Įkraunama...
Įkraunama...

Rožės - 15

Deja, mano susodintom pavasari rozytem nepasiseke sad.gif senelis padaugino decio purksdamas bulves, nupurske ir mano rozes, visos nudziuvo, nespejau net ziedu spalvos pamatyti , tai nezinau ka dabar daryt, ar nukirpt iki pat apacios, ar rauti lauk? Ar isleis kitais metais naujus uglius? Visos sausos sakos doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Linetax @ 2015 07 24, 18:46)
Man nepanašu į Glorią Dei.

as ir prisidedu, man ji taip pat nemanesi
Atsakyti
Geltonoji man taip pat panasesne i Garden Princess. Pas mane tokia. Tik mane nervina, kad pas mane labai greit perzydi. Na, tik tiek gerai, kad gana greit zydi pakartotinai. Jei maziau patresiu, tampa kone tusci
avidure.
Atsakyti
QUOTE(viltuse @ 2015 07 24, 19:11)
Deja, mano susodintom pavasari rozytem nepasiseke sad.gif senelis padaugino decio purksdamas bulves, nupurske ir mano rozes, visos nudziuvo,  nespejau net ziedu spalvos pamatyti , tai nezinau ka dabar daryt, ar nukirpt iki pat apacios, ar rauti lauk? Ar isleis kitais metais naujus uglius? Visos sausos sakos  doh.gif

O tai kaip bulvės, irgi nudžiūvo? Manyčiau, kad per didelis kiekis insekticidų galėjo lapus apdeginti, tačiau keista, kad visiškai nudžiūvo ir šakos g.gif Rožės turėtų leisti naujus ūglius iš apačios. Dar neraukite.
Atsakyti
QUOTE(Linetax @ 2015 07 24, 20:39)
O tai kaip bulvės, irgi nudžiūvo? Manyčiau, kad per didelis kiekis insekticidų galėjo lapus apdeginti

Tikrai taip, klausiau paskui, tai sako dejau dviguba doze decio, nes nemazai kolorado vabalu, paliko truputi, tai rozes profilaktiskai nupurske, taip, bulves irgi nudziuvo, lapai pagelto, bet gyvesnes nei rozes, jas dar ploviau ryte pamacius, kad dziusta, bet nebepadejo, nudziuvo ir pumpuriai, ir lapai, iki pat apacios, gal todel, kad jaunos dar, pirmutiniai ugliai.
Atsakyti
QUOTE(diuni @ 2015 07 24, 09:10)
4u.gif įdomu bus pamatyt...googlas nieko tokio net nerado... doh.gif

Goglinti reikia - rose Thor Heyerdahl. Si roze pardavinejama skandinavijos salyse.

Mano norvegiska rozyte.

Bet siandien issiaiskinau, kad dvi rozes jau turi rudziu liga. Velnias! Dabar suku galva ar vargt ir gelbet, ar staigiai i ju vieta naujas ikisti, kol kitu neuzkrete.
Atsakyti
Kaip jus kovojat su roziu ligomis ir be chemijos? Kokius ale mociuciu patarimus naudojat?
Atsakyti
QUOTE(viltuse @ 2015 07 24, 19:11)
Deja, mano susodintom pavasari rozytem nepasiseke sad.gif senelis padaugino decio purksdamas bulves, nupurske ir mano rozes, visos nudziuvo,  nespejau net ziedu spalvos pamatyti , tai nezinau ka dabar daryt, ar nukirpt iki pat apacios, ar rauti lauk? Ar isleis kitais metais naujus uglius? Visos sausos sakos  doh.gif

Negaliu patikėti, kad nuo Decio. Ko gero , purkštuve buvo herbicido likučių ar bent fungicido per didelė norma. Esame nupurškę augalus dešimteriopa Kažkurio iš permetrinų norma,(skaičiuodami ne ten kablelį padėjome) tai tik nedideli apdegimai ant lapų buvo. Reikia genėti iki žemės ir palaukti, gal atžels. Šiaip reikėjo genėti tik pasirodžius vytimui, toksinės medžiagos žemyn juda lėtokai.

Linetax, ar norite panašios spalvos į Simpaty ? Šiaip man geriausiai iš vijoklinių atrodo toji pati maksiminė Parade ir Rosarium Ueterseum/
Atsakyti
Nusipirkau šiandien 11 rožių sodinukų rolleyes.gif O nuvažiavau tik vienos - Leonardo da Vinčiaus. Pasirodė labai tinkama kaina ax.gif Jau čia baisiau nei alkoholizmas cool.gif Kas man patiks, tai jau man ax.gif , o kas nepatiks blush2.gif , per ryšku, tai jau mamos sodybą puošiu ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Para @ 2015 07 25, 11:39)
Nusipirkau šiandien 11 rožių sodinukų  rolleyes.gif  O nuvažiavau tik vienos - Leonardo da Vinčiaus. Pasirodė labai tinkama kaina  ax.gif Jau čia baisiau nei alkoholizmas  cool.gif Kas man patiks, tai jau man  ax.gif , o kas nepatiks  blush2.gif , per ryšku, tai jau mamos sodybą puošiu  ax.gif

kokius? kur pirkot? kokia kaina?
vis galvoju ar dar laikas sodinti?
paciai vel noras uzejo naujienu smile.gif
Papildyta:
noriu raudono leonardo, ar jis toks pat kaip rozinis? ar skiriasi kuom?
Atsakyti
QUOTE(Iš Kaimo @ 2015 07 25, 08:59)

Linetax, ar norite panašios spalvos į Simpaty ? Šiaip man geriausiai iš vijoklinių atrodo  toji pati maksiminė Parade ir Rosarium Ueterseum/

Simpaty radau aprašytą Elijošių tinklalapyje, tai ir užsikabinau už jos smile.gif O šiaip tai pageidavimas, kad būtų atspari, žydėtų ir apsuktų pergolę. Nemažai noriu ar ne biggrin.gif Pasidomėsiu Parade, Rosarium Ueterseum, gal jos pilnai atitiks mano norus smile.gif Ačiū 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(b.kite @ 2015 07 25, 11:45)

noriu raudono leonardo, ar jis toks pat kaip rozinis? ar skiriasi kuom?

Šiemet nusipirkau raudoną vienų metų Leonardo da Vinči, dar nežydėjo, tačiau panašu, kad šiemet sulauksiu žiedų, tad pasirodysiu. O pirkau iš latvių ir tvirtino, kad rožė tokia pat kaip rožinė, tik spalva raudona.
Atsakyti
As vistik apsisprendziau viena sergancia roze iskelti i vazona, tam kad apsaugociau likusias. Kita pasodinta truputeli atokiau, tai bandysiu gelbeti.

Nepertoliausiai manes ira geliu parduotuve, kuri yra tarsi dalis mokyklos, kuri ruosia gelininkus. Tai ten gavau patarimu kaip kovoti su roziu ligomis be kenksmingos chemijos. Nesu pamisusi del ekologijos, bet tikrai nenoreciau naudoti priemones, kurios pribaigia bites ar kamanes.

Atsakyti