Dėl lenkiško maisto - prisiminiau gerą bajeriuką: kaip žinoti, kada į Lietuvą atėjo vasara? Tada, kai turguje klausimą "ar kiauliena tikrai lietuviška?" pakeičia klausimas "o braškės tikrai lietuviškos? ne lenkiškos?"
Man tai tie dalykai giliai pofig, nes jau supratau, kad visi tie vištų, daržovių ir pan auginimai visur yra labai panašūs, o dėl daržovių ar uogų tai aplamai juokinga, tos lietuviškos braškės kartais tokios neskanios pasitaiko, o lenkiškos priešingai. Juk mes bet kokiu atveju esam šiauriau, lenkų sąlygos daug palankesnės visiem auginimam, o kad dėl derliaus gausumo pila kažką, tai ir tie, ir anie ne be nuodėmės ir nereikia švento lietuviško naivumo. Gerai jei gaunu kažko iš pažįstamo, kuris augina sau, kaip tai darė mano amžinaatilsį seneliai, bet jei tai daro derliaus gausumo vardam, tai ar lenkai, ar lietuviai politika vienoda, todėl renkuosi skonį, nes manau, kad švęstu vandėliu nelaisto nei vieni
[quote=limma,2015 06 19, 23:14]
del granatu zieveliu - pirmas musu vaistas, jei tik biski pilveli suskausta, o tai buna daznai kai tik nori i wc, iskart liepia eit arbatos padaryt. visad darau ir biski meducio ideda. pilvelis iskart pasitaiso. o del suaugusio viduriavimo ant saves esu ne karta is banzius. man kai su kasa beda, tai buna, kad jei per riebiai pavalgau iskart susuka vidurius ir sedziu tulike. tada iskart granatos stirios ir viskas baigta ant greicio. man stebuklas jos
Granatu zieveles visos tinka (su visu virsum raudonu),ar tik tos baltas minkstimas?Kokiom daugmaz proporcijom isverdat(vanduo +zieves)
aciu
del granatu zieveliu - pirmas musu vaistas, jei tik biski pilveli suskausta, o tai buna daznai kai tik nori i wc, iskart liepia eit arbatos padaryt. visad darau ir biski meducio ideda. pilvelis iskart pasitaiso. o del suaugusio viduriavimo ant saves esu ne karta is banzius. man kai su kasa beda, tai buna, kad jei per riebiai pavalgau iskart susuka vidurius ir sedziu tulike. tada iskart granatos stirios ir viskas baigta ant greicio. man stebuklas jos
Granatu zieveles visos tinka (su visu virsum raudonu),ar tik tos baltas minkstimas?Kokiom daugmaz proporcijom isverdat(vanduo +zieves)
aciu
QUOTE(juste10 @ 2015 06 19, 23:43)
Granatu zieveles visos tinka (su visu virsum raudonu),ar tik tos baltas minkstimas?Kokiom daugmaz proporcijom isverdat(vanduo +zieves)
aciu
as dedu visa virsu, pries lupant jas nupilu verdanciu vandeniu, poto valgant lupu, sudedu ant popieriuko, sudziovinu ir viskas. dedu ir ta balta minkstima jei didesnis issilupa, bet pagrindas raudona. as i puodeli imetu zievele, nu net nezinau, jei didesne viena didele, jei mazesnes, kelis gabaliuku ir uzpilu vandeniu i puoduka (250ml) ir laukiu kol pritraukas, vaikams iskart duodu gerti,, nes jos iskart pradeda pristraukti, nes kuo ilgiau laikysi tuo ji stipres ir kartes, tuo bus veiksmingesne. as viska is akies darau
QUOTE(mėnulis @ 2015 06 18, 12:35)
O ką jie valge kokios ten zoles? Man irgi idomu tokie visi dalykai. O ar pati ji pasisotino?
vaišes buvo vien vaisiai, arbūzas, apelsinai, bananai, nektarinai ir persikai
taip, ji pasisotino
QUOTE(Nidulia @ 2015 06 18, 16:37)
Na, gali buti, kad pas tave 2, kodel manai, kad turetu buti kitas skaiciukas?
Aliejus yra aliejus, o riesutas - riesutas:) Na yra skirtumas:)
Ir as vakar buvau tame gimtadienyje, kur seimininko firminis patiekalas - plovas kazane. Nu as gudri, paprasiau, kad man pridetu turinio is pacio dugno, o ten jautiena su morkomis:)
Varenos rajone moskes isprotejusios, taip sukapojo pecius, rankas ir krutine, kad nezinau kokia as suknele galesiu pasipuosti antradienio pokyliui.
Papildyta:Ir as supykciau, nes tai visiskas savo sveciu negerbimas. Mano drauge, kai as as ja sveciuojuosi, net desertus man paleo pagamina, o kitiems sveciams buna iprastas pyragas ar tortas.
Aliejus yra aliejus, o riesutas - riesutas:) Na yra skirtumas:)
Ir as vakar buvau tame gimtadienyje, kur seimininko firminis patiekalas - plovas kazane. Nu as gudri, paprasiau, kad man pridetu turinio is pacio dugno, o ten jautiena su morkomis:)
Varenos rajone moskes isprotejusios, taip sukapojo pecius, rankas ir krutine, kad nezinau kokia as suknele galesiu pasipuosti antradienio pokyliui.
