Sveikos!
Pasidalinsiu ir savo receptuku. As darau tokias mazytes picytes! Teslai isverdu bulves, jas sugrudu, idedu prieskoniu, kiausa, varskes, miltu tiek kiek reikia . Suformuoju nedidelius paplotelius juos sudedu i riebalais patepta skarda. Idarui svogunus pakepinu su skiltelemis supjaustytais obuoliais, pridedu prieskoniu uzdedu ant paploteliu, pabarstau zalumynais ir tarkuotu suriu. Kepu apie 25 min. Gaunasi tikrai labai skanu ir neiprasta!
QUOTE (monie @ 2004 05 20, 13:08) |
Mano mama kazkaip stebuklingai tas picas kepa. Pagrinda taip pat daro pati. Visi ragave negali atsigeret. Reiks jos paklaust kaip ten ji daro, nes tikrai labai skenu- skaniau, nei picerijoje. |
na tai kur tas receptukas mamos?
na parasysiu is as savo recepteli, visi kas valge sake liuks
tesla:
0.5 kg miltu
1 pakelis sausu mieliu
puse stiklines gazuoto mineralinio vandens (buna trapus padas)
druskos
aliejaus pora saukstu
virsus;
o cia jau kaip kieno kokia fantazija , as darau visada su kiaulienos farsu
mazdaug apie 0.5 kg farso
svoguniuku (juo pries tai ismirkinu acte, praskiestam su vandenuku, tada turi labai gera skoni )
papriku
pomidoru
pomidoru padazo
majonezo
prieskoniu picai (tokios zoleles, bazilikas ieina)
suris
miltus supilate i inda, padarote duobute ir supilate sausa mieles, jas uzpilti siltu vandenuku ir palikti pakol istirps.
Kai mieles istirps uzpilti aliejaus pora saukstu, ideti druskos ir viska isminkyti, jei per sausa ipilti silto vandenuko arba mineralinio vandens. Viska isminkyti ir padeti siltai pakilti.
virsui mesyte pakepinu, tada pada plonai iskocioju kepimo skardoje, pagrinda aptepu ketcupo ir majonezo misiniu, tda dedu farsa, paskui svoguniukus supjaustytus griezineliais, pomidora, paprikas, uzbarstau prieskoniais ir ant virsaus apibarstau tarkuotu suriu
skanaus , nu ir prirasiau , kada buvo galima keliais zodziais aprasyti
tesla:
0.5 kg miltu
1 pakelis sausu mieliu
puse stiklines gazuoto mineralinio vandens (buna trapus padas)
druskos
aliejaus pora saukstu
virsus;
o cia jau kaip kieno kokia fantazija , as darau visada su kiaulienos farsu
mazdaug apie 0.5 kg farso
svoguniuku (juo pries tai ismirkinu acte, praskiestam su vandenuku, tada turi labai gera skoni )
papriku
pomidoru
pomidoru padazo
majonezo
prieskoniu picai (tokios zoleles, bazilikas ieina)
suris
miltus supilate i inda, padarote duobute ir supilate sausa mieles, jas uzpilti siltu vandenuku ir palikti pakol istirps.
Kai mieles istirps uzpilti aliejaus pora saukstu, ideti druskos ir viska isminkyti, jei per sausa ipilti silto vandenuko arba mineralinio vandens. Viska isminkyti ir padeti siltai pakilti.
virsui mesyte pakepinu, tada pada plonai iskocioju kepimo skardoje, pagrinda aptepu ketcupo ir majonezo misiniu, tda dedu farsa, paskui svoguniukus supjaustytus griezineliais, pomidora, paprikas, uzbarstau prieskoniais ir ant virsaus apibarstau tarkuotu suriu
skanaus , nu ir prirasiau , kada buvo galima keliais zodziais aprasyti
QUOTE (Žmona @ 2004 06 21, 11:44) |
Merginos va idomu, o jei noriu pasidaryti picų užsišaldymui padą reikia iškepti at dėti šaldymui nekeptą Kas žinot??? |
As bent saldau praktiskai gatava pica. As ja iskepu, bet ant virsaus nededu surio, juo pabarstau kai dedu i saldymo kamera. Paskui paprasciausiai pasisildom m ikrobanginei kaip ir pirktine, saldyta pica.
Sveikos
Bandžiau surasti per paiešką ką nors apie picas, bet išmeta langą kad negalima naudotis tokia galimybe Todėl labai nepykit, jei tema kartojasi, neturiu galimybės dažnai čia užsukti
Tai va. Domina, kaip pasigaminti pica nuo A iki Ž. Ir padą taip pat. Pirktinis nedomina. Gal galite pasidalinti gaminimo paslaptimis. Būčiau labai dėkinga
Beje, įdomu ir kuo padą "puošiat", na gal ką skanaus ir netradiciško žinot
Bandžiau surasti per paiešką ką nors apie picas, bet išmeta langą kad negalima naudotis tokia galimybe Todėl labai nepykit, jei tema kartojasi, neturiu galimybės dažnai čia užsukti
Tai va. Domina, kaip pasigaminti pica nuo A iki Ž. Ir padą taip pat. Pirktinis nedomina. Gal galite pasidalinti gaminimo paslaptimis. Būčiau labai dėkinga
Beje, įdomu ir kuo padą "puošiat", na gal ką skanaus ir netradiciško žinot
Picos pada gali pasidaryti is Malsenos miltu misinio picai. instrukcija ant pokelio.
