Įkraunama...
Įkraunama...

Paleo, primal mityba

QUOTE(mėnulis @ 2015 07 01, 13:58)
JustDi, o kiek laiko jus valgote sitaip, be grudu ir cukraus, ir kiek laiko jums artritas? Nesiejote is pradziu to su mityba?

Didziaja dali savo gyvenimo nevalgiau grudiniu ir bulviu, isskyrus retkarciais namine rugine duona (kai gryztu i Lietuva), cukraus nevalgau jau irgi kokius 5-6 metus. Vaikystej buvau cukrine, paskui pradejau riboti kol beveik neliko visai, neskaitant kiek gaunu is laktozes, darzoviu ar dar ko, ko nezinau. Artrita diagnozavo pernai. As aplamai nesieju nieko su niekuo, neanalizuoju, tiesiog taip yra. Skauda, geriu vaistus, jei galiu kenteti negeriu.

QUOTE(meskina @ 2015 07 01, 15:01)
taip, be grūdų (išskyrus retkarčiais ruginė duona be cukraus ir saldi bulvė gan dažnai) ir cukraus gyvenu jau virš 2 metų. Visgi išlindo sąnarių uždegimas. Sieju tai su psichosomatika ar pan. Jei nieko prieš, paklausiu dar - JustDi, ar tenka gerti imunitetą slopinančius vaistus?

Geriu priesuzdegiminius su nuskausminimu ir antidepresantus. Cia viskas ka man gydytoja israse. Savo nuoziura nieko nevartoju, net nesidomiu. Tiesiog nesureiksminu to, gyvenimas eina toliau.
Nu va pasigooglinau kas yra tie imuniteta slopinantys vaistai, tai ir yra tie patys priesuzdegiminiai, kuriuos as geriu. Tuomet butu atsakymas - taip as juos geriu, bet ne pastoviai, tik esant paumejimui.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo JustDi: 01 liepos 2015 - 16:32
QUOTE(Pintikė @ 2015 07 01, 13:37)
Sveikos paleolietės  smile.gif

Sveika prisijungusi:)

QUOTE(poison @ 2015 07 01, 13:52)
Laba diena. Mes kartu su vyru Whole30 esam trečia diena.

Gera pradzia:) Tau reikes ne mazomis porcijomis lesioti, o normaliai valgyti ir ne 5 kartus dienoje. Jei vyras viska valge ir yra kudas, ko gero pas ji atsparumas insulinui - nieko gero. Jei maitinsis paleo ir dar fiziskai padirbes raumenukais, bus grazios vyriskos figuros:)
pasigooglink paleo man, nerandu dabar tu paleo berniku:)
Atsakyti
Kaip prisiauginti svorio ir raumenų su paleo smile.gif
Atsakyti
Labas rytas ,

Labai aciu uz nuorodas apie sporta.

Siaip as nesu megeja. Bandziau ziema joga . Pora pirmu treniruociu suzavejo, bet paskui lankiau tik is uzsisipyrimo , bet visai nepatiko sportuoti. Neisivaziavau ir energijos daugiau neatsirasdavo sad.gif Prasikankinadavu per treniruote, o paskui visa diena pavargus.

Dabar, kai draugauju su Paleo , tikiuosi mano kunas kitaip reaguos i sporta. Vakar pasiemiau vyro hantelius (5kg) ir pabandziau biski pamakaluoti kazka . Na ir ka -man patiko;) Labiausiai todel, kad iskart siek tiek susitrauke pilvukas . Jega !
As esu rasiusi,kad man svoris lyg ir krenta , bet vaizdas nesikeicia. Gal gi tie hanteliai bus iseitis .
Nidulia, skaiciau ta straipsni apie mitochondrijas , labai idomu su ta energija , bet surasyta sudetingai , as mazai ka ten supratau ;( bet vsitik ikvepia ieskotis to tinkamo man sporto. Noretusi rasti treneri,kuris butu gidas sioje srityje, o jei dar butu paleo isvis super butu. Gal gali. Ka rekoneduot?
Eisiu dar i rekomenduota tema sportas namie. Pradziai gal ir to uztektu .

Savaitgali buvome Kaune - seminare pas Roka. Buvo super - pradedant nuostabia vieta -jezuitu gimnazija KAuno senamiestyje , mokykla nauja, auditorijos irengtis labai moderniai. Paskaitos buvo kaitaliojamos su fizine veikla , taigi laikas prabego labai greitai . juokavom , kad Rokas ne tik papasakojo , ka valgyti , bet ir kaip susimedzioti pamoke( mokemes saudyti su blowgun) kaip kokius indenus .
Paskaitos buvo nemokamos, gaila ,kad tiek mazai zmoniu pasinaudojo sia galimybe.

