai va ..o kitur rašo , kad krūminė , 120 aukščio ir 2m pločio...vienžo nežinau...jei bus tokia šliaužianti , tai reiktų persodinti kitur , o jei ne... tai pasimetus esu dėl jos vietos dabar...pasodinau paskutinę gale kompozicijos , nes galvojau , jei jau fontaniškas platus krūmas , bus kaip tik pabaigai...o dabar neaišku
Tai klokit -ką ten įsigijot
QUOTE(diuni @ 2015 07 31, 09:23)
eina sau...nu bet įdomu vistiek...lauki , galvoji , spėlioji , kokia ji bus...dar kitais metais gali vaizdas pasitaisyti dabar gi dar tik neseniai sodintos , jaunos...
Papildyta:
tai va ..o kitur rašo , kad krūminė , 120 aukščio ir 2m pločio...vienžo nežinau...jei bus tokia šliaužianti , tai reiktų persodinti kitur , o jei ne... tai pasimetus esu dėl jos vietos dabar...pasodinau paskutinę gale kompozicijos , nes galvojau , jei jau fontaniškas platus krūmas , bus kaip tik pabaigai...o dabar neaišku
Papildyta:
Kad abejoju, ar stipriai keisis žiedai. Bet pamoka gera
Nežinau dėl konkrečios jūsų veislės, bet visi pastebėjimai kaip ir apie besidriekiančią, kad bus platesnė negu aukštesnė. Aš turiu vieną besidriekiančią, tai jos kai kurios šakos gal ir siekia 1,20, dauguma apie metrą, o į plotį virš 2 metrų. Crystal Fairy berods. Man ji panašesnė į mažą platų krūmą nei tikrąją besidriekiančią.
Va, Knirpsas tai kol kas tikrai šliaužia, bet tas jaunutis, antrametis. Beje, tik prieš kelias dienas parodė pirmą žiedą Juk anksčiau turėtų pradėti žydėti?
Sveikos merginos/moterys
taigi aš irgi prisijungiu prie rožininkių gretų aišku man veislių pavadinimai nėra svarbūs, nesu kolekcininkė. Netyčia gavau dovanų daug rožių, jas per pora valandų susodinau...aišku joms gresia persodinimas, bet ne esmė niekad nenorėjau jų augint nes jos man atrodė labai lepios gėlės... bet lyg ir visai sutariam bent kolkas ir planuose dabar dar yra kelių rožių įsigyjimas va tik šį kartą vietą reiks pasiruošt prieš jas parsivežant....
Kagi mane sužavėjusios ir jūsų liga užkrėtusios gražuolės. Nežinau ar gerai darau, bet žiedų persodintom rožėm laikyti ilgai neleidžiu, nuskinu kai išsiskleidžia pilnai tiek jau to pasigrožėkit ir jūs:
Geltonos:
Ružavai raudonai truputį oranžinės rožytės:
čia namie prieš tai nuotraukoje esanti
Miniukės iš IKI
O čia ne rožė, bet piliarožė na žodis rožė yra
taigi aš irgi prisijungiu prie rožininkių gretų aišku man veislių pavadinimai nėra svarbūs, nesu kolekcininkė. Netyčia gavau dovanų daug rožių, jas per pora valandų susodinau...aišku joms gresia persodinimas, bet ne esmė niekad nenorėjau jų augint nes jos man atrodė labai lepios gėlės... bet lyg ir visai sutariam bent kolkas ir planuose dabar dar yra kelių rožių įsigyjimas va tik šį kartą vietą reiks pasiruošt prieš jas parsivežant....
Kagi mane sužavėjusios ir jūsų liga užkrėtusios gražuolės. Nežinau ar gerai darau, bet žiedų persodintom rožėm laikyti ilgai neleidžiu, nuskinu kai išsiskleidžia pilnai tiek jau to pasigrožėkit ir jūs:
Geltonos:
Ružavai raudonai truputį oranžinės rožytės:
čia namie prieš tai nuotraukoje esanti
Miniukės iš IKI
O čia ne rožė, bet piliarožė na žodis rožė yra
QUOTE(ziurkytes @ 2015 07 31, 11:08)
Sveikos merginos/moterys
taigi aš irgi prisijungiu prie rožininkių gretų ...
taigi aš irgi prisijungiu prie rožininkių gretų ...
Gražios Jūsų rožės Pirmoji labai primena mano turimą Peace (kitaip dar vadinama Gloria Day) - labai populiari buvus ir paplitus AH veislė, pradžioj geltona kol skleidžiasi, paskui paružavuoja. Man ji labai graži
QUOTE(zuikis5 @ 2015 07 31, 10:16)
Gražios Jūsų rožės Pirmoji labai primena mano turimą Peace (kitaip dar vadinama Gloria Day) - labai populiari buvus ir paplitus AH veislė, pradžioj geltona kol skleidžiasi, paskui paružavuoja. Man ji labai graži
Būtent, bet va antras žiedas skleidžiasi sunkiai. Buvo amaro užpultas, tai dabar raudoni pirmi žiedlapiai, gal dėl to kad užvėlavo skleidimasis. Pirmas žiedas žydėjo labai ilgai, ilgau negu kitos rušies geltonos rožės ( sekančios nuotraukos geltonos ).
