Įkraunama...
Įkraunama...

Paleo, primal mityba

QUOTE(tytuka @ 2015 06 24, 16:20)
Sekasi gerai, Paleo patinka thumbup.gif tikriausiai nemesiu  bigsmile.gif  bigsmile.gif  Veidrodyje sau labai patinku, svoris krenta palengva, bet paziurejus tai dvigubai daugiau atrodo, kad nukrito. Nzn, ar cia gali buti raumenai dar kad auga, dabar stovi vietoj. <...>

super thumbup.gif

aš dar besilaikau griežtai. Tiksliau mėginu laikytis pagrindinių gairių, bet retsykiais pasmaguriauju. Svoris nekrinta, bet vizualiai daug kam sublogus atrodau (jaučiu todėl, kad esu "smailo" veiduko, tai greit pasimato)
Atsakyti
QUOTE(dives @ 2015 06 24, 19:37)
dantys apsinešė-atrodo, kad anksčiau buvo geriau, o dabar kažkokia toksikuota pasidariau, mintys krypsta į tai, kad kažkas netinkama darau blush2.gif

Pradzioj dantys ir man apsinesdavo, o dabar nebe, retai, po kokio vaisiaus nebent. Pabalo, toki grazu atspalvi igavo, tai vis ziuriu ir ziuriu veidrodyje i juos wub.gif

QUOTE(dives @ 2015 06 24, 20:10)

nežinau-man atrodo per daug mėsos valgau

QUOTE(Nidulia @ 2015 06 24, 20:23)
dives, labia gali buti, kad baltymo padaugini. Baltymu perteklius - nieko gero. et kol nors pora savaiciu nesversi ir nesuvesi I lentele suvalgomu produktu, tok nesuzinosi, kiek tu to baltymo gauni.

Teisingai sako Nidulia, nors savaite kita su lentele pasiskaiciuok, paskui ir is akies galima, retkarciais pasitikrinant. Pergyvenau pradzioj, kad per daug ju valgau, o paskaiciavus truko, ir reikedavo galva pasukti, ka dar cia i skrandi imetus.
Nuraminai mane, Nidulia, kad gal varskes ir nereiks atsisakyti wub.gif Suversiu visa kalte ledam ir po keliu dienu varske pabandysiu, koki pora simtu gr pradziai (o tai mano porcija - puskilogramis). Bet liezuvis baltas buvo ir po to, kai nuemus miltinius, cukru, padauginau surio. Is cia ir itarimas, kad virskinimas ir pieniski nelabai draugauja box.gif

QUOTE(cap carap @ 2015 06 24, 22:22)
super  thumbup.gif

aš dar besilaikau griežtai. Tiksliau mėginu laikytis pagrindinių gairių, bet retsykiais pasmaguriauju. Svoris nekrinta, bet vizualiai daug kam sublogus atrodau (jaučiu todėl, kad esu "smailo" veiduko, tai greit pasimato)

thumbup.gif reiskias i sveikatos nauda procesas vyksta drinks_cheers.gif ypac smagu, kad pagurkliai dingsta.
Pries pietus ar pusrycius braskiu ar vysniu sauja suvalgau, o daugiau ner nukrypimu. Daug darzoviu. Ir vietoj lasinuku su cukrum verysad.gif , ghee sviestuka imsiu rolleyes.gif Laukiu energijos protrukio blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Night13 @ 2015 06 24, 21:47)
Vis ruošiuos pasigilint apie paleo. Žinau, kad bus daug kartų aptarta, bet gal galit pasikartot - ar pieno produktai blogis pagal tai.  blush2.gif Pusryčiams dažnai šlamščiu kefyrą su sėmenimis, įsivaizdavau, kad čia sveika. Taipogi nespjaunu į grūdėtą varškę. Buvau kažkaip įsitikinus, kad man tai geras maistas. Ar turėčiau atsisakyt, jei norėčiau pagal paleo maitintis?

Pieno produktai near blogis, jei tu juos toleruoji. Jei toleruoji, tai raugintas pienas - geris ir varske gerai. Ziurek kaip jautiesi ir kaip vyksta virskinimas vagant pieno produktus. Gerausias patikrinimas, tai kuri laika visai nevalgyti nieko pienisko, o po to pavalgyti ir stebeti kaip virskini, ar nepucia, neraizo pilvo, ar near pyrst su kvapeliu. Tik selenas mesk von, jos visai ne paleo ir tik tavo zarnyna daro pralaidziu, del ko silpsta ir ne savo darba atlieka imunine Sistema.

