QUOTE(jolitamaria @ 2015 06 21, 00:21)
Pas mane braskes jau dauguma sunokusios. Visa savaite valgom. Po lekstute. Gaila ne perdaug turiu. Bet gi siemet nebezinau ar saldysiu . Kol nebuvom su paleolitais susideja tai saldydavau apie 10'kg , sutrintas su cukrumi.
Prikau ir turguje is liet ukininko, nu bet namines zymiai saldesnes. Nesuprantu kodel , juk saule ta pati . Auga jos pas mane smelynuose , nei tresiu , nei ka .
Prikau ir turguje is liet ukininko, nu bet namines zymiai saldesnes. Nesuprantu kodel , juk saule ta pati . Auga jos pas mane smelynuose , nei tresiu , nei ka .
Saldau netrintas ir be cukraus.
QUOTE(jaicy @ 2015 06 20, 23:32)
o kaip manot - beria del fruktozes ar del tu chemikalu?
Buvo toks atvejis, kai sunus valge pirktines braskes, isbere. nedaug, bet isbere. Po poros savaiciu nuvaziavom pas teta i uki, ten braskynas, naturalus, tai berniuksciai uogavo tiesiai i burna, nu nei vieno spuogelio nebuvo. O suvalge tai daug. Sakyciau, beria nuo chemiju daugiau nei nuo braskiu.
Kaip norisi varskes, ka tik pagamintos. Ko gero sivakar suvalgysiu
o man tas kažkurios patiekalas su varške ir spirgučiais nerealus, kai pavalgiau 14val, tai jau daugiau nebenorėjau visai tą dieną, kaip patiko
aš tai nesu prisiekus paleonietė, nesu sau kažko uždraudus kategoriškai, bet miltinio ir cukraus nesinori visai, po truputį be didelio streso organizmą atpratinau, tikrai tada ir nebesinori, man viskas per saldu, nieko negaliu valgyt saldesnio, va medaus šviežio palaižiau, saldus koks neįmanoma...nebuvo ko valgyt, varškės sūrelių turim kameroj, (čia mums atneša-pačios neperkam), nežinau neimanoma ju valgyt, dukra irgi kaip sakant-atbulais dantim suvalgė ir abi nutarėm-pasakysim, kad daugiau nebeneštų
...arba tokių ledų, aš išvis neįsivaizduoju kaip jų galima norėt, nebent kokių naminių ar šiaip labai gerų-tai taip norėčiau...čia viskas įpročiai įpročiai
aš tai nesu prisiekus paleonietė, nesu sau kažko uždraudus kategoriškai, bet miltinio ir cukraus nesinori visai, po truputį be didelio streso organizmą atpratinau, tikrai tada ir nebesinori, man viskas per saldu, nieko negaliu valgyt saldesnio, va medaus šviežio palaižiau, saldus koks neįmanoma...nebuvo ko valgyt, varškės sūrelių turim kameroj, (čia mums atneša-pačios neperkam), nežinau neimanoma ju valgyt, dukra irgi kaip sakant-atbulais dantim suvalgė ir abi nutarėm-pasakysim, kad daugiau nebeneštų
...arba tokių ledų, aš išvis neįsivaizduoju kaip jų galima norėt, nebent kokių naminių ar šiaip labai gerų-tai taip norėčiau...čia viskas įpročiai įpročiai
O as kartais neislaikau, duonos paragauju nes namie stovi. o ta rugelio duona man tokia skani. joje nera cukraus, ir ji is rugiu vien. bet po dvieju riekiu jauciuosi jau tokia mieguista. man ne nuo cukraus mieguistumas o po grudinio maisto. kazkas atsitinka. (gal ten insulinas pakyla ar gliukozes lygis kraujyje, kaip tai moksliskai paaiskinti ? ) tai man tos riekes per akis. o tas patiekalas su varske ir sonine tai nerealus. bet man papasakoj, kad reik dar saliero pritarkuot. tai mes su vaikais visa diena po to valgyt nenorim. nes valgom tik mes. vyras maisto atzvilgiu labai opus. nevalgo kiaulienos. nors del jo ten ta duona namie ir stovi. as jei nebutu namie tokio nlb sveiko maisto, tikrai daznai pati neprisipirkciau man jei nera namie ir ramu. bet jo yra.
sveikos, kaip sekasi?
as va vel klausimuka turiu, man vis svaigsta galva ir dar spranda skauda (kai pasukioju net girdziu toki kaip svilpesi) kazi cia praeis, susije su paleo, toks jausmas lyg butu kazkas su kraujagyslem... kazkaip ir neramu pasidare jau... vis nepraeina
ir dar, kaip manot verta tevelius ikalbet laikytis, maam pastoviai skausmuose su stubutu, o teciui blogai su kraujotaka bijau kad nepablogetu situacija...
as va vel klausimuka turiu, man vis svaigsta galva ir dar spranda skauda (kai pasukioju net girdziu toki kaip svilpesi) kazi cia praeis, susije su paleo, toks jausmas lyg butu kazkas su kraujagyslem... kazkaip ir neramu pasidare jau... vis nepraeina
ir dar, kaip manot verta tevelius ikalbet laikytis, maam pastoviai skausmuose su stubutu, o teciui blogai su kraujotaka bijau kad nepablogetu situacija...
