Įkraunama...
Įkraunama...

Rožės - 15

QUOTE(b.kite @ 2015 07 29, 14:00)
ir kur tik nenuvaziuoju, kai ieskau ko noriu wink.gif

bigsmile.gif aš pasyviai noriu...žiūrinėju , skaitinėju , užsakinėsiu pavasarį tik...ne anksčiau...38 turiu , dar virš 20 gal kitąmet pasodinsiu...o noriu daug daugiau... rolleyes.gif
Atsakyti
Na ir kolekcijos pas visas... man dar toli iki tokiu kiekiu .
Dabar pas mus labai stipri liutis, tai neksntrauju kada darbas pasibaigs, reikia rozes rikrint. Man praeita saveite tokia liutis viena angliska roze nulauze
Atsakyti
QUOTE(diuni @ 2015 07 29, 13:14)
ax.gif o gal kas auginat ar auginot Rosa arvensis(The ‘Field Rose).Gal tuomet gali papasakoti kaip ji auga ir kiek ilgai žydi... g.gif Niekur nerandu išsamesnio aprašymo  g.gif Dėkui 4u.gif
Papildyta:
thumbup.gif Tikrai , Para pasisekė , sakyčiau...tokie sveiki sodinukai , dideli ...jėga...
Nu bet gi nevažiuosim specialiai į Panevėžį schmoll.gif  unsure.gif

Na tai ir sėdžiu visa patenkinta bigsmile.gif bigsmile.gif
Nėra labai jau sveiki, kaip kuris, ant vieno radau ir gyventojų, bet jau patvarkiau, nebėra ax.gif Ne dabar važiuoti gal jau ir neverta, bet kai pavasarį buvo po 4 eurus, tai vertėjo, nes tada ir pasirinkimas didesnis. Dabar jau pirkau ne ko norėjau, bet ką turėjo, na nors buvo kelios kurių norėjau. Mamai pranešiau, kad atgabensiu kitais metais jai rožių, tai apsidžiaugė, nors prieš tai tai atsisakinėjo vis doh.gif . Negi atsisakysi tokio grožio, o ir kaina sugundė suviliojo. Na dabar reikia tik peržiemot pirmą žiemą, paskui bus lengviau. Gal šiemet sniego jau bus g.gif

Diuni, o tai neturi nieko iš PNV kas pagelbėtų, iš kurio tu krašto?

Dabar galvosūkis kaip savašaknes per žiemą išsaugoti. Gal jūs žinot kaip jas dengti, kad nesušaltų, bet ir nesušutinti. Vieną maximinę esu perkaitinusi doh.gif persistengiau blush2.gif blush2.gif

Dabar mąstau, gal reikia nuvažiuot dėl vijoklinių pasiteirauti g.gif Einu paskaitinėtu kokias jūs čia gyrėt nesenai g.gif

Tosk, tai tos kolekcijos su metais tik didėja. Pernai pirkau 6, šiemet šiek tiek daugiau ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Para: 29 liepos 2015 - 17:34
QUOTE(Para @ 2015 07 29, 16:32)
Tosk, tai tos kolekcijos su metais tik didėja. Pernai pirkau 6, šiemet šiek tiek daugiau  ax.gif

Man viskas nauja... Praeitais metais nusipirkome namuka, kur pagaliau dusia rado ramybe lotuliukas.gif Va praeitam name visad turejau jausma, kad tai laikina, tad nelabai ir kilo noras ka darze daryti.
Praeitais metais energingai kasiau viska lauk. Siemet jau baigiu iskasti viska nuo buvusiu seimininku, isgyveno mano atranka tik 3 rozes, 1 hortenzija, daviau paskutini sansa alyvos krumui (iskirtom veik visa, palikom tik viena ugli).
Noriu daaaaaug roziu lotuliukas.gif Zinau, kad bus nelengva ismokti jas auginti, ypac, kad auginsiu be purskiamu chemikalu. Bet esu velniskai uzsispyrusi, tai manau ismoksiu 4u.gif