QUOTE(tytuka @ 2015 06 25, 00:11)
Nuraminai mane, Nidulia, kad gal varskes ir nereiks atsisakyti  wub.gif  Suversiu visa kalte ledam ir po keliu dienu varske pabandysiu, koki pora simtu gr pradziai (o tai mano porcija - puskilogramis). Bet liezuvis baltas buvo ir po to, kai nuemus miltinius, cukru, padauginau surio. Is cia ir itarimas, kad virskinimas ir pieniski nelabai draugauja box.gif

Stebek virskinima. Ziurek, ar, ivedus pieniskus, neatsiranda kokiu spuogeliu. Bet jei makaluosi su ledais, tai ir nesuprasi ar nuo pieisku, ar nuo cukraus ar chemijos radosi tie spuogai:)
Musu vienas autoimunininkas Silver 79 ilgai bei skausmingai kapstesi is dvieju autoimuniniu ligu, kol suprato, kad pieno baltymas jam visiskai netinka. Vėliau jo atsisakė ir po kiek laiko pasveiko visiškai. Visa jo kelia galite perskaityti sioje temoje, tik nuo pirmo puslapio atsivarykite. Jis megino vegetariauti, tai ciut galo negavo, o va atrades paleo - issikapste. ikrai verta perskaityti visa ta tema, daug naudingu ziniu rasite, nes zmogus gilinosi ir kapstesi.
http://zaliavalgyste...0...58&start=25
O dabar persiskaitom apie kaitintu sociuju riebalu zala, ypac, turicios virskinimo problem ir nenorincios prarasti apendikso. Dauguma megsta viska cirskinti ant ghi ar kiaules, avienos, zasies riebaliuku, paikepti riebios mesikes. Taip pat raso kiek reikia baltymu, kad nebutu padauginta, apie nualintus ir issekintus antinkscius ir t.t. Tai va, perskaitykite straipsni:
http://bodyecology.c...etsaturatedfats

"naujausi tyrimai rodo, kad kaitinti sotieji gyvuliniai riebalai sukelia zarnu gleiviniu uždegima. (kuri cia ka tik isoperuotu apendiksu?)

Riebalai ir aliejai yra lengviau virškinami, kai vartojami zali"
Tad edam sudytus lasinukus ir laistome salotas alyvuogiu aliejumi smile.gif

Apie antinkciu darbo svarba:
http://www.homosanit...isgydomos_ligos
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Nidulia: 25 birželio 2015 - 00:11
Sveikos

aš ir prie naujokių, rytoj bus mėnesis kaip aš Wole30, bet jaučiu tęsiu ir toliau, nes svoris ridenasi, kuo aš vis dar negaliu patikėti wub.gif , savijauta gerėja, pilvas mažėja ir ačiū dievui sveikata taisosi, bei nėra skydliaukės problemoms būdingų negalavimų. Tik tiek, kad vaistus geriu, o anksčiau ir vaistus gėriau ir dejavau nuo blogumų.

Esu beveik 99 proc. tikra, kad angliavandeniai ar glitimas apgauna organizmą ir nesuteikia troškulio jausmo, ta prasme, nesuvoki kada nori valgyti, o kada tik gerti. Jau gėrimo kiekiai mažėja, bet kiek išgėriau vandens per šitą mėnesį, tai turbūt per visą savo gyvenimą neišgėriau biggrin.gif . Anksčiau galėdavau visą dieną negėrus būti, visiškai skysčių nevartodavau, nes noro nebuvo. O dabar kur buvus, kur nebuvus pajaučiu, kad noriu gerti, o vakare troškulys stebuklingai dingsta smile.gif.
Sakyčiau dantys baltesni pasidarė, ar gali būti, kad organizmas pagaliau ėmė įsisavinti kalcį g.gif
Atsakyti
Tarp kitko, kodel jus vaisius vadinate nukrypimu? Net knygoje "Viskas prasideda nuo maisto", raso valgykite vaisius ir darzoves.
Papildyta:
Tik tai, kad be darzoviu, kaip raso sveikata neimanoma, o be vaisiu galima apseiti smile.gif
Atsakyti
QUOTE(kustucius @ 2015 06 25, 08:57)
Sveikos

aš ir prie naujokių, rytoj bus mėnesis kaip aš Wole30, bet jaučiu tęsiu ir toliau, nes svoris ridenasi, kuo aš vis dar negaliu patikėti  wub.gif , savijauta gerėja, pilvas mažėja ir ačiū dievui sveikata taisosi, bei nėra skydliaukės problemoms būdingų negalavimų. Tik tiek, kad vaistus geriu, o anksčiau ir vaistus gėriau ir dejavau nuo blogumų.