Atsakyti
labas :0
QUOTE(jolitamaria @ 2015 07 02, 10:39)
Labas rytas ,

Labai aciu uz nuorodas apie sporta.

Siaip as nesu megeja. Bandziau ziema joga . Pora pirmu treniruociu suzavejo, bet paskui lankiau tik is uzsisipyrimo , bet visai nepatiko sportuoti. Neisivaziavau ir energijos daugiau neatsirasdavo sad.gif Prasikankinadavu per treniruote, o paskui visa diena pavargus.

Dabar, kai draugauju su Paleo , tikiuosi mano kunas kitaip reaguos i sporta. Vakar pasiemiau vyro hantelius (5kg) ir pabandziau biski pamakaluoti kazka . Na ir ka -man patiko;) Labiausiai  todel, kad iskart siek tiek  susitrauke pilvukas . Jega !
As esu rasiusi,kad man svoris lyg ir krenta , bet vaizdas nesikeicia. Gal gi tie hanteliai bus  iseitis .
Nidulia, skaiciau ta straipsni apie mitochondrijas , labai idomu su ta energija , bet surasyta sudetingai , as mazai ka ten supratau  ;(  bet vsitik ikvepia ieskotis to tinkamo man sporto. Noretusi rasti treneri,kuris butu gidas sioje srityje, o jei dar butu paleo isvis super butu. Gal gali. Ka rekoneduot?
Eisiu dar i rekomenduota tema sportas namie. Pradziai gal ir  to uztektu .

Savaitgali buvome Kaune - seminare pas Roka. Buvo super - pradedant nuostabia vieta -jezuitu gimnazija KAuno senamiestyje , mokykla nauja, auditorijos irengtis labai moderniai. Paskaitos buvo kaitaliojamos su fizine veikla , taigi laikas prabego labai greitai . juokavom , kad Rokas ne tik papasakojo , ka valgyti , bet ir kaip susimedzioti pamoke( mokemes saudyti su blowgun) kaip kokius indenus .
Paskaitos buvo nemokamos, gaila ,kad tiek mazai zmoniu pasinaudojo sia galimybe.

gaila,kad nepasidalinote informacija sad.gif gyvenu Kaune,apie Roką girdėjusi iš šios temos,būčiau tikrai sudalyvavusi sad.gif
o kas dėl sporto,tai turbūt reikia atrasti kas tinka ir patinka,juk sportas gali būti ne tik joga ar hanteliukai smile.gif
aš irgi anksčiau mėnesį ištverdavau ir mesdavau,o va,prieš 2 metus užsibrėžusi mesti svorį nuėjau į sporto klubą ir nepaleidžiu jau beveik 2 metus jo,bet ten daug veiklos-ir treniruoklių salė ,ir grupinės treniruotės įvairiems skoniams,ir baseinas smile.gif
dabar dar bėgiojimu užsikrėčiau,bet turbūt tik vasarai,dar linijinius šokius lankau,juk irgi judesys smile.gif dar dviračio noriu,dar riedučių ,dar..dar...dar... biggrin.gif

man fantazija senka su tuo whole,atrodo,kaip būtų paprasta,jei bent varškė meniu atsirastų sad.gif
Atsakyti
QUOTE(jolitamaria @ 2015 07 02, 11:39)
Nidulia, skaiciau ta straipsni apie mitochondrijas , labai idomu su ta energija , bet surasyta sudetingai , as mazai ka ten supratau  ;(  bet vsitik ikvepia ieskotis to tinkamo man sporto. Noretusi rasti treneri,kuris butu gidas sioje srityje, o jei dar butu paleo isvis super butu. Gal gali. Ka rekoneduot?
Eisiu dar i rekomenduota tema sportas namie. Pradziai gal ir  to uztektu .

Kad nezinau tokiu treneriu. O ka joga? Tai tik atsipalaidavimas, o reikia nors pora raumenu grupiu nuvarginti maksimaliai, tik tada energija gaminsis. Kad ir su vyro ganteliukais. Pilnas youtube pratimu. Padaryk kelis pratimus po 12/15 kartu 3 priejimus ir jau raumenys bus pavarginti. Pritupimus gali daryti, kol leskos degs is nuovargio ar kedutes pozoje pabuti, pamatysi, kaip raumenukai dreba ir nuovargio. O Rokas nerode savo firminiu pratimu, kurie uzima labia mazai laiko, bet nuvargina raumenukus kaip reikalas? Nebutina sporto saleje dusintis pora valandu. Kad nuvarginti kelias raumenu grupes, pakanka namie su svarmenimis gerai pavaryti koki 10 minuciu ar su pritupimais pavaryti, itupstais.

