Įkraunama...
Įkraunama...

Paleo, primal mityba

QUOTE(mėnulis @ 2015 06 30, 08:55)
Tai pameluokit, kad vaiku gydytojas uzdraude vartoti angliavandenius. Miltus ir cukru, del kokiu pvz dantu emalio problemu.

Gudriai gudriai thumbup.gif ka nors prikurpsiu panasaus. Dekui uz ideja
Atsakyti
QUOTE(t@msiaplauke @ 2015 06 30, 10:07)
Gudriai gudriai thumbup.gif ka nors prikurpsiu panasaus. Dekui uz ideja

Aš pasakiau labai gražiai, jei maitinsit mano vaikus saldumynais, jie susirgs cukralige, suveikė labai gerai
Atsakyti
QUOTE(t@msiaplauke @ 2015 06 30, 09:31)
Kaip jums sekasi su artimaisiais? :

Del tevu, tai sunkus atvejis, bet del vaiku maitinimu saldumynais, tai pasakyciau grieztai, kad patys valgykite ka norite, bet anuku neserkite miltais ir saldumais. Nes gaunasi, kad namie maitinate teisingai, diegiate gerus iprocius, o seneliai viska apvercia aukstyn kojom, tai kaip tam vaikui po to zinoti, kad gerai, o kas ne?
Mano anyta iki siol megeja atnesti mums kokiu saldainiuku ar pyrago gabaleli, nors 100 kartu sakiau, kad mes sito nevalgome ir nenesiokite mums tu saldumynu. Vistiek ateina ir karts nuo karto atnesa "lauktuviu". Aisku, vyras mielai ir suvalgo tas "lauktuves" Nu ir ka tu jai padarysi?
Atsakyti
Pas mane situacija identiška :-( uošvienė pavadino kvaile, prisigalvoji čia visko, kai perspėjau vaiko nemaitinti visu tuo š...o vaikas tiesiog veržiasi ten , nes viskas galima....aš taip pat nesu griežtai visko uždraudusi, viskas su saiku, tiek kiek galiu kontroliuoti. Pasekmės, vaikas grįžta hiperaktyvus, irzlus, verkia dėl bet ko...nesusikalbu, pabertas. Bet čia tik artimieji..., o kai su sergančiu psoriaziniu artritu vyru nesusikalbu, tai čia jau tragedija.....vistiek smaližiauja, laikas nuo laiko pareina su maišais bulkučių doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Nidulia @ 2015 06 30, 11:21)
Del tevu, tai sunkus atvejis, bet del vaiku maitinimu saldumynais, tai pasakyciau grieztai, kad patys valgykite ka norite, bet anuku neserkite miltais ir saldumais. Nes gaunasi, kad namie maitinate teisingai, diegiate gerus iprocius, o seneliai viska apvercia aukstyn kojom, tai kaip tam vaikui po to zinoti, kad gerai, o kas ne?
Mano anyta iki siol megeja atnesti mums kokiu saldainiuku ar pyrago gabaleli, nors 100 kartu sakiau, kad mes sito nevalgome ir nenesiokite mums tu saldumynu. Vistiek ateina ir karts nuo karto atnesa "lauktuviu". Aisku, vyras mielai ir suvalgo tas "lauktuves" Nu ir ka tu jai padarysi?

Negi išmesi lotuliukas.gif
Papildyta:
QUOTE(Puk @ 2015 06 30, 11:33)
Pas mane situacija identiška :-( uošvienė pavadino kvaile, prisigalvoji čia visko, kai perspėjau vaiko nemaitinti visu tuo š...o vaikas tiesiog veržiasi ten , nes viskas galima....aš taip pat nesu griežtai visko uždraudusi, viskas su saiku, tiek kiek galiu kontroliuoti. Pasekmės, vaikas grįžta hiperaktyvus,  irzlus, verkia dėl bet ko...nesusikalbu, pabertas. Bet čia tik artimieji..., o kai su sergančiu psoriaziniu artritu vyru nesusikalbu, tai čia jau tragedija.....vistiek smaližiauja, laikas nuo laiko pareina su maišais bulkučių doh.gif

Tarp kitko, jei gerai pamenu, knygoj Kviečių pilvas kaip tik rašoma, kad artritas yra del glitimo netoleravimo pasekmiu, kazkaip taip. As neseniai buvau vienam susitikime, ten buvo vyras, ir storas, ir ji migde, apsnudes vaiksciojo, prase kavos. As jau mintyse galvoju sau, kad akurat kaip is knygos tos personazas. Paskui papasakojo, kad pietum valge meduoliu su koka kola. Nu as sakau, kad labai toj koloj daug cukraus. Tai jis sake, kad cukraus zmogui biski reikia smile.gif Paskui dar suzinojau, kad nieko sunkiai negali nest, nes ji kamuoja artritas. Ir daktaras uzdraude. (Bet kazkodel tas daktaras meduoliu su kola tai neuzdraude sad.gif ) O dar veliau, kai pasiskunde, kad kazko sirdi taip skauda, tai vos nepasiuliau jam tos knygos atsiust. Bet susilaikiau kazko. O gal reikejo. Bet gal nereikejo. Nemanau, kad patiketu.
Atsakyti
Čia kaip mano dėdė visiems liepia gerti peroksidą su sodą ir būsit visą gyvenimą sveiki ir tiek visiems aiškina, įrodinėja savo tiesas, bet aišku, didžioji dauguma tai į jį žiūri kaip į kvanktelėjusį, bet yra daug tokių, kurie bandė, tik nepajutę nieko stebuklingo - nutraukė tokį gydymą. Mano tėvas gėrė peroksidą ir pradėjo sąnarius mausti, net naktimis keldavosi iš skausmo, nustojo gerti ir nustojo skaudėti biggrin.gif
Taip ir mes su savo mėsgaliais daug kam atrodom trenktos biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(mėnulis @ 2015 06 30, 13:42)
Negi išmesi  lotuliukas.gif
Papildyta:

