Įkraunama...
Įkraunama...

Rožės - 15

Bet esu skaičius, kad pataria pilti mineraliniu trašų, tik jas užberti plonu žemių sluoksniu, kad šaknys nesiliestų g.gif
Atsakyti
QUOTE(Lyžuka @ 2015 06 30, 13:18)
Bet esu skaičius, kad pataria pilti mineraliniu trašų, tik jas užberti plonu žemių sluoksniu, kad šaknys nesiliestų  g.gif

Aš nepilu, nes žemėje iš parduotuvės jau pakanka visko vieniems metams. Paklausiau dėl to, kad gal nudegino trąšomis šaknis . rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(sssmmm2002 @ 2015 06 30, 15:16)
Jeigu nenušalo, rožė buvo su normaliomis šaknimis, tai žemėje kažkas negerai  g.gif  Sodinot į naują žemę? Sodinant nebėrėte mineralinių trąšų į duobę? Buvo prieš tai kitos rožės toje pačioje vietoje? Gal perlaikėt vandenyje prieš sodinant?

Pas mane dvi neauga, bet žinau kodėl... Viena per arti prie kitos senesnės rožės pasodinta - teks perkelti, o kita persodinant neteko daug smulkių šaknų, tai ir neauga.

sodinau ne i nauja zeme, cia rozes visada augo, bet prastai augo, tai pries penkis metus pakeitem juodzemi, bet vistiek nieko gero ir pagerinu kompastu, mineralinem trasom tresiau, o vandeni tai isvis nelaikiau pries sodinant. Bet kazkas joms yra cool.gif
Papildyta:
QUOTE(sssmmm2002 @ 2015 06 30, 15:24)
Aš nepilu, nes žemėje iš parduotuvės jau pakanka visko vieniems metams. Paklausiau dėl to, kad gal nudegino trąšomis šaknis .  rolleyes.gif

As irgi i duobe trasu nepyliau, tik ant virsaus pabarstydavau arba laistydavau istirpintomis
Atsakyti
QUOTE(AJIRA @ 2015 06 30, 13:34)
sodinau ne i nauja zeme, cia rozes visada augo, bet prastai augo, tai pries penkis metus pakeitem juodzemi, bet vistiek nieko gero ir pagerinu kompastu, mineralinem trasom tresiau, o vandeni tai isvis nelaikiau pries sodinant. Bet kazkas joms yra cool.gif

Jei rožės prieš tai augo toje pačioje vietoje reikia keisti žemę sodinant naujas, nes žemė sugadinta ir naujos rožės toje vietoje skurs.
Atsakyti
QUOTE(sssmmm2002 @ 2015 06 30, 15:42)
Jei rožės prieš tai augo toje pačioje vietoje reikia keisti žemę sodinant naujas, nes žemė sugadinta ir naujos rožės toje vietoje skurs.

Pries kelis metus pakeiciau juodzemi, bet kaip neaugo taip neauga rozes verysad.gif turbut ne zemeje esme, bet kame nezinau g.gif
Atsakyti
QUOTE(AJIRA @ 2015 06 30, 14:41)
Pries kelis metus pakeiciau juodzemi, bet kaip neaugo taip neauga rozes verysad.gif turbut ne zemeje esme, bet kame nezinau g.gif

Jei sodinot į naują žemę, kurioje neaugo rožės, tai tada lieka iškasti ir žiūrėti, kas su jomis negerai. Jei žemėje nieko nerasčiau, tai aš jūsų vietoje iškasčiau vieną duobę 50cm pločio ir tiek pat gylio, pripilčiau naujos žemęs ir pasodinčiau iš Sibirkos naują rožę. Jos bent dvimetės - turėtų geriau įsikabinti 4u.gif
Atsakyti
Noriu padekot kazkuriai( nebepamenu blush2.gif ) is cia besilankanciu uz patarima pakasinet po rozemis bananu zieves. Jos tikrai del to kraustos is proto! Atsigavo net visai nuskureles, kuriu jau beveik lauke kompostine...
Atsakyti
QUOTE(Vobla @ 2015 06 30, 21:07)
Noriu padekot kazkuriai( nebepamenu blush2.gif ) is cia besilankanciu uz patarima pakasinet po rozemis bananu zieves. Jos tikrai del to kraustos is proto! Atsigavo net visai nuskureles, kuriu jau beveik lauke kompostine...

Reikes pirkt bananu, nors ir uogu dabar sezonas soduose doh.gif . Turiu taip pat viena nenorincia augt ax.gif
Atsakyti
QUOTE(AJIRA @ 2015 06 30, 15:41)

Gal vis gi pertreset g.gif Ypac jei dar gerai nesutvirteje. Arba tiesiog buvo silpni daigai, su neissivysciusiomis saknimis. Dar gali buti per daznas laistymas, uzmirkusi zeme.
Atsakyti
QUOTE(Vobla @ 2015 06 30, 21:07)

kokiam gylį pakasat tas žieves?
Atsakyti
QUOTE(Lyžuka @ 2015 07 01, 07:17)
kokiam gylį pakasat tas žieves?

giliai nesikasu- tik tiek, kad vos po zeme pakist. nesinori po saknimis rozems knibinetis... idealu butu pakisti po mulcu, bet pas mane siemet rozes nemulciuotos...
Atsakyti
QUOTE(Lyžuka @ 2015 06 30, 15:03)
okaip patikrinot? Atkaset šaknis?

Vakare išgirdau "dainuojantį", o tada pamačiau ir urvus.... doh.gif
Atsakyti