Įkraunama...
Įkraunama...

Paleo, primal mityba

QUOTE(Nidulia @ 2015 06 30, 19:49)
Siandien darbe viena jauna moteris labai atsargiai manes paklause, ka as valgau, kad tokia liekna. Turbut tikejosi isgirsti, kad tik zoleles ir vandeni. Kai pasakiau ka valgau, ji akis ispute. Tada kiek smulkiau papasakojau ir paminejau, kad pasidometu paleo. Pasakiau kiek sveikatos bedu atsikraciau, tad tikrai susidomejo, nes ji, nors jauna, jai tik 30, bet turi sveikatos bedeliu. O dar ir vaikuciu susilaukti nori, nes kol kas ju neturi.
Siandien kepiau ant zariju mesa ir desreles, dvejomis partijomis. Matyt per mazai zariju pasidariau, nes mesa normaliai gavosi, o desreles labai jau paleo gavosi  lotuliukas.gif Siaip, ne mano darbas ant zariju kepti, ale siandien ankstokai parvaziavau, tai gi norejau palepinti seimyna:)

Gera darba padarei thumbup.gif Bet itariu, niekada stora ir nebuvai g.gif Nei su paleo, nei be jo.
Atsakyti
QUOTE(JustDi @ 2015 06 30, 20:21)
Labuka 4u.gif Mano vestuvines vaises dabar iskilo skaudziu spuogu pavidalu ant smakro ir dar pusleline ant lupos doh.gif Ir dar durne siandien arbuzo uzsimaniau, tai pavariau, bet dabar jau viskas, atgal i teisinga kelia, nes ir pilva sopa. Nu durna as durna doh.gif Rytoj zuvis suplanuota vakarienei, ryte po darbo kiausiniai, dabar reiks kokios savaites kol viskas nugis. Karsta pas mus gal ryt isnesiu savo balta kuna pasvilint i pajury, o gal ir kiemo pakaks.

Net ir toj knygoj, "Viskas prasideda nuo maisto" autoriai sako, kad maistas yra kaip socialinis saitas ar kuria socialini rysi. Ar kazkaip panasiai. Ir sako, patys kartais kazko suvalgo. Bet neteigia, kad tai sveika. Manau galima kartais suvalgyt ir pamirst. Kazka ijungt, kad negrauzt tas suvalgytas maistas.
Atsakyti
QUOTE(mėnulis @ 2015 07 01, 06:24)
Net ir toj knygoj, "Viskas prasideda nuo maisto" autoriai sako, kad maistas yra kaip socialinis saitas ar kuria socialini rysi. Ar kazkaip panasiai. Ir sako, patys kartais kazko suvalgo. Bet neteigia, kad tai sveika. Manau galima kartais suvalgyt ir pamirst. Kazka ijungt, kad negrauzt tas suvalgytas maistas.

Sako sveikstantys alkoholikai, uzgere negali "ramiai" gert, sazine grauzia, cia turbut panasiai, suvoki samoningai visa riesa apie slamstmaisti, ie nebeina jo ramiai valgyt. Ramia sirdim ziuriu i parduotuvinius tortus, sausainius, saldainius ir pan. Nes turiu lakia fantazija, issivaizduoju kaip hidrinti riebalai, lueka mano kune.
Atsakyti
QUOTE(Nidulia @ 2015 06 30, 21:34)
JustDi, nieko tu ne durna  Visiems pasitaiko smile.gif Pajuryje ir as pasivartyciau, o kieme pasideginti visai nesinori, slepiuosi nuo saules.

Aš ir šeštadienį valgiau savo keptą medaus tortą, vaiko gimtadienis buvo, bet vėliau supratau, kad buvo didžiulė klaida, pilvą skaudėjo, viduriavau dvi dienas
Atsakyti
[quote=Raselėuogelė,2015 06 18, 14:23]

[quote=mėnulis,2015 07 01, 07:09]
Gera darba padarei thumbup.gif Bet itariu, niekada stora ir nebuvai g.gif Nei su paleo, nei be jo.
[/quote]

Kai buvau vaikas ir paaugle, buvau ziauriai nevalgi, tad visada buvau per liesa, tiesiog sakalys. Po to jau normalia, tokia kaip dabar, net po gimdymo sveriau tiek, kiek dabar. Bet pradedant paleo manes jau netenkino mano apimtys. Antsvorio neturejau, bet 70 kg manes niekaip netenkino, kazkokia karve sau atrodziau.
kustucius, as nuo pirktiniu ledu suviduriavau. Net pasigaminau granatu arbatos, bet negeriau, nes tai buvo vienkartinis apsi.... Kaip jautriai reaguoja organizmas I slamsta, kuomet issivales, nieko sau.
Atsakyti
Sveiki, seku paleo temą, JustDi, esat rašiusi, jog jums diagnozuotas RA. Deja, bet ir aš susirgau šita bjaurybe, poliartritu, nors dar neaišku, ar reumatoidas, ar infekcinis sąnarių uždegimas. Juk čia baisi liga... Ar yra produktų, kurių griežtai atsisakot dėl šios ligos, paleo rėmuose aišku, skaičiau, kad esat keto adapted, ar kaip ten. Kaip į tai reaguoja jūsų liga? Ar palankiai žiūrit į pieno produktus, kiaušinius, riešutus?
Atsakyti
meskina, svarbiausia atsisakyti cukraus visomis formomis ir grudiniu. Tikrai padesite savo sanariams.
Atsakyti
Labuka 4u.gif