Tau juokas, o mane tai nervuoja tokios lauktuves doh.gif
Atsakyti
Gaminu sunui datuliu sapdainius su kokoso aliejumi, ir kokoso drozlem, tai alpsta kaip skanu. Namuose pokyciai kardinalus visiems tiko, jeigu anksciau kasdien arba pyragas, arba saldainiai, ar ledai, tai dabar tik savaitgali gauna, ir dazniausiai mano gamybos, tokie sveikuoliski desertai biggrin.gif is leidziamu produktu. O seneliai kisa, sakau riesutu geriau vaikui nupirkit, ar viena saldumyna, bet kokybiska, o ne daug ir visko, yra net apsivemes, nuo pertekliaus blink.gif kiek kiso. Paskutini kart kai atveze man ji su pakeliu cipsu, liepiau kartu valgyt bigsmile.gif valge susiraukus, nes nemegsta ju labai.
Pagrasinti gresianciomis ligomis nesigauna, jie pilnam neigime, ir rimtai nesuvokia gresianciu pavoju. Matyt teks pasakyt, kad turi koki sutrikima...
Ach kaip gera, lyg akmuo nuo sirdies, daugiau neturiu kas mane suprastu blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(mėnulis @ 2015 06 30, 12:42)
Negi išmesi  lotuliukas.gif
Papildyta:

Tarp kitko, jei gerai pamenu, knygoj Kviečių pilvas kaip tik rašoma, kad artritas yra del glitimo netoleravimo pasekmiu, kazkaip taip. As neseniai buvau vienam susitikime, ten buvo vyras, ir storas, ir ji migde, apsnudes vaiksciojo, prase kavos. As jau mintyse galvoju sau, kad akurat kaip is knygos tos personazas. Paskui papasakojo, kad pietum valge meduoliu su koka kola. Nu as sakau, kad labai toj koloj daug cukraus. Tai jis sake, kad cukraus zmogui biski reikia smile.gif Paskui dar suzinojau, kad nieko sunkiai negali nest, nes ji kamuoja artritas. Ir daktaras uzdraude. (Bet kazkodel tas daktaras meduoliu su kola tai neuzdraude sad.gif  ) O dar veliau, kai pasiskunde, kad kazko sirdi taip skauda, tai vos nepasiuliau jam tos knygos atsiust. Bet susilaikiau kazko. O gal reikejo. Bet gal nereikejo. Nemanau, kad patiketu.

oj, tokiu kaip iavardinot zmoniu - milijonas aplink mus.

viena mano kolege nevalgo NIEKO, isskyrus miltinius ir saldainius.
nei darzoviu, nei vaisiu, nei mesos- tik vista, bet ir tai tik picoje. labai megsta bulkas, bandeles, tortus, saldainius, tuos ciulpiamus kaip sualegrazas eda.
turi problemu su skrandziu, jos oda ne tik ant veido isberta didziausiais spuogais- randais jau susidarusiais. jau nekalbu apie jos figura...

ir ka- ir nieko smile.gif
Atsakyti
Siandien darbe viena jauna moteris labai atsargiai manes paklause, ka as valgau, kad tokia liekna. Turbut tikejosi isgirsti, kad tik zoleles ir vandeni. Kai pasakiau ka valgau, ji akis ispute. Tada kiek smulkiau papasakojau ir paminejau, kad pasidometu paleo. Pasakiau kiek sveikatos bedu atsikraciau, tad tikrai susidomejo, nes ji, nors jauna, jai tik 30, bet turi sveikatos bedeliu. O dar ir vaikuciu susilaukti nori, nes kol kas ju neturi.
Siandien kepiau ant zariju mesa ir desreles, dvejomis partijomis. Matyt per mazai zariju pasidariau, nes mesa normaliai gavosi, o desreles labai jau paleo gavosi lotuliukas.gif Siaip, ne mano darbas ant zariju kepti, ale siandien ankstokai parvaziavau, tai gi norejau palepinti seimyna:)
Atsakyti
Labuka 4u.gif Mano vestuvines vaises dabar iskilo skaudziu spuogu pavidalu ant smakro ir dar pusleline ant lupos doh.gif Ir dar durne siandien arbuzo uzsimaniau, tai pavariau, bet dabar jau viskas, atgal i teisinga kelia, nes ir pilva sopa. Nu durna as durna doh.gif Rytoj zuvis suplanuota vakarienei, ryte po darbo kiausiniai, dabar reiks kokios savaites kol viskas nugis. Karsta pas mus gal ryt isnesiu savo balta kuna pasvilint i pajury, o gal ir kiemo pakaks.
Atsakyti
JustDi, nieko tu ne durna Visiems pasitaiko smile.gif Pajuryje ir as pasivartyciau, o kieme pasideginti visai nesinori, slepiuosi nuo saules.
Atsakyti