Įkraunama...
Įkraunama...

PICOS: jų pagrindai ir viršus

QUOTE (gemaite @ 2004 04 26, 13:03)
laugh.gif labai norėčiau išsikepti skania pica,bet nežinau recepto.Gal galite pasiūlyti savo receptukų.
Atsakyti
QUOTE (Tynka @ 2004 02 05, 16:50)
o gal zinot kas padazu prie picu receptuku. Labai prasom pasidalinti.

Na ten kur majonezas su kecupu - zinau, bet noretusi ko nors subtilesnio.

O tu pabandyk i sita majonezo ir kecupo misini ispausti cecnako ir prideti pipiru. labai skanu.

As naudoju malsenos picos misini. kaip tik vakar kepem. Niam niam thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE (Brazile @ 2004 04 16, 12:11)
gal kuri zinot gera picos pagrindo teslos recepta.
kad butu plonas, traskus ne per kietas ne per minkstas biggrin.gif

Kelis kartus jau kepiau pica pagal gurmanuose rasta recepteli. Padas gavosi tikrai skanus, beje kepiau viengubas picas smile.gif

Padas buna trapus,bet minkstas.
teslai reikia:
200g pieno,
25g sv.mieliu,
2 kiausiniu tryniu,
125g kamb. temp. sviesto,
3arb. sauksteliu cukraus, ziupsnelio sodos, ir
ne daugiau kaip 700g miltu

siltas apie 35 laipsniu celsijaus pienas, mieles, tryniai, sviestas, cukrus, druska ismaisomi. Soda maisoma su miltais, ipilamas skystis ir suminkoma tesla, kuri nelips prie ranku. Tesla dalinama i 2 dalis, uzdengiama ir kildinama apie 1 valanda. Iskilusi tesla iskociojama tokio dydzio kaip skarda. Skarda siek tiek pabarstyt miltais ir iskloti vienu teslos blynu, kitas iskociotas teslos blynas paliekamas ant stalo ir uzdengiamas ranksluosciu. Dar leidziam teslai pakilti. Ikaitinam orkaite iki 220 laipsniu ir keliom minutem pasaunam skarda, po kokiu 4minuciu istraukiam, tepam padazu, dedam produktus ir ant virsaus isklojam kita teslos blyna. Uzspausti krastus ir kepti apie 15-20min pica bus tokia, kokios negausit nei vienoje picerijoje. Ji itin skani salta.
Atsakyti
springlet ka reiskia viengubas???? vienos porcijos ar kajp?
Atsakyti
Ta prasme vienas blynas ir ant jo idaras, o neuzdengineti kitu. Na tokia tradicine pica, ne tokia kaip Cili perlenkta is abieju pusiu tesla, o idaras viduj. Beje is tokio kiekio kaip parasiau 4 picos gaunasi, nors cia kaip kas megsta, jei plonesnis padas, tai 4, jei storesnis maziau smile.gif
Atsakyti
Geriausias picos pagrindas bent jau man išeina iš Malsenos ruošinio. Labai skanu ir greita.
Atsakyti
Labiausiai man patinka:
3 kiausiniai
3 v/š majonezo nepilna stikline miltu
galima biski sodos bet visai nedaug
kiausinius gerai isplakti ,imaisyti majoneza ir miltus po biski
Tesla bisli pakepa ir dedi visko ko sirdis geidzia arba tai ko turi biggrin.gif


O is MALSENOS picai misinio iseina labai neblogi ceburekai thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif , nes pica tik siaipsau mums pasirode
Atsakyti
Pabandykit ant picos pagrindo uzsitepti Kedainiu koncervu fabriko NATURALU pomidoru padaza su baziliku smile.gif Nu laaaaaabai skanu.
Atsakyti
Nuperku gatavus jau padus picai,perpjaunu jos per puse (ta prasme dalinu i du blinu,kad butu vyrsus ir apacia),pertepu majonezu,keciupu ir dedu priedus.
Kepu mokrobanginei.
Atsakyti
Pica skaniausia, zinoma, Cili picerijoj thumbup.gif Bet ir namie kartais pasigaminam. Pada darau pati arba Malsenos misini naudoju. Bet fainiausia eksperimentuoti, ka ant virsaus uzdeti. Skaniausias dalykas - ant pagrindo plonai uztepti kecupo, uzdeti plonai supjaustytos virtos desros (plonomis juostelemis), ananasu gabaliuku ir surio tarkuoto. Vietoj desros galima naudoti vista (jei pvz. liko nuo pietu). Laaaabai skanu ir egzotiska thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE (gemaite @ 2004 04 26, 11:03)
laugh.gif labai norėčiau išsikepti skania pica,bet nežinau recepto.Gal galite pasiūlyti savo receptukų.

VIENA KARTA MAN LIKO TESLOS NUO KIBINU, TAI AS ISKEPIAU PICA, TAI VISI NUSPRENDE, KAD ZIAURIAI SKANU: KEPINIU MARGARINO, KIAUSINIS, MILTAI IR GRIETINE.
Atsakyti
Mano mama kazkaip stebuklingai tas picas kepa. Pagrinda taip pat daro pati. Visi ragave negali atsigeret. Reiks jos paklaust kaip ten ji daro, nes tikrai labai skenu- skaniau, nei picerijoje.
Atsakyti