Negaliu atsidziaugti savo norvegiska roze - zydi kaip pasiutus lotuliukas.gif Ir siaip sake labai atspari ligoms, ziemoja gerai.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Tosk: 29 liepos 2015 - 22:07
QUOTE(Para @ 2015 07 29, 18:32)
Na tai ir sėdžiu visa patenkinta  bigsmile.gif  bigsmile.gif
Nėra labai jau sveiki, kaip kuris, ant vieno radau ir gyventojų, bet jau patvarkiau, nebėra  ax.gif  Ne dabar važiuoti gal jau ir neverta, bet kai pavasarį buvo po 4 eurus, tai vertėjo, nes tada ir pasirinkimas didesnis. Dabar jau pirkau ne ko norėjau, bet ką turėjo, na nors  buvo kelios kurių norėjau. Mamai pranešiau, kad atgabensiu kitais metais jai rožių, tai apsidžiaugė, nors prieš tai tai atsisakinėjo vis  doh.gif . Negi atsisakysi tokio grožio, o ir kaina sugundė suviliojo. Na dabar reikia tik peržiemot pirmą žiemą, paskui bus lengviau. Gal šiemet sniego jau bus  g.gif

Diuni, o tai neturi nieko iš PNV kas pagelbėtų, iš kurio tu krašto?

Dabar galvosūkis kaip savašaknes per žiemą išsaugoti. Gal jūs žinot kaip jas dengti, kad nesušaltų, bet ir nesušutinti. Vieną maximinę esu perkaitinusi  doh.gif persistengiau  blush2.gif  blush2.gif

Dabar mąstau, gal reikia nuvažiuot dėl vijoklinių pasiteirauti  g.gif Einu paskaitinėtu kokias jūs čia gyrėt nesenai  g.gif

Tosk, tai tos kolekcijos su metais tik didėja. Pernai pirkau 6, šiemet šiek tiek daugiau  ax.gif

ax.gif ne , nieko neturiu tame krašte...bet tai ir gerai biggrin.gif aš gi suplanavus pavasariui senovines pirkti iš Sibirkos....
Nu bet vistiek visko norisi doh.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(diuni @ 2015 07 30, 09:13)
ax.gif ne , nieko neturiu tame krašte...bet tai ir gerai biggrin.gif aš gi suplanavus pavasariui senovines pirkti iš Sibirkos....
Nu bet vistiek visko norisi doh.gif  lotuliukas.gif

Turiu vieną senovinę parko rožę, bet be vardo, nors čia gal paskiekvieną bobutę tokių rasti galima g.gif O jau kvepia kvepia wub.gif wub.gif Bet tik kad kartą žydi g.gif . ir pastoviai kovoju su kai kokiais gyventojais. Reikės gal nukirpti žemiau ir gerokai nupurkšti g.gif Labai jau ji mėgstama, šalia auga kita Pastella, nei jos kas puola, nei ką g.gif
user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Para: 30 liepos 2015 - 07:39
QUOTE(Tosk @ 2015 07 29, 22:04)
Zinau, kad bus nelengva ismokti jas auginti, ypac, kad auginsiu be purskiamu chemikalu. Bet esu velniskai uzsispyrusi, tai manau ismoksiu 4u.gif

kai auginamos kelios rozes gal ir imanona augint ekologiskai, bet kai jau skaiciai desimtimis ar simtais skaiciuojami tai manau nelabai tai imanoma.
as ir tik uz ekologija, bet kai roziu kiekis issiplete ir puole vabalai ir ligos.. nuleidau rankas ir pasidavaiu. aiksu vistiek stengiuos kuo maziau chemijos naudoti.
va siemet uzteko nuo vabalu tik 1 kart panaudoti ir ramu, o biciu tai nepasakyciau kad maziau, kai zydi daug geliu tai ju ant kiemo atrodo simtai zuja, tikuos, kad joms nepakenkiau

sekmes! ir prasom pasirodyt ir pranest kaip sekasi su ekologija ir mus pamokint tuo paciu wink.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo b.kite: 30 liepos 2015 - 07:44
QUOTE(Para @ 2015 07 30, 09:39)
ir pastoviai kovoju su kai kokiais gyventojais. Reikės gal nukirpti žemiau ir gerokai nupurkšti  g.gif Labai jau ji mėgstama, šalia auga kita Pastella, nei jos kas puola, nei ką  g.gif