QUOTE(mėnulis @ 2015 07 01, 05:24)

Tai nesigrauziu as tik tie spuogai bjaurus ir skaudus, dar pilvas streikuoja. Sazine mano rami.

QUOTE(meskina @ 2015 07 01, 09:20)
Sveiki, seku paleo temą, JustDi, esat rašiusi, jog jums diagnozuotas RA. Deja, bet ir aš susirgau šita bjaurybe, poliartritu, nors dar neaišku, ar reumatoidas, ar infekcinis sąnarių uždegimas. Juk čia baisi liga... Ar yra produktų, kurių griežtai atsisakot dėl šios ligos, paleo rėmuose aišku, skaičiau, kad esat keto adapted, ar kaip ten. Kaip į tai reaguoja jūsų liga? Ar palankiai žiūrit į pieno produktus, kiaušinius, riešutus?

Tas uzdegiminis artritas niekur nesides. Pagal tai, ka as valgau pas mane jo isvis neturetu buti, bet yra. Man rodos, kai keto valgau, skauda maziau, bet nedrysciau gincytis, nes vaistu nuo skausmo reikia daznai. Nekokia as cia patareja, nesigydau as Paleo, tiesiog man skanu, tinka, patinka. Valgau kiausiniu gan daug, riesutu retai labai, grietinele visada i kava pilu, kartais valgau varske ir suri. Pieno kefyro pasuku negeriu, sviesta naudoju ir paprasta ir ghee. Dar pasikartosiu, as cia ne rodiklis, tiesiog valgau, tai, kas man skanu.
Manau, svarbiausia cukraus ir glitimo atsisakyti, dar skaiciau, kad zelatinas padeda sustipreti sanariams, bet nezinau tiksliai.
Atsakyti
Sveikos paleolietės smile.gif
Seku šią temą jau beveik 2 metus,laikiausi gan griežtai gerą pusmetį,gal daugiau,o paskui pradėjau ,,slidinėti".Kadangi ir svorio dar užilikusio nemažai yra ir sveikata vėl pradėjo streikuoti,per 2 metus neesu nei vienos tabletės išgėrusi,o dabar nebeišlendu iš peršalimų ,sinusitų,antibų kursas,po jų seka pienligė ir t.t. užburtas ratas...tai gi...pakalbinau neseniai Nidulią,pakvietė jungtis prie temos smile.gif startuoju šiandien su Whole..kiek dienų nežinau,nes labai mėgstu varškę,grietinę,sviestą,jokių blogumų nuo jų neatseku,alergijų ,bėrimų nebūna,bet bandysiu kažkiek pratempti be jų.Kiek žinau ,kiek skaičiau ,tai ir candidai negalima visų tų laktozių ir kitokių-...ozių smile.gif
Atsakyti
Laba diena. Mes kartu su vyru Whole30 esam trečia diena. Kolkas sekasi šauniai, tik sudėtingiau sugalvoti ką valgyti, kad neatsibostų ir būtų skanu. Aš pradėjau šią mitybą, nes noriu šiek tiek sulieknėti ir gal mane nuolat varginantis Herpesas dings iš mano gyvenimo. Vyras pradėjo dėl sveikatos problemų, nes labai didelis kraujo spaudimas o ir padidėjęs cukraus kiekis kraujyje. Aš maitindavausi mažomis porcijomis, tačiau mėgdavau miltinius patiekalus. Vyras valgė viską iš eilės nežmoniškomis porcijomis, tačiau yra labai kūdas. Nenorėtume, kad dar sulieknėtų. Įdomu kaip baigsis mėnuo, pranešiu mirksiukas.gif . Sėkmės visoms 4u.gif .
Atsakyti
JustDi, o kiek laiko jus valgote sitaip, be grudu ir cukraus, ir kiek laiko jums artritas? Nesiejote is pradziu to su mityba?
Atsakyti
taip, be grūdų (išskyrus retkarčiais ruginė duona be cukraus ir saldi bulvė gan dažnai) ir cukraus gyvenu jau virš 2 metų. Visgi išlindo sąnarių uždegimas. Sieju tai su psichosomatika ar pan. Jei nieko prieš, paklausiu dar - JustDi, ar tenka gerti imunitetą slopinančius vaistus?
Atsakyti