Ant picos:
1. Aliejuje pakepini cesnako skiltele, kai suminkstes ja isimi, tada dedi svoguno, farsiuko saujele, paprikos, idedi pomidoru is skardines (pomidorai savo sultyse) ir viska troskini. I pabaiga : druska, truputis cukraus, pipirai, bazilikas, raudonelis arba prieskoniu misinys picai.
2. Ataususi padaza dedi ant pado, gali primetyti kitu ingredientu pagal skoni: alyvuogiu, sampinjonu ar desrytes.
3. Uztarkuoji mozarelos arba surio picai. Jeigu megsti ryskesni skoni tinka ir parmezanas.
sauni i orkaite ir po 15 min. gatava. skanaus.
p.s. apie picas tikrai kazkur buvo prirasyti keli lapai.
Ant picos:
1. Aliejuje pakepini cesnako skiltele, kai suminkstes ja isimi, tada dedi svoguno, farsiuko saujele, paprikos, idedi pomidoru is skardines (pomidorai savo sultyse) ir viska troskini. I pabaiga : druska, truputis cukraus, pipirai, bazilikas, raudonelis arba prieskoniu misinys picai.
2. Ataususi padaza dedi ant pado, gali primetyti kitu ingredientu pagal skoni: alyvuogiu, sampinjonu ar desrytes.
3. Uztarkuoji mozarelos arba surio picai. Jeigu megsti ryskesni skoni tinka ir parmezanas.
sauni i orkaite ir po 15 min. gatava. skanaus.
p.s. apie picas tikrai kazkur buvo prirasyti keli lapai.
Turiu toki receptuka kur picos pagrindas yra trapus. Jeigu kas noretu galeciau paieskot to receptuko
QUOTE (Makarska @ 2004 07 23, 13:00) |
p.s. apie picas tikrai kazkur buvo prirasyti keli lapai. |
Ačiū už patarimus Reiks panaudoti idėjas
Aš ir maniau, kad tokia tema yra, tik kad man įrašius paieškos langelyje išmeta langą, kad toks veiksmas negalimas
QUOTE (Danguole55 @ 2004 07 23, 13:20) |
Turiu toki receptuka kur picos pagrindas yra trapus. Jeigu kas noretu galeciau paieskot to receptuko |
Tai aišku kad norime to receptuko
QUOTE (raganė @ 2004 07 23, 15:44) |
Tai aišku kad norime to receptuko |
Tai va. Siulau pica su trapiu pagrindu:
Jam reikia: 50 g. kefyro, nubr.saukst. sodos, 35 g. aliejaus, 5 saukstai miltu.
Idarui galite deti ko sirdis geidzia. O ant virsaus: 2 kiausiniai, 200 g. surio, 2 saukstai majonezo.
Padaryti pagrinda ir juo iskloti forma. Krastus uzkelti ir i vidu deti idara. Ant virsaus sudeti surio mase. Kepti orkaiteje, kol graziai pagels.
Skanaus!
QUOTE (Slyvute @ 2003 07 29, 19:31) |
As tai picos pado su mielem niekada nedariau. Darau su varske, labai [smiley=vo.gif] gaunasi. O siaip mes pica labai megstam ir labai daznai valgom. Paprasciausias ir pigiausias variantas ant paprasto batono: perpjaunu pusiau ir tada isilgai i 4 dalis, tada tepu kecupa, dedu svogunus ir desra, tepu majoneza ir dedu tarkuota suri. Kepam tik orkaitej kol issilydo suris ir taip 2 kart per savaite. Ir neatsibosta, ir labai labai skaniai valgom uzsigerdami alum ar gira [smiley=beer.gif]. Va ;D. |
O kaip su ta varske?!!!
Papildyta @ [mergetime]1092082738[/mergetime]
QUOTE (Slyvute @ 2003 07 29, 19:31) |
As tai picos pado su mielem niekada nedariau. Darau su varske, labai [smiley=vo.gif] gaunasi. O siaip mes pica labai megstam ir labai daznai valgom. Paprasciausias ir pigiausias variantas ant paprasto batono: perpjaunu pusiau ir tada isilgai i 4 dalis, tada tepu kecupa, dedu svogunus ir desra, tepu majoneza ir dedu tarkuota suri. Kepam tik orkaitej kol issilydo suris ir taip 2 kart per savaite. Ir neatsibosta, ir labai labai skaniai valgom uzsigerdami alum ar gira [smiley=beer.gif]. Va ;D. |
O kaip su ta varske?!!!