Įkraunama...
Įkraunama...

Paleo, primal mityba

QUOTE(mėnulis @ 2015 06 23, 17:30)
As ir i baliu. Pas kaimynus buna didele svente biggrin.gif 

o. Va cia taip raso, po komentarais bent: http://www.harmonio....-1/#comment-637 biggrin.gif biggrin.gif
Papildyta:
Seip anksciau galvojau, kad galima "isklysti is kelio" tada, kai mane vaisina. Bet paciai namuose nevalgyti ir nepirkti.

Kaip linksma , kai draugai ar kaimynai svencia ir kviecia wink.gif
Mes planavom i Verkiu dvara vaziuoti , ne bet lijo smarkiai , tai nuejom i komedija. Su 75 % sokoladu rankoj. Jau grize galvojom , na kam man to deserto reikejo ;(

Verdu sultini , vakar 5 val, siandien dar virsiu kokias 8 . Kauliukai labai jauno versiukon gal neverta tiek ilgai. Senose temose radau,kad ir apie 30-40 val verda kaikurie ... Ohoho
Atsakyti
QUOTE(LumiLumi @ 2015 06 22, 21:45)
Maze neistraukia pieno, tada mazai gaminasi, uzburtas ratas gaunasi. Su pientraukiu tik pora saukstu istraukiu per abu papus. Plius pats zindymas labai nemalonus, toks ziaurus kutenimas razinku (.) kad pedalus mindau. Zodziu pavargau bliauti, duodu du kartus misinuko pries tai pamaitinus is (.) Aisku skaudancia sirdim. Miegu su maze, daug oda prie odos, kisu (.) i dantis tik uzbliovus vaikui nu ir kas is to, ogi sudas... vaikas su mp priaugo per mazai svorio, gavau velniu nuo gydytojos. Daugiau nzn ka daryt.

Klausyk, gal del IS nupuvo smegenu dalys, atsakingos uz mp gamyba?

Depresija as isivariau del tu (.) ir zindymo...

Kantrybės, Lumi, mažaiau kreipk dėmesį į gydytojų trydaliojimus - prisimink mano patirtį, kai buvo užparinę tiek, kad neva "tik vaiko gyvybines funkcijas palaikau", bet realiai išmaitinai vaiką iki trijų metų. Taip, kad nosį aukštyn smile.gif O, kad "nesaldu" pirmuosius mėnesius maitint, tai faktas... Ir jei blogai apžioja vaikas, tai skausmingas maitinimas (aš kol išmokau doh.gif ).
Papildyta:
Kaip naujokėms sekasi mesti svorį (toms kurioms aktualu)? Kaip rezultatai? smile.gif
Atsakyti
QUOTE(mėnulis @ 2015 06 24, 01:25)
Jums ko gero dave sito vaisto:
https://www.google.l...

Tikrai neprisimenu pavadinimo . vaistukoGal net ir ne vienas yra. Paskaičiau jūsų nuorodą, tai veikimas panašus ir priežastys panašios. Man su abiem vaikais tas pats buvo. Tik pirmą kai pagimdžiau niekas iš daktarų nepasiūlė vaisto. Gavau mastopatiją, visam gyvenimui. Antrą kai pagimdžiau, supratau, kad vėl nebėga, pasiguodžiau personalui, atnešė vaistų, liepė lašinti ir namuose dar kurį laiką lašinau. Jei aš apie juos būčiau žinojusi anksčiau. Pirma dukra liko nemaitinta. Pienas neišbėgo, nieko nutraukti buvo neįmanoma, taip perdegė. O va antrą lelių maitinau.
Atsakyti
O kur jo gaut? g.gif
Atsakyti
QUOTE(cap carap @ 2015 06 24, 11:22)
Kaip naujokėms sekasi mesti svorį (toms kurioms aktualu)? Kaip rezultatai? smile.gif

