Deja, mano susodintom pavasari rozytem nepasiseke senelis padaugino decio purksdamas bulves, nupurske ir mano rozes, visos nudziuvo, nespejau net ziedu spalvos pamatyti , tai nezinau ka dabar daryt, ar nukirpt iki pat apacios, ar rauti lauk? Ar isleis kitais metais naujus uglius? Visos sausos sakos
QUOTE(Linetax @ 2015 07 24, 18:46)
Man nepanašu į Glorią Dei.
as ir prisidedu, man ji taip pat nemanesi
QUOTE(viltuse @ 2015 07 24, 19:11)
Deja, mano susodintom pavasari rozytem nepasiseke senelis padaugino decio purksdamas bulves, nupurske ir mano rozes, visos nudziuvo, nespejau net ziedu spalvos pamatyti , tai nezinau ka dabar daryt, ar nukirpt iki pat apacios, ar rauti lauk? Ar isleis kitais metais naujus uglius? Visos sausos sakos
O tai kaip bulvės, irgi nudžiūvo? Manyčiau, kad per didelis kiekis insekticidų galėjo lapus apdeginti, tačiau keista, kad visiškai nudžiūvo ir šakos Rožės turėtų leisti naujus ūglius iš apačios. Dar neraukite.
QUOTE(Linetax @ 2015 07 24, 20:39)
O tai kaip bulvės, irgi nudžiūvo? Manyčiau, kad per didelis kiekis insekticidų galėjo lapus apdeginti
Tikrai taip, klausiau paskui, tai sako dejau dviguba doze decio, nes nemazai kolorado vabalu, paliko truputi, tai rozes profilaktiskai nupurske, taip, bulves irgi nudziuvo, lapai pagelto, bet gyvesnes nei rozes, jas dar ploviau ryte pamacius, kad dziusta, bet nebepadejo, nudziuvo ir pumpuriai, ir lapai, iki pat apacios, gal todel, kad jaunos dar, pirmutiniai ugliai.
QUOTE(diuni @ 2015 07 24, 09:10)
įdomu bus pamatyt...googlas nieko tokio net nerado...
Goglinti reikia - rose Thor Heyerdahl. Si roze pardavinejama skandinavijos salyse.
Mano norvegiska rozyte.
Bet siandien issiaiskinau, kad dvi rozes jau turi rudziu liga. Velnias! Dabar suku galva ar vargt ir gelbet, ar staigiai i ju vieta naujas ikisti, kol kitu neuzkrete.
Kaip jus kovojat su roziu ligomis ir be chemijos? Kokius ale mociuciu patarimus naudojat?
QUOTE(viltuse @ 2015 07 24, 19:11)
Negaliu patikėti, kad nuo Decio. Ko gero , purkštuve buvo herbicido likučių ar bent fungicido per didelė norma. Esame nupurškę augalus dešimteriopa Kažkurio iš permetrinų norma,(skaičiuodami ne ten kablelį padėjome) tai tik nedideli apdegimai ant lapų buvo. Reikia genėti iki žemės ir palaukti, gal atžels. Šiaip reikėjo genėti tik pasirodžius vytimui, toksinės medžiagos žemyn juda lėtokai.
Linetax, ar norite panašios spalvos į Simpaty ? Šiaip man geriausiai iš vijoklinių atrodo toji pati maksiminė Parade ir Rosarium Ueterseum/
Nusipirkau šiandien 11 rožių sodinukų O nuvažiavau tik vienos - Leonardo da Vinčiaus. Pasirodė labai tinkama kaina Jau čia baisiau nei alkoholizmas Kas man patiks, tai jau man , o kas nepatiks , per ryšku, tai jau mamos sodybą puošiu
QUOTE(Para @ 2015 07 25, 11:39)
Nusipirkau šiandien 11 rožių sodinukų O nuvažiavau tik vienos - Leonardo da Vinčiaus. Pasirodė labai tinkama kaina Jau čia baisiau nei alkoholizmas Kas man patiks, tai jau man , o kas nepatiks , per ryšku, tai jau mamos sodybą puošiu
kokius? kur pirkot? kokia kaina?
vis galvoju ar dar laikas sodinti?
paciai vel noras uzejo naujienu
Papildyta:
noriu raudono leonardo, ar jis toks pat kaip rozinis? ar skiriasi kuom?
QUOTE(Iš Kaimo @ 2015 07 25, 08:59)
Linetax, ar norite panašios spalvos į Simpaty ? Šiaip man geriausiai iš vijoklinių atrodo toji pati maksiminė Parade ir Rosarium Ueterseum/
Simpaty radau aprašytą Elijošių tinklalapyje, tai ir užsikabinau už jos O šiaip tai pageidavimas, kad būtų atspari, žydėtų ir apsuktų pergolę. Nemažai noriu ar ne Pasidomėsiu Parade, Rosarium Ueterseum, gal jos pilnai atitiks mano norus Ačiū
Papildyta:
QUOTE(b.kite @ 2015 07 25, 11:45)
Šiemet nusipirkau raudoną vienų metų Leonardo da Vinči, dar nežydėjo, tačiau panašu, kad šiemet sulauksiu žiedų, tad pasirodysiu. O pirkau iš latvių ir tvirtino, kad rožė tokia pat kaip rožinė, tik spalva raudona.
As vistik apsisprendziau viena sergancia roze iskelti i vazona, tam kad apsaugociau likusias. Kita pasodinta truputeli atokiau, tai bandysiu gelbeti.
Nepertoliausiai manes ira geliu parduotuve, kuri yra tarsi dalis mokyklos, kuri ruosia gelininkus. Tai ten gavau patarimu kaip kovoti su roziu ligomis be kenksmingos chemijos. Nesu pamisusi del ekologijos, bet tikrai nenoreciau naudoti priemones, kurios pribaigia bites ar kamanes.
Nepertoliausiai manes ira geliu parduotuve, kuri yra tarsi dalis mokyklos, kuri ruosia gelininkus. Tai ten gavau patarimu kaip kovoti su roziu ligomis be kenksmingos chemijos. Nesu pamisusi del ekologijos, bet tikrai nenoreciau naudoti priemones, kurios pribaigia bites ar kamanes.