Įkraunama...
Įkraunama...

Rožės - 15

QUOTE(ire123 @ 2015 07 03, 16:14)
Turėtų būti Veilchenblau.

bigsmile.gif Kokia sena rožė.. https://en.wikipedia.org/wiki/Rosa_'Veilchenblau'
Gali užaugti iki 10 metrų blink.gif bigsmile.gif cool.gif

-----
Pražydo mano Muzikantai. Pirmas žiedas vos ne delno didumo bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(zuikis5 @ 2015 07 03, 14:22)
Žiūrint kokias.... mažesnėms, jaunesnėms užpilu kartą savaitėj, jei labai sausa. Didelių senesnių krūmų nelaistau  schmoll.gif  Bet žemė pas mane sunkoka, o jei smėlis - gal ir gerai palaistyt  g.gif

Pas mane juodzemyjee auga, atrodo pradziuna ir laistau kasdien smile.gif
Atsakyti
QUOTE(AJIRA @ 2015 07 03, 19:10)
Pas mane juodzemyjee auga, atrodo pradziuna ir laistau kasdien smile.gif

Kažkaip man užsifiksavę, kad rožes ir raganę reikia laistyti retai, bet kai jau lieji, tai gausiai. Pas mane rožes auga tarp namo sienos ir šulinio, viršutinis 30 cm puri miško žemė, greitai išdžiūva. Bet giliau molis. Tai matyt jos jau molyje šaknis suleidę, nes tas viršutinis sluoksnis sausutėlis, o rožėm nepanašu, kad drėgmės trūktų. Užvakar liejau antrą kartą šią vasarą. Supyliau po 10 litrų laistytuvą kiekvienam iš 4 krūmų, ir dar pora laistytuvų raganei. O liejau todėl, kad šalia augančios japoninės lanksvos lapai ir žiedai nukeipo. Rožės gal dar būtų ir lietaus sulaukę, ale kad jau šlangą tempiau, tai paliejau viską.
Atsakyti
QUOTE(baltimore @ 2015 07 03, 06:07)

ir paskutinis klausimas,man siandienai labai aktualus...turiu tokiu roziu,kuriu nori tureti mano gimines ir artimieji,taip pat jie turi roziu,kuriu as noriu isigyti,bet nezinau kur rasti pirkti,nes jos be pavadinimo,tad nusprendziau pabandyti pasidauginti...ar kas bandete ir kaip?...zinau, kad galima auginukais,ar iskiepijimu...nieko nesu bandziusi,tik padovanotas siltnamyje buvau i bulve ikisusi,tai pernai daug bulviu suvesejo jame iki pazastu,o rozes nei vienos:)
ikeliu foto keliu ziedeliu laukiniu ersketroziu krumo,kuriu visa pakele priaugusi...jau perzydejo,tik keli ziedai liko,tad gal galima ir poskiepiams juos isbandyti...

Aš bandysiu nesumedėjusiais auginiais padauginti savo norimas tris rožes. Pagal tai, kiek paskaičiau internete, tai dvi gerai dauginasi šiuo būdu, o dėl knirps pažiūrėsiu.

Detalų aprašymą radau čia, kovo 23 d. tokia ilga žinutė. Šiandien jau supyliau žemes į 9 vazonėlius ir priliejau. Kitą savaitę užpilsiu tą viršutinį sluoksnį. Ūglius jau nusižiūrėjau. Tai jei niekas nesutrukdys, liepos apie vidurį bandysiu tuos ūgliukus susmeigti ir laukti įsišaknijimo.
Atsakyti
QUOTE(pagyvenus @ 2015 07 04, 00:13)
Kažkaip man užsifiksavę, kad rožes ir raganę reikia laistyti retai, bet kai jau lieji, tai gausiai. Pas mane rožes auga tarp namo sienos ir šulinio, viršutinis 30 cm puri miško žemė, greitai išdžiūva. Bet giliau molis. Tai matyt jos jau molyje šaknis suleidę, nes tas viršutinis sluoksnis sausutėlis, o rožėm nepanašu, kad drėgmės trūktų. Užvakar liejau antrą kartą šią vasarą. Supyliau po 10 litrų laistytuvą kiekvienam iš 4 krūmų, ir dar pora laistytuvų raganei. O liejau todėl, kad šalia augančios japoninės lanksvos lapai ir žiedai nukeipo. Rožės gal dar būtų ir lietaus sulaukę, ale kad jau šlangą tempiau, tai paliejau viską.

O kaip retai laistot , nu ir maniau, kad blogai kad kasdien laistau , nors pas mane po juodzemio smelis, idomu kaip giliai rozes leidzia saknis cool.gif

Ir labai idomu kaip pavyks padauginti rozes 4u.gif
Atsakyti
user posted image
Atsakyti
Kasmet pasidauginu po kelias veisles iš auginių. Kai kurios jau žydėjo, žiemoja normaliai. Net pirmamečiai auginukai gerai uždangstyti peržiemoja.. AH turėjau kelias veisles iš puokščių užsiveisus, užpernykštė žiema su -20 be sniego dangos jas pribaigė. Bet kadangi jos buvo skirtos auginti šiltnamiuose, tai labai nesisieloju.
Atsakyti
QUOTE(silvija72 @ 2015 07 04, 20:04)

wub.gif
Atsakyti
Su gražia švente sveikinu rožių mylėtojas ir puoselėtojas ! Dalinuosi ir savomis user posted image.

Gal galėtumėt padėti : kas tai ir kaip gydyti (jei reikia)? user posted image

Būčiau labai dėkinga!
Atsakyti
Labukas lithuania.gif
Silvija, Spurga, gražuolės rožės wub.gif wub.gif

Antrametė First Lady clap.gif
user posted image

Pastella jau išbluko
user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Para: 06 liepos 2015 - 20:55
QUOTE(Para @ 2015 07 06, 21:53)