Tanzania, ar tikrai manai, kad negerumai atsirado ismetus is mitybos brudus - cukru, miltus? Pati pagalvok, ar gali tau pagereti, jei atgal grazinsi nuodus? Matyt turejai/turi kazkokiu problemeliu, tad negalima tiketis stebuklo, ad keli menesiai paleo isnaikins visas uzgyventas sveikatos problemas. Man vienos bedos pasibaige per 3 paleo menesius, o kitoms prireike 1.5 metu.
Papildyta:
Ar cukrus bei miltai gydo stubura ir gerina kraujotaka, kad bijai parekomenduoti teveliams ju atsisakyti?
Papildyta:
QUOTE(tanzania @ 2015 06 21, 22:39)
Ar cukrus bei miltai gydo stubura ir gerina kraujotaka, kad bijai parekomenduoti teveliams ju atsisakyti?
QUOTE(Nidulia @ 2015 06 21, 23:28)
Tanzania, ar tikrai manai, kad negerumai atsirado ismetus is mitybos brudus - cukru, miltus? Pati pagalvok, ar gali tau pagereti, jei atgal grazinsi nuodus? Matyt turejai/turi kazkokiu problemeliu, tad negalima tiketis stebuklo, ad keli menesiai paleo isnaikins visas uzgyventas sveikatos problemas. Man vienos bedos pasibaige per 3 paleo menesius, o kitoms prireike 1.5 metu.
Papildyta:
Papildyta:
gal ne taip issireiskiau
turejau omeny, kad del paleo viskas isryskejo tai kaip suprantu taip ir turi buti reikia praeiti ta tarpsi ir susitvarkys, taip? nes galvojau jau pas daktara eit kad nebutu kas rimciau
o del teveliu tai tiesiog baisu, akd jei jiem bus koks baisesnis valymasis tai sakys, va pablogejo ir panasiai, o dar teciaui su kraujotaka kad koks insultas nebutu tiesiog svarstau ir bijau juos ikalbinet
QUOTE(tanzania @ 2015 06 22, 00:04)
gal ne taip issireiskiau
turejau omeny, kad del paleo viskas isryskejo tai kaip suprantu taip ir turi buti reikia praeiti ta tarpsi ir susitvarkys, taip? nes galvojau jau pas daktara eit kad nebutu kas rimciau
o del teveliu tai tiesiog baisu, akd jei jiem bus koks baisesnis valymasis tai sakys, va pablogejo ir panasiai, o dar teciaui su kraujotaka kad koks insultas nebutu tiesiog svarstau ir bijau juos ikalbinet
Negaliu atsakyti, nes nezinau tavo sveikatos problemu. Gali ir pas daktara nueiti, blogiau nebus. Tikiuosi jis nepatars valgyti kosiu, kuo daugiau vaisiu ir grudu, seklu.As tik zinau viena - paleo negali gadinti sveikatos, nes tai mityba be dalyku, kurie ir sukelia visas sveikatos bedas. O visos bedos nuo angliavandeniu pertekliaus, kuri ir sudao cukrus, miltai, krakmolas. Nuo pusfabrikaciu ir grudu, kurie zarnyna daro pralaidziu ir del to imunine Sistema negali gerai atlikti savo darbo ir uzsiima ne tuom, kuom turetu. .As labai jautrus barometras ir labai greitai pajauciu, kai padauginu angliu (suedu/suesdavau ka netinkamo)
Manau, kad visoms naujokems reiketu kantrybes ir laiko ir atkreipti demesi i savo metabolinius nukrypimus, kad pagal juos pasireguliuoti riebalus ir RB santykius.
Nemanau, kad tevelius gali istikti insultas del to, kad atsisakys glitimo ir cukraus. Sie dalykai tikrai nepadeda nei kraujagysliu praeinamumui, nei kitoms bedoms.Sveiki riebalai, geras baltymas ir daug darzoviu, negali pakenkti sveikatai. Jei pas mamyte susideveje taprslansteliniai diskai ir spaudziami nervai, paleo tu disku gal ir nesuremontuos, bet pades sustvarkyti kitas bedas ir isvengti kitu susirgimu. Juk vyresniems zmonems daznai skauda sanarius, o su paleo tai tikrai praeina sanariu skausmai.
