


O as imesiu padaziuka, be kurio neisivaizduoju picos apskritai

3 saukstai alyvuogiu aliejaus
1 raudonojo svoguno
2 skilteliu cesnako
1 skardine (400g) konservuotu pomidoru savo sultyse arba 400 g svieziu pomidoru
1 saukstelis dziovintu baziliku arba 2 sauksteliai svieziu
puse saukstelio druskos
1 saukstelio cukraus
juoduju pipiru pagal skoni
Keptuveje ikaitinti alieju, apkepinti susmulkinta svoguna ir cesnaka. Jai naudojate sviezius pomidorus, juos reikia nulupti ir susmulkinti. As visada naudoju konservuotus susmulkintus pomidorus. Taigi pomidoru mase suversti i keptuve su svogunais ir cesnakais, pagardinti baziliku (jei naudojate sviezia bazilika, ji deti tik baigiant gaminti). Uzdengti dangciu ir pavirti ant silpnos ugnies 20 min. Jei yra stambiu pomidoru gabaleliu, padaza reiketu sutrinti. Iberti druska, cukru ir pipirus. Ismaisyti ir paruosta

Aisku prie padaziuko reikia pasiterlioti, bet jo skonis nerealus

