Įkraunama...
Įkraunama...

Rožės - 15

ir as perskaiciusi nei vienos banano zieves nebemetu lauk smile.gif visas palepinu ir pamaitinu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Vobla @ 2015 07 01, 08:21)
giliai  nesikasu- tik tiek, kad vos po zeme pakist. nesinori po saknimis rozems knibinetis... idealu butu pakisti po mulcu, bet pas mane siemet rozes nemulciuotos...

Ačiū mirksiukas.gif , gyveni ir mokaisi bigsmile.gif
Atsakyti
gal kas turi parduoti Ritausmos, gal kam prisidauginusi yra.. suprantu, kad ne dabar, bet rudeniop nupirkčiau
Atsakyti
QUOTE(sssmmm2002 @ 2015 06 30, 17:00)
Jei sodinot į naują žemę, kurioje neaugo rožės, tai tada lieka iškasti ir žiūrėti, kas su jomis negerai. Jei žemėje nieko nerasčiau, tai aš jūsų vietoje iškasčiau vieną duobę 50cm pločio ir tiek pat gylio, pripilčiau naujos žemęs ir pasodinčiau iš Sibirkos naują rožę. Jos bent dvimetės - turėtų geriau įsikabinti  4u.gif

bet taip nesinori iskasinet schmoll.gif dar palauksiu, jei padetis nesikeis, ka gi busiu priversta aciuks.gif
Atsakyti
QUOTE(Vobla @ 2015 07 01, 09:21)
giliai  nesikasu- tik tiek, kad vos po zeme pakist. nesinori po saknimis rozems knibinetis... idealu butu pakisti po mulcu, bet pas mane siemet rozes nemulciuotos...

bigsmile.gif O būtinai banano žievę, kokio ananaso ar obuolio netinka? g.gif
Įdomu "mokslinis" pagrindimas, nes logiškai mąstant, banano žievė tai ta pati organika, mulčo dalis, maistelis sliekui.. aišku, kad augalams patinka tokie dalykai. O kodėl būtent banano ir tik rožei? biggrin.gif

Mano diedulis vantos lapus po pirties trupina aplink mano raganes ir hortenziją bigsmile.gif Iš esmės tai tas pat ax.gif

----
Muzikantai ilgai stovėję jau bando skleistis, tai tie pirmi pumpurai tokie nedailūs, bet vis tiek labai žavūs. Levandos jau žydi, o rožės ne mano sode unsure.gif
Erškėčiai dar pumpuruose biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Vobla @ 2015 06 30, 21:07)
Noriu padekot kazkuriai( nebepamenu blush2.gif ) is cia besilankanciu uz patarima pakasinet po rozemis bananu zieves. Jos tikrai del to kraustos is proto! Atsigavo net visai nuskureles, kuriu jau beveik lauke kompostine...

drinks_cheers.gif isbandziau tikrai ir as bananu zieves thumbup.gif
Papildyta:
QUOTE(Adeliutė @ 2015 07 01, 00:39)
Gal vis gi pertreset  g.gif  Ypac jei dar gerai nesutvirteje. Arba tiesiog buvo silpni daigai,  su neissivysciusiomis saknimis. Dar gali buti per daznas laistymas, uzmirkusi zeme.

galejo buti kad pertresiau drinks_cheers.gif ir ka dabar daryti g.gif laistau irgi daznai, jei saule kasdien, nes isdziuna zeme
Papildyta:
QUOTE(zuikis5 @ 2015 07 01, 08:43)
Vakare išgirdau "dainuojantį", o tada pamačiau ir urvus....  doh.gif

reiks ir man paklausyt vakarais biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(AJIRA @ 2015 07 01, 11:45)
Papildyta:

galejo buti kad pertresiau drinks_cheers.gif ir ka dabar daryti g.gif laistau irgi daznai, jei saule kasdien, nes isdziuna zeme

Sunku pasakyti, kas joms.. saulės pakanka? Šalia takelio, namo, komunikacijų nėra? pašalti šaknys negalėjo šalia betoninio tako?
Dar spėjimas: per daug trąšų gavo?
Arba: jos lyg labai arti viena kitos, gal nebeišsitenka? unsure.gif 4u.gif

Vėl bananų žievės bigsmile.gif Kodėl bananų?
Atsakyti
QUOTE(AJIRA @ 2015 07 01, 11:47)
Papildyta:

reiks ir man paklausyt vakarais biggrin.gif

kad dabar jau kaži ar ką beišgirsit... baigėsi jų "dainų" sezonas, dabar gal perisi prieauglis... blink.gif bet jei po šaknim gerai pasikasė - tai juodą savo darbą ir padarė...

o bananų žieves aš irgi pakišu po mulču ar plonu žemės sluoksniu rožėms, bet labiau iš pavasario, kai pradeda augti. Man irgi atrodo, kad joms patinka smile.gif o dėl to mokslinio paaiškinimo - tai nebūtinas jis man biggrin.gif patinka joms matyt bananai ir tiek, skonio reikalas tongue.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo zuikis5: 01 liepos 2015 - 10:31
QUOTE(zuikis5 @ 2015 07 01, 11:21)
kad dabar jau kaži ar ką beišgirsit... baigėsi jų "dainų" sezonas, dabar gal perisi prieauglis...  blink.gif bet jei po šaknim gerai pasikasė - tai juodą savo darbą ir padarė...

o bananų žieves aš irgi pakišu po mulču ar plonu žemės sluoksniu rožėms, bet labiau iš pavasario, kai pradeda augti. Man irgi atrodo, kad joms patinka  smile.gif o dėl to mokslinio paaiškinimo - tai nebūtinas jis man  biggrin.gif  patinka joms matyt bananai ir tiek, skonio reikalas  tongue.gif

tai ka dabar man laukti kitu metu dainavimo sezono biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(AJIRA @ 2015 07 01, 12:40)
tai ka dabar man laukti kitu metu dainavimo sezono biggrin.gif

manau, jei turėtumėt - tai pastebėtumėt.... urvai būtų išrausti darže, skylės kur į paviršių išlindę, daigai nudžiūvę.... doh.gif
Gal su kurmiais draugaujat, ir kurklių neturit. O pas mus kurmiai visiems buvo baisūs priešai, tai dabar galim džiaugtis pasekmėm... verysad.gif
Atsakyti
Nežinau kiek čia tiesos, apie tuos kurmius ir kurklius, bet pas mus jie puikiai sutaria, taip sakant užtenka abejiems visko doh.gif , o kas lieka nepereita šitų tai dar rupužės urvus perkasa
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Lyžuka: 01 liepos 2015 - 10:54
QUOTE(tyli upė @ 2015 07 01, 09:40)
O būtinai banano žievę,
Įdomu "mokslinis" pagrindimas,

koks cia dar mokslinis pagrindimas bananas yra kalio saltinis, kas labai reikalinga rozems..
manau ir kitiems augalams kur reikalingas sis elementas tinkama trasa.
tai nemokama, organinė trasa.
vistiek ja ismestum, o dabar dar kazkas juom pasinaudoja smile.gif
Atsakyti