Bet cia tik tau spresti, patarti teveliams atsisakyti cukraus ir grudu, ar ne. Testi paciai paleo, ar grizti prie senosios mitybos. Pagalvok logiskai ar pradedama paleo imanoma pakenkti sau ir pati nuspresi kaip toliau elgtis:)
Asmeniskai as niekada nenoreciau grizti prie buvusios savo mitybos, niekada. Visko buvo ir man, iskentejau ir as nemazai kanciu, nes turejau glikogenini nukrypuma, o pastarasis labai bjaurus, cukraus kiekis kraujyje buvo zemas ir sunkiai kilo, bet kantriai tesiau paleo ir issikapsciau gi, atsikirto ta uzstrigusi knopke:) Apmascius, kiek as turejau sveikatos problemu ir kiek ju atsikraciau su paleo, man nekyla minciu apie paleo zala ir cukraus bei miltu nauda:) Ilgiausiai dusinausi su serpetojancia oda panoses srityje ir prie ausies kriaukleles. Bet ir tai praejo, nors teko palaukti 1.5 metu:) Greiciausiai dingo astmos simptomai - 3 savaiciu begyje. Stebuklas buvo pasibaige saltojo sezono sirgimai lydimi antibiotiku. O didziausia laime buvo, kai po 3 menesiu praejo beprotiskas galvos niezulys, lydimas pastovaus skalpo draskymo, slenkanciu ir luzinejanciu plauku, del kurio as ir pradejau paleo, nors jau niekuom tada nebetikejau, norejau tik nusipjauti galva ir pabaigti tas kancias. Ant kuno turejau dermatita ir 3 psoriazinius plotelius. Sitai praejo po 2 menesiu. O pries tai man daryta kruva tyrimu, kad issiaiskinti kam cia as alergizuoju. Jokiu atsakymu. Pasirodo - cukrus ir glitimas, polinesotieji riebalai pastoviai palaike uzdegiminius procesus organizme ir as juos pati skatinau ir gilinau valgydama blogus dalykus. Nei vienas dermatologas antakalnio alergologiniame man to nepasake, nors eile metu as pas juos stovejau iskaitoje del bronchines astmos ir nuolatiniu alergiju ant kuno. Apie grudu ir cukraus itaka astmai, yra nemazai straipsniu ir paaiskinimu, bet daktarai man to nepasake, nes patys nezino, ju to nemoke.
Trumpiau tariant, viskas eme taisytis tik pradejus paleo. Tai negali buti sutapimas, tai tikrai paleo mane istrauke.
QUOTE(mėnulis @ 2015 06 22, 08:01)
Nidulia, as manau, kad gydytojas butent taip ir patartu
Mano seimos gydytoja yra labai faina, bet su antsvoriu. Ir siulo visiems grudinius, vaisius ( darzoviu neminesiu, visi zinom, kad jos geris ), viska, bet saikingai. Valgyti daznai ir po mazai. Bet y ja ziurint, man visada norisi paklausti, ar pati laikosi savo rekomendaciju, nes rezultatu tai nematyt..
Tanzania, aš esu čia iš tų, kurios nėra griežtai paleo, bet atsisakė glitiminių miltų, visokių perdirbtų produktų ir cukraus (na, su šokolado ar retomis išimtimis:) Vartoju vaisių kiek noriu, bulvių ir kai kurių košių, bet daug daržovių, tinkamų riebalų ir mėsos. Valgau normaliai apdorotą maistą, tik kiaušinius skystai keptus pamėgau:)
Man nepaaštrėjo jokios sveikatos problemos!!!! O priešingai-du mėnesius taip maitinantis labai pagerėjo imunitetas, atsirado tiek energijos, kad jau buvau užmiršusi, jog taip gali būti Susitvarkė problemos su geležimi. Visiškai dingo sloga (kasryt šniurkščiodavau), peršalimo nebėr (kai visi aplink galavosi su virusais), mėnesinės labai palengvėjo, pagražėjo veido oda ir nebeniežti odos klubų srityje (nžn kas ten buvo). Žinai, kartais man norisi kruasano, bet ta būsena, kad jautiesi normaliai energingu žmogumi ir sveikata puiki yra nereali...
Pasidalinsiu: ką tik grįžau iš Ispanijos, ten kalnuose valgiau tokiame flinstounų stiliaus restoranėlyje Atneša 200 gramų mėsos gabalą, tokią įkaitintą plytelę, druskos ir tu pats pjaustai tą mėsą, dedi gabaliukus ant tos karštos plytelės, pasikepi kiek tau patinka ir valgai, man čia pasirodė nerealus paleo
Man nepaaštrėjo jokios sveikatos problemos!!!! O priešingai-du mėnesius taip maitinantis labai pagerėjo imunitetas, atsirado tiek energijos, kad jau buvau užmiršusi, jog taip gali būti Susitvarkė problemos su geležimi. Visiškai dingo sloga (kasryt šniurkščiodavau), peršalimo nebėr (kai visi aplink galavosi su virusais), mėnesinės labai palengvėjo, pagražėjo veido oda ir nebeniežti odos klubų srityje (nžn kas ten buvo). Žinai, kartais man norisi kruasano, bet ta būsena, kad jautiesi normaliai energingu žmogumi ir sveikata puiki yra nereali...
Pasidalinsiu: ką tik grįžau iš Ispanijos, ten kalnuose valgiau tokiame flinstounų stiliaus restoranėlyje Atneša 200 gramų mėsos gabalą, tokią įkaitintą plytelę, druskos ir tu pats pjaustai tą mėsą, dedi gabaliukus ant tos karštos plytelės, pasikepi kiek tau patinka ir valgai, man čia pasirodė nerealus paleo