Aš tai irgi nesuprantu kas yra - iš visų Sibirkoj pirktų rožių - gal 10 skirtingų rūšių sodinukų, vienu metu sodintų - dvi yra senovinės portlando, kurios turėtų augti be problemų, bet būtent jos kelia daugiausia problemų - pastoviai apgraužtos, sergančios, susisukusios, žiedai maži, kažkokie irgi nepilnaverčiai, normaliai neišsiskleidžia, lapai jau baigia visi nukrist, dėmėtligė užpuolė.... laukiau porą metų - galvojau "išaugs"... nei velnio, situacija tik blogėja... šalia auga AH, kurios turėtų būti lepūnės - viskas gerai, auga žydi, gražėja... Nu o tos dvi - Jacques Cartier ir Rose de Rescht, tai kažkoks nesusipratimas ir tiek... išraut gaila, o "tolko" taip sakant jokio.... Pastebėjau, kas ką bekalbėtų, o AH man ir žiemoja lengviausiai, ir auga geriausiai, ir žydi gražiausiai... Tiesa, dar priekaištų neturiu Westerland - irgi be galo džiugina, tik tiek kad šalčio bijo, žiemą tenka apkūtot, o ir krūmais baisulinis, šakos storiausios... bet jos atsparumas, žiedų grožis ir kvapas atperka trūkumus...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo zuikis5: 30 liepos 2015 - 08:07
Tai maniškės senovinės nepuola ligos, bet patys lapeliai tokie minkštesni, gležnesni, tai matyt visus kenkėjus ir traukia, mažiau kitoms lieka bigsmile.gif g.gif O ir žydėjimu nesiskundžiu, tik, kad šakelės irgi liaunokus, tai reikia paraištyti. Bet gal reikės kitos vietos paieškoti ir duoti vitaminų, kad sustiprėtų g.gif
Papildyta:
Gal jeigu rinktis atsparias grybinėms ligoms rožes ir apsodinti levandomis saugant jas nuo amarų, tai pavyktų išgyventi be chemijos? mastau.gif Bet gi kenkėjai ne tik amarai g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Para: 30 liepos 2015 - 08:18
QUOTE(Para @ 2015 07 30, 08:21)
Gal jeigu rinktis atsparias grybinėms ligoms rožes ir apsodinti levandomis saugant jas nuo amarų, tai pavyktų išgyventi be chemijos? mastau.gif Bet gi kenkėjai ne tik amarai  g.gif

o kiek jau tu levandu aplink roze aplaisiau, bet skruzden ne motais, kaip tempe tuos amarus taip tempia, as visiskai nebesugebu su jomis kovoti.. ten kur galima su verdanciu vandeniu nupilu.. nes jau atrodo kad apejom skruzdem visai, kur tik jos neina ir kokios tik zalos nepridaro, jei pavardinciau tai oi oi. bet cia tema apie rozes smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Para @ 2015 07 30, 10:21)
Gal jeigu rinktis atsparias grybinėms ligoms rožes ir apsodinti levandomis saugant jas nuo amarų, tai pavyktų išgyventi be chemijos? mastau.gif Bet gi kenkėjai ne tik amarai  g.gif

Tai vat, man tos atspariausios turėjusios būti pasirodo pačios silpniausios kažkodėl.... blink.gif
Chemijos kol kas bandau išvengti, na nebent kokiu kalio muilu papurškiu, amarus rankom renkam, nuplaunam... Visos auga apsodintos levandom - dzin jos kenkėjams tongue.gif dar gražiau - vakar apsižiūrėjau, kad mano rozmarinas baltasparnių apipultas blink.gif jo gi kvapas koks.... nors gal baltasparniams kvapas nesvarbu? g.gif
Vien liaudiškos priemonės nepadės išvengti kenkėjų ir ligų, nebent imtis stiprios profilaktikos, gerai tręšti, purkšti nuolat kažkokiais nuovirais... man tiek laiko ir jėgų neužtenka... Yra viena priemonė, kurią pastebėjau - tai sodinti rožes po vieną, dideliu atstumu nuo kitų rožių (minimum kokie 5 metrai), kad tarp jų augtų kiti augalai.... bet kad ir sodinam dėl bendro rožyno vaizdo... Yra keletas atskirai nuo kitų augančių rožių pas mane, tai su jomis nėra jokių bėdų, niekas nepuola ir neserga....

Kalbant apie levandas - taip, su kai kuriomis rožėmis jos gražiai žiūrisi... bet iš apsauginės pusės nepastebėjau jokios naudos, o vat išsiplečia jos baisiausiai, krūmai pasidaro milžiniški, dabar va po lietaus dar ir žiedai į visas puses - milžiniški tokie kupstai - rožes užgožia, žiūriu nebespėja jos praaugti, ir vietos per mažai joms, kad gražiai augti... manau, teks levandoms ieškoti kitos vietos, nes senesni krūmai jau nebetelpa į jokius rėmus.... doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo zuikis5: 30 liepos 2015 - 08:39
Para , nuostabi ta rožė...
Bet , matai , kaip su jomis yra...Bet aš vistiek noriu , Jos man tokios romantiškos ir gražios.
Atsakyti