Jetau kaip smagu skaityti tokius zodzius:) Saunuole tu 4u.gif Tarp kitko, puoselejancioms skydliauke, taip pat negalima kaitintu sociuju riebalu valgyti.
Atsakyti
QUOTE(Nidulia @ 2015 06 25, 00:36)
Pieno produktai near blogis, jei tu juos toleruoji. Jei toleruoji, tai raugintas pienas - geris ir varske gerai. Ziurek kaip jautiesi ir kaip vyksta virskinimas vagant pieno produktus. Gerausias patikrinimas, tai kuri laika visai nevalgyti nieko pienisko, o po to pavalgyti ir stebeti kaip virskini, ar nepucia, neraizo pilvo, ar near pyrst su kvapeliu. Jis megino vegetariauti, tai ciut galo negavo, o va atrades paleo - issikapste. ikrai verta perskaityti visa ta tema, daug naudingu ziniu rasite, nes zmogus gilinosi ir kapstesi.
http://zaliavalgyste...0...58&start=25
O dabar persiskaitom apie kaitintu sociuju riebalu zala, ypac, turicios virskinimo problem ir nenorincios prarasti apendikso. Dauguma megsta viska cirskinti ant ghi ar kiaules, avienos, zasies  riebaliuku, paikepti riebios mesikes. Taip pat raso kiek reikia baltymu, kad nebutu padauginta, apie nualintus ir issekintus  antinkscius ir t.t. Tai va, perskaitykite straipsni:

"naujausi tyrimai rodo, kad kaitinti sotieji gyvuliniai riebalai sukelia zarnu gleiviniu uždegima. (kuri cia ka tik isoperuotu apendiksu?)

Apie antinkciu darbo svarba:
http://www.homosanit...isgydomos_ligos

Tie leai buvo vienkartinis paslydimas, o dabar vel po cukraus nutraukimo lengvos lomkes, na isitikinau 100 procentu. Jau seniai kepto mazai vartojau, daugiau MB taip patinka, bet kaip valgau as, daugiausia ir jis, tik kai jau labai norisi, einasi pats keptis, sako, tu nemoki hihihi.gif nezino, kas specialiai taip darau. Dabar ir as tik taip, darzoves apvirtos ar zalios, uzpiltos sveiku riebalu, ir baltymai vos pakaitinti thumbup.gif
QUOTE(kustucius @ 2015 06 25, 08:57)
Sveikos
Anksčiau galėdavau visą dieną negėrus būti, visiškai skysčių nevartodavau, nes noro nebuvo. O dabar kur buvus, kur nebuvus pajaučiu, kad noriu gerti, o vakare troškulys stebuklingai dingsta  smile.gif.
Sakyčiau dantys baltesni pasidarė, ar gali būti, kad organizmas pagaliau ėmė įsisavinti kalcį  g.gif

Sutinku su viskuom drinks_cheers.gif
Papildyta:
Ir nevalgant pieno produktu, kas idomiausia, dantys isgrazejo (na ir kavos atsisakius, turbut ir tai itakoja)
Atsakyti
QUOTE(Nidulia @ 2015 06 25, 00:36)

O dabar persiskaitom apie kaitintu sociuju riebalu zala, ypac, turicios virskinimo problem ir nenorincios prarasti apendikso. Dauguma megsta viska cirskinti ant ghi ar kiaules, avienos, zasies  riebaliuku, paikepti riebios mesikes. Taip pat raso kiek reikia baltymu, kad nebutu padauginta, apie nualintus ir issekintus  antinkscius ir t.t. Tai va, perskaitykite straipsni:

labas rytas ,

Pradejau diena nuo Nidulos rekomenduoto straipsnio - nu ir ka? nuliudau sad.gif nes nebezinau ,ka valgyt vakarienei . ryte tai dazniausiai virti kaiusiniai su sviestu (nekaitintas sotusisi riebalas) arba varske , o vakarienei mes megsmam pakepta mesyte .
pvz>: kepu kotletus ar sonine orkaiteje , tai iesina ,kad perkaitinu ta riebala ir jis kenksmingas. kartais verdu , troskinu kotletus ant kopustu , bet seima jau raukosi ,kad skonis visas isplauke i sultini.

darzoves aisku galim apasitroskinti , nebutinai kepti , bet kokia vistyte .
ir dar gal nesupratau , bet ten nerekomenduojama isvis daug valgyti riebalu .Tai normuoti ir ta sviesta, grietine ir lasini ?

iki siol pakepimui drasiai naudodavau kiaulienos taukus (kiek pamaneu net Voresta rekomendavo) , bet realiai tai jie jau gaminami yra lydomi ,kaitinami ,kai askepu ant ju jau antra syki kaitinami .
tai kaip dabar teisingai valgyti ?

