Įkraunama...
Įkraunama...

Rožės - 15

QUOTE(b.kite @ 2015 07 08, 07:48)
mano First Lady ale antramete pirkta rudeni is sibirkos, tai jau trecius metus gyvena, bet su ziedais vos koki 20 -25 cm nuo zemes atsiplese.. tikiuos kita met bus geresnis vaizdelis.
noreciau kad metra pasiektu..

Tai ir mano panašaus ūgio.
Kas auginate Superexcelsa. Ar ji pas mus pasiekia bent 2 m ūgį? Maniškė nori būti besidriekianti. Nusibodo ją kelti ir raišioti.
Atsakyti
Sveikos rožių mylėtojos smile.gif Truputį pradingusi buvau, bet dabar vėl čia pasivaidensiu smile.gif
Karambole Lion's Rose nuostabi jau dabar, o kai įsižydės tai iš vis atsigrožėti negalėsi smile.gif
Trolėmole, Alchymist koks gražus bigsmile.gif Man patinka, kad jis tankus ir neišsikerojęs, kaip kad Barok' as pas mane.
Gal kas norės dar rožių, tai rašau ką šiuo metu atsivežė į savo prekybos aikšteles Olisevičiai. Iš Kordes turi gal visą Parfuma floribuda seriją: Herzogin Christiana, Madame Anisette, Constanze Mozart, Rosengräfin Marie Henriette, Aprikola, Athena, Sunny Sky (ši Hampton Flower Showbuvo labai gerai įvertinta), Jacques Cartier, Souvenir de Baden-Baden, Ilse Krohn superior, Out of Rosenheim, Novalis, Jasmina, Beverly, Pomponella, Zaide, Valencia, Solero, Souvenir de Louis Amade.
Aš nusipirkau Rosengräfin Marie Henriette, ryt važiuosiu dar į Sibirką kelių angliškų.
Atsakyti
Dalele, o kaip planuojat rožyną, kur sodinat, gal galit pasidalinti foto arba bent patarimais žalioms jų augintojoms bigsmile.gif ?
Atsakyti
QUOTE(Lyžuka @ 2015 07 10, 13:45)
Dalele, o kaip planuojat rožyną, kur sodinat, gal galit pasidalinti foto arba bent patarimais žalioms jų augintojoms  bigsmile.gif ?

Mano rožynas jau senai susodintas, tik yra kelios vietos kur pasimirė kelios rožės. Tai į tas vietas "sodinu" rožes nuo pavasario. Vis neradau baltos ar rausvos AH, floribundinės ar krūminės rožės senovinio tipo žiedais. Kitur angliškos reikėjo, tai į "Sibirką" tik šiandien prisiruošiau važiuoti doh.gif
O su rožyno planavimu yra iš ties nemažai darbo, jie nori susodinti rožes taip, kad nereikėtų po to iškasinėti. Kabai svarbu yra aukščiai ir pločiai. Taip pat manau senovines rožes vis tik reikia derinti su senovinėmis, nes jos tiri kažką bendro. O visas kitas suderinti yra daug paprasčiau. Jei nėra daug vietos senovinių rožių nepatarčiau sodinti, vis tik jos užauga didelės. Dabar tikrai yra didžiulis rožių pasirinkimas, tad jau nesunku išsirinkti absoliučiai sveikas, gražais žiedais rožes smile.gif .
Atsakyti
Prasau pagalbos verysad.gif rozes auga jau ne pirmus metus toje vietoje, bet pirma kart susiduriau su tokia liga. Nupurskiau su Score, bet pagerejimo nesimato. Gal ka galit patart? Kirpt iki saknu ir leist is naujo augt?
Papildyta:
Dar pora nuotraukeliu. Vaizdas kraupus...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo iingutte: 11 liepos 2015 - 14:50
Tai lapų dėmėtligė. Reikia rožes nupurkšti fungicidais skirtais būtent nuo lapų dėmėtligės. Score apsaugo augalus nuo miltligės, todėl ir nepadėjo. Didžiausias fungicidų pasirinkimas yra Lytagroje. Kitur nelabai ką rimto ir galima surasti g.gif

Prieš savaitę buvau Hampton'o gėlių parodoje. Nuostabi paroda smile.gif Čia įkeliu nuorodą būtent rožių ekspozicijos. Visa paroda buvo po atviru dangumi, tik rožės ir pardavimui skirti augalai buvo paviljonuose. Bet jie tokio dydžio, kad įėjus nė galo nesimatė.
My Webpage
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Dalelė: 11 liepos 2015 - 17:57
QUOTE(Dalelė @ 2015 07 11, 19:57)
Prieš savaitę buvau Hampton'o gėlių parodoje. Nuostabi paroda  smile.gif Čia įkeliu nuorodą būtent rožių ekspozicijos. Visa paroda buvo po atviru dangumi, tik rožės ir pardavimui skirti augalai buvo paviljonuose. Bet jie tokio dydžio, kad įėjus nė galo nesimatė.
My Webpage

bigsmile.gif swoon.gif wub.gif
Jergau, kaip gražu swoon.gif wub.gif
Atsakyti
QUOTE(Dalelė @ 2015 07 11, 17:57)
Tai lapų dėmėtligė. Reikia rožes nupurkšti fungicidais skirtais būtent nuo lapų dėmėtligės. Score apsaugo augalus nuo miltligės, todėl ir nepadėjo. Didžiausias fungicidų pasirinkimas yra Lytagroje. Kitur nelabai ką rimto ir galima surasti  g.gif
Prieš savaitę buvau Hampton'o gėlių parodoje. Nuostabi paroda  smile.gif Čia įkeliu nuorodą būtent rožių ekspozicijos. Visa paroda buvo po atviru dangumi, tik rožės ir pardavimui skirti augalai buvo paviljonuose. Bet jie tokio dydžio, kad įėjus nė galo nesimatė.
My Webpage

Dalele, kokiais būtent fungicidais patartumėte nupurkšti nuo lapų dėmėtligės? Aš purkškiau ir Topu, ir Score profilaktiškai. Bijau, kad neišvengsim dėmėtligės, nes kiekvienais metais daugiau ar mažiau pasireiškia.
Paroda iš tiesų nuostabi wub.gif Rožių gražumas bigsmile.gif
Atsakyti
Nežinau kur tik rasti, bet gal "Efector", "Fastac" padėtų. Bet jei jų nerasi tai yra naujas fungicidas "Signum". Gali čia pažiūrėti, kas dar siūloma nuo lapų dėmėtumo:
My Webpage
Atsakyti
Ačiū Dalele už vaizdus, labai labai gražu wub.gif
Atsakyti
QUOTE(Dalelė @ 2015 07 11, 17:57)

My Webpage

tikrai dieviska bigsmile.gif specialiai i paroda vaziavot ar tiesiog prie progos pasitaike uzsukti?
Atsakyti
Važiavome su drauge būtent į parodą. O prie parodos dar pridėjome kelias dienas, kad apsilankytume Gordon Ramsay restoraną ir patį Londoną. O tai vis Londoną aplankydavau dalimis g.gif
Paroda paliko labai didelį įspūdį. Čelsio parodą neišėjo aplankyti, bet ši yra ne ką blogesnė, tik mažiau išreklamuota. Be to, šioje parodoje prekiaujama augalais thumbup.gif
Atsakyti