Pasakykit, prašau, rožių žinovės , kodėl rožė neišskleidia žiedo? Toks sunkus jis jai, kotas nulinksta, o ji vargsta vargsta ir pūti pradeda, taip gaila, treti metai jau taip
Labas vakaras, roziu myletojos Tikiuosi galiu prisijungti i jusu gretas Nesu niekad auginusi roziu, tad manau tikrai prireiks jusu patarimu Praeitais metais nusipirkom namuka, tai 3 pasodintos rozes jau buvo. Isroviau mase senu krumu ir prisodinau roziu.
Mano roziu sarasiukas:
"Bella Rose"
"Queen Elisabeth"
"Thor Heyerdahl"
"Morten Korch"
"Parole"
"Rainy Day"
"Augusta Louise"
"Ingrid Bergmann"
"Nostalgie"
Angliskos rozes:
"Heritage"
"Brother Cadfael"
Vijokline:
"New Dawn"
Manau siemet uzteks Ziuresiu kaip eisis jas auginti.
Mano roziu sarasiukas:
"Bella Rose"
"Queen Elisabeth"
"Thor Heyerdahl"
"Morten Korch"
"Parole"
"Rainy Day"
"Augusta Louise"
"Ingrid Bergmann"
"Nostalgie"
Angliskos rozes:
"Heritage"
"Brother Cadfael"
Vijokline:
"New Dawn"
QUOTE(laurutexxxx @ 2015 07 23, 13:13)
Dar kartą dedu savo "Nina weibull" : Gal kas galį pavadinimą pasakyti? Taip tikėjausi nusipirkti nina weibull o čia, kad pražydo, ir dar geltonai.... bent jau spalva galėjo atitkti, net neplanavau geltonų rožių pirkti
Šitą nusipirkau kaip Golden parfum. Iš tiesų labai kvepia.
O Parade ir pas mane tokia pati kaip pas Voblą. Bet stipriai vijoklinė, užlipo iki 2,5 m . Labai atspari šalčiui.
Iš Maksės dažniausiai nusiperku Rosa Rugosa. Šiemet vėl viena kaip Nina Weibul tarp floribundinių puikuojasi
Užtat iš latviškų turguje trečią ar ketvirtą kartą pirkau The Piligrim, ir nusiperku rožę liaunomis šakomis vijoklinę, kuri pražysta švariai baltais žiedais su vos įžiūrimu žalsvu viduriuku. Dar laimė, kad ji žydi beveik be perstojo, nebijo šalčio ir ilgai nenubyra.
Gal kuri auginate Antiqe? Tikėjausi bent jau panašios į vijoklinę, o auga be galo tvirtais žiedais ir žydi tik ant šakų galiukų. Ar šios veislės yra keli variantai?
tai iš tiesų , jei rožė pirkta ne iš veislyno tiesiai , t.y. be originalumo atžymos , tai gali būti ir neatitikimų tikrai...ir kad palyginti , reik atrasti originalą ir jį įdėmiai apžiūrėti ne vieną kartą...
Papildyta:
Mano iš Dailos ir iš Virtafloros kaip ir visos tos...bent jau pagal žiedus pirmus...
Išskyrus vieną- turėjo būti Scarlet Meillandecor , o bet pražydo mažiukas ryškiai avietinis žiedukas , pusiaupilnaviduris...kai pražys jų daugiau irgi foto padarysiu , gal pas ką bus minčių į ką ji panaši
Papildyta:
o kur pirkot...man yra nematytų pavadinimų...
Papildyta:
Mano iš Dailos ir iš Virtafloros kaip ir visos tos...bent jau pagal žiedus pirmus...
Išskyrus vieną- turėjo būti Scarlet Meillandecor , o bet pražydo mažiukas ryškiai avietinis žiedukas , pusiaupilnaviduris...kai pražys jų daugiau irgi foto padarysiu , gal pas ką bus minčių į ką ji panaši
Papildyta:
QUOTE(Tosk @ 2015 07 23, 23:25)
Labas vakaras, roziu myletojos Tikiuosi galiu prisijungti i jusu gretas Nesu niekad auginusi roziu, tad manau tikrai prireiks jusu patarimu Praeitais metais nusipirkom namuka, tai 3 pasodintos rozes jau buvo. Isroviau mase senu krumu ir prisodinau roziu.