Laba diena mielos rozininkes. Ir as pasipasakosiu kas darosi mano darzelyje. Esu rasiusi, kad labai ilgai nesiskleide Leonardo da Vinci rozes, nezinau ar taip turi but ar ne, bet liepos men , labai gausiai suzydo vienu metu visi sudeti pumpurai, pazydejo gana ilgai , apie kokias tris savaites, buvo nuostabus vaizdas. Taciau dabar nukarpiau visus perzydejusius pumpurus, ir net nesiruosia kraut kitu pumpuru. Nors aprasyme kaip pirkau, buvo rasyta, kad zydes iki rudens. Didelis minusas, pabuvo keleta savaiciu vaizdelis ir liko zali krumai. Biski nusivyliau leonardu. O va nesitikejau antro suzydimo is James Galway, tai prikrauta vel daug pumpuru ir gana greitai suzydes vel. Dziaugiuosi. Tokie pastebejimai is mano kuklaus darzelio.
QUOTE(diuni @ 2015 07 31, 09:23)
Na nedaug šį kartą : dvi bevardes vijoklines. Tai matyt bus siurprizas, bet jis ne man. O dar prigriebiau baltą vijoklinę Ilse Krohan ir geltoną floribundą Friesia, geltonų mažoka pas mane, gal tiks Charlotei į kompaniją
Pagoogliau, Ilse Krohan pasirodė įdomi Bus matyti kaip ten realybėje. Šiandien važiavau vėl pro tą turgų, bet sutelkiau visą valią ir atsilaikiau bent trumpam
Apie Leonardą Iš kaimo gal papasakos , nes pas ją ten visa jų plantacija įspūdingai atrodo
Žiurkyte, pirmoji rožė
Tyli Upe, Knirpsas ir pas mane vėlai pražysta. Kai kitos rožės pradeda galvoti apie antrą žydėjimą, jis tik tada pasidengia žiedais.
Virgale, Leonardas sužysta vėliau už angliškas. Taip, daugmaž vienu metu. Vaizdas tada įspūdingas. Dar žydintis pradeda leisti kitas šakeles. Paprastai , nurinkus nubyrėjusius žiedus jau pasirodo vienas kitas naujas, o po dvejų savaičių gaunasi visai normalus žydėjimas. Žydi, kol užšala, tik kur kas menkiau, nei pirmą kartą.
Virgale, Leonardas sužysta vėliau už angliškas. Taip, daugmaž vienu metu. Vaizdas tada įspūdingas. Dar žydintis pradeda leisti kitas šakeles. Paprastai , nurinkus nubyrėjusius žiedus jau pasirodo vienas kitas naujas, o po dvejų savaičių gaunasi visai normalus žydėjimas. Žydi, kol užšala, tik kur kas menkiau, nei pirmą kartą.
Ot uzsispyres Leonardas, prazydejes, stovi vietoj nors tu ka...kazkoks miegantis jis pas mane...ir vis delto dar kazko tikiuosi, nes jau tuoj rudenet prades...parasysiu, kas bus veliau.
Papildyta:
ir dar ,ar kas auginate Nina Weibul, noriu kazko tamsiai raudono. Ar verta demesio Nina ? aciu
QUOTE(Para @ 2015 07 31, 22:39)
Na nedaug šį kartą : dvi bevardes vijoklines. Tai matyt bus siurprizas, bet jis ne man. O dar prigriebiau baltą vijoklinę Ilse Krohan ir geltoną floribundą Friesia, geltonų mažoka pas mane, gal tiks Charlotei į kompaniją
Pagoogliau, Ilse Krohan pasirodė įdomi Bus matyti kaip ten realybėje. Šiandien važiavau vėl pro tą turgų, bet sutelkiau visą valią ir atsilaikiau bent trumpam
tai nieko....nedaug ...dar iki užšalimo toli tai bus dar...
Papildyta:
QUOTE(Virgale @ 2015 08 01, 00:06)
ir dar ,ar kas auginate Nina Weibul, noriu kazko tamsiai raudono. Ar verta demesio Nina ? aciu
mano pirmametė atrodo taip...dar yra žiedų ir ant kitos šakelės , nepražydusių...man tai ji nėr įdomi sakyčiau...na tokia gan eilinė rožytė.
[/quote]
Auginu jau gal kokie 8-9 metai. Tikrai ja nesižaviu, bet laikau, nes patinka, kad ištisai žydi. Nors žiedai man nėra gražūs, o ir nekvepia ji man. Patinka, kad krūmas labai status ir tvirtas. Žiedų labai daug ir atspari šalčiui ji pas mane. Tikrai yra žymiai gražesnių ir vertesnių.
Jei norite raudonos, tai labai nebloga ir ištisai žydi Hansaland, o ir dengti jos beveik nereikia.
https://www.google.c...r...536&bih=797
Dar auginu Ena Harkness. Pirkau Maximoje kažkada ir nesigailiu.
http://www.rosesuk.c...es/ena-harkness