Papildyta:Ir as supykciau, nes tai visiskas savo sveciu negerbimas. Mano drauge, kai as as ja sveciuojuosi, net desertus man paleo pagamina, o kitiems sveciams buna iprastas pyragas ar tortas.
Nidulia del ph -tai pas mane buvo ir anksčiau 2 ir dabar, kai labiau paleoiškai maitinuos, norma tai 7, uztai ir galvoju kodel nesikeicia pas mane
o del vaisiu, manau, kad tai sveciu gerbimo reikalas tiesiog
QUOTE(Jolė*** @ 2015 06 19, 23:41)
Dėl lenkiško maisto - prisiminiau gerą bajeriuką: kaip žinoti, kada į Lietuvą atėjo vasara? Tada, kai turguje klausimą "ar kiauliena tikrai lietuviška?" pakeičia klausimas "o braškės tikrai lietuviškos? ne lenkiškos?"
Man tai tie dalykai giliai pofig, nes jau supratau, kad visi tie vištų, daržovių ir pan auginimai visur yra labai panašūs, o dėl daržovių ar uogų tai aplamai juokinga, tos lietuviškos braškės kartais tokios neskanios pasitaiko
Man tai tie dalykai giliai pofig, nes jau supratau, kad visi tie vištų, daržovių ir pan auginimai visur yra labai panašūs, o dėl daržovių ar uogų tai aplamai juokinga, tos lietuviškos braškės kartais tokios neskanios pasitaiko
Jole, ta pati norejau parasyt, kvaila, moket uz liet braskes daugiau, vien delto, kad pas mus vasara veliau ateina
Lenkiskos, ar bent kokios kitos atveztines braskes skiriasi ne tom, kad trestos daugiau, ar maziau, bet tos uogos apdirbamos dujomis, kad galetu atlaikyti gulejimo laika sandeliuose ir transportavima. Musu braskes laikosi tik diena dvi, po savaites is ju jau nieko nebeliktu. O dar kur augina didelius plotus purskia roundapu piktzoles, o ne ravi.
QUOTE(ivetacom @ 2015 06 20, 11:06)
Lenkiskos, ar bent kokios kitos atveztines braskes skiriasi ne tom, kad trestos daugiau, ar maziau, bet tos uogos apdirbamos dujomis, kad galetu atlaikyti gulejimo laika sandeliuose ir transportavima. Musu braskes laikosi tik diena dvi, po savaites is ju jau nieko nebeliktu. O dar kur augina didelius plotus purskia roundapu piktzoles, o ne ravi.
nežinojau, o dėl ravėjimo, pas mus vis dar rankomis ūkininkai plantacijas ravi?
QUOTE(dives @ 2015 06 20, 10:08)
nežinojau, o dėl ravėjimo, pas mus vis dar rankomis ūkininkai plantacijas ravi?
Nezinau, kaip tvarkosi didesniuose ukiuose, bet aplink Vilniu dabar daug neaugina, o jau savo darzose tikrai dirba rankomis.
QUOTE(ivetacom @ 2015 06 20, 11:06)
Lenkiskos, ar bent kokios kitos atveztines braskes skiriasi ne tom, kad trestos daugiau, ar maziau, bet tos uogos apdirbamos dujomis, kad galetu atlaikyti gulejimo laika sandeliuose ir transportavima. Musu braskes laikosi tik diena dvi, po savaites is ju jau nieko nebeliktu. O dar kur augina didelius plotus purskia roundapu piktzoles, o ne ravi.
labai sėkmingai ir pas mus purškia...
QUOTE(ivetacom @ 2015 06 20, 11:12)
Nezinau, kaip tvarkosi didesniuose ukiuose, bet aplink Vilniu dabar daug neaugina, o jau savo darzose tikrai dirba rankomis.
aš supratau, kad mes kalbam apie komercinius ūkius, čia jau kita kalba, kai žmonės pradeda pardavinėt savo daržo pertekliu..jau pradeda po truputi atsirast daržo braškiu
Gal zinot, o tos lenkiskos braskiu dujos nusiplauna ar kaip ? Taip, roundapu ir pas mus purskia. Kad ravet nereiktu. Tad as labai abejoju, ar tikrai ne tas pats yra pirkti lenkiskas ir lietuviskas braskes. Nebent pazystate koki zmogu kuris pats augina ir tikrai zinote kaip...
Papildyta:
Bet tai kaip gerai buti zaliavalgiu Nusiperki obuoli ir pietūs.
Papildyta:
QUOTE(dives @ 2015 06 20, 09:50)
vaišes buvo vien vaisiai, arbūzas, apelsinai, bananai, nektarinai ir persikai
taip, ji pasisotino
taip, ji pasisotino
Bet tai kaip gerai buti zaliavalgiu Nusiperki obuoli ir pietūs.
QUOTE(dives @ 2015 06 20, 10:55)
aš supratau, kad mes kalbam apie komercinius ūkius, čia jau kita kalba, kai žmonės pradeda pardavinėt savo daržo pertekliu..jau pradeda po truputi atsirast daržo braškiu
tikrai taip. aisku gerai jei pasiseka gauti is boboutes kuri turi savo soda.
bet snekejau apie didelius ukius.
Papildyta:
QUOTE(rytorasa @ 2015 06 20, 10:35)
labai sėkmingai ir pas mus purškia...
tai va...