Sekasi gerai, Paleo patinka thumbup.gif tikriausiai nemesiu bigsmile.gif bigsmile.gif Veidrodyje sau labai patinku, svoris krenta palengva, bet paziurejus tai dvigubai daugiau atrodo, kad nukrito. Nzn, ar cia gali buti raumenai dar kad auga, dabar stovi vietoj. Buvau subludenusi, pavalgiau vakarienei kiaulienos su lasinukais, turbut per daug, taip kazkaip negera buvo, o rytojaus diena varskes pavalgiau, nebeiskenciau, tiek norejau...po to dar ledu... ir kita diena liezuvis baltas kaip pries pradedant Whole30. Vat ir atsakymas, man pieno produktu ni ni nono.gif .Tikiuosi laikinai, nes as dievinu suri ir ka tik pagaminta varske wub.gif Sakiau, kad labai prakaitas mane pyle ir troskino, tai praejo jau, turbut isplove toksinus ir candidos lavonelius rolleyes.gif blink.gif Dabar vel geriu, kol liezuvis pabales, nu reiks pamoka prisimint, kai vel kas uzplauks. Manau visa kalte vytintos sonines ir lasinuku, kuriu gamybos procese naudotas cukrus. Boikuoti jau, apsieisiu. Buvau radus be cukraus anksciau, bet dabar, kur atostogauju, cukrus visur. Sversiuos grizus namo, liepos gale, o dabar pagal sortus orientuojus biggrin.gif Pasigirsiu, negeriu kavos ir laikausi, nors spaudimas ir zemesnis, nei noreciau. ax.gif
Pasidariau kraujo tyrimus, tai cukrus pakrites, labai geras rezultatas thumbup.gif
Atsakyti
kas man galit paaiškint kodėl taip vyksta...mediciniškai? aš anksčiau buvau sveika...tikrai, nei mane kokiais spuogais mėtė, nei kažkuo sirgau...nežinau kaip save įtikint, kad čia organizmas valos, nes ir spuogas vienas kitas pasirodo ir dantys apsinešė-atrodo, kad anksčiau buvo geriau, o dabar kažkokia toksikuota pasidariau, mintys krypsta į tai, kad kažkas netinkama darau blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(tytuka @ 2015 06 24, 17:20)
o rytojaus diena varskes pavalgiau, nebeiskenciau, tiek norejau...po to dar ledu... ir kita diena liezuvis baltas kaip pries pradedant Whole30. Vat ir atsakymas, man pieno produktu ni ni  nono.gif .

Pabales liezuvis, tai dar nereiskia, kad tau pieniski netinka. Po whole, uzvalgius pienisku, ne liezuvi reikia stebeti, o zarnyno veikla, nes zarnyno veikla yra pagrindinis sveikatos rodiklis. Pavalgei varskes ir stebek kaip vyksta virskinimas, ar nepucia pilvo, ar neraizo, ar nera pyrst su kvapeliu ir panasiai.
Visada reikia stebeti zarnyno veikla. Jei zarnynas veikia kaip laikrodukas, reiskia viskas gerai.

dives, kazkas tikrai netinka? O su vistienos ir kiaulienos nuemimu neeksperimentavai? Musiskei juk vienai visai netiko paukstienos krutinele, kazkam - kiauliena. Pieniskus valgai? Logiskai pagalvojus, na juk nevalgai kazko antgamtinio, tiesiog ismetei cukru ir miltus, o tai sveikatos juk nepriduoda.
Ot vakar balius buvo superinis, Stalas labai gausus ir viskas paleo. Vienintelis uzkandis buvo netinkamas, o visa kita - super:) Net avokadus valgiau ir jokiu negerumu nebuvo.
Atsakyti
QUOTE(dives @ 2015 06 24, 19:37)
kas man galit paaiškint kodėl taip vyksta...mediciniškai? aš anksčiau buvau sveika...tikrai, nei mane kokiais spuogais mėtė, nei kažkuo sirgau...nežinau kaip save įtikint, kad čia organizmas valos, nes ir spuogas vienas kitas pasirodo ir dantys apsinešė-atrodo, kad anksčiau buvo geriau, o dabar kažkokia toksikuota pasidariau, mintys krypsta į tai, kad kažkas netinkama darau blush2.gif