Mano roziu sarasiukas:
"Bella Rose"
"Queen Elisabeth"
"Thor Heyerdahl"
"Morten Korch"
"Parole"
"Rainy Day"
"Augusta Louise"
"Ingrid Bergmann"
"Nostalgie"
Angliskos rozes:
"Heritage"
"Brother Cadfael"
Vijokline:
"New Dawn"
Mano roziu sarasiukas:
"Bella Rose"
"Queen Elisabeth"
"Thor Heyerdahl"
"Morten Korch"
"Parole"
"Rainy Day"
"Augusta Louise"
"Ingrid Bergmann"
"Nostalgie"
Angliskos rozes:
"Heritage"
"Brother Cadfael"
Vijokline:
"New Dawn"
o kur pirkot...man yra nematytų pavadinimų...
As gyvenu Norvegijoje Nors is mano pirktu roziu, norvegiska yra tik viena Thor Heyerdahl roze.
QUOTE(Tosk @ 2015 07 24, 09:23)
As gyvenu Norvegijoje Nors is mano pirktu roziu, norvegiska yra tik viena Thor Heyerdahl roze.
a , aišku...Bet kaip įdomu...pasirodo yra norvegiškų veislių...einu pastudijuot , kas per rožytė
QUOTE(laurutexxxx @ 2015 07 23, 13:13)
Dar kartą dedu savo "Nina weibull" : Gal kas galį pavadinimą pasakyti? Taip tikėjausi nusipirkti nina weibull o čia, kad pražydo, ir dar geltonai.... bent jau spalva galėjo atitkti, net neplanavau geltonų rožių pirkti
Gal čia Garden Princess, aš pirkau tokią iš Maximos, ant pakelio buvo parašyta, norėjau geltonos. O pražydo oranžinė su tamsiai rožiniais krašteliais - Alinka arba Redgold rožytė.
Dėkui pas padėjo atrasti pavadinimą geltonos rožės Visgi manau, kad tai Garden Princess, nes viduryje kai praskleidi, matosi tie kuokeliai BEt gali būti ir Gloria Dei, nes antras pražydęs žiedas visi labiau rausvais pakraštėliais pasirodė na ką, turės du pavadinimus
QUOTE(diuni @ 2015 07 24, 07:28)
a , aišku...Bet kaip įdomu...pasirodo yra norvegiškų veislių...einu pastudijuot , kas per rožytė
tYra.. namo gryzusi galesiu nupaveiksluoti
QUOTE(Tosk @ 2015 07 24, 10:42)
įdomu bus pamatyt...googlas nieko tokio net nerado...
Sveiki norėjau paklausti kaip yra dauginamos rožės? Nes labai norėčiau praplėsti rožių veisles pas save sodė kai galėsiu nufotografuosiu ir pasirodysiu kokį krūmelį turiu
QUOTE(laurutexxxx @ 2015 07 24, 09:23)
Dėkui pas padėjo atrasti pavadinimą geltonos rožės Visgi manau, kad tai Garden Princess, nes viduryje kai praskleidi, matosi tie kuokeliai BEt gali būti ir Gloria Dei, nes antras pražydęs žiedas visi labiau rausvais pakraštėliais pasirodė na ką, turės du pavadinimus
Man nepanašu į Glorią Dei. Auginau ją, pradžioje pražysta geltonai, po to žiedlapiai tolygiai vos parausvėja. Čia greičiausiai bus Garden Princess Rožytė labai graži, nors ir neplanuota Mano maximinės "Ninos Weibull" abi skirtingos. Geltonai pražydusia nesidžiaugiu, nes žiedai išblunka ir labai greit peržydi. Viena gera savybė, kad nespygliuota O antraja džiaugiuosi, žiedai tamsiai raudoni, panaši į Ingrid Bergman, bet dar tamsesnė. Graži. Ninos Weibull ieškosiu pas augintojus. Planuoju sodinti prie pergolės dvi vijoklines rožes. Norėčiau, kad būtų atsparios šalčiui ir ligoms, žydėtų gausiai ir pakartotinai bei būtų augi. Nusižiūrėjau Sympatie. Kokia Jūsų nuomonė apie ją, gal kas auginate? O gal patartumėte kokią kitą dar geresnę? Flamentanz turiu, tad norėčiau kitokios