QUOTE(-sky- @ 2015 06 28, 08:34)
1. Uzsiauginau Kiprietiskame molyje lietuvisku agurkeliu. Neklauskit - diziuojuosi savimi belekaip. bet zuderejo jie man taip, kad nespejam valgyti. Noreciau pasiraugti, ne ziemai (nes neturim ziemos ), o va tu svieziai raugtu agurkeliu... mmmm... tik va pagal musu gimines recepta tai reikia tam raugui azuolo ir juoduju serbentu lapu, o nei tu nei tu pas mus nerasta. Gal kas gali pasidalinti aptikrintu lengvai ragtu agurkeliu receptu??? buciau lb dekinga ))
Sky, gali pabandyti pasidaryti "malasolnikų", pas mus gal prieš kokius 1-2 metus taip raugtų agurkėlių mada prasidėjo, dabar visos bendradarbės praktiškai tik taip ir daro. Esmė tame, kad jie rauginami sausai, ne vandenyje ir priešingai nei anie - neperrūgsta, jei laiku nesuvalgai, o visada lieka tokie patys. Na, tai tiesiog labai lengvas ir paprastas variantas, pabandykit gal patiks ir jums. Į maišelį (geriau storesnį ar kokius 2-3 maišelius jei plonesni) dedu 1 kg nuplautų, nusausintų ir nupjautais galais agurkų, šaukštą druskos ir česnako kelias skilteles, čia jau pagal skonį. Nors recepte nėra, bet aš dar dedu krapų. Viską tame maišelyje pakratai ir guldai į šaldytuvą, kad agurkėliai turėtų kuo didesnę plokštumą, t.y. butų vienu sluoksniu, nors nebūtinai. Aišku, maišelį reikia užrišti ar kitaip sandariau užtvirtinti, kad neišbėgtų skystis, galima tiesiog palikti tuščią galą ir užlenkti. Atsiradus viduje skysčio, galima maišelį apversti, bet agurkus valgau jau sekančią dieną. Man patinka, kad jie tokie lengvai įrūgę ir netgi vienas nuo kito šiek tiek skiriasi - vienas šiek tiek sūresnis, kitas mažiau. Aš šiemet jau pora reisų pasidariau ir patogu, nes jokių lapų nereikia. Pabandykit ir parašyk ar patiko