Atsakyti
labas,
o man oda nesitvarko
bet ir nukrypus buvau ir turbut dvieju savaiciu mazai
ir beje skysciu nenoriu kaip ir anksciau
as kaip kaktusas arba kurpranugaris g.gif
Atsakyti
QUOTE(jolitamaria @ 2015 06 25, 11:23)
labas rytas ,

Pradejau diena nuo Nidulos rekomenduoto straipsnio - nu ir ka?  nuliudau  sad.gif nes nebezinau ,ka valgyt vakarienei . ryte tai dazniausiai virti kaiusiniai su sviestu (nekaitintas sotusisi riebalas) arba varske , o vakarienei mes megsmam pakepta mesyte .

siek tiek apkepta ar pasildyta ir perkepta, perkaitinta, susvilinta iki gero rudumo - skirting dalykai. Ta straipsni idejau ne del riebalu nenudos, o del perkaitinto riebalo smile.gif Jei kartais kazka lengvai pakepi, tai nesuk galvos, tiesiog pastoviai kepti yra blogai. Patusina, virta yra sveikiau. Net darant spirgus tai musu varskei, skirtumas tarp susvilintu iki rudumo spirgu ir aptirpintu - yra.
O del vakarienes, tai apkepk lengvai mesa is abieju pusiu ir denk dangciu, kad dasitusintu. Arba kita iseiis. Gamintis liesene mesa ir prisikasti sudytais lasinukais, kokoso, alyv. aliejais ant salotu.
Zodziu, tiesiog necirskinkie pastoviai gyvuliniu riebalu.
Kitame straipsnyje is tos nuorodos aiskinama apie baltymu su cukrumi zala. Taip, kad, visokie saldus sureiai, ledai, grietinele su vaisiais - nieko gero, nes aplipina zarnas gleivemis, panasiomis I klijus, Nepamenu kaip vadinasi ta mase.
Pas ka pralaidus zarnynas, prastas virskinimas, patariama valgytine mesa ir zuvi, o labiau gerti ju sultinius. Nus, susirasite ten panarse. Tik visko neimkite giliai I dusia, nes su seklomis tai as visai nesutinku. Bet ten ir ne apie paleo straipsniai.
Atsakyti
"[color=red]naujausi tyrimai rodo, kad kaitinti sotieji gyvuliniai riebalai sukelia zarnu gleiviniu uždegima. (kuri cia ka tik isoperuotu apendiksu?)

Aš aš biggrin.gif bet gi ne viena kepasi šonine g.gif 100% esu tikra, po jos man blogai pasidarė , nors aš tikrai neperkepiau. rolleyes.gif

Sveikos 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Silvaja: 25 birželio 2015 - 10:58
aciu uz pakomentavima Nidulia

sestadieni dar i Kauna vaziuosiu i Zintis seminara , gal dar bus aiskiau

del svorio tai biski nukrenta , paskui vel sustoja kokiom 2 savaitem , paskui vel pajuda . Labiausiai kopusteliai padeda isjudinti svarstykles.

Bet man veidrodis mazai pokyciu rodo ,todel taip megstu pasiisverineti . pilvas yra kaip yra , nors va liniuote savo tai greit pakeisiu , tik noriu uztvirtinti.
Papildyta:
QUOTE(Silvaja @ 2015 06 25, 11:56)
"[color=red]naujausi tyrimai rodo, kad kaitinti sotieji gyvuliniai riebalai sukelia zarnu gleiviniu uždegima. (kuri cia ka tik isoperuotu apendiksu?)
Aš aš  biggrin.gif  bet gi ne viena kepasi šonine  g.gif    100% esu tikra, po jos man blogai pasidarė  , nors aš tikrai neperkepiau. rolleyes.gif 

Sveikos  4u.gif

o dazni pusryciai su ja budavo ?
sonine rukyta ar sudyta ?

Papildyta:
Nidulia ,o cia avatere tikrai jusu nuotrauka ar kokia pani is interneto ?
taip smalsu jus butu visas gyvai pamatyti smile.gif
Atsakyti