Įkraunama...
Įkraunama...

Paleo, primal mityba

QUOTE(Puk @ 2015 06 29, 17:30)
Sveikos, esu prijaučianti Paleo  4u.gif  griežtai nesilaikau, bet mano mityboje nėra kruopų, bulvių, grūdų jau seniai, tik labai retais atvejais nuklystu. Vakar pietums valgiau vištos krūtinėlę troškintą grietinėje, o vakare - po ilgo laiko- avižinių dribsnių košė su braškėmis doh.gif Buvo skanu  bigsmile.gif Naktį net du kartus ėjau į WC šlapintis, o ryte atsibudau sutinusiomis rankomis unsure.gif  niežėjo pusę dienos rankos riešą. Tai galvoju, čia baltymo per daug buvo ar netoleravimas avižų g.gif

Baltymo juk ir anksčiau valgei? O avižas po ilgo laiko? Statyčiau už avižas. Arba braškes.
Atsakyti
QUOTE(Puk @ 2015 06 29, 18:30)
- avižinių dribsnių košė su braškėmis doh.gif Buvo skanu  bigsmile.gif Naktį net du kartus ėjau į WC šlapintis, o ryte atsibudau sutinusiomis rankomis unsure.gif  niežėjo pusę dienos rankos riešą. Tai galvoju, čia baltymo per daug buvo ar netoleravimas avižų g.gif

arba sualerginai I braskes, arba, po ilgo nevalgymo, glitimui reakcija.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Nidulia: 29 birželio 2015 - 18:29
Avizu glitimas tinkamas ir celiakija sergantiems.
Atsakyti
Braškes kertu jau pusę mėnesio, nieko panašaus, jas atmetu. Vištiena taip pat valgoma, pati auginu ax.gif lieka avižiniai, bet ten dar kažkoks baltymas, nebūtinai gliutenas, nes pas jas jo visai mažai. Mano mama pastebėjo, kad nuo avižinių dribsnių jai niežti antakius ir kyla kraujo spaudimas, bet ji naudoja produktus su gliutenu ir nieko.
Atsakyti
Nu tai neliesk daugiau tu avizu:)
Atsakyti
QUOTE(Nidulia @ 2015 06 29, 20:22)
Nu tai  neliesk daugiau tu avizu:)

Pamėginsiu dar kartą, kad įsitikinti lotuliukas.gif
Nu nemėgstu aš jų, nebėda mirksiukas.gif
Kiek skaitinėju apie Paleo, tai aš taip maždaug seniai maitinuosi,nes visi tiek produktai, kuriuos ir draudžia ši mityba, man tiesiog neskanūs. Visi iš manęs juokdavosi,kad valgau viską be duonos, nu man taip skaniau, o nuo bulvinių patiekalų net pykina pagalvojus, bulkutės - purto. Džiaugiuosi, kad mano organizmas anksčiau pasakė, ko jam reikia, nei kokia liga prikibo..... smile.gif O vat su namiškiais turiu vargo, baisiai, ir ligos kamuoja, o man nepasiduoda doh.gif
Atsakyti
as taip su kvieciais pasitikrinau, kai jau issigydziau visas bedas biggrin.gif Nu ir gavau vel per galva:)
Gaila, kad namiskiu nepalenki savo pusen.
Atsakyti
Kaip jums sekasi su artimaisiais? Nes mano tevai mane jau senai laiko beprote del maisto. Nusivyliau labai, kai pranesiau dziugia zinia, jog turiu kur kaimisku kiausu nupirkt, o jie sako koks skirtumas, gerai ir parduotuviniai, blyn negi nepajaute skirtumo kai daviau paragaut, negi "stresinis" kiausas gali but kaip kaimiskas verysad.gif Butu man vienodai, bet turi visokiu ligu jie, ir mano vaikus is kelio veda x3 angliavandeniai dienoj + seneliu meiles irodymas (saldainiai, sausainiai, cipsai, ir pan.) nu kartais nieko butu, bet kalnai visko. Neleist vaiko... negaliu, myli lb senelius. Tai kariauju dabar, kazkiek pagerejo situacija, bet jie nesupranta kam to reikia doh.gif juk blynukai jega (kasdien). Mastau gal kokia knyga netycia numest, kuri butu besipriesinantiems priimtinesne? Nenoriu priverst ju maitintis kaip as, bet bent jau, kad turetu suvokima apie cukrus, miltus, chemija maiste... Labai liudna kai pati suvokiu baisumus visus, o mano artimieji farsiruoja save tuo meslu kasdien verysad.gif
Atsakyti
O jus jiems nieko nesakykit. As nk nesakau, bet jei galima nebeimu tu visu saldainiu, arba suslepiu ir suvalgo per ilga laika. Man svarbiau, kad pasmus dabar maziau viso sito s... nors mano vyras ir vaikai ir ne paleo. Bet as pvz bandau viska su protu ir sau ir jiems. Tarkim norim blynu - valgom. Bet is avizu miltu, ir labai retai.
Atsakyti
Apskritai, dziaugiuosi, kad radau jusu tema, gera paskaityti protingu zmoniu, ismintingus pamastymus. Nes mano aplinkoje visi valgo vien tik slamsta.
Papildyta:
QUOTE(mėnulis @ 2015 06 30, 08:35)
O jus jiems nieko nesakykit. As nk nesakau, bet jei galima nebeimu tu visu saldainiu, arba suslepiu ir suvalgo per ilga laika. Man svarbiau, kad pasmus dabar maziau viso sito s... nors mano vyras ir vaikai ir ne paleo. Bet as pvz bandau viska su protu ir sau ir jiems. Tarkim norim blynu - valgom. Bet is avizu miltu, ir labai retai.

As analogiskai stengiuosi, beda, kad mano vyresnelis labai daznai buna pas senelius, tai stengiuos riboti apsilankymus doh.gif
Atsakyti
Nieko tikrai jokiu budu nereikia verst.
Atsakyti
QUOTE(t@msiaplauke @ 2015 06 30, 08:38)
Apskritai, dziaugiuosi, kad radau jusu tema, gera paskaityti protingu zmoniu, ismintingus pamastymus. Nes mano aplinkoje visi valgo vien tik slamsta.
Papildyta:
As analogiskai stengiuosi, beda, kad mano vyresnelis labai daznai buna pas senelius, tai stengiuos riboti apsilankymus doh.gif

Tai pameluokit, kad vaiku gydytojas uzdraude vartoti angliavandenius. Miltus ir cukru, del kokiu pvz dantu emalio problemu.
Atsakyti