Įkraunama...
Įkraunama...

Paleo, primal mityba

QUOTE(-sky- @ 2015 06 28, 08:34)

1. Uzsiauginau Kiprietiskame molyje lietuvisku agurkeliu. Neklauskit - diziuojuosi savimi belekaip. bet zuderejo jie man taip, kad nespejam valgyti. Noreciau pasiraugti, ne ziemai (nes neturim ziemos biggrin.gif), o va tu svieziai raugtu agurkeliu... mmmm... tik va pagal musu gimines recepta tai reikia tam raugui azuolo ir juoduju serbentu lapu, o nei tu nei tu pas mus nerasta. Gal kas gali pasidalinti aptikrintu lengvai ragtu agurkeliu receptu??? buciau lb dekinga smile.gif))

Sky, gali pabandyti pasidaryti "malasolnikų", pas mus gal prieš kokius 1-2 metus taip raugtų agurkėlių mada prasidėjo, dabar visos bendradarbės praktiškai tik taip ir daro. Esmė tame, kad jie rauginami sausai, ne vandenyje ir priešingai nei anie - neperrūgsta, jei laiku nesuvalgai, o visada lieka tokie patys. Na, tai tiesiog labai lengvas ir paprastas variantas, pabandykit gal patiks ir jums. Į maišelį (geriau storesnį ar kokius 2-3 maišelius jei plonesni) dedu 1 kg nuplautų, nusausintų ir nupjautais galais agurkų, šaukštą druskos ir česnako kelias skilteles, čia jau pagal skonį. Nors recepte nėra, bet aš dar dedu krapų. Viską tame maišelyje pakratai ir guldai į šaldytuvą, kad agurkėliai turėtų kuo didesnę plokštumą, t.y. butų vienu sluoksniu, nors nebūtinai. Aišku, maišelį reikia užrišti ar kitaip sandariau užtvirtinti, kad neišbėgtų skystis, galima tiesiog palikti tuščią galą ir užlenkti. Atsiradus viduje skysčio, galima maišelį apversti, bet agurkus valgau jau sekančią dieną. Man patinka, kad jie tokie lengvai įrūgę ir netgi vienas nuo kito šiek tiek skiriasi - vienas šiek tiek sūresnis, kitas mažiau. Aš šiemet jau pora reisų pasidariau ir patogu, nes jokių lapų nereikia. Pabandykit ir parašyk ar patiko 4u.gif
Atsakyti
-sky-, smagu, kad laikaisi gerai:)
As kaip Jole, darau malasolkas, kad kita diena galima butu valgyti. I trilitri stiklaini sumetu isilgai per puse supjaustytus agurkelius, druska, krapai su stagarais, resbentu lapai (nebutina) ir uzpili uzvirusiu, bet pravesintu kazkiek vandeniu (vanduo turi buti karstokas). Kita diena malasolkos superines:)
Atsakyti
Sveikos, siandien girdejau per radija laida "Mes moterys", ir mokslininke kuri nors visai ne apie mityba kalbejo, bet apie genus, paveldimuma sake, kad siaurieciai yra daug didesni uz pietiecius daugumoje del mitybos - nes visa baltymu kieki gauna is gyvulinio maisto. Tai kunas del to geriau auga biggrin.gif Nes nu tikrai, anksciau galvojau, kodel ties suomiai svedai tokie dideli. Vyrai taip gerai nuauge smile.gif
Atsakyti
DAMOS! Sirdingai dekoju uz jusu patarimus 4u.gif 4u.gif

Reiskia taip : crockpota 3,5 litru isigysiu tikiuosi ryt poryt, reikia nusigauti iki tasko B. Jei pasiklysiu instrukcijos kreipsiuosi vel smile.gif

O agurku pavariau dviem budais po nedideli kieki - su vandeniu ir be vandens. RYt pranesiu kaip cia mums gavosi be visu tu lapu, tik krapu, cesnako, pipiriukas ir druska. Jau dabar seile varva biggrin.gif Nu iki rytojaus iskentesiu smile.gif

Menuli, o per ta laida nesake nuo ko peitieciu ruros taip gerai auga? Nes nu pietieciu moteru tipine figura tai tokia, em... klubai kaip darzine smile.gif Ir grazu vyram, tikrai grazu, cia dailylentes tikrai nera nr 1 smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo -sky-: 28 birželio 2015 - 20:41
QUOTE(mėnulis @ 2015 06 28, 21:25)
Sveikos, siandien girdejau per radija laida "Mes moterys", ir mokslininke kuri nors visai ne apie mityba kalbejo, bet apie genus, paveldimuma sake, kad siaurieciai yra daug didesni uz pietiecius daugumoje del mitybos - nes visa baltymu kieki gauna is gyvulinio maisto. Tai kunas del to geriau auga biggrin.gif Nes nu tikrai, anksciau galvojau, kodel ties suomiai svedai tokie dideli. Vyrai taip gerai nuauge smile.gif

Tai kodel tada sakoma valgyk koses, kad uzaugtum didelis? biggrin.gif biggrin.gif

As jau geriau didesny uzpakaly tureciau, negu didely pilva biggrin.gif biggrin.gif

Sveika, -sky-, smagu, kad uzsuki pasilabint ir kad puikiai sekas 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Egless @ 2015 06 29, 10:06)

As jau geriau didesny uzpakaly tureciau, negu didely pilva biggrin.gif  biggrin.gif

drinks_cheers.gif Amžinas vargas - subinės nėra, o pilvas, regis, ir nuo pagalvojimo apie maistą auga smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Jolė*** @ 2015 06 29, 11:08)
drinks_cheers.gif  Amžinas vargas - subinės nėra, o pilvas, regis, ir nuo pagalvojimo apie maistą auga smile.gif

drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif O dar kai peciai siauri ir klubu nera, tai nieko daugiau ir nesimato doh.gif biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(-sky- @ 2015 06 28, 20:39)
DAMOS! Sirdingai dekoju uz jusu patarimus  4u.gif  4u.gif