Paguosiu, kad paleo pradėjau irgi kaip sakai mediciniškai sveika. Taip pat buvo ir dantys apsinešę ir spuogeliai kilo. Bet dabar jau viskas gerai. Juk kol mums nepadaryti jokie tyrimai mes negalime teigti, kad esame visiškai sveiki. Juk būna ir ligų klastūnių ir pan. O tai, kad organizmas valosi manau yra natūralu. Juk pvz. automobilis gali būti lengvai apdulkėjęs ir labai murzinas, plovykloje nuo vieno bėgs purvinas vanduo, nuo kito labai purvinas, taip ir čia su organizmu, juk tiek metų mes jį maitinome miltais ir cukrumi, tai ji tikrai turėjo būti kažkiek užterštas. mirksiukas.gif
Aš tai šiandien "sugriešijau" suvalgiau 2 mažus cepelinus su kepenų paštetu. ax.gif labai norėjau paragauti kokius cepelinus išviriau... tai save paguodžiau, kad tai buvo ne miltai ir ne cukrus. blush2.gif
Atsakyti
aš tai irgi sugriešinu, va tai ir blogiausia, kad lyg ir sveika, lyg ir tik kelis kg numest norėčiau, bet kai nėra jau labai blogai, tai -aš taip balansuoju ant pusiau Paleo, tikrai nesigilinu labai-ar čia tikari galima tą valgyt ar ne...

bet, kad ir anksčiau labai retai kada valgydavau miltinius, bei saldumynus, tik dabar jau ypatingai retai...ir tai cukrų praryju nebent kokioj užslėptoj formoj, nes eiliniai saldumynai man per saldu ir aš jų net nenoriu....

nežinau-man atrodo per daug mėsos valgau
Atsakyti
dives, labia gali buti, kad baltymo padaugini. Baltymu perteklius - nieko gero. et kol nors pora savaiciu nesversi ir nesuvesi I lentele suvalgomu produktu, tok nesuzinosi, kiek tu to baltymo gauni.
Paskaiciau menulio ideta straipsniuka, tai labia paprastai viskas aprasyta ir pamineti visi galimi nemalonumai, atsisakius angliu pertekliaus. Taip, kad ramiai visos, pradzioje nepra.ikancios, svaigstanciomis galvomis ir t.t. biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(dives @ 2015 06 24, 20:10)
aš tai irgi sugriešinu, va tai ir blogiausia, kad lyg ir sveika, lyg ir tik kelis kg numest norėčiau, bet kai nėra jau labai blogai, tai -aš taip balansuoju ant pusiau Paleo, tikrai nesigilinu labai-ar čia tikari galima tą valgyt ar ne...

bet, kad ir anksčiau labai retai kada valgydavau miltinius, bei saldumynus, tik dabar jau ypatingai retai...ir tai cukrų praryju nebent kokioj užslėptoj formoj, nes eiliniai saldumynai man per saldu ir aš jų net nenoriu....

nežinau-man atrodo per daug mėsos valgau

man irgi dabar viskas pasidarė labai saldu, net grietinė ir ta saldi (valgiau tiesiog braškės su grietine).
Atsakyti
Vis ruošiuos pasigilint apie paleo. Žinau, kad bus daug kartų aptarta, bet gal galit pasikartot - ar pieno produktai blogis pagal tai. blush2.gif Pusryčiams dažnai šlamščiu kefyrą su sėmenimis, įsivaizdavau, kad čia sveika. Taipogi nespjaunu į grūdėtą varškę. Buvau kažkaip įsitikinus, kad man tai geras maistas. Ar turėčiau atsisakyt, jei norėčiau pagal paleo maitintis?
Atsakyti