QUOTE(Pintikė @ 2015 07 02, 15:29)
labas :0

gaila,kad nepasidalinote informacija sad.gif gyvenu Kaune,apie Roką girdėjusi iš šios temos,būčiau tikrai sudalyvavusi sad.gif
dabar dar bėgiojimu užsikrėčiau,bet turbūt tik vasarai,dar linijinius šokius lankau,juk irgi judesys smile.gif dar dviračio noriu,dar riedučių ,dar..dar...dar...  biggrin.gif

man fantazija senka su tuo whole,atrodo,kaip būtų paprasta,jei bent varškė meniu atsirastų sad.gif

Apie seminara Kaune buvo kalbeta temoje ne karta. prazioplinai:)
Begiojimas ne pats geriausias dalykas - apkrauna sanarius, o ir sirdziai near gerai. Zymiai geriau yra greitas ejimas/zingsniavimas.
O ko senka fantazija? Neziurek I maista kaip I malonumu saltini, ziurek I ji tik kaip I kura, kurio reikia isimesti, kad gyventum toliau ir turetum jegu:) Nors ir man pradzioje buvo sunkoka, vis sukau galva, kaip cia ivairiau ir skaniau pagaminti. Dabar pofik tos mandrybes, kad tik greiciau ir paprasciau.
Atsakyti
labas
o kur perkat Ghee sviestą? unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Lapė... @ 2015 07 02, 16:53)
labas
o kur perkat Ghee sviestą?  unsure.gif

Darausi pati,nes pirkt brangu.Nes sita sumele pataupau kokoso aliejuj.
O pirkti jo yra eko pirk,sveiki produktai,livvin
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo juste10: 02 liepos 2015 - 20:15
QUOTE(Lapė... @ 2015 07 02, 16:53)
labas
o kur perkat Ghee sviestą?  unsure.gif

As perku maximoje lenkiska, geltonuose plastikiniuose kibireliuose. Man jo labia ilgam pakanka. Dar neaisku kas brngiau. Pirktas kibirelis ar pacios pasigamintas.
Papildyta:
QUOTE(juste10 @ 2015 07 02, 21:13)
Darausi pati,nes pirkt brangu.Nes sita sumele pataupau kokoso aliejuj.
O pirkti jo yra eko pirk,sveiki produktai,livvin

Tas angliskas is liv in, eko produktu - labia brangus, dvigubai brangesnis nei lenkiskas. Nemanau, kad jis kazkuom geresnis.
Atsakyti
QUOTE(Nidulia @ 2015 07 02, 14:43)

Begiojimas ne pats geriausias dalykas - apkrauna sanarius, o ir sirdziai near gerai. Zymiai geriau yra greitas ejimas/zingsniavimas.
O ko senka fantazija? Neziurek I maista kaip I malonumu saltini, ziurek I ji tik kaip I kura, kurio reikia isimesti, kad gyventum toliau ir turetum jegu:) Nors ir man pradzioje buvo sunkoka, vis sukau galva, kaip cia ivairiau ir skaniau pagaminti. Dabar pofik tos mandrybes, kad tik greiciau ir paprasciau.

na,kad labai jau ginčinasi dėl to bėgiojimo,sako,jei teisinga technika ir avalyne bėgioji-nekenkia sąnariams,širdis irgi turi gauti kardio krūvį,bet atatinkamai pagal apskaičiavimus,žinoma,tam reikalingas pulsomatis,bet aš greitai nebėgioju,vos risnoju

Kadangi žuvies nemėgstu,beveik nevalgau,na,kartą per mėn.tai belieka tik kiaušai ,mėsa ir daržovės.Valgant 3 kartus viskas ribota,atsibosta,na,bet ne amžiams,įsivesiu kada nors pieno produktus-bus jėga smile.gif
Atsakyti
Jei risnoji, tai gerai, svarbu nelekti greitai ilgu distanciju. Galima sprinta pavaryti. Lekti kiek kojos nesa, tarsi nuo velnio ir tik tiek, kiek pakanka tam jegu. Gausis ne er ilgiausia distancija, bet is visu jegu. Va ir bus pavarginti raumenukai ir sirdis gaus darbelio.
Jei sporto saleje, tai as tik ant elipsiniu slidziu einu. Ant begiojimo takelio niekada nelekiau.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Nidulia: 02 liepos 2015 - 22:30
aciu
reiks maximoj paieskot
su gamyba man prastai
Atsakyti