Reiskia taip : crockpota 3,5 litru isigysiu tikiuosi ryt poryt, reikia nusigauti iki tasko B. Jei pasiklysiu instrukcijos kreipsiuosi vel smile.gif

O agurku pavariau dviem budais po nedideli kieki -  su vandeniu ir be vandens. RYt pranesiu kaip cia mums gavosi be visu tu lapu, tik krapu, cesnako, pipiriukas ir druska.  Jau dabar seile varva biggrin.gif Nu iki rytojaus iskentesiu smile.gif
Menuli, o per ta laida nesake nuo ko peitieciu ruros taip gerai auga?  Nes nu pietieciu moteru tipine figura tai tokia, em... klubai kaip darzine smile.gif  Ir grazu vyram, tikrai grazu, cia dailylentes tikrai nera nr 1 smile.gif

Ne visa laida girdejau. Bet sake, kad jei proteviai kente bada, tais yra daug didesne tikimybe, kad proanukiai veliau bus nutuke, kunas linkes kaupti riebala pasidaro tada biggrin.gif
Sakot nera dailylentes nr 1? Visada maniau priesingai, bo musu dailylentes kai nuvaziuoja ten i pietus, buna pietieciams nr vienas. Ir tikrai nemazai demesio gatvej sulaukia. biggrin.gif p.s. ten apie ugi kalbejo, o ne ape uzpakalio dydi. biggrin.gif Tarp kitko, jei didelis zmogus, mazesne tikimybe, kad buna nutukes g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mėnulis: 29 birželio 2015 - 12:49
Sveikos merginos,

įveikiau aš irgi savo whole30 programą. Dabar bus tik paleo su pieno produktais.
Pokyčiai:
1. svoris, nors nukrito ir nedaug 2,5 kg, bet ant manęs labai matosi, manęs tai nelabai džiugina, visai man nepatinka kai S dydžio rūbai per dideli....
2. Atsirado daugiau energijos (nors jos ir taip turėdavau), dabar dar daugiau.
3. Anksčiau eidavau miegoti su vištom, o dabar 23 val. man. dar knygas norisi skaityti biggrin.gif
4. Pastebėjau jūsų minėtą faktą, kad ir man nuo migdolų traukią mėšlungį, nors juos kaip tik valgiau kaip magnio šaltinį.
5. Pradžioje programos buvo spuogų ir dantys apsinešę, dabar jau viskas gerai.
6. Dar pastebėjau, kad žarnynas veikia dar geriau.
7. Vis negaliu atsižiūrėti į veidrodį į plokščią pilvuką wub.gif ax.gif

Morališkai bandau prisiversti sportuoti, bet kol kas sportuoju tik mintimis. Visas sportas einu po 2 km į darbą arba pėstute, arba dviračiu....
Atsakyti
Gumbine, smagu skaityti:) Reikia sportuko dar, nors pora raumenu grupiu gerai nuvarginti, nes tik dirbancio raumens skaidulos naikina streso padarinius.
Apacioje yra video su pratimais energijai gaminti ir mitochondrijoms pavarineti. Kol nejau I sporto sale, siuos dariau. Ir dabar, net sporto saleje darau ta greita ranku sukima (mitochondrijoms akryvuoti). Perziureje suprasite apie ka as kalbu. Ir paskaitykite straipsniuka.
http://www.homosanit...niu_aktyvavimas
Tai ypac turetu buti aktualu toms, kkurios neturi energijos.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Nidulia: 29 birželio 2015 - 15:25
QUOTE(Nidulia @ 2015 06 29, 16:09)
Gumbine, smagu skaityti:) Reikia sportuko dar, nors pora raumenu grupiu gerai nuvarginti, nes tik dirbancio raumens skaidulos naikina streso padarinius.
Apacioje yra video su pratimais energijai gaminti ir mitochondrijoms pavarineti. Kol nejau I sporto sale, siuos dariau. Ir dabar, net sporto saleje darau ta greita ranku sukima (mitochondrijoms akryvuoti). Perziureje suprasite apie ka as kalbu. Ir paskaitykite straipsniuka.
http://www.homosanit...niu_aktyvavimas
Tai ypac turetu buti aktualu toms, kkurios neturi energijos.

pratimukai thumbup.gif thumbup.gif ypač ryte tinkami arba po įtempto protinio darbo.

Ai, vakar buvau pas latvius žuvies degustacijoje ir mano dideliam nusivylimui praktiškai man nebuvo ką valgyti, nors žuvies gal buvo 7 ar 8 rūšys unsure.gif Žuvis miltuose, žuvis kepta sluoksniuotoje tešloja, žuvis kepta apvoliota tarkuotose bulvėse ir pan... tai tiko vos kelios rūšys ir nereali žuvienė. O taip jau tikėjausi žuvies privalgyti..... ax.gif
Atsakyti
Sveikos, esu prijaučianti Paleo 4u.gif griežtai nesilaikau, bet mano mityboje nėra kruopų, bulvių, grūdų jau seniai, tik labai retais atvejais nuklystu. Vakar pietums valgiau vištos krūtinėlę troškintą grietinėje, o vakare - po ilgo laiko- avižinių dribsnių košė su braškėmis doh.gif Buvo skanu bigsmile.gif Naktį net du kartus ėjau į WC šlapintis, o ryte atsibudau sutinusiomis rankomis unsure.gif niežėjo pusę dienos rankos riešą. Tai galvoju, čia baltymo per daug buvo ar netoleravimas avižų g.gif
Atsakyti